Görümcem bize düşman kesildi

Benzinkokusu

Dünyada iki bilinmeyen vardır;Kutuplar, Türkler.
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2016
470
231
33
Şuan hayretler içindeyim.. iki görümcem var büyüğü hakkında konu açmıştım ve sağolsunlar çoğu arkadaşlar yardımcı oldular ve bende onun bana davrandıgı gibi davranıyorum bu burada kalsın.

Konuya şöyle girmek istiyorum; eşim hafta sonu kuzenlerini, kardeşlerini çağırdı bize. Bende c.tesiden hazırlık yapmaya başladım baya döktürdüm. Açıkcası küçük görümcemin yardıma gelmesini bekledim(çünkü ben onların herşeyinde yardıma gidiyorum bu sebepten karşılık bekledim.) Gelmedi.
Neyse işte geldiler yedik içtik gece 4de gittiler ve eşimle biz baya yorulduk. 2 gün sonra kv ye çaya gittik büyük görümcem de oradaydı(kendisi evli) neyse çay koydular masaya geçtik 2 şer bardak çay içtik eşim hadi kalkalım dedi. Büyük görümcemde şakayla karışık; bulaşıkları yıka öyle git dedi. Bende üzerime alındım tabi ve eşimle şakayla karışık biz pazar günü çok yorulduk dedik. Kabanımı almaya giderken küçük görümcem dalga geçer gibi çağırmak kolay değil yapacaksın tabi dedi ben gelirken duydum bu cümlesini ve evet kolay değil herkes beceremez dedim. İyi akşamlar deyip çıktık eve geldik. Neyse baktım sosyal medyadan söz paylaşmış bizim peşimizden (artık görmek istediğim gibi göreceğim herkesi yoruldum falan filan tarzında birşey yazmış.) Eşime söylemedim ve dedimki farkındamısın kardeşin bir acayipti oda yok mok dedi. Birkaç gün sonra birdaha gittik sanki düşmanmışız gibi yüzümüze bakmıyor ne hoşgeldiniz ne birşey içimden diyorumki ben buna ne yaptım. Eşimde fark etti tabi tavırlarını ve hadi eve gidelim dedi eve geldik meğer o gün eve gelmeden eşim görümcemle odada konuşmuş ve benzinkokusuyla neden konuşmuyorsun demiş oda kırıldım ona demiş eşim neyine kırıldın deyince oda herkes beceremez dediği cümlesine kırıldım demiş. Eşimde; buna mı kırıldın o zaman benimle muhattap olma deniş sonra eve geldik zaten.Olay bu. Ben o gün bu konuşmayı yaptıklarını bu sabah öğrendim ve kendimi suçlu hissettim açıkçası ve sinirlerim boşaldı ağladım. Rüyamda görümcemi görmüştüm eşime anlattım oda ben zaten onunla konuşmuyorum sende konuşma dedi öyle deyince neden diye sıkıştırdım ve o gün o konuşmayı yaptıgını anlattı. Biraz dağınık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Kendimi suçlu hissediyorum dedim eşim senin bir suçun yok o pireyi deve yapıyor dedi. Şaşırdım çünkü eşim çok aileci bir insandır. Velhasıl benim sözümde kırılacak birşey varmı? Ben durup dururken laf söylemedim kimseye. İnsanlar neden böyle hiç anlamıyorum. Şimdi suç bana kaldı kardeşiyle konuşmuyor diye kendimi yedim bitirdim

ayhhhhhhh nedir bu laf sokma yarışmaları... yardım etmediyse etmedi size ki karşılık beklıyerek birşey yapmayın zaten. Benim görümcelerim kadar fesat insan yoktur bu dünyada inanin. Ne mi yaptık hiç görüşmüyoruz ne eşim nede ben... kafamız öyle rhat ki

ayhhhhhhh nedir bu laf sokma yarışmaları... yardım etmediyse etmedi size ki karşılık beklıyerek birşey yapmayın zaten. Benim görümcelerim kadar fesat insan yoktur bu dünyada inanin. Ne mi yaptık hiç görüşmüyoruz ne eşim nede ben... kafamız öyle rhat ki
Ama sonuçta onların ailesi. Tamam senin benim yapmak olmaz ama insan nezaketen yardıma gelirdi o kadar saat ayakta kaldım takıldıgım kısım orası değil zaten. Benimkilerde fesat sanırım yeni yeni anlıyorum ya da ben çooook kötü bir insanım

