Görümcem ve Çocuklarım

Fanusa koyun çocuklarınızı böylece istediğiniz gibi şekillenirler. Özel bölge takıntınız dogru ama konuyu yanlış değerlendirdiğinizi düşünüyorum, iyi niyet kötü niyet ayrımını verirseniz daha sağlıklı olur. Bukadarı eğitimden çok baskıya girer ve sonucuda bastırılmış bireyler.. Bende halayım kardeşimin eşinin böyle şeyler düşündüğünü duysam anlam bile vermezdim. Siz peşin peşin inkar etmişsiniz ama kışkançlık hissettim, kendinizi dinleseniz belki sizde o duyguyu yakalarsınız..

Ben atılmasını istemediğim fotoğrafı kimseyle paylaşmıyorum. Kendileri çekerkende sorun olmayacak kıyafetler giydirmiş oluyorum zaten. Dudaktan öpme olayı da, nerde kimin yanında görsem uyarırım bir daha yüzü olmaz zaten.

Alt değiştirmenizi anlayamadım. Cinsel eğitimin başlangıç noktası; bakım veren dışında kimsenin bebeğin özel bölgelerini görmemesi ve dokunmamasıdır. Siz bunu çiğneyip başka şeylere takmışsınız. Yapmaya çalıştığınız bebeğe bir şeyler empoze etmek mi, görümcenize set çekmek mi? İlkiyse her şeyine dikkat edin.

Yorumlara çok şaşırdım gerçekten.. Konu sahibinin konusundan cımbızla seciliyor herşey ve popoya vurarak sevmekte ne var? Bezi görünse nolcak denmiş.. Arkadaşlar siz sağlıklı insanlarsınız peki instagram hesaplarınız face hesaplarınızda olan herkes için bu garantiyi verebilirmisiniz? Hala sapık dememiş zaten..Anne Baba nın koymaktan kaçındığı fotoğrafı istenmediği halde koymak saygısızlıktır... Ve normal bir fotoğraf bile konduğunda çocugun ileride görüp rahatsız olabileceğini kişilik Hakkına aykırı olduğunu savunan insanlar bezi görünsün ne olacak diyor çok şaşkınım Anne Baba koyma dedi ise bitti aması olamaz. Cocuga özel bölgelerinin özel olduğunu kavramaya calışırken ben baban biz varsak doktorun dokunabilir dediği bebeğinin babaanneye gittiğinde halasının dokunması olmaz neden? Cocuk gözlemler ben dokunabilir baban demişti halam dokundu ama kızmadı demek ki akrabalar da dokunabilir... Ee hani özel bölge eğitimi? 3 yaşında bir cocuk önce özel bölgesinin mahremiyetini öğrensin ki bir sonraki aşama kola vs gelsin .. Anne ne istiyorsa baba da desteklediğine göre halaya halt etmek. Düşer. Taviz vermeyin

Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.

Buraya kadar her şey normal.

Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.

Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.

Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.

Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.

Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.

Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.

Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.

Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.

"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.

Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.

Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?
bence abartıyorsunuz,edep yerlerini öğretin ona lafım yok.. ama bu kadarda hassas olmayın..

O normal bu normal demeyeceğim ama abarttığınızı düşünüyorum.
Çocuğun bezi görünüyor fotoğrafta utanmadan onu koymuş olayı biraz fazla değil mi?
Çocuk giyinikken poposuna vurması da benim için aşırı bir olay değil.
Sizi biraz takıntılı buldum
Canım bu ülkede pedofili denen bi gerçek var maalesef.aslında görümce art niyetli değildir ama 2 aylık bebeğe yeltenen sapık dolu o yüzden konu sahibi haklı olabilir.

benden habersiz çocuklarımın fotoğraflarının paylaşılmasını istemem. dudaktan öpme mahremiyet eğitimini zedeler. popya vurmayı çoğumuz yapıyor ama şu bir gerçek ki mahremiyet eğitiminin bir parçası olarak yapmamak gerekiyor.

Ben size hak veriyorum konu sahibi.benim kızımı da dudağından öpüyorlardı.mesela annem canı gibi sever kızımı o öpüyordu ona bile asla müsade etmedim.kesin bir dille uyardım.sakın anne dedim.bir daha öpmedi.çünkü iyi niyetliyle kötü niyetliyi çocuk ayırt edemez.kızımı tembihledim şakın kim olursa olsun öptürme diye.keza özel bölgelerine şaka yollu bile kimse dokunamaz.babannesi filan severken dediğiniz gibi poposunu filan sıkarak seviyorlardı onlarada izin vermedim.bu onların art niyet taşıdığını düşündüğümden değil ama herkes bu şekilde severse çocuk bunu normal kabul eder ve art niyetli kişilere açık hale gelir.haklısın konu sahibi izin verme.

