görümcem niye böyle yaptı ?

Tek tek milleti arayıp ben hamileyim denmez zaten. kulaktan kulağa yayılır, sevdiğin değer verdiğin biriyse arar tebrik edersin . Doğrusu da budur zaten.diğeri umursamazlık olur.

Size gore dogrusu o olabilir. Bana gore degil.
Mutlu haberleri paylasmak icin birini aramak bana tuhaf gelmiyor. Illa kotu gunumde mi arayacagim herkesi? Mutluysam mutlulugum onun da mutlulugu olsun isterim. Umursamadigim biriyse aramam. Tabii yakin cevreden bahsediyorum. Arayip amcaoglumun teyze kizina merhaba ben hamileyim demekten degil.
Ben kadina hala olacagini mujdelemezken ne diye tebrik bekleyebilirim ki?

Size gore dogrusu o olabilir. Bana gore degil.
Mutlu haberleri paylasmak icin birini aramak bana tuhaf gelmiyor. Illa kotu gunumde mi arayacagim herkesi? Mutluysam mutlulugum onun da mutlulugu olsun isterim. Umursamadigim biriyse aramam. Tabii yakin cevreden bahsediyorum. Arayip amcaoglumun teyze kizina merhaba ben hamileyim demekten degil.
Ben kadina hala olacagini mujdelemezken ne diye tebrik bekleyebilirim ki?
Siz hala olacağınızı duyup ta yengenizi aramadığınızda da hala olmayı hak etmiyorsunuz aslında ,ayrıca kardeşinden duyuyor hala olacağını zaten

Siz hala olacağınızı duyup ta yengenizi aramadığınızda da hala olmayı hak etmiyorsunuz aslında ,ayrıca kardeşinden duyuyor hala olacağını zaten

Kardesinden duymussa kardesini tebrik etmistir. Belki yenge duyulmasini bilinmesini istemiyor? Ben kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru bulmuyorum. Mahrem bir sey bu sonucta.
Siz kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru buluyor olabilirsiniz. Ama ne sizin ne benim fikrime gore bir genelleme yapilamaz. Ben sizin gibi "dogrusu da budur" tarzinda konusmak istemem bu yuzden. Kendi fikirleriniz kendinize hayirli olsun ama benim fikrime bu denli tepkinizi anlayamiyorum. Size de yazmadim ki... konu sahibine yazdim.

Kardesinden duymussa kardesini tebrik etmistir. Belki yenge duyulmasini bilinmesini istemiyor? Ben kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru bulmuyorum. Mahrem bir sey bu sonucta.
Siz kendisinden duymadan tebrik etmeyi dogru buluyor olabilirsiniz. Ama ne sizin ne benim fikrime gore bir genelleme yapilamaz. Ben sizin gibi "dogrusu da budur" tarzinda konusmak istemem bu yuzden. Kendi fikirleriniz kendinize hayirli olsun ama benim fikrime bu denli tepkinizi anlayamiyorum. Size de yazmadim ki... konu sahibine yazdim.
Birinin hasta olduğunu duyar ararsınız ziyarete gidersiniz,hamile haberini duyarsınız tebrik için ararsınız, doğum yaptığını duyar ararsınız vs vs tabiki bunlar değer verdiğiniz kişiler için geçerlidir , benim doğrum değildir bu görgü kuralıdır.mahrem olsaydı kulağınıza gelmezdi . Tepkim size değil. Benimde çocuğumun halası kayınvalidemden duydu hamile olduğumu ama ağzını açıp hayırlamadı ama hala oldu işte yapacak bişey yok. Fikirleriniz herkese açık yalnız konu sahibine değil.

görümcemle aramızda hiç tartışma laf çarpma gibi bişey olmadı ama yaptığı bazı davranışlar batıyordu sürekli. eşim kırılmasın diye söylemiyordum. hatta her kandilde ve bayramda ararım kendisini.. bunu söylemeli miyim ? artık ben de samimi olmak istemiyorum diye..
Bu olayın üstüne ben artık samimi olmak istemiyorum demek saçma olur.
Şöyle olur, akşam kocanla otururken ben arar diye bekledim aramadı. Kırıldım ben, demek bu tür şeyler onun için pek önemli değilmiş dersin.
Yarın bir gün kendisi de mutlu bir olayı olunca aramazsın. Senin için önemli değil diye düşündüğümden aramadım diyebilirsin.
Sonuçta bu bir mecburiyet değil, gönül yapmak.
Ve evet insan aransa hoş olur ama karşı taraf unutabilir bile sizin mutlu olayınızı.

