Görümcelerim Yüzünden Ayrılığı Düşünüyorum

Canankoer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
83
24
3
27
4 tane düşman başına görümcem var. Ben de sessiz biri değilim bu bir gerçek ama ben durup dururken onlara sataşmayan biriyim. 20 yıl aramasalar aramam merak etmem. Ama onlar beni sürekli huzursuz ediyorlar durduk yere.
İlk başlarda eşimi bana karşı dolduruyorlardı. Niye hasta oldun o sana bakmıyor mu demiyor mu doktora git filan diye. Ben öğretmenim ve yemek yapip yapmama kadar en başlarda konuştular eşim benim zorumla da olsa kızdı. O zamanlar eşim çok yüz vermişti maaşına kadar soruyorlardı her şeyi soruyorlardı halbuki eşim yurtlarda büyümüş ortaokuldan sonra. Abi bize kontör at para at sınav paramızı yatır... Neyse eşim evli olana gitmişti bir kere getirmiş eşimin yanında kocasının ayağını yıkamış. Yani cahillik hat safhada.
Eşim de artık bunaldı ve ben hiç muhatap olmuyorum. Evlenirken bana mesaj atmıştı senin gelinlik niye hala olmadı çok zayıfsın diye mi demişti. Dedikleri değil bunları diyebilmeleri zoruma gidiyor. Eşime diyorum sen abi gibi olmamışsın oğlan kardeş gibi olmuşsun. Biz yengemize şştt diyemeyiz korkudan.
En son ipleri koparan olay bunların bir kardeşinin çocuğu oldu. Ve eşime ulaşamamış bana ulaştı ve yazdığı mesaj şu : " git koş abime söyle...... Doğum yaptı abime ulaşamadım hemen söyle." eşim de kardeşine niye selam sabah yazmadan emir veriyorsun ve ne acelesi var dedi. O da ben onunla muhatap olmuyorum ondan nasılsın demedim dedi. Eşim de olmuyorsan hiç yazma konuşmayı bilmiyorsan dedi. Bu olayın üstüne görümcem kv ye şikayet etti. O da kızına hak verdi ne olmuş muş bana bunu dediyse o görümceymiş dermiş. Ona şişko diyorlarmış o bir şey demiyormuş. Ve kız kardeşlerin çocuğun olunca gelmeyecekler diye tehdit etti.

eşimden niye ayrılmak istiyorum?
Çünkü hep ben ona dersem yapar. Yani uyaracaksın öğreteceksin. Annesi öyle demiş diye hemen 180 derece döndü ve biz insanları kırdık vs dedi sonrs konuştuk yine kardeşlerini suçladı gelmezlerse gelmesinler ben bir şey demedim dedi. Öğrenecekler seninle uğraşmamayı dedi. Ama ben korkuyorum annesiyle konuşup hemen etkilenen bir erkekle nereye kadar mutlu olabilirim? Kardeşlerine kızmaları da zamanla normal hal alırsa.... Onlar bana söyler abileri kızar olan bana olursa. Eşim devam ederlerse ilişkimi keserim diyor.. Bilmiyorum ben mi çok şey istiyorum. Yoksa eşim benim yanımda mı gerçekten.... Cahil insanlarla uğraşmaktan bıktım bunları kafaya takmaktan adamı huzursuz ediyorum.

Eşin kim nereye çekerse oraya gelen cinsten herhalde. Çok problem yaşarsın. Direk ilişkinizi kesin hiç görüşmeyin karı koca. Nasılsa sizle muhatap olmak istemiyorlarmış

Niye engellemiyorsunuz hepsini? Esiniz ne derse desin kimsenin sizi huzursuz etmeye hakkı yok ki. Kendisi istediği kadar görüşsün siz görüşmeyin olsun bitsin

Başka sebep yoksa Bu sebepten boşanma
Eşini sen kendi tarafına Çek
Ailesi yüzde yüz haksıZken bile ailem diyen de var güzelim sen yine şanslısın

Başka sebep yoksa Bu sebepten boşanma
Eşini sen kendi tarafına Çek
Ailesi yüzde yüz haksıZken bile ailem diyen de var güzelim sen yine şanslısın
Biz uzak bir şehirde yaşıyoruz hepsini sildim ama engellememiştim. Şimdi eşimi silmişler. Nasıl o kız için bize kızarsın diye... Eşim Malesef nereye çekersen oraya gelen biri evet ama sevdim iyi de biri ne desen yapar ama sorun şu başkaları da diyince etkileniyor uğraşmam lazım ancak öyle benim tarafıma geçiyor ve uğraşmak beni çok yordu

Bir sürü kadının arasında kalmış eşiniz.Siz her yaşadığınız sıkıntıda onun olaya müdahale etmesini beklemeyip, size karşı yapılan bir şey olursa, cevabını siz vereceksiniz.Kendi duruşunuzu kendiniz belirleyin. Normal zamanlarda ailesiyle ilgili geçmiş bitmiş olaylarla ilgili konuşmayın.
Boşanacak kadar büyük bir sorununuz var mı sizce?
Mesela, ailesinin dolduruşuna gelip, evde size sorun çıkarıyor mu? Önemli olan ikiniz arasındaki iletişim.

