Görumcem boşaniyo diye bizde mi boşanalim?

KOcan haklı bi bakıma.. Görümceyle sorunun yok şimdilik pek bişeyin farkında değilsin. Ama ayrılıyor madem ciddi yaşayacağı bi travma, bi depresyon var malum. Ve mutlaka size yansıyacaktır. Sizi bir arada görmeye bile tahamül edemeyeceği dönemler olacaktır. Bence eşinin korkusu bu.. Ama sosyal hayatını da korkuyla yaşamak biraz abartı tabi..

Ablam bosanma asamasinda olsa ben de tatile gitmem acikcasi.
Esimle paylaşimlarimi da duyurmam uzulebilecegni düşünürüm
Sacma gelmedi bana.
Börek meselesinde abartmis biraz ama. :KK53:
Bir de didemle ugrastirma bizi demis. Sanki şerrinden sakınmak icin saklıyor gibi geldi bana...

Boşanan sizin kardeşiniz olsa tatile gidermiydiniz? Bence gitmezdiniz. Kendi kardeşiniz bu durumda kalsa nasıl davranacaksanız aynı şekilde davranmanız gerekir.
Birde didemi bize sarma demesi şüpheli bence siz yokken sizinle ilgili konuşulmuş.

İyi akşamlar arkadaşlar moralim çok bozuk eşime patlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Görümcem eşiyle boşanıyo kayınvalidemler de kalıyo kendisini severim onunla hiç bi sorunum yok. Ama eşim ve kayınvalidemin amacını anlayamadım.
Bi kaç haftadır tatil için otel bakıyoruz eşimle neyse dün tam karar verdik eşim dediki aslında gitmesek mi didem ( görümcem ) üzülür şimdi nispet yaptığımızı sanar onlar boşaniyolar ya. Ben de ne alakası var falan dedim pek üstünde durmadım uyuduk sonra.

Bugün de sabah kayınvalidem aradı napiyosunuz dedi kahvaltı hazirliyorum börek yaptim eşime dedim eşim böreği çok seviyo bu arada sizde buyrun dedim bi baktim eşim sacmasapan hareketler yaptı. Ne demek istediğini anlamadım. Telefonu kapattım niye öyle yaptın dedim. Böreği niye söylüyosun nispet yapar gibi dedi kızdı. İkinci şokumu yaşadim..
Neyse bugün bardagi taşıran absürt ötesi son olaya gelicem.
Sinemaya gittik film bitince eşim dedi ki keşke annemle didem de gelseydi sonra bi of çekti ve annem ararsa sinemaya gittigimizi sakin soyleme. Didemle ugrastirma bizi..
Bu olanlar gerçekten çok mu saçma ben anlamadım size soruyorum görümcem boşaniyo kendisi kocasıyla sorunlu diye biz hiç bir şey yapmicak mıyız baş başa bi yerlere gidemicek miyiz veya hep onlarla mı gidicez?

Canım problem sizin evliliğiniz, sen ya da eşin değil. Benim eşimin de evliliği iyi gitmeyen arkadaş çevresi var. bende onlara bizi anlatma derim çünkü insan bu kıyaslar, bilerek yapılıyor der, kandan bile olsa kalpten geçer. Ben istemem nazar olur derim kimse bilmesine gerek yok biz mutlu olalım yeter derim. Boşver sen ses etme şu zamanları atlatın psikolojiler düzelsin sen kocanla mutlu ol yeter :)

Ayni durum sizin kardesinizin başına da gelmiş olabilirdi. Esinizin sizin annenize kardesinizin de duyacagini bile bile sinemaya gittik mutfakta yemek yapiyoduk tatio planliyoruz gibi sürekli herseyi soylemesinden sizde rahatsiz olur hassasiuet beklerdiniz

Olay henüz çok yeni sizde biraz daha dikkatli davranabilirsiniz cok zor birsey değil yani. Herseyi bilmek zorunda değiller azcik tutun cenenizi.