Yapacak bir şey yok kötü olacaksın. Ama mücadeleye tamam. Bende bu arada popoya vurarak seviyorum. Ama bir annenin doğrularına saygı duymam gerekir.

Ya o yasta erojen bölgemi olur?!! Dedigim gibi bu sekilde cocuk kendini savunmasini ögrenemez. Özgüveni gelismez.
Sadece vücüdündan utanir.

Amacin nedir burda? Sadece görümceye gicik olmakmi ? Cidden kizini korumak istiyorsan önce kendin psikolojik tedavi gör gecmisteki yasadiklarindan ötürü. Ve ondan sonra iyi bir pedagog ile görüs. Bu sekilde devam edersen kizini yarar degil, zarar verirsin.

Bebek masturbasyonu denen bir şey var. Yani evet orası erojen bölge.

canim altina kilot çorap felan giydirseydin.. popo özel bölgeyse. bu şekilde izin vermiyorsaniz bunlari yap.
bende dudaktan öpülmesine karşıyım..

Ben cocugumu tesetture sokmuyorum!!! Evet tacize ugramamin sebebi, annemin iyi ve kotu dokunmayi anlatmamasiydi. Ben evladimi baski altina almiyorum. Ona mahrem yerlwrine dokunurlarsa bagir, kac, bana soyle diyorum. Ne kadar sig goruslusunuz. Sizle tartismak istemiyoeum, cevap vermeyecegim.
Valla kadın size farklı bir görüş sunuyor. Mahremiyet eğitimindeki bakış açınızdan kaynaklı oluşabilecek riskleri söylüyor. Genelinde de hakli gibi. Siz bence bu mahremiyet eğitimini biraz daha araştırın.

Birincisi dudaktan öpmeyi normal bulduğumu söylemedim, ne öperim ne öptürürüm.
Popo sevme gibi bir durum da görmedim anlatılanlardan, altı bezli giyinik çocuğun poposuna vurduğundan bahsediliyor. Bu gerçekten sapıklık mı? Nasıl sevelim çocukları ben anlamıyorum düşünüyorum bu durum bana normal geliyor. Halası çocuğun ‘ giyinikken ‘ poposuna vurmuş, olay benim için hala çok abartılı tacız falan göremiyorum

Olayi o kadar yanlis anlamissiniz ki.. BBen sapiklar mi demisim? Yoksa cocuk ayirt edemedigi icin onlem amacli mi drmisim? Art niywtli degiller zaten. Cok seviyorlar, sevme sekilleri bu. Ancak kotu niyetli biri yapsa, bunun iyi mi kotu mu oldugunu ayirt edemezler. Ortam kotu, cocuklarim ogrensin istiyorum. Popoya vurmak onlarq normal gelnemeli. ""Halam iyi biri, beni boyle seviyor. Amcanin biri popoma virdu, halam da vuruyordu" algisi olussun istemiyorum. Neden herkes sapik gibi dusunsugumu dusunuyor?

Birincisi dudaktan öpmeyi normal bulduğumu söylemedim, ne öperim ne öptürürüm.
Popo sevme gibi bir durum da görmedim anlatılanlardan, altı bezli giyinik çocuğun poposuna vurduğundan bahsediliyor. Bu gerçekten sapıklık mı? Nasıl sevelim çocukları ben anlamıyorum düşünüyorum bu durum bana normal geliyor. Halası çocuğun ‘ giyinikken ‘ poposuna vurmuş, olay benim için hala çok abartılı tacız falan göremiyorum

Halasi taciz ediyor demiyorum. Ama surekli vurup, avuclayarak seviyor. Gunde belki 50 kez vuruyor. Bu dueum cocuk icin normallesirse, gercek bir sapik ona dokundugunda anlayabilir mi? Kizim bezi birwkmq asamasinda. Bazen bezi de olmuyor.

Bez olayini da anlatayim. Kizima kisa bi etek giydirmistim. Kalabalik ortamdaydik. K4ndi kendine dans ediyirdu. Cok sicakti, gece uyku uyumamiatik. Asiri yorgunduk. Esimle diger gorumcem aralarinda sohbet ediyordu. Kizim, bi dedeyle torunun yanina gitti az ilerimizde. Torun elinde bebekle oynuyirdu. Kizim da oynamak istedi. Dede ve torunu umursamadi hic. Tam o anda genc biri kizima dogru yaklasiyordu. Hic iyi de bakmiyordu. Kizima seslendim ve ona dogru kostum. Eger kizim bana kosmasaydi o an o adam ne yapacakti bilmiyorum. Kizim cok guzel ve dikkat cekiyor. Dikkat ceksin istemiyorum.

