Görümcem ve bebeğim

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
35
slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız. Görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 yaşında biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Yabancı görünce ağlıyor ama 5 dakika sonra alışıyor
Dışarı çıkmayı seviyor parktan gelmek istemiyor.
Hareketli müzik de oynamaya çalışıyor vs
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm
Kızlar ek olarak eşim de çok geç konuşmuş 6 yaşına kadar konuşmamış.
Bebeğim ben banyoya girdiğim de kapıya falan vuruyor aç diye bi yeri işaret ettiğimde dönüp bakıyor istediği çizgi film olunca sesini duyup koşarak gidiyor bunn gbi şeyler yapıyor ne bilim:(

Son düzenleme:
Benim oğlumda daha sonra herşeyi öğrendi, yani daha çok konuştu felan. Bence gerçekten bilgisi olmayan bir insan tutup bir anneye böyle birsey söylemesi terbiyesizliktir. Bana da bir teyze gecen sokakta oglum için "buna bir okutun" dedi, cok hareketli diye. Millet gerçekten kafayı sıyırmış durumda. Herkes önce bir kendi çocuğuna hakkıyla baksın sonra konuşsa keşke

Bir buçuk yaşındaki çocuk bu ya. Ne bileyim bizim çocukluğumuzda herkes hemen şakır şakır konuşmaya başladı mı ki şimdiki bebeklerden bunu bekliyorlar.

Anlattiklarina bakacak olursak, Bebeğin 16 aylık bir bebeğe göre gayet yerinde davranıyor bence. Söylenenleri anlaması ve doğru tepkiler vermesi güzel. Bu aylarda ufak tefek kelimeler etmesini bekleriz, ama asıl beklenen bebeğin söylenenleri anlaması ve yerinde tepkiler vermesidir

Parktan dönmemek için ağlaması da garip gelmedi. Birçok çocuk boyledir, ama anlatmak lazım tabi vaktin doldugunu ve eve donmeniz gerektigini.

Otizm teşhisi koymak için bir sürü prosedür ve farklı bulgular var. Bu konuda sadece uzmanlar konuşabilir görümcen cahillik etmiş hiç takılma

Benim kızım da 17 aylık tam sizin anlattığınız gibi. Konuşamıyor henüz ama soylenileni anlıyor, bizimle konuşmaya çalışıyor ama söyledikleri anlamsız.Bence hiç bir sorun yok. Tek çocuklar geç konuşur. Bütün gün bizimle, kimsenin konuşmasını duymuyorlar ki. Otizm olsa zaten içten içe anlarsın ters birseylerin olduğunu.

Herseyde de modaya uyulmasa olmuyor. Sutun var mi yetiyor mu kaygisini gecti millet simdi de otizme takti kafayi. Ya düzenli aralikla doktora goturuyorsunuzdur zaten. Simdi gec konusan her cocuga otizm şüphesini yalistiriyorlar. Yazik degil mi burda kac anne gozleri yasli konu acti. Benim esim taa 5 yasinda konusmus. Gorumcemin oglu 3 yasinda anca kelimeleri ogrendi dayiya cekmis dedik. Benim oglum 2 yasinda karsina alip sohbet edecek derecede duzgun ve seri konusuyordu hic babasina benzememis dedik. Sikmayin caninizi. Allaha havale edin gecin.

Ya bakmicam diyorum ilgilenmicem kafami bulandirmicam diyorum bdv de dolasiyorum ama karsima yine otizm cikiyor:) 15 aylik bebegim var bizimki de henuz konusmuyor bir kac kez anne baba dedi bilincli olarak, anane ve dede dedi ama cok fazla konusmuyor. İsmine bakiyor verdigimiz komutlari cani isterse yapiyor istemezse yapmiyor.bende surekli otizm ile ilgili belirti arayip duruyorum cocugumda. Cok sinir bozucu bir durum ne yazikki, suphe icine girdiyse seni yiyor bitiriyor cok iyi anliyorum o yuzden seni. Bence henuz 1,5 yasini bile doldurmamis bebeklerimizden beklentimiz cok buyuk. Bir psikiatr in videosunu izledim, orda bile 18-24 aydan once cocuklarin cok stabil olmadigi icin degerlendirilmemesi gerektigini soyluyordu. Kafami cok kurcalayinca psikolog arkadasimi aradim, pedagog a goturmek istiyorum dedim. İstersen sana terapi ayarlarim, cocugu 2 yasina kadar rahat birak. Gerek olursa 2 yasinda goturursun dedi.

Görümcenizin tıp diploması var mı ? Var ise ciddiye alıp bir doktora götürebilirsiniz.

Yok mu? O zaman doktor değilse çenesini kapatmasını söyleyin çekinmeyin.

Çocuğunuz ayıyla uyumlu ilerliyor. Herkes kendi çocuğuyla ilgilensin doktoruculuk oynamayı bırakıp.

Ya lütfen kendinize gelin ..
16 aylık ve sizi anlıyormış.
İsmine dönüp bakıyor kapıya koşuyormuş .
Bence o aylardaki çocuk için gayet iyi davranışlar .
Herkeste doktor kesiliyor başımıza.
İçinize şüphe düşmesin eltimin çocuğu 5 yaşındayken konuşamıyordu hı hı diyordu şuanda 9 yasında maşallahı var ..
Her çocuğun gelişimi farklıdır ..
Böyle annelere laf söyleyenlere de uyuz oluyorum ..

slm kızlar kısa anlatmaya çalışacağım. 16 aylık bebeğim var kız görümcem ankaradan bizim yanımıza geldi 1 hafta tatile biri 5 biri 2 aylık 2 çocuğu var.
Kızım henüz konuşamıyor. Hira deyince hı diyor dönüp bakıyor yani ismini biliyor.
Göz teması kuruyor kızdığımı anlıyor getir ver kapat gibi kelimelerin anlamını biliyor anlıyor babasına çağıyorum Ahmet diye babasının adını biliyor babasına bakıp gülüyo.
Yabancı görünce ağlıyor ama 5 dakika sonra alışıyor
Dışarı çıkmayı seviyor parktan gelmek istemiyor.
Hareketli müzik de oynamaya çalışıyor vs
Sorun şu; konuşamadığı için görümcem otizm konusunda bir şey dedi çok canım sıkıldı
Bebeğim bu arada zil çalınca koşa koşa gidip açmaya çalışıyor içime kurt düşürüp gitti bilmiyorum çok üzüldüm

Erkek görümce oluyor mu?

Herkeste bir otizm tanısı koyma çabası var bu ara.

Back
X