Sorun eşinizde gercekden cok anlamsız
Bızım aramızın bozulmasına sebep olacaksın bu sekılde dideme yardımcı olamazsın aksıne bızı dagıtırsın deyın
Kardesı demekkı sorunlu bırı kı esınız bu denli tırsıyor mutlu olmaya

Bu arada gorumce sıze catacaksa goz ustunde kaştan yıne sebep bulur
Sız sınemaya gıttıgınızı soylemez gızler hatta gızlemek ıcın yalan bıle soylemek zorunda kalırsınız
Sonra sızı bırı gorur tanıdık bırı
Gorumcenle karsılasır abınlerıde sınemada gordum der
Oh ızleyın tantanayı
Şeytana keyıf gerek
Bence saklamak ıcın atraksıyona gerek yok
Sız dogal olun gızleyınce daha cok arkadan iş çevırır gıbı gorunursunuz

Kendi açımdan yorum yapayım görümcem bosansa eşimle tatile gitmez ertelerdim ki gorumcemle aşırı bir samimiyetim de yok. İnsan çok hassas olur o durumlarda biraz empati yapmak lazım tabii ki mutlu olun kimsenin bişey demeye hakkı yok ama gözüne de sokar gibi eşime börek yaptım demezdim ben börek yaptım derdim sadece. Biraz daha hassas olmanızı tavsiye ederim size insan olmak bunu gerektirir.

Ben boşanıyor olsam ve erkek kardeşimin eşi bana bunları söylese mutlu olurum. Demek ki kardeşim mutlu derim. Anlattıklarında nispet yok, nispet olarak düşünen de vardır sorun. Bir insan başkasının mutluluğumdan huzurundan mutsuz oluyorsa, rahatsız oluyorsa asıl sorun sizde değil ondadır.

eş duyarlı dikkatli hassas falan değil, kızcağız eşiyle bozuşup baba evine dönünce bir sürü hakaret etmiş. bence eşe aileden gelen bir baskı var, ya annesi eşi uyarıyor ya da görümce şımarıklık yapıp herkesi korkutmuş, millet konuşmaya korkar hale gelmiş. ha ama davranışlara dikkat etmek gerekir mi? kesinlikle evet, eşime börek yaptım yerine, napıyosunuz denildiğinde napalım kahvaltı yapıcaz hadi buyrun gelin beraber olsun denebilir. sinemaya gidince illa herkese söylemek mi lazım, ayy biliyomusunuz biz sinemaya gittiiik mi demek gerekir. söylemeyin mesela bu tür şeyleri de. ya da görümce de gelsin beraber bi film seyretmekle biyerimiz eksilmez. özellikle görümcenin gözüne sokulmadığı takdirde özgürlükler falan kısıtlanmış olmaz bu durumda.

herkes boşanan kendi kardeşin olsa tatile gider miydin demiş de boşananların kendileri de tatile gidiyor

görümce iki aydır kv nin yanında imiş tatil yazın

olayın üzerinden aylar geçecek

sanki dün görümce kavga ertmiş bugün konu sahibi tatile gitmiş gibi lanse edilmiş

eşin de bunalmış muhtemelen onu da annesi vs üzmeyin kızımı göstermeyin vs vs demiştir

görümcem boşanıyor diye 6 ay sonra tatile gidemeyecek isek hiç çocuk vs yapmayalım görümce üzülür

İyi akşamlar arkadaşlar moralim çok bozuk eşime patlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Görümcem eşiyle boşanıyo kayınvalidemler de kalıyo kendisini severim onunla hiç bi sorunum yok. Ama eşim ve kayınvalidemin amacını anlayamadım.
Bi kaç haftadır tatil için otel bakıyoruz eşimle neyse dün tam karar verdik eşim dediki aslında gitmesek mi didem ( görümcem ) üzülür şimdi nispet yaptığımızı sanar onlar boşaniyolar ya. Ben de ne alakası var falan dedim pek üstünde durmadım uyuduk sonra.

