Doğuma Hazırlık Görümcem dedi ki

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
slm arkadaşlar az önce görümcemle msn de konuştuk. nasıl doğum istediğimi sordu . normalden korkuyorum sezeryan olmak istiyorum dedim. oda bana artık doktorlar mecbur olmadıkça sezeryan yapmıyo normal olur sezeryan yasak dedi.
bana çok saçma geldi açıkcası :mymeka:ama size de sorayım dedim. görümcem beni korkutmaya mı çalışıyo anlamadım

türkiyeyi bilmeme ama bizim burda sezeryana gerek duymadikca normal yaptirmaya calisiyolar
sezeryan son care
yani kendin karar verip sezeryan olamiyosun canim
allah gönlüne göre versin
saglikla sihatle bebegini kucagina alirsin insallah

devlet hastanelerinde sezaryan mecbur kalınmadı sürece yapılmıo.aslında özelllerde de yasaklandı. ama yınede yapılıo. dr ye belitrsen sezeryan istedığını kars olmadı sürece yapar.

devlet hastanelerinde sezaryan mecbur kalınmadı sürece yapılmıo.aslında özelllerde de yasaklandı. ama yınede yapılıo. dr ye belitrsen sezeryan istedığını kars olmadı sürece yapar.

neeee:1shok: doktorum da yapmazsa.. özel bi yerde yaparım büyük ihtimalle ama yapmadıklarını farzedersek normali nasıl yapcam ben ya :1shok: ben daha 13 haftalık hamileyim bunları düşünmek için erken ama insan sabredemiyo işte :1no2:

Görümcen seni neden korkutmak istesin ki? Günahını aldın bak..

Neyse arkadaşların dediği doğru..İsteğe bağlı doğum şekli eskide kaldı..

Gerek olmadıkça sezeryan olmuyor artık..

hem güzelim bir insanın 3 kere sezaryan hakkı varmış vucud kaldırmıyormuş en iyisi normaldogum tamam biraz acılı ama bebişler içinse deger bence

evet öyle bi kanun çıktı
ama eğer özel doktorun varsa sen nasıl istiyorsan öyle yaptırıyor
raporuına yazıyor normal doğum yapamaz şu şu nedenden dolayı diye
eee burası türkiye...

allahim biz kadinlara anne adaylarina gercekden yardimci oluyo normal dogumdan cokda korkma derim tatlim bebisini kucagina alinca her aciya deydigini ve acinin gecdigini anlicaksin
sonrada sana tarif et desseler bile nasil bisey oldugunu anlatamicaksin inan bana canim

özel bi doktorum var ama bilmiyorum ne olacak. şimdiden strese girdim sanırım :(

Canım neden ihtiyacın olmadığı halde sezeryan istiyosun. Her yerde bas bas bağırılıyor. Normal doğum, daha faydalı die....
Bence bi kere daha düşün...

Valla yanlıs anlamayın ama keske gorumcenızın dedıgı gıbı olsa :)
Ama degıl tabı kı..
Ulkemızde ıstege baglı sezeryan cok yaygın ne kadar kanun fılanda cıksa bır kılıfına uydurup yapıyor eger parasına bakan bır doktor ıse ..
Mecburı olanlar bır tarafa onlar tartısılmaz zaten..
Ancak doktorlarımız anne adayları bence her seyın en normalıne motıve etmelı sartlar elverdıkce..
Ama normal dogumu da dusun derım.. Ben yaptım ve sukur kı cok memnunum..

Son düzenleme:
Neden normal doğum düşünmüyorsun sonuçta sezeryanda da acı çekeceksin.Korkma adı üstünde normal doğum.

tamam dogalı normal dogum ama lütfen kesinlilkle çok korkan biri bence yapamayabilir normal dogum en saglıklısı diye kesin konuşmamamlıyız bence ben katılmıyorum bazen yanlışlık yapabiliyorlar ve doktorların çogu ebeye bırakıyor yani gereken öenm yok malesef türkiyemizde bende okuyorum neler neler anneyi zor durumda bırakıp ya anneye ya bebege zararı olabiliyor..neyse şimdi bunları düşünmek erken doktorun kesinlikle sezeryan yapmazsa yine anestezi alarak uyuşturabilirsin bel aşagısını adı ne tam bilmiyorum bu yöntemin aklımda degil ama o şekilde yapabilirsin..benim korkum birazda kesi uygulamaları çogu kişiden duydum neler çektigini...en iyisi siz doktorunuızla sakince konuşun...

