Çoğu kişi burada sizi anladı ve çocuğunuza mahremiyet eğitimi vermeyin demiyor. Görümceniz ve diğer yakınlarınızda sizin koyduğunuz kurallara uymak zorunda. Burada hemfikiriz. Ama daha dış dünyayı algılamakta zorlanan çocuğunuza kızım eteğini düzelt, kızım önünü kapat, kızım üstüne başına çeki düzen ver ayıp derseniz zararın dışarından değil kendisinden kaynaklandığını düşünecek. Mahremiyet eğitimiyle kıyafet eğitimi çok başka şeyler. Mahremiyet özel bölgelerimizi kimsenin görmemesi ve kimsenin dokunmamasını öğretmektir. Çocuğumuza kendisinden izinsiz kimsenin onu öpmemesi dokunmamasını öğretmemiz gerekiyor ki siz bu konuda fazlasıyla haklısınız ve dikkatlisiniz ama çocuğa kıyafetinden hal ve hareketlerinden başına kötü bir şey geleceğini aşılarsanız bu sefer çocuk ben açık giyindim ben sokakta kahkaha attım da başıma bu geldi diyerek kendisini suçlayacak. Kıyafet eğitimi çocuğa bazı şeyleri anladığında verilmeli. Eteği açıldı diye özel bölgesi görünmediği sürece tabi ki bir çocuk rahatsızlık hissetmemeli. Bunu büyüdüğünde kimse eğitim vermesede biz kendimiz algılıyoruz zaten. Kendimiz kadın olarak rahatsızlık duyuyoruz çocuk olarak bundan rahatsızlık duymak baskıcı bir ortamda büyüdüğümüz anlamına gelir. Ben polis memuruyum. Dayak yiyen taciz tecavüze uğrayan kadınların giyiminde hal ve hareketlerinde bir gariplik görmedim şimdiye kadar. Siz ebeveyn olarak çocuğunuzun gölgesi olacaksınız o görmeden onu takip edeceksiniz gerekirse ama bu hassasiyeti çocuğa direk gösterirseniz ileride daha büyük problemlerle karşılaşabilirsiniz. Çok gördüm liseye kadar ailesinin baskısıyla baş örtüsü takmış bastırılmış fakat üniversiteye gidince kendinden geçmiş insanlar. Siz özgüven aşılayacaksınız. Yoksa sakınan göze çöp batar ve bir şeyi ne kadar kısıtlarsanız çocuğun ilgisi en çok ona kayar. Her şey ayarında olmalı. Kaçırılan zarar gören taciz tecavüze uğrayan çocukların %90 ı çocukların açık seçik giyindiği popolarına vurularak sevildiklerinden kaynaklanmıyor. Anne babalarının çocuğu sokağa salıp ilgilenmediği gözetiminden ayırdıkları başı boş bıraktıkları için kaynaklanıyor. Burada ki çoğu kişide size bunu anlatmaya çalışıyor. Sizde etek altına tayt giymişsiniz ama başınıza gelen gelmiş değil mi ? Önce bunu algılamanız gerekiyor.