Bugün de sabah kayınvalidem aradı napiyosunuz dedi kahvaltı hazirliyorum börek yaptim eşime dedim eşim böreği çok seviyo bu arada sizde buyrun dedim bi baktim eşim sacmasapan hareketler yaptı. Ne demek istediğini anlamadım. Telefonu kapattım niye öyle yaptın dedim. Böreği niye söylüyosun nispet yapar gibi dedi kızdı. İkinci şokumu yaşadim..
Neyse bugün bardagi taşıran absürt ötesi son olaya gelicem.
Sinemaya gittik film bitince eşim dedi ki keşke annemle didem de gelseydi sonra bi of çekti ve annem ararsa sinemaya gittigimizi sakin soyleme. Didemle ugrastirma bizi..
Bu olanlar gerçekten çok mu saçma ben anlamadım size soruyorum görümcem boşaniyo kendisi kocasıyla sorunlu diye biz hiç bir şey yapmicak mıyız baş başa bi yerlere gidemicek miyiz veya hep onlarla mı gidicez?

Eşiniz fazlaca ince düşünüyor....

Didemle uğraştırma ddedigine gore gorumcen artik nasil bir trip nasıl bir acitasyon yaptıysa esine.yine de esinin tutumu bole olmamali.kardrsine uzuluyor olabilir ama kendi aile huzurunj bozacak kadar olmasin

herkes boşanan kendi kardeşin olsa tatile gider miydin demiş de boşananların kendileri de tatile gidiyor

görümce iki aydır kv nin yanında imiş tatil yazın

olayın üzerinden aylar geçecek

sanki dün görümce kavga ertmiş bugün konu sahibi tatile gitmiş gibi lanse edilmiş

eşin de bunalmış muhtemelen onu da annesi vs üzmeyin kızımı göstermeyin vs vs demiştir

görümcem boşanıyor diye 6 ay sonra tatile gidemeyecek isek hiç çocuk vs yapmayalım görümce üzülür
kesinlikle katılıyorum.
görümcenin boşanması ile tatile gitmemek ne alaka.
ya bu kk kadınları çok alem cidden:)),
abarttıkca abartıyorlar.
ölüm mü var nedir ?
ortada nispet yok bişey yok.
herkes kendi hayatına devam edecek elbette yani.
böyle yersiz bağdaştırmalar insanlara eziyetten başka bişey değil

Demek ki kayınvalidenizin evinde bu tarz milleti çekiştirme muhabbetleri dönüyor kim ne yapmiş kime ne olmuş vs vs..Eşiniz de bu gibi durumlara yabancı olmadığı için evde konunuzun konuşulmasını istemiyor.Bana saçma geldi..Bu tarz olaylar çoğu kişinin ailesinde olan şeyler,siz gönlünüzden nasıl geçiyorsa öyle yapın..Kimse kimsenin hayatına karışmamalı,insanlara cevrenize gore yaşayamazsınız.Herkesin mahremiyeti,aile özgünlüğü kendine.Bu ben arkadasimla küstüm onunla görüşenle görüşmem muhabbeti yapan ergen muhabbeti gibi.Zaten mantıklı düşününce kayınvalideniz ve görümceniz en azından abimler mutlu diye sevinmeliler..Bu da fesatlık düşünmeyenler için hala bir umut olduğunu hatırlatır kendilerine.(boşanmak herseyin sonu değildir.)

Zor bir durum boşanmak çok kolay değil, yeni bir hayat yeni sorumluluklar belki eşiniz yeteri kadar destek olamadığını düşünüyor bu sebeple suçluluk duyuyor, görümcenizle probleminiz yoksa kafasını dağıtmak için sinemaya kahve içmeye beraber gidebilirsiniz kardeşiyle vakit geçirir hem de kafası dağılır. Yani kardeşler zor zamanlarda destek olmalı bu benim görüşüm, iyi olduğumuzda zaten herkes dost herkes arkadaş. Siz eşinizle yaptıklarınızı saklamak zorunda değilsiniz ama empati yapabilirsiniz siz boşanmak üzere olsanız kardeşiniz size sinemadayız, tatildeyiz dese üzülürsünüz bence elbette herkes eşiyle mutlu olmak ister ama bazen desteğe ihtiyacı olan insanları da görmezden gelebiliyoruz. Eşinizin hassasiyeti bana normal geldi ben de o yapıda bir insanım. Yalan da söylemeyin ama iyiyiz deyip geçiştirin her yaptığınızı söylemeyin, söyleyecekseniz onu da davet edin.

Back
X