Doğuma Hazırlık Görümcem dedi ki

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
beni sezeryan konusunda asil rahatsiz eden de doktorlarin bu ne yapip edip isi sezeryana getirmeleri,dogal dogum isteyen kadinlari bile uyduruktan bahanelerle , acildi , bebek oluyodu bilmem ne deyip sezeryana aliyorlar.Ozeller nerdeyse hic yanasmiyor normal doguma,normal dogum yanlisi gibi gozukup dogum saati yaklastiginda bi bakiyosunuz ameliyathanenin yoluna girmissiniz bile,cunku her doktorun bir saati bile dunya para,sizin basinizda doguracaksiniz diye beklemek hic isine gelmiyor,yarim saatte kesip dikmek cok daha kolay onlar icin.Ben oldum olasi dogal dogum yanlisi olmusumdur ama gecirdigim ameliyatlar nedeni ile normal dogurmamin riskleri var.Buna ragmen hala doktorum kesin sezeryan demedi,yurt disinda mumkun degil ben karar veririm kimse karisamaz demek,doktor gerekli gorurse sezeryan yoksa pasa pasa normal dogum.Cok korkanlarin normal doguma alinmasi da belki dogru degil,cunku normal dogumda hersey sizin elinizde,yapmaniz gerekenleri dogru yapmazsaniz kendinizi de bebegi de tehlikeye atarsiniz.Her ne sekil olursa olsun Allah kolay ve hayirli dogumlar nasib etsin.

burda almanyadada öyle, mecbur kalinmadigi sürece sezeryana almiyorlar...
sonradan agri sizi oluyor, bebisinle ilgilenemyiorsun kendin iyilesmen zaman aliyor...
normal dogum herzaman daha iyi, canim sende bunu iyi düsün...
eskilerimizin cani yokmuydu, köylerde doktorsuz birseysiz dogum yapiyordular biraz cesaret..
benimde az kaldi bende kendimi böyle teselli ediyorum...
korkma allaha sigin

annem iki dogumunu da normal yapmis ve "kizim kus gibi hafifliyorsun,hersey dogurdugun anda bitiyor"diye anlatmasi beni etkiledi .Ayrintisiyla nasil oldugunu sordugumda da korkudan cok biran once bende yasamaliyim bu duyguyu diye gecti icimden.Onceden duyduklarimiz, bize dogumun cok korkunc ve agrili oldugunun anlatilmasi yuzunden sanirim bu korku bazilarimizda.Mutlaka agrili olacaktir ama o da unutulacaktir.

sezeryan yapana kadar epidural yap devlet hastanesinde yaparlar mı bilmiyorum ama eğer o parayı gözden çıkardıysan epidural normal doğumu tavsiye ederim... henüz benim için de erken ama doktorumu kandırıp epidural yaptırmayı düşünüyorum :) hem strese girmezsin baktın sancılar çok fena dayanamadın bi çığlık atarsın epidural diye anestezi uzmanı hemen biter tepende yani bıçak altına yatmaktan kesinlikle daha kolay olduğu kesin :)

annem iki dogumunu da normal yapmis ve "kizim kus gibi hafifliyorsun,hersey dogurdugun anda bitiyor"diye anlatmasi beni etkiledi .Ayrintisiyla nasil oldugunu sordugumda da korkudan cok biran once bende yasamaliyim bu duyguyu diye gecti icimden.Onceden duyduklarimiz, bize dogumun cok korkunc ve agrili oldugunun anlatilmasi yuzunden sanirim bu korku bazilarimizda.Mutlaka agrili olacaktir ama o da unutulacaktir.

gercekten guzel dogum hikayeleri dinlemek cok onemli biz hamileler icin ..
allah herseyi yoluna koymus sonucta kimseye cekemiyecegi yuku yuklememis . dunyada milyonlarca kadin halen normal dogum yapmakta bize dusen sadece biraz cesaret ve istek .. ben kesinlikle normal doguramam diyenleri anlamoyorum bu doganin kanunu hamile kalabildikten sonra mutlakaki doguradabiliriz ..

Sezeryan bildiğiniz ameliyat hiçbir farkı yok bir ameliyatta ne kadar ağrınız olursa onda da o kadar oluyor. O an için birşey hissedilmiyor ama ayağa kalkma süreci daha fazla zaman alıyor. Ama elbette insanın kendini normal doğuma hazırlayabilmesine bağlı eğer cidden korkuyorsa ve hazır hissetmiyorsa normal de yapmasın. Ancak sanıyorum ki o an çokta farkında olmuyormusunuz.. Benim annem saatlerce sancı çekmiş beni doğururken ama bittikten hemen sonra çok dnçtim ne ağrım kaldı ne sızım demişti ee tabi o zamanlar böyle kesiler felan çok yok dikişler daha az oluyordu.. Annem normal doğum sağlıklı rahim tamamen temizleniyor, doğduğu anda ağrın kalmuyor diyor kayınvalidem de yanı şekilde.. Ama özellerde evet hep sezeryana yönlendirme var.. Ben istesem de normal yapama canımım yanmasın korkmam ama minyonum ben ve bebeği riske atmaktan korkarım sırf bebeğim sağlıklı olsun diye sezeryan olmayı dşünenlerdenim ama dr um normal olabilir derse normale de evet derim ancak beni de alt tarafta dikişler olması korkutmuyor değil.. Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin..

