Görümceler ve eşin ailesi

Şunu demek istiyorum ama ısrarla anlamıyorsunuz. Kayınvalide ve görümce cahil kaba eğitimsiz görgüsüzse (ki bu forumda yazanlara göre hepsi öyle), senin kocan da isterse en iyi okullarda olsun bu ailede bu anneyle yetiştiği için o da bu durumdan faydasını alır fazlasıyla. Ama sizler için kocalar muhteşem ya o yüzden kocanızın öküzlükleri gözünüze batmaz ama görümcenin veya kayınvaldenin en ufak bir kabalığı gözünüze batar. Aile=çocuk bu kadar basit.
Kısaca armut dibine düşer

Bu arada benim esimin ailesiyle benim ailem arasinda ciddi ucurum var
Ama esim kendisini cok gelistirmis biri ve 10 yildan fazla suredir ailesinden ayri yasayan ,yobaz olmayan, modern, yenilikci ve cagdas biri
Bireysel olarak zevklerimizde vs cok farklilik var tabii o ayri, o cok rahat mesela ben oyle degilim
Ama sukur iyi geciniyoz nasi oluyor ben de anlamiyorum ama:KK70:

Şunu demek istiyorum ama ısrarla anlamıyorsunuz. Kayınvalide ve görümce cahil kaba eğitimsiz görgüsüzse (ki bu forumda yazanlara göre hepsi öyle), senin kocan da isterse en iyi okullarda olsun bu ailede bu anneyle yetiştiği için o da bu durumdan faydasını alır fazlasıyla. Ama sizler için kocalar muhteşem ya o yüzden kocanızın öküzlükleri gözünüze batmaz ama görümcenin veya kayınvaldenin en ufak bir kabalığı gözünüze batar. Aile=çocuk bu kadar basit.
Çocuktan bahsetmiyoruz evli barklı birey olmuş birinden bahsediyoruz. Ayrıca şu kocanın öküzlüğü bilmem ne diye yazdığın şeyle benim bahsettiğim şeyin ne alakası var. Direk kayınvalide ve görümceler dayanışma derneği başkanı gibi geçmişsin önsafa. Sana kv kötü kocalar muhteşem diye bişey mi dedim. Aynı anne babadan olan iki kardeş arasında bile dağlar kadar fark olabiliyo. Bir de sana tavsiyem kendi doğrularını sanki yönetmelik kanunu gibi millete dayatmaya çalışma

Kültür farkı filan hikaye..karakter olarak bir insan size uymuyorsa istersen doğduğundan beri aynı kültürle yoğrul yine de anlasamazsin
Bizim Türklere has bir tavır var ortada;kayinvalide ve gelin anlaşamaz.yada kocanın ailesi gelini dış kapının mandalı olarak görür. Adetler gelenek ve görenekler vs yıllardır olmazsa olmazimiz olmus..Karakter çatışmasının yanına birde bunlar eklenince koca ailesi ile anlasabilmek imkansız oluyor.

Hayatım boyunca kibar düşünceli davrandım insanlara. Ama hayatımda bu kadar boşboğaz, aklına geleni konuşan, ağır şakalar yapanları görmedim.

benim kpeder de öyle
kendisinden midem bulanıyor resmen
nişanlı iken cok severdım kendılerını ama evlendıkten snr resmen tüm yuzlerını gördüm
akıllarına ne gelse soruyorlar
ve ben cıldırıyorum

sizinkilerin boşboğazlıkları nasıl?

En baştan kocayı seçerken sana uygun birini seçeceksin demek ki. Ailesi nasılsa koca da aynı olur.

insanlar malesef en basında gorunduklerı gbı olmuyor
aileler özellikle farklı bir kimliğe bürünüyorlar
baştan kibar ince naif görünen insanlar sonradan tam bir hanzo olarak karsımıza cıkabılıyor

Seviyeden kastınız eğitim seviyesi ise eşimin ailesi ile çok fark var ve de kültür bakimindan da farkli olabiliriz. Ona rağmen sorun yaşamadik diyebilirim. Yani bence insanlik önemli olan.

Yemek yeme tarzı, temizlik konuları, kısacası hayat tarzı. Hitap şekli.

Eşiniz iyiyse ne ala.Diğerleriyle görüşmeyerek yada çok nadir görüşerek görüştüğünüzdede aman nasılsa nadiren görüşüyoruz banane yav diyerek dertsiz bir yaşam sürebiliteniz var bence.

Back
X