görümcem ve ben

Bu kadar olumsuz olmayın, önce bir açın evinizi, misafir edin, aranızı iyi tutmaya çalışın, yani üzerinize düşeni yapın. Baktınız olmuyor o zaman eşinizle konuşursunuz. Ben de evimde 7/24 huzursuzluk istemem, ama sizin huzursuz olacağınıza dair kesin kanıtınız yok, varsayımlarınız var. Deneyin derim, denemekten bir şey çıkmaz.

görümcen ile konuş bence dershaneye gitmek istiyor mu planları neler?Belki o da sizinle 1 sene kalmak istemiyordur,oda kendi evindeki rahatlığı bulamaz.. şimdididen buna takıp kendini üzme.ve eşine bunu hissettirme,o zaman geldiğinde konuşursun bir çözüm bulursun...

lafı edilmedi ama kaynanamın bu kız size emanet eşimin ben senin arkandayım okuyacaksın giib laflardan bu varsayımı çıkardım sizce doğru çıkartmışım ?
laf taşıyan biriyle biz daha yeni evliyiz çocuk düşünüyoruz ister istemez tartışmalrımız oluyor bazen evde yemek yapmıyoruz meyve yiyoruz akşamm canımız sıkışldı mı çıkıp dolaşıyoruz yada hafta sonu kaçıveriyoruz bir yere o bizim çocuğumuz gibi olacak 10 ay diyorsunuz ama kim ister yatak odasında sevişirken bile tedirgün olacağım banyo yapsam bunlar hepsini annesine anlatacak biri o yüzden istemiyorum bunu bu bayram hissetirmeyi düşünüyorum zaten konuşmuyorum görümceyle hiçbiseyimi anlatmıyorum daha fazla hiisetirmem lazım siz görümcemi tanımıyuorsunuz sürekli beni kıskandırmak için garip garip haraeketler gerçekten kaldıramıyorum bana nasıl seviyeli olunur onun taktiğini veririseniz sevinirimn

siz kararınızı vermişsiniz zaten.
kesinlikle istemiyorsunuz.
bence kız kardeşiyle işi halletmek yerine eşinize fikrinizi belirtin.

ayrıca kayınvalidenizin, bu kız size emanet lafını doğru anlamışsınız.
varsayım doğru

Siz bu konuya ılımlı yaklaşır,ön yargısız olursanız çıkan sorunlarda direkt göze çarpan,sorunlu insan siz olmazsınız..Eşiniz çıkabilecek sorunlara objektif bakabilir..Olumsuz tavırlarla yaklaşırsanız ,ağzınızla kuş tutsanız dahi, sorunun kaynağı siz olursunuz.
Evet, zor bir süreç, haklısınız..Daha kesinliği olmayan konu hakkında, varsayımlarla, huzurunuzu kaçırmanın bir mantığı yok..Henüz görümcenizi de tanımıyorsunuz, belki göründüğü kadar kötü değildir..

eger öyle bir durum olursa cok basit istemiyorum diyeceksiniz
ailesi düsünsün
koca bir yil
genc kiz bu cekilmez ki hergün baska sey cikar
ben olsam izin vermem herkes basinin caresini baksin öyle bir kachafta falan olsa neyse
o ne yaaa
anasi babasi bulsun caresini