yaşasın normal doğum harika bişey ve kesinlikle epiduralsiz normal olmalı herşeyi yaşayarak hissederek görmeliyiz

ama benim en çok tırstığım eyvahedigeldismile eğer sezeyran olursam sonda takıyolarmış bi kere şahit olmuştum bas bas bağırıyodu takılan kişi doğrumu acep bi bilgi verin sezeryan olan bacılar eyvahedigeldismile

Benım gorumcem de bana aynı seyı soyledı zaten ben normal yapmak ıstıyorum.Normal dogum yapmak daha ıyı bence.Kısa surede ayaga kalkacaksın.Tabı korkuyormuyum korkuyorum :)

ben isteğe bağlı sezeryan olacağım pazartesi günü nasipse..
öyle bir kural yok özel hastanelerde yani, bizim herşeyimiz normal çok şükür, normal doğuma elverişli..
ama ben korktuğum için sezeryan olacağım, doktor da hiç itiraz etmedi hemen gün verdi..

Iyide canım görümcen madem mecbur kalmadıkça yaptırmıyorlar diorda neden sana doğumu nasıl istiyorsun diye soruyor.bak inşallah bende devlet hastanesinde doğumumu yapacağım.doktora bağlı.benim doktorum herşey normal giderken sezeryan yapacak.çünkü ben öyle istedim.devlet hastanesinde doğumu yapacak arkadaşlar gidecekleri hastanede bi doktoru belirlesinler ve o doktorun özel muayenesine sadece 2 kere gitmeniz yeterli olacaktır.saten tahliller için devlet hastanesine gönderiyorlar.2 kere muayeneye gittikten sonra diğer muayenelerinizi hastanede yaptırabilirseniz.ben böyle yaptım

hem güzelim bir insanın 3 kere sezaryan hakkı varmış vucud kaldırmıyormuş en iyisi normaldogum tamam biraz acılı ama bebişler içinse deger bence

bende normal doğum istiyorum ama doktorum sezeryan derse yaparım.zaten 3 tane yapacağımında garantisi yok.o zamana menapoza girerim.

bende normal doğumdan korkuyorum ya yapamazsam yanlış davranırsam diye geçiyor aklımdan ama yinede doktorumla konuşmadım galiba oluruna bırakıyoru Allah herkes için hayırlısını nasip etsin

arkadaşlar bende 5 buçuk aylık hamileyim ve bu 3 haftadır panik atak olmaya başladım geceleri uyuyamıyorum çok huzursuzum bana bu konuda görüşlerinizi bildirebilirmisiniz :KK43:(((

arkadaşlar bende 5 buçuk aylık hamileyim ve bu 3 haftadır panik atak olmaya başladım geceleri uyuyamıyorum çok huzursuzum bana bu konuda görüşlerinizi bildirebilirmisiniz :KK43:(((

sezeryan konusunda mı normal doğum konusunda mı görüş istiyorsun anlayamadım ama kimse cevap yazmamış ben seni cevapsız bırakmayayım dedim..

genel olarak doktorlar sezeryan konusunda biraz daha dikkatli davranıyorlar sanırım ama başlangıçtan itibaren konuşur sıkıntılarını anlatırsan bence doktorun bu konudaki tutumunu algılar ona göre değiştirebilirsin doktorunu.

eğer benden bir tavsiye istiyorsan; normal doğumu kolaylaştıran teknikleri araştırmanı tavsiye ederim.. nefes teknikleri, egzersizler, doğum sırasında yapabileceğin ağrıyı hafifleten teknikler. mutlaka faydasını göreceksin.. kaslarını güçlü tutmak doğumu inanılmaz hızlandıran birşey.. yani 6 saat yerine sadece 1 saat ağrı çekmeni sağlayabilir. ben ilk bebeğimde 9 ay yatmak zorunda kaldım gebeliğin riskli olması nedeniyle, ve doğum sırasında hepi topu zor diyebileceğim 1.5 saatti. gel gelelim doğum sırasında ıkınmam gerektiğinde kaslarım güçsüz olduğu için çok zorlandım..

mutlaka bu araştırmalarını yapmadan normal doğum istemiyorum diye kestirip atma. zor olduğuna katılıyorum ama her kadının yaşaması gereken birşey olduğunu düşünüyorum.. türk filmlerindeki doğum sahnelerini unut, doğum ağrılarının seni bebeğine yaklaştıran aracılar olduğunu düşün..

you tubeda çok güzel doğum hikayesi videoları var yabancıların. kadınlar ıh demeden doğuruyor onlardan izle biraz..

bebeğini hangi yolla olursa olsun sağlıklı sıhatli kucağına almanı diliyorum.. sevgiler :KK54:

Back
X