Ne güzel eşiniz olanların farkında hiç takmayın görmezden gelin.
Böyle insanlar kaostan zevk alır. Sıradan aile ilişkisi sıkar onları illa bir şeyler bulur çıkarır kendilerine gündem yaratırlar ve bu durumdan zevk alırlar. İstediğini vermeyin. Siz olayın üstüne gittikçe zevk alacak ve uzatacak. Bu olay kapanacak o yine kendine bir konu bulacak. Çünkü işsiz, mutsuz ve amaçsız.

Ben az konuşuyorum yorum da yapmıyorum safa yatıyorum çoğu zaman.. bi de herşeye cevap vermemeyi öğrendim bu hayatta. Bu kadar ağlanacak ne var bu arada kardeş onlar zaten barışırlar ağladıgınla kalırsın
Ben haklıysam susmam. Haksız oldugum zamanlarda konuşmam zaten

Ne görümceler var. Bende gorumceyim yemin ederim bi kötülüğüm olmadı 2 gelinimize de. Dün kuzenlerim abimlerin evine gidelim gelin hanımın bi çayını içelim demişler (gelinimiz çalışıyor haftasonu da ve 19.00'da çıkıyor) gündüz pasta börek falan yapmıştım bizim ev için, kuzenlerim böyle söyleyince hepsini aldım ve abimlere gittim ikramlık bişey yapamaz o saatten sonra ve o yapmış gibi ikram ettik, ben gelinimizi sevmiyorum yalan yok ama abim için ona katlanıyorum yardım istediğinde geri çevirmiyorum çünkü sevmesem de o abimin eşi

Ne güzel eşiniz olanların farkında hiç takmayın görmezden gelin.
Böyle insanlar kaostan zevk alır. Sıradan aile ilişkisi sıkar onları illa bir şeyler bulur çıkarır kendilerine gündem yaratırlar ve bu durumdan zevk alırlar. İstediğini vermeyin. Siz olayın üstüne gittikçe zevk alacak ve uzatacak. Bu olay kapanacak o yine kendine bir konu bulacak. Çünkü işsiz, mutsuz ve amaçsız.
İlk evlendigim zamanlardada aynını yaptı sonra iyi anlaşmaya başladık şimdi tekrar böyle bir iyi bir kötüler. Eşimde sabah onlar burunlarından kıl aldırmazlar deyince anladım biraz neyin ne oldugunu. Yorumunuz için teşekkürler

Iyide lafı sokan sizsiniz kırılmıştır, hiç sevmem laf sokmayı, beklentinizi direk söyleseydiniz benim eşim hayatta demez kardeşine benimle konuşma diye, kız kardeşi yok ama olsada demezdi.

Ne görümceler var. Bende gorumceyim yemin ederim bi kötülüğüm olmadı 2 gelinimize de. Dün kuzenlerim abimlerin evine gidelim gelin hanımın bi çayını içelim demişler (gelinimiz çalışıyor haftasonu da ve 19.00'da çıkıyor) gündüz pasta börek falan yapmıştım bizim ev için, kuzenlerim böyle söyleyince hepsini aldım ve abimlere gittim ikramlık bişey yapamaz o saatten sonra ve o yapmış gibi ikram ettik, ben gelinimizi sevmiyorum yalan yok ama abim için ona katlanıyorum yardım istediğinde geri çevirmiyorum çünkü sevmesem de o abimin eşi
Benim hiç biriyle kişisel bir problemim yok ama onların benimle var sanırım. Yaptıgınız şey çok güzel takdir ettim bende olsam aynı şeyi yapardım. Sevmesekte katlanmak zorunda kalıyoruz bazen. Sonuçta eşimin kardeşi