arkadaşlar daha önce görümce ile ilgili sorunlarını buraya anlatmıştım; nerden başlayacağıı bilemiyorum benim eşi doğulu bir aileden geliyor ben ise batıda yetiştim kimse yanlış anlamasın asla
küçümsemiyorum ben bu aile daha önceden hep aile içi evlilik olmuş kızlarını hep akrabalarıyla evlendirmişler ben dışardan gelen tek insanım ister istemez bazı konularda seyiyeli davranıyorlar kendi
aile içinde davrandıkları gibi bana davranmıyorlar daha mesefeli bud abenim hoşuma gidiyor asıl derdim şu benim eşimin 4 tane kız kardeşi var 3 tanesi yurt dışında yaşıyor ben üçüyle zaten hiç görüşmüyorum bir tanesi var liseye gidiyor ama nedense sevemedim sebebini bilmiyor oraya gittiğide soğuk davranıyor arkdaşlar ama bu durumu çok takmıyorum benim asıl sorunum su kızlar
SORUYORUM SİZE İLK ÖNCE SİZ GÖRÜMCENİZLE SİZİ KISKANDIĞINI DÜŞÜNEN BİR İNSANLA AİLEDE YAŞANAN KAVGA GÜRÜLTÜ TATRIŞMA GİBİ VB SEYLERİ SEYLERİ GİDİP BAŞBASINA ANLATAN BİR GÖRÜMCEYLE AYNI EVDE YAŞAMAK İSTERMİYDİNİZ
- EŞİM BANA DAHA SÖYLEMEDİ AMA GÖRÜMCEM SUAN LİSE SON SINIFA GİDİYOR AMA BEN B İLİYORUM Kİ ÜNV SINAVINI KAZANAMAZSSA BENİM YANINDA DERSHANEYE GİDECEK BUNUN HİÇ LAFI EDİLMEDİ AMA BEN BUNU HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ KÖYDE YAŞIYORLAR ORDA DERSNANE YOK BENİM YANIMA GELECEK DOĞAL OLARAK BEN İSTEMİYORUM KİMSE İSTEMEZ BÖYLE BİRİNMİ AYRICA BEN ÇALIŞAN BİRİYİM KENDİMİZE AİT BİR DÜZENİMİZ KENDİ ARKADAŞ ÇEVREMİZ VAR AYRICA MADDİ OLARAK İKİ ÇALIŞMAMIZA RAĞMEN KREDİ ÇEKTİK ÇOK ZOR GEÇİNİYORUZ ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİYE DERSHANE YE GÖNDERECEK ONU BESLEYECEK KADAR İMKNAIMIZ YOK

- EŞİM TARAFIMDAN BANA KIZ KARDEŞİM BİZE GELECEK DERSHANEYE GİDECEK BİZDE KALACAK DİYE BİR CÜMLE DUYMADIM AMA KIZ KARDEŞİ İLE KONUŞURKEN DERSLAERİNE ÇALIŞ BEN SENİN ARKANDAYIM DİYOR NE GEREKİYORSA YAPARIZ DİYOR TAMAM DOĞRUSU BU AMA BEN BU CÜMLEDEN BİZİM EVE GELECEK DERSNANEYE GGİDECEK BERBABER YAŞAYAGIZ İBARESİMİ ÇIKARYORUM AMA BÖYLE BİSEY DEMEDİ

- BİR DE KERE DE KAYANANAN BU KIZ DA SİZE EMANET DEDİ BEN DE HİÇ CEVAP VERMEDİM

- AMA KIZ OKUL BİTİNCE ABİSİNİN YANINA DERSHANE GELEMK İSTEYECEK EVET BİR İNSANIN GELECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ 1 SENE KATLAN DİYORSUNUZ MA NASIL RAHAT EDELİM KENDİ KIZ KARADEŞİN OLSAYDI BÖYLE DÜŞÜNMEZDİN DİYENLERİNİ ZDE VAR DOĞRU AMA KİMSE RAHAT EDEMEZ BU DURUMDA HEMDE GÖRÜMCE HEMDE SEVMİYORSUN BENDE HERSEYİ ANASINA GİDİP ANLATAN BİR TİP
-EGER BİZE GELİRSE ALDIĞIM KIYAFET Kİ ÇALIŞAN BİRİYİM HEPSİNDEN ONA DA ALMAK ZORUNDA KALACAĞIM SÜREKLİ ÇOCUK GİBİ PEŞİMİZDE GELİR ÖYLE BİR TİP İSTEMİYORUM
- VE ONA KENDİNİZİ SEVMEDİĞİMİ İSTEMEDİĞİMİ EŞİMİ KIRMADAN ONU KIRMADAN HİSSETTİRMEK İSTİYORUM NASIL BİR TAKTİK UYGULASAM DA ONU İSTEMEDİĞİMİ HİSSEDİRSEM ŞONIÇTA BEN BUNU HİSSETİRSEM ODA GELMEK İSTEMEZ BUNU NASIL BECEREBİLİRİM BANA TAKTİK VERİRMİSİN ?
- BİRDE SEY DEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM BİZ RAHATA EDEMEYİZ GİTSİN CEMAAT YURTLARI VAR ORDA KALSIN ARA SIRA GELSİN AİLE DÜZENİMİ HUZURUMU BOZMAK İSTEMİYORUM BİR GÖRÜMCE İÇİN BUNU BU KIZA NASIL HİSSETİRMELİYİM ZATEN FAZLA SAMİMİ DEĞİLİM AMA BANA KIZMAYIN BUNU YAPMAK ZORUNDAYIM BANA BİR AKIL VERİN SONUÇTA KİMSE İSTEMEZDİ ?