Neyse eşim evli olana gitmişti bir kere getirmiş eşimin yanında kocasının ayağını yıkamış. Yani cahillik hat safhada
Yani esinizin yanında yikamasi sacma tamam da.
Kimse kimsenin hayatina karisamaz. Yikar yikamaz yani cahil demeniz bir bana mi garip geldi acabao_O
Konunuza gelince.Biri ikisi tamam da dördü birden sevmiyosa bilemedim.
Bir de verdiginiz örnek biseyler zaten olup bitmis ondan sonraki olayi ornek gostermissiniz. Hani ilk nerde ipler koptu biraz daha anlatsanız aciklayici olabilir

Esinin bi durusunun olmaması on saniyede fikir degıstırmesı guven vermıyor. Haklısın da, bende guvenmezdım.
Hemen bosanmayı dusunme ama ufak caplı bir cinnet gecır aklı basına gelsin. Konusarak anlatamamıssın cunku.

Görümceler ve kv ile görüşmeyin gitmeyin gelmeyin ,eşinizde terapi alsın ,iradesi zayıf ,kişilik gelişmemiş çocuk adam kim çekse o yöne

Tamam gorumcelerin sorunlu da ama eşinin de yapacağı pek birşey yok. Sen şikayet ediyorsun gidiyor kardeşlerini uyarıyor sonra annesi kardeşlerini haklı buluyor. Adam arada kalmiş. Zaten ayni sehirde yaşamıyorsunuz, bu kadar takmana gerek yok.

Kimse kimsenin hayatina karisamaz. Yikar yikamaz yani cahil demeniz bir bana mi garip geldi acabao_O
Bir de verdiginiz örnek biseyler zaten olup bitmis ondan sonraki olayi ornek gostermissiniz. Hani ilk nerde ipler koptu biraz daha anlatsanız aciklayici olabilir
Ben onun yanında yıkamasına dedim yoksa ne yaparsa yapsın. Ve yapip bak ben kocama nasıl bakıyorum demiş

İpler şurada koptu, daha beni tanımadan istememeleri. Ben hizmet eden gelin olmazmışım sonra kendi eşleri huzursuz olurmuş anneleri başlarına kalınca. Niye kuaföre gidiyormuşum filan diye başladı başı açık gelin istemiyoruz dediler kv değil görümceler. Öyle öyle soğudum ne zaman konuşsak bir eleştiri. Mesafe bilmiyorlar sorun bu

Bir sürü kadının arasında kalmış eşiniz.Siz her yaşadığınız sıkıntıda onun olaya müdahale etmesini beklemeyip, size karşı yapılan bir şey olursa, cevabını siz vereceksiniz.Kendi duruşunuzu kendiniz belirleyin. Normal zamanlarda ailesiyle ilgili geçmiş bitmiş olaylarla ilgili konuşmayın.
Boşanacak kadar büyük bir sorununuz var mı sizce?
Mesela, ailesinin dolduruşuna gelip, evde size sorun çıkarıyor mu? Önemli olan ikiniz arasındaki iletişim.
Yok uğraşsan dediğini yapacak biri ama ben karşımda dik duran birini istiyorum. Ben o kızlarla muhatap olmam çünkü abilerine bile telefon kapatan küfür eden kişiler.

Açıkçası o halde geldi ki her şeyleri batıyor hayatımda istemiyorum o kızları bunun tek yolu da ayrılmak. Eşim konuşmam diyor ama bu vebale girmek istemem zaten şu an eşimi sildiler her yerden hem suçlular hem güçlüler

erkeklere şu doldurulma açısından üzülen bir tek ben miyim acaba?
görümce karısına dolduruyo, karısı görümceye.
anne karısına, karısı anneye... dolduruluyo da dolduruluyo.
ama bakış açısı farklılığı; mesela bana yazsa görümcem git koş abime söyle falan diye eşime bu şekilde aksettirmem bana hal hatır sormadı falan diye, kardeşin doğum yapmış derim sadece. benlik birşey değil çocuk gibi şikayetlenmek eşim ona kızsın ya da ne kadar kötü olduklarını anlasın diye.

İpler şurada koptu, daha beni tanımadan istememeleri. Ben hizmet eden gelin olmazmışım sonra kendi eşleri huzursuz olurmuş anneleri başlarına kalınca. Niye kuaföre gidiyormuşum filan diye başladı başı açık gelin istemiyoruz dediler kv değil görümceler. Öyle öyle soğudum ne zaman konuşsak bir eleştiri. Mesafe bilmiyorlar sorun bu
Ay çok beyinsizler ya. Acıdım:KK22:

Ben onun yanında yıkamasına dedim yoksa ne yaparsa yapsın. Ve yapip bak ben kocama nasıl bakıyorum demiş
:KK70: oradan bile sizi kötülüyorlar yani. Oooo kafalar güzel:KK14:
Allah sabır versin size. Esinize siz sikayet eder gibi yapmayın. Kendisi görürse daha etkili olur.

Eşiniz yurtta büyüdüğü için aile kavramını pek öğrenememiş, rol model alacağı bir erkek olmayınca karşı cinsle ilşkilerini nasıl yürüteceğini bilmemesi normal. Ailesinin tüm itirazlarına ve herşeye rağmen sizinle evlenmiş. Bu zaten sizin yanınızda durduğunu gösteriyor.

Bir de erkeklerin geneli böyle; uyarmak lazım, başka pencereden bakmayı öğretmek lazım, duygusal konularda yetiştirmek lazım. Sanıyor musunuz ki paketin içinden bütün özellikler yüklü çıkıyor? Sürekli güncellemek gerekiyor malesef.

Back
X