Görümcem bize düşman kesildi

Eşiniz cok yanlis yapmis hic sevmem boyle araya girenleri hayir madem girdin duzgunce konus iki tarafli hemen denir mi o zaman benle de konusma diye size daha da tavir alirlar artik esiniz tarafindan size kinlenecekler çünkü kimse kendi abisine kardeşine suç bulmaz sen sadece küstüler diye uzuluyosan merak etme yakında barisirlar hiç bişey olmamış gibi olur ama senle zor boşver hayirlisi olsunHoppa
Bende öyle söyledim ama eşim konuşur onun kini iki gündür bilirim. :) zaten üüzldüğüm kısım bende suç bulacaklar

Tesekkur ederim canim. Gecinemedigim insan yoktur. Gerci belkide pedagog olmamdan kaynakli olabilir.
Insanlari farkinda olmadan manipule ediyor olabilirim..
Evet o dediğinizden oldum sanırım :)) iyi enerji aldım sizden gerçekten. Mesleğinizde başarılar dilerim

Ben misafir cagiracaksam agirlayabilecegimi dusunuyorsam cagiririm acikcasi. Kimseden bir sey beklemezseniz kirilmazsinizda. Siz ona yardima gidiyorsaniz beklemis olabilirsiniz tabi size de hak veriyorum. Ama madem o size gelmedi sizde bundan sonra ona gitmezsiniz olur biter. Gorumceleriniz biraz ayip etmis. Eve gelen misafire ki bu misafir gelin, şaka da olsa bulasigi yika da git denmez bence. Siz çok yakin arkadas yada kuzen falan degilsiniz. Bu gelin,gorumce ve kaynana iliskileri cok saka kaldirmiyor bana gore. Fazlami samimisiniz acaba ? Biz gorumcemle asla bu sekilde konusmayiz cunku. Sakalar daha mesafelidir aramizda. Mesafe iyidir ne beklenti ne kirginlik ne baska sey olur. Ama bosuna uzuluyorsunuz. Misafiri cagiriyorsan yorulacaksin tabi diyen gorumceye cevabini cok guzel vermissiniz tebrik ediyorum sizi. Esinizde masallah ne guzel yaninizda durmus. Neden bu kadar abarttiniz agladiniz benim yuzumden konusmuyorlar falan diye. Bu konuyu kapatin esinize surekli bahsedip durmayin derim. Adam evet senin yuzunden oldu diyecek en sonunda yoksa. Kardesinin hareketini uygun bulmamis uyarmis. O onlarin arasinda siz karismayin. Size bir sey diyen olursa o boyle dedi bende cevap verdim neye alinmis ki aaa diye sasirip kenara cekilin. Biraz akilli ve politik davranin. Siz de bir hata gormedim ben. Hadsizlik edene uslubunca cevap vermissiniz bunu da herkes yapamaz. Kendinizi tebrik edin :)

Siz biraz alıngansınız. Şakalara laf sokarak cevap veriyorsunuz. Önceki konunuzda da mevzuyu büyüttükçe büyütmüştünüz. Şaşırmayın düşman olmasına bence.

3 yılan var hayatımda görümce denen fesatlar..hamileyken bile benle ugrasacak kadar iğrenç insanlardı..doğumumada gelmediler..ilk defa hala oldular..ben atandıktan sonra hazimsizlik.yasayip surekli kavga cikardilar ustelik hamileydim...uzerime maddi hava yapip duruyorlardi tabi o lukslerini ellerinden aldim..hepsini Allah bildigi gibi yapsin..esimde bende gorusmuyoruz.bi omur o yilanlari hayatima sokmayacagim net! Sizde agir olun biraz..zorla samimi olunmuyot malesef..ben cok ugrastim olmayinca olmuyor

Beklentiniz vardiysa soyleseydiniz yardıma gelebilir misin diye.orda iken laf sokmuşsunuz alınmış olabilir.ama büyük bir mesele yok hoşgeldin dememesi onun hatası.esiniz söylemiş gerekeni.bundan sinra bişey yapmayın demeyin zamana bırakın.