Iyide lafı sokan sizsiniz kırılmıştır, hiç sevmem laf sokmayı, beklentinizi direk söyleseydiniz benim eşim hayatta demez kardeşine benimle konuşma diye, kız kardeşi yok ama olsada demezdi.
Ama ablasıyla kendisi yok toplayıp gidin deyince ben sessiz kalamadım o an. Hani sanki sen hizmetçisin yapacaksın edasıyla söyledi

Ama ablasıyla kendisi yok toplayıp gidin deyince ben sessiz kalamadım o an. Hani sanki sen hizmetçisin yapacaksın edasıyla söyledi
Ben belki toplamazdım ama lafta sokmazdım, onlar şakada takılmış olabilir art niyet olup olmadığını bilemiyorum ama siz zaten gelmedi diye kurulmuşsunuz o yüzden sizinki laf sokma oluyor, aranızdaki samimiyeti bilemeyiz benim eltimde bazen sen küçük gelinsin der ben kıdemliyim der bunu söylediği zaman ses tonundan mimiklerinden anlaşılır şaka yaptığı hiç lafı uzatmaya değmez ama görümcenizde gelinsin mecbursun anlamında söylediyse Haklısınız.

Bence sizinde gorumcenizden cok fazla asagi kalir bir tarafiniz yok.
Bazen uc maymunu oynamak lazim, laf sokup hakli cikinca ele kirginliktan baska bisey gecmiyor.
Sonucta hepimiz kadiniz, bazen keyfimiz bozuk olur, adet donemi alingan oluruz, bazen ketumlesiriz felan.
Muhim bunlara ragmen insanlarla gecinebilmek.

Ufacık şeyleri büyütüp kendinize dert etmeyin.Seviyesine de düşmeyin,istediğini de vermeyin.Böyle herşeyine cevap verirseniz daha da sinir edici şeyler söyler.Hiç duymayın gülüp geçin.

Ben belki toplamazdım ama lafta sokmazdım, onlar şakada takılmış olabilir art niyet olup olmadığını bilemiyorum ama siz zaten gelmedi diye kurulmuşsunuz o yüzden sizinki laf sokma oluyor, aranızdaki samimiyeti bilemeyiz benim eltimde bazen sen küçük gelinsin der ben kıdemliyim der bunu söylediği zaman ses tonundan mimiklerinden anlaşılır şaka yaptığı hiç lafı uzatmaya değmez ama görümcenizde gelinsin mecbursun anlamında söylediyse Haklısınız.
Ama ben gelmedin yardım etmedin diye yüzüne vurmadımki öyle olsa neyse. Gayet ciddi söylediği için ben sert bir şekilde cevap verdim. Bir bitmedi öyle eltiler yaa küçük gelin olunca ne oluyor sanki :)

Bence görümden kaşınmış ve sana emirvaki yapmış bulaşıkları yıka öyle git diye
Terbiyesiz kendisinin yapmadığı davranışı senden beklemesi özgüvene bak !

Bazen uc maymunu oynamak lazim, laf sokup hakli cikinca ele kirginliktan baska bisey gecmiyor.
Sonucta hepimiz kadiniz, bazen keyfimiz bozuk olur, adet donemi alingan oluruz, bazen ketumlesiriz felan.
Ben sert şekilde cevap vermiş olabilirim onu kabul ediyorum fakat durup dururken öyle söylemedim ki. Abla kardeş ikisi bir araya gelince böyle oluyor.
Orası öyle ama maalesef kendimize hakim olmak zorundayız sinir veya başka birşey insan kendini biliyor öyleyse konuşmayacak ya da laflarına dikkat edecek. Hepimiz için geçerli

Back
X