9 ay hic sevmediğiniz birine yardım edemeyecek kadar duyarsız mısınız? 7 kat el olsa insan kapısını açar. Köyde yaşıyorlar imkanları yok ve siz hemen sırtınızı dönmüşsünüz; üstelik ortada konuşulmuş bir konu bile yok.

eevt bu konuda kesin kararlıyım ben istemediği belli edecem onu sevmediğimi ama nasıl yapacam bilmiyorum insanlara sevmediğimi nasıl belli edebilirim bunu beceremiyorum fikri olan yok mu

eevt bu konuda kesin kararlıyım ben istemediği belli edecem onu sevmediğimi ama nasıl yapacam bilmiyorum insanlara sevmediğimi nasıl belli edebilirim bunu beceremiyorum fikri olan yok mu

özel bişiy yapmanıza gerek yok zaten her halinizden anlasılır istemediginiz...
belki görümceniz dersaeyede gitmez siz geniş geniş oturur rahat edersiniz...

benim bildiğim dershaneler kapatılacak yakında
kapatılmazsa cemaat dershanesine yazdırın yurdundada kalır daha iyi çalışr diyin ben istemiyorum falan dmeyin kötü olursunuz biz onunla ilgilenemeyiz haftasonları gelir diyin gerçekten okumaya gözü varsa yurdu olan dersaneye gider

lafı açılırsa şayet; açık açık eşinle konuş, yurtta kalsın de. senin de kendince haklı sebeplerin var tabii empati yapınca anlayabiliyorum seni. küçük görümcem yok ama görümcemin 15-16 yaşında kızı var, eğer gelecek olsa ben de assssla istemezdim. bacak kadar boyuyla ben güzel bişey giysem gözlerinden ışık saçarak acaip itici bana bakıyor, garip bir kız, ergenlikten desem, o da değil, acaip işte. şimdiden düşünüp strese girme

bir görümce olarak sizin açınızdan bakmaya çalıştımsa da bakamadım kusura bakmayın.
benim abimin eşi de başlarda abimin bana çok düşkün olmasını kabullenemedi, (abim onu hiç ihmal filan etmedi bu arada), aramızı soğutmaya çalıştı ama havasını aldı:34: ki başlarda ben ona çok iyilikle yaklaşmıştım ama huyunu öğrenince mesafe koydum.

kız yanınızda 9 ay dersaneye gidecek alt tarafı. bence sevmediğinizi hissettirmeye kalkmanız çok saçma olur öyle abartılı mesafe koymayın sadece nezaket çerçevesi koyun. sizden küçük bir kıza sevmediğinizi hissetirme planı yapacağınıza ablalık edin. hissettirmeye kalkarsanız zararlı çıkan siz olursunuz. bir abiyle kardeşin arasını bir derece dahi olsa soğutamazsınız:34: abimle en kavgalı olduğumuz dönemde bile üstelik bana kendisinin de kızdığı bir konuda eşine karşı beni savunmuş, bu kadarı yeterli olur sanırım, hele de kendisinin bile desteklediği bir konuda bir abinin kardeşinin hevesini kıracak davranışlarda bulunursanız, o abinin hiç görmediğiniz yüzlerini görürsünüz:34:

Evde Ucuncu bır kısıyı daha besleyemeyız derken.Ne demek ıstedınız cıdden merak ettım.
Afedersınız Hayvan mı bu kı beslemek falan dıyorsunuz.
Alt tarafı sofraya bır tabak daha fazla koyacaksınız abartmayın.