Şuan hayretler içindeyim.. iki görümcem var büyüğü hakkında konu açmıştım ve sağolsunlar çoğu arkadaşlar yardımcı oldular ve bende onun bana davrandıgı gibi davranıyorum bu burada kalsın.

Konuya şöyle girmek istiyorum; eşim hafta sonu kuzenlerini, kardeşlerini çağırdı bize. Bende c.tesiden hazırlık yapmaya başladım baya döktürdüm. Açıkcası küçük görümcemin yardıma gelmesini bekledim(çünkü ben onların herşeyinde yardıma gidiyorum bu sebepten karşılık bekledim.) Gelmedi.
Neyse işte geldiler yedik içtik gece 4de gittiler ve eşimle biz baya yorulduk. 2 gün sonra kv ye çaya gittik büyük görümcem de oradaydı(kendisi evli) neyse çay koydular masaya geçtik 2 şer bardak çay içtik eşim hadi kalkalım dedi. Büyük görümcemde şakayla karışık; bulaşıkları yıka öyle git dedi. Bende üzerime alındım tabi ve eşimle şakayla karışık biz pazar günü çok yorulduk dedik. Kabanımı almaya giderken küçük görümcem dalga geçer gibi çağırmak kolay değil yapacaksın tabi dedi ben gelirken duydum bu cümlesini ve evet kolay değil herkes beceremez dedim. İyi akşamlar deyip çıktık eve geldik. Neyse baktım sosyal medyadan söz paylaşmış bizim peşimizden (artık görmek istediğim gibi göreceğim herkesi yoruldum falan filan tarzında birşey yazmış.) Eşime söylemedim ve dedimki farkındamısın kardeşin bir acayipti oda yok mok dedi. Birkaç gün sonra birdaha gittik sanki düşmanmışız gibi yüzümüze bakmıyor ne hoşgeldiniz ne birşey içimden diyorumki ben buna ne yaptım. Eşimde fark etti tabi tavırlarını ve hadi eve gidelim dedi eve geldik meğer o gün eve gelmeden eşim görümcemle odada konuşmuş ve benzinkokusuyla neden konuşmuyorsun demiş oda kırıldım ona demiş eşim neyine kırıldın deyince oda herkes beceremez dediği cümlesine kırıldım demiş. Eşimde; buna mı kırıldın o zaman benimle muhattap olma deniş sonra eve geldik zaten.Olay bu. Ben o gün bu konuşmayı yaptıklarını bu sabah öğrendim ve kendimi suçlu hissettim açıkçası ve sinirlerim boşaldı ağladım. Rüyamda görümcemi görmüştüm eşime anlattım oda ben zaten onunla konuşmuyorum sende konuşma dedi öyle deyince neden diye sıkıştırdım ve o gün o konuşmayı yaptıgını anlattı. Biraz dağınık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Kendimi suçlu hissediyorum dedim eşim senin bir suçun yok o pireyi deve yapıyor dedi. Şaşırdım çünkü eşim çok aileci bir insandır. Velhasıl benim sözümde kırılacak birşey varmı? Ben durup dururken laf söylemedim kimseye. İnsanlar neden böyle hiç anlamıyorum. Şimdi suç bana kaldı kardeşiyle konuşmuyor diye kendimi yedim bitirdim
evinize gelen misafir için görümcenden neden yardım bekliyorsun bir insanın asli görevlerini yaparken söylenmesi angrya gibiymiş gibi söz etmesini sevmiyorum kocanız sizin çok yorulduğunuzu düşünüyosa yardımcı tutabiliridi görümcenizin gelmemesi asıl sebep bence

ben bu kardeş arasına girdim yok annesiyle arasına girdim benim yüzümden konuşmuyor çok ağladım muhabbetlerini anlamıyorum...eşiniz ailesine laf söyletmese ayrı üzülüyorsunuz sizin tarafınızda oluyor ayrı ne yapsın bu adamlar
ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil sizde o da siz ona bana ilerde yardım eder diye mi ettiniz şimdi diyeceksiniz yok ee eşinizle ne güzel misafirlerinizi ağırlamışsınız maşaallah işte olmuş bitmiş o size laf sokmuş yok şöyle sosyal medyadan laf çarpıttı amaaan çocuk çocuk işler çokta tın işim olmaz herkese ederi kadar değer veririm mesafemi koyarım olur biter...

