Görümcem her şeye karışıyor ama kocam hep onu koruyor

Vaveyla3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2024
14
4
1
Kısaca anlatayım hemen, ben görümcemle daha önceden de sorunlar yaşamıştım ve bu sorunları hepsini içime atmıştım, ya da tavırlarımla belli etmiştim ama açık açık hiçbir şekilde yüzüne sen niye böyle yapıyosun felan diyerek bir tartışma yaşamadık fakat bunlar bende birikti ve başka bir olayın tartışmasında bunları söyledim ve karışmamasını bu defa açık bir dille belirttim. Fakat yine kocama biraz zaman geçtikten sonra bir dini video atmış altınlarımızın zekatını vermeyle ilgili, buraya kadar normal ama altına da şöyle yazmış; 80 gramı geçince vermek gerekiyor, altınlarınızın zekatını vermeyi unutmayın, istersen sma lı çocukların standı var çarşıda oraya ver daha sevap diye yazmış. Hala karışma dememe rağmen karışmaması gerektiğini anlamıyor mu yoksa iyi niyetle mi yapıyor anlamıyorum. Kocama da demek istemiyorum çünkü hemen ne var bunda iyi niyetle düşünmüş diyeceğini biliyorum. Ne yapmalıyım ?

Altınınızın zekatını verip vermemek size kalmış. Günahı sizin boynunuza. Böyle söyleyin, ne yapabilir ki?!!

Kötü bir niyet görmedim. Bizde de ramazan aylarinda bu tür konular çok konuşulur. Hatta görümcemin biri Türkiye'de okuyan ama ailesi filistinde (savaştan dolayı haber alamıyormuş) olan bir çocuk için burs istedi eşimde kabul etmiş benim haberim yok. Bu tür konuları sorun etmem.

Ama kendi içinde çok fazla istediği zamanlar oldu maaşı yetiremiyorum diye diye eşimden paralar aldı. Hep güzellik merkezlerine gitti. Buna tepki verdim mesela... Gerçekten yetiremiyor olsaydı ona da ses çıkarmazdım. Ama kendi lüks hayatı için yetiremiyor.

Şuan da eşim de artık görümcemin kendisine maddi desteği kesti. Sadece bu şekilde burslu öğrencilere, yada zekat, fitre konularından görümcem yine msj atar çünkü onun çevresi çok geniş maddi imkanı olmayanları çok kolay bulabiliyor.

Bu tarz manevi konularda eşinizi aydınlatması kötü bişey değil bence.

Kocanızda sıkıntı. İzin vermeseymiş bu kadar karışmasına

Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe laorız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.

Kendi kardeşiyle konuşması sizi neden geriyor ki karışmaya çalışırsa eşiniz çizgisini çizsin.
Sıkıntı da orda zaten ablasına toz kondurmuyor eşim. Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe alırız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.

Bendeki gorumcelerden biri de oyle yillardir konuşmuyoruz kendisiyle en son baya tartisma cikmisti. O gunden sonra selam.vermiyorduk birbirimize denk gelirsek.
Esim ufak bi operasyon gecirecekti hastaneye gelmişiz artik telefondan kv ile direktif veriyordu hanimefendi şu hastaneye gitsinler bilmem ne yapsinlar.
Operasyon oldu bitti ziyarete geldi şuraya gitseydiniz buraya gitseydiniz hala agzina öyle bir vurasim geldi ki hastanede esimin başinda bari kavga etmeyeyim dedim. Bak yine aklima geldi saclarim dikenlendi.

Kendilerini cok bi mok sanmiyorlar mi sakin susmayin yoksa bitmez susmayinca bile bitmiyor ama azaliyor.

Ay iyi ki kardesim yok, demek ben de her halta karisan gorumce sayilacaktim ahshshsh, ne var ki bunlarda anlayamadim ben, kadincagiz fikir vermis, uygularsiniz uygulamazsiniz orasi sizin bileceğiniz is.

Bizede çok tavsiyelerde bulunanlar oldu ilk evleneceğimiz zamanlarda ama ben kötü niyet aramadım aslında evli oldukları için neyin daha kullanışlı olduğunu biliyorlar test etmişler.

Hâlâ arkadaşlarım söyler bu marka derin dondurucu al diğerleri şöyle böyle diye. Bende onlara derim. Sizde ki tavsiyelerde bu şekilde aslında ama sorun eşinizde... Eşiniz o insanların dediğine her seferinde yaptığı için size söz hakkı düşmüyor. Sizde o kişilere kinleniyorsunuz.

O insanlarda sorun yok. Bir erkek karısına saygı duymazsa kimse duymaz. Sizdeki tam olarak bu.

Herşey kocada bitiyor.

Sanırım eşinizden korkuyor gibisiniz oyuzden diğerlerini çok kafaya taktınız.

Sorun eşinizde. Eşiniz izin vermediği sürece hiçbirisi karışamaz.

Benim görümcem mutsuz bir insan, zaten mutlu olsa etrafa karışmaz, kendi hayatına bakardı ama yok illa bir şey diyecek sonra da dediği şeyle suçlayınca hemen ağlıyacak ve tabi ki herkesi bol bol kınayacak,şu şöyle giyinmiş, şu evine şunu almış felan liste uzar da gider yani onun hayat mottosu bu şekilde. Yani aslında haline acınacak bir kadın.

Ne var bunda gerçekten? Kötü bir şey dememiş, bana ver dememiş, öneride bulunmuş sadece.

Evet saygı duymuyor, duysa zaten ablasıyla olan bu konuşmalarını göreceğimi bile bile tamam demezdi. Ya da arasına mesafe koymasını istediğim bir akrabasını bile bile arayıp yemeğe çağırmak gibi şeylere girişmezdi.

Ne var bunda gerçekten? Kötü bir şey dememiş, bana ver dememiş, öneride bulunmuş sadece.
. Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe alırız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.

Aralarında bu konuşma geçtiğini nereden gördünüz, duydunuz. Bana garip gelmedi. Yakın arkadaş ile bile konuştuk.

Anlattığınız olaylar çok da büyük meseleler gelmedi açıkçası.

Anlamadığım evlendikten sonra neden babadan kanepe parası istediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…