- 18 Ekim 2022
- 2.100
- 1.160
- 63
- Konu Sahibi agresifpollyanna
-
Şahsen ben eş tarafı ne yapsın ne minnet etsin modundayım.Doğumdan sonra gelecek olanlara ne ikram edileceğini bıraksın da siz düşünün.Eşiniz dışardan alır gereken neyse.Doğum yapmış halinizle onu mu düşüneceksiniz.
aynen dediğiniz gibi yaptım önce aradım kayınvalidemin söylediğini söyledim evet geleceğim şimdi hazırlanıyorum dedi. “kayınvalidemden önce bana söyleseydin daha makbul olurdu onla konuşmasak sen boşuna gelmiş olacaktın, dedim ya hasta gelmemeni bana bulaşırsa malum ilaç da kullanamadığım için sıkıntılı geçer son haftalarımda hastalanmak istemiyorum zaten kimseyi de yemekli ağırlamayacağım boşuna yorulma hasta hasta” dedim. alınması aklımı kurcalamıyor desem yalan olur sevdiğim biri ama bebeğim daha öncelik benim için vicdanımı o şekilde bastırıyorumBen sizin yerinizde olsam görümcemi arayıp ağzını arardım eğer kayınvalidenizin dediği gibi gelecekse tamamen iyileşmeden gelme grip bebek içinde sorun olabilir risk almak istemiyorum derdim. Bunda küsecek kırılacak bir durum yok ben hamile olmadığım halde gripli misafiri kabul etmiyorum kendim grip olduğumdada kimseye gitmiyorum.
Yani normalde burda bende abartıyorsunuz naraları atardım ama 3 gebelık kaybıAslında sadece ben grip olsam problem değil de bebeğime bir şey olur diye korkuyorum. Yine grip biri gelmişti 3 aylık gebeliğimde bulaştı enfeksiyon geçirdiğim hafta bebeğimin kalbi durdu. Sonra bayağı sıkıntı yaşadım bende biraz travma oldu bu durum haliyle
çok haklısınız 3 aylık gebeliğimde de şuanki halimin tam tersiydim o yüzden karşıt fikirleri de anlıyorum ama umursamazken kötü tecrübeler edinince sebebini kendi sorumsuzluğuma bağladım biraz. içten içe hep suçluluk duydum acaba benim yüzümden mi diye. yeniden bir şey olursa aynı duygularla baş edemem.. dışarıdan konu çok basit görünüyor ama benim içimde yara o yüzden doğru anlaşılmamayı normal karşılıyorum belki de dediğiniz gibi bir tık abartıyorumdurYani normalde burda bende abartıyorsunuz naraları atardım ama 3 gebelık kaybı
Bırtanesıde 3 aylıkken grıp bırısı gelıp sıze bulastırdıgında kaybetmıssınız
Boyle dusunup evhamlanmanızı normal buluyorum
Onlarında normal karsılaması gerekıyor
Gelecek ınsan uc bes gun sonrada gelebılır bunu sorun etmemelı ,sonucta daha 32 haftalıksınız onunuzde 6 hafta var ..
Yok abartmıyorsunuz demek istedim. Bırde ınsan ne hıssedıyorsa o. Noktaçok haklısınız 3 aylık gebeliğimde de şuanki halimin tam tersiydim o yüzden karşıt fikirleri de anlıyorum ama umursamazken kötü tecrübeler edinince sebebini kendi sorumsuzluğuma bağladım biraz. içten içe hep suçluluk duydum acaba benim yüzümden mi diye. yeniden bir şey olursa aynı duygularla baş edemem.. dışarıdan konu çok basit görünüyor ama benim içimde yara o yüzden doğru anlaşılmamayı normal karşılıyorum belki de dediğiniz gibi bir tık abartıyorumdur
Bende minnoş görümce olayına inanmıyorum isteyen evinde yapar gelir dolaba bırakır gider , neymiş hamile kadının evinde aç doyuracak ,biz hamile ziyaretine giderken kek pasta yapıp gidiyoruz hatta fazla yapıyoruz ki sonradan gelenlere ikram etsin yorulmasın.Bu ne yaa !!!cenaze olur millet tıkınmaya gider,doğum olur aynı terane 2 saat aç kalsa ölecek bu türler.......Aaa bu konuda da ne meraklısınız grip olmaya ya. Ben hamile falan değilim, grip falan olmak istemiyorum.