Şuan hayretler içindeyim.. iki görümcem var büyüğü hakkında konu açmıştım ve sağolsunlar çoğu arkadaşlar yardımcı oldular ve bende onun bana davrandıgı gibi davranıyorum bu burada kalsın.

Konuya şöyle girmek istiyorum; eşim hafta sonu kuzenlerini, kardeşlerini çağırdı bize. Bende c.tesiden hazırlık yapmaya başladım baya döktürdüm. Açıkcası küçük görümcemin yardıma gelmesini bekledim(çünkü ben onların herşeyinde yardıma gidiyorum bu sebepten karşılık bekledim.) Gelmedi.
Neyse işte geldiler yedik içtik gece 4de gittiler ve eşimle biz baya yorulduk. 2 gün sonra kv ye çaya gittik büyük görümcem de oradaydı(kendisi evli) neyse çay koydular masaya geçtik 2 şer bardak çay içtik eşim hadi kalkalım dedi. Büyük görümcemde şakayla karışık; bulaşıkları yıka öyle git dedi. Bende üzerime alındım tabi ve eşimle şakayla karışık biz pazar günü çok yorulduk dedik. Kabanımı almaya giderken küçük görümcem dalga geçer gibi çağırmak kolay değil yapacaksın tabi dedi ben gelirken duydum bu cümlesini ve evet kolay değil herkes beceremez dedim. İyi akşamlar deyip çıktık eve geldik. Neyse baktım sosyal medyadan söz paylaşmış bizim peşimizden (artık görmek istediğim gibi göreceğim herkesi yoruldum falan filan tarzında birşey yazmış.) Eşime söylemedim ve dedimki farkındamısın kardeşin bir acayipti oda yok mok dedi. Birkaç gün sonra birdaha gittik sanki düşmanmışız gibi yüzümüze bakmıyor ne hoşgeldiniz ne birşey içimden diyorumki ben buna ne yaptım. Eşimde fark etti tabi tavırlarını ve hadi eve gidelim dedi eve geldik meğer o gün eve gelmeden eşim görümcemle odada konuşmuş ve benzinkokusuyla neden konuşmuyorsun demiş oda kırıldım ona demiş eşim neyine kırıldın deyince oda herkes beceremez dediği cümlesine kırıldım demiş. Eşimde; buna mı kırıldın o zaman benimle muhattap olma deniş sonra eve geldik zaten.Olay bu. Ben o gün bu konuşmayı yaptıklarını bu sabah öğrendim ve kendimi suçlu hissettim açıkçası ve sinirlerim boşaldı ağladım. Rüyamda görümcemi görmüştüm eşime anlattım oda ben zaten onunla konuşmuyorum sende konuşma dedi öyle deyince neden diye sıkıştırdım ve o gün o konuşmayı yaptıgını anlattı. Biraz dağınık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Kendimi suçlu hissediyorum dedim eşim senin bir suçun yok o pireyi deve yapıyor dedi. Şaşırdım çünkü eşim çok aileci bir insandır. Velhasıl benim sözümde kırılacak birşey varmı? Ben durup dururken laf söylemedim kimseye. İnsanlar neden böyle hiç anlamıyorum. Şimdi suç bana kaldı kardeşiyle konuşmuyor diye kendimi yedim bitirdim
Arkadasım bence sizin misafirden yardım etmek zorunda değil.
Diyelim li pazar yardım etmedi siz h içi çaya gidip yıkamadan kalktınız.. Ok. E biz pazar cok yorulduk demeniz cok sacma.
Herkes yapamaz da bence yersiz.
Simdilik uzatma. Eşin Kardesine düzelir sen de mesafeli kal madem

Boşuna dert ediyorsunuz.
Laf çarpmış size, siz de usturubunla yanıt vermişsiniz.
Kalkıp "ben ne dedim de bu lafı söyledi" diye düşüneceğine "kırıldım" diyor utanmadan.
Saçma.