Aramayabilir ya takma o kadar esine demistir hayırlı olsun diye seni de gorunce söyler büyük ihtimal cocuk dogdu aramadı desen anlarım ama onemsememistir

Denilecek bir şey varsa, eşinize demişlerdir. Sizden hoşlanmadıkları için aramak istememişlerdir. Veya böyle bir huyları yoktur. Bu tür beklentiler mutsuzluk getirir, o yüzden büyütmeyin.
Şu yaşıma kadar kimseyi hamile olduğu için arayıp tebrik etmedim, böyle bir şey duymadım da. Çocuğu olanı tebrik edersin de, hamile diye ek olarak arayıp tebrik etmek herkesin huyu değil. Bu bir standart değil.

Az beklenti çok mutluluk,bosverin
Ben de gorumcemin bazı hareketlerine sinir oluyordum, eşimle huzurumuz kaçmasın diye sustum hep...
Ama artık takmiyorum
Eşime de söyledim hislerini rahatladım,mesafe koydum kafam rahat:63:

amaaan çok mu önemli aramazsa aramasın. bence bu duruma alındığını eşine söyle ve sen de mesafe koy.
bir daha da aile içi mevzularınız hakkında onun konuşmasına müsade etme, cevabını ver olsun bitsin.
alınan alınsın, küsen küssün. sen yuvana girip kapıyı kapattığında o evde kiminle başbaşa kalıyorsun? eşinle. eşinle iyi ol yeter gerisi çokta tın.

hamilesin sen, bu modda ol sürekli :) emin ol sağlığın için daha iyi olur.

292914_o49c3.webp

Kendisinden duymadigim surece ben de yengemi arayip tebrik etmem. Hemen "aman iste gorumce" diye yaftalamayin beni. Yengemle de cok iyi anlasiriz her hafta gorustugum tek akrabamdir. Abim gelmez o gelir...

Yani bilemem benim yengem hamile olsa arar bana kendisi haber verirdi zaten. 2 cocugu var ikisini de kendisi soyledi test sonucunu alinca. Belki bu yuzden sizi tam anlayamiyorum.

Ama baskasini dusuneyim, kuzenim hamile. Teyzemden duydum. Aramadim. Banane o benle paylasmadi ki... bilip bilmemem umrunda degil bence. Ne diye arayayim? Kandil gecesi dua ettim saglikla dogsun diye. Iyi ve guzel dusunuyorum. Ama bana haber vermeyen kisiyi ben niye arayip tebrik ediyorum?
siz de kendinizce haklı olabilirsiniz belki.. ben onun kardeşinin eşiyim. araması sizce de daha uygun değil mi. benden öğrenip öğrenmemesi ne alaka. mesela kuzenim de benden öğrenmedi ama tebrik etti. demek ki biraz da kişilik meselesi gibi geliyo bana

Bende anne tarafindan kimseye haber vermedim ama duyan aradi tebrik etti. Baba tarafimdan ise hic kimse aramadi ama cok mu umrumda :) aramazlarsa aramazlar kendileri bilir..bence sizde bosverin ona gore durusunuzu ayarlarsiniz
eşime de bişey demedim zaten . herşeyin bi yeri zamanı var. mesela benim eşim onun oğlu askerde ( tekirdağda) ona rağmen sürekli arar halini sorar iyi misin filan diye. diğer yeğenlerinin de aynı şekilde. ama bu şekilde davranması görümcemin en başta yaşına yakışmadı, neyse canım takmamak en iyisi haklısın

Siz aram
siz aramayin asla. Mutlaka esinize soyler yada arar sizi aramamakla itham ederse madem hamile oldugumu ogrendin sen niye aramadin. Bisey olunca kusup aramamayi biliyon. Sumdide ben kirildim kusura bakmayin der kapatirim.
ben de her şeyle ilgili konuşuyordum. anneler günü, kandil bayram vs... hep arardım. ama yok artık ben de aramam vırt zırt.. ne de olsa kendi yaptığını kendisi biliyor. beni öyle bişeyle itham edemez sanırım :)

Back
X