Niye durduk yere hasta biriyle görüşmek isteyeyim? İş ortamı olur, mecburiyet olur maskesini takar da hiçbir mecburiyeti olmayan saçma sapan bir şey için ne diye risk alsın ki kadın?
Doğum sonrası millet karnını doyuracak diye kadın ne diye hasta olsun? Kız siz ne diyorsunuz?
Kimse gitmeyiversin çocuk azıcık büyüyene kadar zaten. Sezaryeni vajinali hepsinde de kadının bedeni yorgun düşüyor, dikişi kanaması vs. derken kadınlar canıyla uğraşırken siz de sigara böreği yemeyiverin ay.
Ayrıca görümce müthiş iyilik yapıyor gibi yorumlar var. Kime ne iyilik yapıyor pardon? Akrabalara şirin görünmek için yapıyor sanki konu sahibine mi yapıyor? Çok istiyorsa misafirleri kendi ağırlasın evinde. Eee hem gel benim malzemelerimle benim evimde akrabalarına yemek pişir hem de benim evimde ağırla. Pardon? Nerede iyilik, ben göremedim.
Sen çok haklısın valla böyle konuştuysan helal olsun. Hamileler lohusalar ve özellikle 6aydan küçük bebekler hastayken ziyaret edilmez, kamu spotu olarak yayınlanması gerek böyle şeylerin.aynen dediğiniz gibi yaptım önce aradım kayınvalidemin söylediğini söyledim evet geleceğim şimdi hazırlanıyorum dedi. “kayınvalidemden önce bana söyleseydin daha makbul olurdu onla konuşmasak sen boşuna gelmiş olacaktın, dedim ya hasta gelmemeni bana bulaşırsa malum ilaç da kullanamadığım için sıkıntılı geçer son haftalarımda hastalanmak istemiyorum zaten kimseyi de yemekli ağırlamayacağım boşuna yorulma hasta hasta” dedim. alınması aklımı kurcalamıyor desem yalan olur sevdiğim biri ama bebeğim daha öncelik benim için vicdanımı o şekilde bastırıyorum
tipik kv öyle oluyor haklısınız da benimki inatçı değil böyle konularda çok şükür. bana aman ne olcak vs dese de arka planda görümceme de demiş ki “istemiyormuş kız sen hala niye gitme peşindesin kal evinde” eşim de yanındaymış bunu söylerken akşam söyledi. eşime de kızmıştım düşüncesiz davranıyor diye bugün telde onlar konuşurken görümcemin sesini duymuş hakikaten çok hasta geliyordu o halde bizde ne işi var hamile olmasan bile diyor akşam da banaBana görümceniz değil de,kaynananızın kararı gibi geldi.Nasıl olur da,seni kabul etmez yarın kesin git demiş olma ihtimali çok yüksek
ben de öyleyim hastayken misafirliğe gitmem mecbur kalmadıkça. arkadaşlarım buluşmak isterse hasta olduğumu belirtirim genelde de çıkmam zaten. maskeyle gezerim. hatta hamileliğimin ilk ayları alerji ilacımı mecbur bıraktığım için alerjim atak yapmıştı sürekli burnum akıyordu. muayenelere giderken bile ne olur ne olmaz diye maske takmıştım. bir şeyim yoksa bile karşımdakiler de huzursuz olmasın diye. biz mi fazla ince düşünüyoruz bazı insanlar mı fazla rahat anlayamadım.Şu insanların nerde nasil davranacağını bilmemesinden nefret ediyorum.
Hasta insan kendini bir şekilde, mümkün olduğunca izole eder.
Hamile değilim ama sırf birisi oturduğu yerde oturmuyor diye grip bile olsa bana bulastirmasini ve hasta olmayi istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?