Eşiniz de doğru tavır almış, buradan kendisini de tebrik ediyorum... Her eş bu şekilde davranmaz.
O yüzden kendinizi yemek yerine, arkanıza yaslanıp anın keyfini çıkartın...

hem lafı kendıler sokuyor sonrada nedne bana laf soktun deyip kenara çekiloylr

küreğin tersiyle ağızlarının ortasına vurasım geliyor böyle insanların

Gerçekten aynı fikirdeyim.
O küreğin surata ineceği çok insan varda... Neyse.
Yorumunuzu görünce kayıtsız kalamadım, kusura bakmayın :)

Bunlar hep gereginden fazla gorusmekten. İki gunde bir sen bana gel ben sana yaparsaniz boyle papaz olunur. Esinizi tek gonderin gitsin kardesini mi gorecek napacaksa yapsin oyle evine gelsin

Gelen misafir iş yaptırmak hoş değil gittiğim yerdede bana iş yaptırmasınlar insan şöyle misafirliğin tadı i çıkarmak istiyor kıyafet kirlenmesin yoğrulmayayım iistiyor

Ay delirmeyin ya. Salak laf sokmaya çalışmış karşıdaki cevabını verince fukara edebiyatına bağlamış. Siz cevap veremeyip kalakalsaydınız zafer kazanmış edasıyla devamı gelecekti emin olun.
Büyüğe yaptığınız gibi davranın. Onlar yine konuşur eşinize de pek üzülmeyin. Tavrını koymuş takdir ettim..
Sonuçta kardeşler işte. B..tur kokar soydur çeker demişler.. :KK48:

Ben misafir cagiracaksam agirlayabilecegimi dusunuyorsam cagiririm acikcasi. Kimseden bir sey beklemezseniz kirilmazsinizda. Siz ona yardima gidiyorsaniz beklemis olabilirsiniz tabi size de hak veriyorum. Ama madem o size gelmedi sizde bundan sonra ona gitmezsiniz olur biter. Gorumceleriniz biraz ayip etmis. Eve gelen misafire ki bu misafir gelin, şaka da olsa bulasigi yika da git denmez bence. Siz çok yakin arkadas yada kuzen falan degilsiniz. Bu gelin,gorumce ve kaynana iliskileri cok saka kaldirmiyor bana gore. Fazlami samimisiniz acaba ? Biz gorumcemle asla bu sekilde konusmayiz cunku. Sakalar daha mesafelidir aramizda. Mesafe iyidir ne beklenti ne kirginlik ne baska sey olur. Ama bosuna uzuluyorsunuz. Misafiri cagiriyorsan yorulacaksin tabi diyen gorumceye cevabini cok guzel vermissiniz tebrik ediyorum sizi. Esinizde masallah ne guzel yaninizda durmus. Neden bu kadar abarttiniz agladiniz benim yuzumden konusmuyorlar falan diye. Bu konuyu kapatin esinize surekli bahsedip durmayin derim. Adam evet senin yuzunden oldu diyecek en sonunda yoksa. Kardesinin hareketini uygun bulmamis uyarmis. O onlarin arasinda siz karismayin. Size bir sey diyen olursa o boyle dedi bende cevap verdim neye alinmis ki aaa diye sasirip kenara cekilin. Biraz akilli ve politik davranin. Siz de bir hata gormedim ben. Hadsizlik edene uslubunca cevap vermissiniz bunu da herkes yapamaz. Kendinizi tebrik edin :)
Anlatmak istediğim buydu :) aslında samimi değiliz ben çok sıcak kanlıyım fakat aynı şeyi onlarda göremiyorum mesafeliler. Zaten eşimle kardeşi konuşuyorlar dünden beri. Banada hiçbirşey olmamış gibi davranıyor canımlı cicimli :) insanları anlamak zor gerçekten. Cevap kısmına gelirsek ben hala sözümün arkasındayım alınıp selam sabahı kesecek kadar kötü bir cümle kurmadım hem ona karşılık verdim. Teşekkür ederim :)