Durumunuzu bahane etmışsınız yapmayın allah askına genc bır kız ıs adamı degıl kı bır suru masrafı olsun.
Durumumuz pek musaıt degıl dıye anlatıp cebıne 3-5 lıra harclık koyarsınız olur bıter.

Sadece 9 ay gıbı bır sure ıcın abısının evı varken yurtta nıye kalsın yakısık alır mı hıc olur mu oyle sey ya.

Sız esınızle evlendınız dıye esınızın kendı aılesı onu artık unutsun mu?
Kızın abısının evı o tabıkı gelıp kalıcak.
Sız sırf sevmıyorsunuz dıye ıhtıyacı oldugu halde abısıne de mı sıgınmasın.

Ustelık sızın yanınızda kalacagı da henuz kesın degıl.Sız soylenen sozlerden sadece varsayım cıkarmışsınız.Belkı bu sene kazanıcak ve hıc yanınıza gelmesıne gerek kalmıcak.
Dua edınde bu sene kazansın da sızın yanınıza gelme ıhtımalı hıc olmasın.

Bence sevmedıgınızı bellı etmemek ıcın taktıgı gerek yok.
Zaten kız anlamıstır emınım anyayı konyayı...

Son düzenleme:
sizin gibi gelinleri görünce, görümcelere acıyorum.17 yaşında bir enç kız sözkonusu, besleyemem demişsiniz ne ayıp!köpekten değil insandan bahsediyorsunuz,10 ay sofraya bir tabak fazla koyup günde 1 ekmek fazladan almayla kmse fakirleşmez. hatta kıymetini bilene,misafir berekettir.eşinizin kardeşi o,farkında mısınız? yarın öbür gün doğum yapsanız çocuğunuzun halası olacak.ne yaparsanız yapın,eşinize batacak bu durum. sanki eşyadan bahsediyor gibi yazmanız çok itici.

istemediğini,
ister tavırlarınlai soğuk davranarak,
ister imalarla,
ister bahaneler üreterek
hissetir,
kimse salak değil sonuçta istemiyor durumunda olacaksın.
o halde açıkça ve dürüstçe kendini gizlemeden ounamadan kıvırmadan söylemen en doğrusu.
eşin seni anlarsa anlar anlamazsa zaten her türlü bahane seni daha itici yapar bence.
bu arada istememekte haklısın seni kınamadım.
ama şartlar işte...

ben eleştirilere pek ktılmıyorum.
konu başka yerlere çekiliyor.
besleyemeyiz lafı hoş değil ama yanlış kullanmış belli. bakamayız demek istediği anlaşılıyor.
ayrıca okul kazanacak niyette olan bir çocuk kendi çalışır çabalar gene kazanır.
dersaneye gitmek şart mı. değil.

Kız bilse istenmediğini zaten gelmez de kötü niyetli olup kendinizden soğutmak yerine öğüt verir gibi yurdu olan dersanelerde kalmasını önerebilirsiniz hem gerçektenkıza faydaniz dokunur oralarda harıl harıl ders çalışan öğrenciler var onlardan azim alır bende kalmıştım zamanında hem iki haftada bir izin veriyorlar evinize gelse bile iki haftada bir umarım bu da sizi rahatsız etmez. Hayırlısı olsun.

haklısınız evin içinde 3. bir kişi oldukça zor.

ama tazrınız çok itici,haklıyken haksız konuma düşersiniz bu şekilde.

bir de şu açıdan bakın sizin kardeşiniz olsa eminim ki sizi hiç rahatsız etmez.

ki eşiniz doğu kökenliymiş,aile bağları çok kuvvetlidir.

sizin ilişkiniz bozulabilir tavrınızdan dolayı.

Back
X