görümcem aşırı pasaklı, lütfen bana bi akıl verin!!!

benimde var biri yemekte ayni masaya oturmamak icin ne numaralar yapiyorum, otursamda kuzu gibi kafami kaldirmadan yemegimi yiyorum. arkadas erkek, tirnaklarini kesmiyo, disleri fircalamiyo, tras olmuyo, bide devlet memuru. yemekleri corbada dahil eliyle ekmek bandira bandira yiyor. sizinkileri dusunemiyirym bile.

Annemin komşusu tuvalette kullandığı maşrapayı yemeklere su eklerken de kullandığını ağzından kaçırdığından beri biz artık eski biz değiliz

Kusura bakma niyetim evliliğni eleştirmek değil ama sen böyle bir şey yüzünden eşin sana kızacak diye düşünüyorsan kocanla aranızdaki saygıyı sorgulamalısın. Bunlar katlanılacak şey değl ve eşin senden susmanı mı bekliyor? Hadi balık neyse de tuvaletin pisliğin eve sürmek nedir? Bir de ben de şu an bana göre 0 hijyen bir yerde yaşıyorum ama yine de çevreme uymayıp temizlikten taviz vermemeye çalışıyorum. Eşinin de ses çıkarmayışından belli ki bence ailece onların temizlik anlayışları biraz zayıf. Hindistan bahane, anca tuzu biberi olmuş yani.

Bazi erkekler temizlik konusunda bizim kadar hassas olmayabiliyor hele bu kisi kizkardesi ve yegenleri olunca daha toleransli olabilir...ama biz kadinlar kim olursa olsun rahatsiz oluruz...yerinizde olsam esime aldirmadan uygun bir dille uyarirdim...olmadi gorumcemle acik acik konusurum...hepsi fena ama su tuvalet olayi beni bile cileden cikardi insan hasta olur Allah muhafaza bu ne ya!

Bu arada bizde libyada yasiyoruz burasi musluman bir ulke olmasina ragmen temizlik anlayisi 0 ama bu beni ilgilendirmez...3 ay kadar oturdugumuz bir ev vardi,bizden oncekiler ne kadar pisse artik mutfak ve banyo fayanslarinin uzerinde pislikten bir tabaka olusmustu,inanilmaz bir koku vardi...abartisiz her gun camasir suyuyla temizledim heryeri...ev tam oturulur hale gelmistiki hic oturulmamis yeni bir eve tasindik....bulundugu cevre nasil olursa olsun evin icinden gorumceniz sorumlu...cocuklarinin sagliginida dusunmuyor herhalde...sanirim birazda usengeclik var hindistanda bu isin bahanesi olmus...ama siz katlanmak zorunda degilsiniz ki....

ne olur sus anlatma yalvarırım

susayim yavri ahh bide ben ne yapacam bilmem bu bayandan hergun yanimda oturuyor grup calismasi yapiyoruz kaciyorum baska bayanlarin yanina bide kosa kosa geliyoryalniz bu ayakkabi cikarma sadece turklerde yok aksam okulunda bilgisayar dersimiz vardi suslu puslu kokos bir bayan geldi oturdu anaaaaaaammmmmmm bir ayak kokusu geldi aradim taradim ondan geliyormus bende caktirmadim ona dondum dedimki ayyyy bir yerde fare olmus herhalde cok pis birsey koktu dedim bilmem dedi sonra baktim giymis ayakkabisini sanki mecburuz onlarin pis kokusmus ayaklarinin kokusunu koklamaya

Sen de iyi sabırlısın yanii..

Ben bu gibi bir durumda koca falan dinlemem..
Hopp hopp oğlum balığın cebinde işi ne otur burda ye, yemiyorsan kalk yıka ellerini ..der, olaya müdehale ederim..

ne demek WC ye terliksiz girmek..

Wc ye mi giriyor birisi hemen peşinden giderim..

terlikleri giy şunu şunu yap derim...

müdehale ederim...

böyle bir durumda kocam kızar mı, arkadaşım bozulur mu diye düşünmem..

bu farklı bir durum..ayaklarında kakalarla sidiklerle çıkıyorar demişsin..

kızan kızsın..

kocana bırakma sen olaya müdehale et..

ama evlerine sen fazla gitme..mümkün olduğu kadar mesafe koymaya çalış..

geldiklerinde de gözün hep üstlerinde olsun..

bırak kocan kızarsa kızsın..

Aklıma geldi.Bizim de bir komşu evinde tuvalet kağıdı kullanmazdı bezler dikerdi böyle silmek için Bi gün yıkamış ipe asmış sıra sıra sorunca kendisi demişti.Hala bazı köylerde kullanılırmış.Tabiii gitmedik evine mevine.Daha ne tür alışkanlıkları vardı bilmiyorum ama imza toplayıp çıkarmışlardı apartman sakinleri.