Aynı sıkıntı bende de var takma kafana şükretmeliyiz ki kocalarımız bizi ezdirmiyo

Siz biraz alıngansınız. Şakalara laf sokarak cevap veriyorsunuz. Önceki konunuzda da mevzuyu büyüttükçe büyütmüştünüz. Şaşırmayın düşman olmasına bence.
Orada alınması gereken bendim zaten görümcem değil. Ayrıca kendisi çocuk gibi davranıyor benden büyük olmasına rağmen bunu görüyorum ve eşimde söylüyor.
Beklentiniz vardiysa soyleseydiniz yardıma gelebilir misin diye.orda iken laf sokmuşsunuz alınmış olabilir.ama büyük bir mesele yok hoşgeldin dememesi onun hatası.esiniz söylemiş gerekeni.bundan sinra bişey yapmayın demeyin zamana bırakın.
Zaten ben davet etmemiştim eşim kendi kendine plan yapmış çağırmış hepsini bana en son söyledi. Yardıma gelmesini istedim çünkü ben herşeylerinde koşuyorum yanlarına. Karşılık beklemekle alakası yok bende canım sonuçta garson değilimki.
evinize gelen misafir için görümcenden neden yardım bekliyorsun bir insanın asli görevlerini yaparken söylenmesi angrya gibiymiş gibi söz etmesini sevmiyorum kocanız sizin çok yorulduğunuzu düşünüyosa yardımcı tutabiliridi görümcenizin gelmemesi asıl sebep bence
Öyle olsaydı sen bana yardıma gelmedinde vs vs çıkıp yüzüne söylerdim gerek duymuyorum öyle şeylere. Sırf ben tek başıma herşeyimi halletim belki de sorun odur görümceme göre...
hem lafı kendıler sokuyor sonrada nedne bana laf soktun deyip kenara çekiloylr

küreğin tersiyle ağızlarının ortasına vurasım geliyor böyle insanların
Sonrada masum ayağına yattı. Kp ime demişki geldi o gün benimle konuşmadı yüzüme bakmadı. Sen benimle konuşmuyorsun yüzüme bakmıyorsunki nasıl konuşayım. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali.
Arkadasım bence sizin misafirden yardım etmek zorunda değil.
Diyelim li pazar yardım etmedi siz h içi çaya gidip yıkamadan kalktınız.. Ok. E biz pazar cok yorulduk demeniz cok sacma.
Herkes yapamaz da bence yersiz.
Simdilik uzatma. Eşin Kardesine düzelir sen de mesafeli kal madem
Biz şakayla karışık söyledik zaten büyük görümceme orada konudada yazdım dikkatli okursanız. Küçük görümcemde havalı havalı yapıcaksın tabi ağırlamak kolay degil dedi. Şimdi konuşuyor ama ben eskisi değilim daha öncede bu tarz olaylar yaşadık kendi kendine küsüp barışıyor bizimle.
büyük görümcen laf burmus baslatmıs asıl o hatalı. ama sende laf söyleyecegim derken dirwk söylemisin olmamıs
O an tutamadım kendimi ama orada kişisel bir laf söylemedim ortaya konuştum herkes beceremez diye oda üzerine alındı sanırım.
Ay delirmeyin ya. Salak laf sokmaya çalışmış karşıdaki cevabını verince fukara edebiyatına bağlamış. Siz cevap veremeyip kalakalsaydınız zafer kazanmış edasıyla devamı gelecekti emin olun.
Büyüğe yaptığınız gibi davranın. Onlar yine konuşur eşinize de pek üzülmeyin. Tavrını koymuş takdir ettim..
Sonuçta kardeşler işte. B..tur kokar soydur çeker demişler.. :KK48:
Kesinlikle öyle güzel sözdü çok doğru :)

Back
X