Nazar cok degiyor. Cok huysuz oluyor, bagirsakla alakali problem yasiyor. Bu sebeplerden kaygilarim var.

konu sahibi ilk başta size hak verdim ama sonraki mesajlarınızı okudukça sağlıklı bir düşünce yapınız var mı diye sorgulamaya başladım.mesela şu mesajınız normal düşünen davranan birisinin mesajı değil bana göre

evet çocuklarımızı koruyalım,hassas olalım dikkatli olalım filan ama onları boğmadan etrafı tamamen sapık ilan etmeden yapalım bunu. sizinki artık sağlıksız bir yolda ilerliyor.

ben sizin görümceniz,k.valideniz ve arkadaşlarınızın yerinde olsam bırakın öpmeyi dokunmam bile çocuğunuza

ayrıca nazar değmesiyle bağırsak probleminin ilişkisi nedir

Ya Allah aşkına dert ettiğiniz duruma bakın. Emin olunki sizin çocuklarınızı düşündüğünüz gibi halasıda düşünüyor. Hala değil teyzede olabilir bu. Sizin takıntınız onlar değil eşinizin ailesinin çocuklarınızı sevmesini istememeniz. Söylediğinize göre abartı birşey göremedim sizin abartmanız dışında. Sevmese dokunmasa bu seferde benim çocuğumu neden sevmiyor diyeceksiniz ki ben onların yerinde olsam o kadar laftan sonra bırak sevmeyi yanına bile yaklaşmam. Bence biraz herkes kendi nefsine vursun siz yiğenlerinizi uzaktan bakarak mı seviyorsunuz ?

Geçmişe dönük yaşadığınız kötü olay nedeniyle fazla hassassiniz ve haklısınız. dudaktan öpme ve popoya vurmaya ben de karşıyım. Evet o halası ve tabiki iyi niyetli elbette ki çok seviyor yeğenini. Ona şüphe yok. Fakat çocuk popoya vurmanın dudaktan öpmenin bir oyun olduğunu algılarsa halası veya annesi yanında yokken de bunu böyle bilecek. Sevmenin bin türlü yolu var popoya vurarak sevmek neden? Madem çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz, tacize karşı bilgilendiriyoruz, halası da olsa dayısı da olsa bunun bir oyun olmadığını bilmeli. Ama korkmayın siz sürekli kızınıza tatlı tatlı bu konuyu işlerseniz büyüdükçe o izin vermeyecektir halasına.

Bebekler, yarinin buyukleridir. Kucuk degiller artik. Kizim bezi birakma asamasinda. Bizdeki de popo, onlardaki de. Devir eskisi gibi degil, zaten guven ortami olsa tek kelime etmem.
Evet devir de güven ortamı kalmadı artık . Ama özgüvensiz bir çocuk olmasını istemiyorsanız ayıp ile yanlışı ayırt etmesini sağlamalısınız .

Benim de görümcemim dünyalar güzeli bir bebeği var asla fotoğraf paylaşmazlar biz de saygı duyarız biz de paylaşmayız bebişin fotoğraflarını, sonuçta onların çocukları ve kendi tercihleri, bazı insanlar çocuk sevmeyi abartı hareketlerle yaparlar,kötü niyetli oldukları için değil tabii ki, ama anneler de şu yaşadığımız devirde haklılar bu hassasiyetlere, eşinizle bu konudaki endişelerinizi konuşup ondan yardım isteyebilirsiniz, kızkardeşine onun söylemesi daha iyi olabilir belki

Ciddi şekilde cinsiyet algınızı değiştirmeniz lazım 7 yaşındakine kadın diyebiliyorsanız durum çok vahim
1 yaşındaki bebege erkek bebek, 7 yaşındaki çocuğa erkek çocuk ve 18 yaşındaki genç e erkek diyorsak. Kadın için neden bu kadar utanıyoruz anlamıyorum.

Turkce de önce kız oluyorlar, sonra kadın ama hep erkek ne enteresan.

Cinsel organlarımızın uyarılması çok normal. Ergenlik ile gelişiyor ancak erkek bir bebek annesi olarak biliyorum benim oğlum geceleri ereksiyon olabiliyor. Doktoruna sorduk olabilir dedi. Keza bazi bebekler bezine surtunmeyı keşfeder. Yani o bölgeler hissiz değil sadece henüz gelişmemiş.

Back
X