Iyyyyyy :120::120: Aman Allahım Pislik ötesi bişey

görümcen hem pis hem nezaketsiz sanırım
hem zorla geliyo hem de ona buna kulp mu takıyo
eşini doldurursa sen de hemen yapıştırırsın yaptıklarını ne kadar pis olduğunu filan söylersin bu bahaneyle daha iyi olur
bi daha da mesafeni koy kesinlikle taviz verme bence yoksa evden başka türlü uzaklaştıramazsın bu kadını

bu konuyu okuduktan sonra misafirlige gitmiyicem sanirim
kadin masraf olmasin diye tek bezle butun evi siliyor
kesin yikanirkende tek havlu tek catal falan kafayi yiyecem su an

Tuvalet kağıdının tarihi pek de eski değil.Anlamadım ben bu yazdığınızı, kaç yaşındasınız merak ettim.Tuvalet kağıdından önce bu ihtiyaç bu şekilde gideriliyordu.Evet doğrudur bazı yerlerde hala uygulanır.Ben de çok sevdiğim bir büyüğümde görmüştüm.Kendisi bez kullanıyordu alışamamış tuvalet kağıdına yaşlı insan.Tabiki evinde bol miktarda tuvalet kağıdı peçete şu bu vardı insanlar bundan kullanırdı.Çok şaşırdım yazdıklarınıza ya bende bi gariplik var ya da sizde.Ayrıca çocuk bezi tarihi de çok yakındır, bundan önce eski çarşaflar vb. ile çocukların altı bağlanır bu bezler atılmaz kaynatılır tekrar tekrar kullanılırdı...Tahmin ederim ki halen daha bi yerlerde bunu yapmak zorunda olan analar vardır...Bu "kullan at" kültürü bizde yeni gelişmiş bir kültür öncesinde hep işler bu bahsettiğiniz örnek gibi görülürdü.Ben arkadaşın konusunun daha farklı olduğunu düşünüyorum.

midemin bulantısından bu konudan olabildiğince uzak durmaya çalıştım ama artık yorum yapacağım kusura bakmayın ama bence sizin eşinizde de problem var . insanlar yaşadıkları yer itibariyle oranın yaşamına alışmış olabilir yeri gelir köyden gelen akrabanın davranışları göze batabilir ama bu çok kınanacak bir şey değildir tölerans gösterilir , amaaaaa bu iş o boyutu aşmış tuvalet pisliklerinin evin içinde ne işi var o evde bi siz yaşamıyorsunuz eşinizde yaşıyor nasıl rahatsız olmuyor sesini çıkartmıyor anlamıyorum valla gözümün önüne sahneler geliyor ben çıldırıyorum . eminim burdaki bi çok insan bırak görümcesi annesi kardeşi abisi ablası yapsa çoktaaaan çıngar çıkartmıştı

Konuyu polemik haline getirmek istemiyorum.Hala boyle bir kullanim oldugunu biliyorum.Evet eskiden boyle kullanilirdi koylerde ama koy evlerinin bir hijyeni var mis gibi okurnKimseyi kinamak amacim yok ayrica annem babam da ayni memleketten bahsettigim aileyle.Neyin ne oldugunu biliyorum sagolun yine de.Anneannem dedem yada babaannemler de yasli ama boyle bisey kullanmamislar hic.Bu anlattigim olay yakin tarih ki bayan genc. her yerde tuvalet kagidinin bulunabildigi bir yerdeyiz ustelik.Zaten garip gelen tek ben degildim herkes sasirmisti.20 yasimdayim bu arada.Her insanin kulturu ile yasadigi ortam ayni olmuyor her zaman buradaki sorun da ayniydi hindistandaki gorumcenin kulture uyum saglayamamasi.Konu disi yorum yaptigimi dusunmuyordum surc u lisan ettiysem affola.

Son düzenleme:
Sizin yorumunuzun konu dışı olup olmadığı bana düşmez ki, ben farklı bir şeyi vurgulamak istedim.Kendi kendime 18-20 yaş arası olduğunuzu düşnmüştüm yanılmamışım.Benim yaşımda olanlar ve daha büyükler kastettiğimi daha iyi anlayacaktır.Burda yapılan bir yoruma hakaret ya da rencide etmeden başka bir fikirle yaklaşmak polemik değildir diye düşünüyorum.Sonuçta ben bi açıklama yaptım bu duruma, aramızdaki yaklaşım farkı bi 10 yıllık yaş farkından doğuyor demek ki...Herneyse iyi akşamlar...

iykkkk kusacagimm igrencccc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…