yasak flan değil ya benim doktor o kadar ısrar etti ki sezeryan yapıyım diye, derdi para değil üstelik ikisinde de 3milyar alıyodu, tek derdi saatli planlı olması, ben de inat ettim normal doğumda gece 4te paşa paşa geldi uykusunu böldüm ama kusura bakmasın kendimi ikiye böldüremicem karnımdan ohh ii ki de normal doğurmuşum gören inanamıyo doğum yaptığıma

bence isteyen istediği gibi doğum yapmakta özgür olmalı. bak kızcağız 13 haftalık hamileyken strese girmiş daha. ben bu normal doğum diretmesini anlamış değilim. ve kesinlikle sezeryanla doğum yapmak istiyorum. hoş zaten doktorum da bebek iri diye normal doğum yaptırmak istemedi. ama iri bebek faktörü olmasaydı sezeryan isteyecektim. ayrıca şimdiye kadar 4 hastane değiştirdim hepsinde de isteğe bağlı sezeryan yapılıyordu. ayrıca sezeryanla doğum yapıp çok memnun olanlar var bu sitedeki üyelerin yazılarını bir okuyun.

bence isteyen istediği gibi doğum yapmakta özgür olmalı. bak kızcağız 13 haftalık hamileyken strese girmiş daha. ben bu normal doğum diretmesini anlamış değilim. ve kesinlikle sezeryanla doğum yapmak istiyorum. hoş zaten doktorum da bebek iri diye normal doğum yaptırmak istemedi. ama iri bebek faktörü olmasaydı sezeryan isteyecektim. ayrıca şimdiye kadar 4 hastane değiştirdim hepsinde de isteğe bağlı sezeryan yapılıyordu. ayrıca sezeryanla doğum yapıp çok memnun olanlar var bu sitedeki üyelerin yazılarını bir okuyun.

bencede sana katılıyorum kesinlikle..

bence hiç strese girme. Türkiye 'de yaşamanın en güzel taraflarından biri herşeyin bir yolunun olması bence :) ben de sezeryanla doğum yapıcam devlet memuruyum özel hastanede olacak doğumum. doktorum normal doğuma müsait olduğum için bir iki normal doğum olsun falan dedi. sonradan o da ısrar etmedi. öncelikle doğumunu nerede yapacağına karar vermen(özel hastane mi devlet hstanesi mi) sonra da o hastaneye bağlı çalışan bir doktorun (son aylarda da olsa ) özel muayenehanesine gitmen bu sorunu çözecektir. bence her kadının nasıl doğum yapacağına karar verme hakkı vardır. kimse kimseyi hele ki bu kadar riskli bir konuda zorlayamaz. zaten çoğu doktor normal doğum komplikasyonları yüzünden dava edilmeyi göze alamadığı, saatlerce hastanın başında beklemek istemediği için sezeryana sıcak bakıyor. sonuçta doğum raporuna yazacağı ' baş çatı uyumsuzluğu ' ya da 'bebekde sıkıntı' cümlesine bakar herşey. tabii ki devlet doğum masraflarını azaltmak için normal doğumu zorunlu kılıyor. ama daha önce de dediği gibi benim maaşımdan her ay sağlık sigortam için para kesmeyi, vergileri peşinen almayı biliyorsa bıraksın da nasıl doğuracağıma da ben karar vereyim.hiç boşuna strese girme. bu sistemin yutdışında olduğu gibi sert işlemesi için daha çok zaman geçmesi gerek.

"herşeyin normali güzel" sözüne son derece karşıyım. normal ama kime göre ve neye göre??? sadece doğumu çabuklaştırmak için sürekli dozu arttırılan suni sancıya dayanmak ne kadar normal bilemicem tabi. ve 7 saatlik bir ağrının sonunda kendini kaybetmekte olan bana!! acilen sezeryana alınmamı öneren doktorum ne derece normal??
sen kendini neye hazır hissediyorsan normali o arkadaşım. hiç endişelenme hastaneler isteyene sezeryan da yapıyor. zaten çok erken düşünme bunu. hamileliğin tadını çıkart :)

bence abrtılacak bısey yok oda oyle bısey duymystur vee soylemıstırr karar sızınnn kımse mudahale edemez gozunuz kesmıysaa dr veya hıc kımse bu konuda zorlayamz ve hakkı yoktur ılerde olabaklıcek seylerı pıskolojık veya fizyolojıkk onu ustlenemezzz

Son düzenleme:
Back
X