Görümcem ve Çocuklarım

Erkek 7 yasinda erkek oluyor da, kadin kadin olmuyor mu yani??? Bu benim bakis acim. Degistirmiyorum. Dilerseniz kendi bakis acinizi degistirin.

Cocuklar masumdur, insan masum dogar. Herkes belli fitratta yaratilmistir. Insan bunun ayrimina buyuyup duygularini anladikca varir.
Sevgili konu sahibi bu mesaja kadar haklı olduğun yerler olduğunda hem fikirdim .Ama bundan sonra kesinlikle değil .7 yaşında ki el kadar çocuğu "kadın" olarak görürsen çocuğunun başına her şey gelir tabi ki . Çevren de senin gibi ise çok çok normal bu durum . Az önce az hak vermiştim şimdi %100 katılıyorum .Etrafında ki insanlar da bu zihniyetteyse kolla çocuğunu . Bebeğe kadın denilen yerde her şey olur .

Pfff:işsiz:
Sunu okuyana kadar hassasiyetinizi anladim ama bu nedir ya:işsiz:
Cok guzel nazar ceken birisi filan..
Yurtdisindaki bebekler kimse kusura bakmasin ama bizim bebekleri ceplerinden bin kere cikariyor,nazarlaniyor diye kimse kose bucak cocuk kollamiyor.
Bu kadar agir takintiliysaniz evden cikmayacak hatta okula gitmeyecek kiziniz.

Sebebi bir tek bu degil. Pedegoglar da onermiyor. Tabi ki gonderecegim okula, onlara kendilerini nasil savunacagini ogreterek.

1 yaşındaki bebege erkek bebek, 7 yaşındaki çocuğa erkek çocuk ve 18 yaşındaki genç e erkek diyorsak. Kadın için neden bu kadar utanıyoruz anlamıyorum.

Turkce de önce kız oluyorlar, sonra kadın ama hep erkek ne enteresan.

Cinsel organlarımızın uyarılması çok normal. Ergenlik ile gelişiyor ancak erkek bir bebek annesi olarak biliyorum benim oğlum geceleri ereksiyon olabiliyor. Doktoruna sorduk olabilir dedi. Keza bazi bebekler bezine surtunmeyı keşfeder. Yani o bölgeler hissiz değil sadece henüz gelişmemiş.

Demek istedigim sey tam olarak bu. Insan bu duygularla yaratiliyor. Sonra sonra ogreniyor.

Herkes bu duygulara sahip.

Ya Allah aşkına dert ettiğiniz duruma bakın. Emin olunki sizin çocuklarınızı düşündüğünüz gibi halasıda düşünüyor. Hala değil teyzede olabilir bu. Sizin takıntınız onlar değil eşinizin ailesinin çocuklarınızı sevmesini istememeniz. Söylediğinize göre abartı birşey göremedim sizin abartmanız dışında. Sevmese dokunmasa bu seferde benim çocuğumu neden sevmiyor diyeceksiniz ki ben onların yerinde olsam o kadar laftan sonra bırak sevmeyi yanına bile yaklaşmam. Bence biraz herkes kendi nefsine vursun siz yiğenlerinizi uzaktan bakarak mı seviyorsunuz ?

Kizim halasiyla uyuyor. Bisey demiyorum. Gorumcelerimle is yerine gidiyor, parka gidiyor. Birlikte vakit gecirmelerini destekliyorum. Bir kez daha okuyun isterseniz. Derdimi cok yanlis anlamissiniz.

Elbette egitim verilcek fakat kusura bakma ama senin yaptigin egitim vermek degil, baskilamak. Örneginde isirmaktan bahs ediliyor. Birak popo, kol yada yanak bile isirilmaz. Uc bir örnek veriyorsun yani.

Cocuklara erken yasta egitim verilsin, ama sadece özel bölgesi icin degil. Tüm vücüdü icin. Kimse onu istemedik sekilde elliyemezler diye ögrenmeliler. O ellemek sadece kolundan tutmak olsa bile. Sen cok fazla kiyafet yada popoya takildin.

Dedigim gibi pedofiller öyle düsünmüyor. Sen o kötü olayi giyim tarzindanmi dolayi yasadin yada karsi tarafin sapik olmasindan dolayimi? Yani cocuguna simdiden bile etek giydirmemek, halasinin onu sevmesini kisitlamak egitim degil. Belli ki sorunlarimi asmadin. Yoksa sorun yasadigini gerek duymazdin, yada bu kadar takintili olmazdin.
Zaten ince çizgi burası .
Babamın bana bir sözü vardı
Kimse sana istemediğin sürece dokunamaz , buna kocan dahi dahil demişti .
Hiç unutmam .
Kendini savunmayı öğrenmek başka şey baskılanmak başka şey . Sonra gelsin vajinusmuslar , sorunlu ilişkiler....

Size katılıyorum, küçük çocukların erkek - kız fark etmez, mahremiyet eğitimleri önemli.
Günümüzde yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda, hayati önemi var.
Haklsınız davanızda, yerinizde olsam bir gün bile gardımı indirmezdim bu konuda.
O yüzden davanızı gütmeye devam edin.
Ancak böyle bir durum yaşamadım çevremde, nasıl başa çıkılır onu da bilemiyorum açıkçası.

Bir tek kayınvalidem ilk oğlumun altını alırken cinsel uzvunu sevmeye çalıştığında çıldırmıştım.
Sevecek başka yeri mi kalmadı bu çocuğun diye harlamıştım resmen.
Bi daha da yeltenmedi zaten aynı hareketi yapmaya.

Kendimi ifade mi edemiyorum, yoksa yanlis mi anlasiliyorum???

Kimseyi baskilamiyorum. Artik guvenli sokaklar yok. Komsuya birakip, gidilecek zamani da coktan gectik.

Esimin ailesi degil problem. Onlarin art niyetli olmadigina inaniyorum. Sorun cevre.

Okulda ogretmeni tarafindan bile taciz tecavuze maruz kalan cocuklar var.

Yolda giderken, baska sekillerde. Neden kimse anlamak istemiyor?

Bana hak veren, anlayanlara tesekkur ederim.

Bugun bana olan, yarin baskasina olur. Baskasina olan, bana olur.

Illa onlem almak icin, kotu seyler mi yasamak gerek?

Bez olayini da anlatayim. Kizima kisa bi etek giydirmistim. Kalabalik ortamdaydik. K4ndi kendine dans ediyirdu. Cok sicakti, gece uyku uyumamiatik. Asiri yorgunduk. Esimle diger gorumcem aralarinda sohbet ediyordu. Kizim, bi dedeyle torunun yanina gitti az ilerimizde. Torun elinde bebekle oynuyirdu. Kizim da oynamak istedi. Dede ve torunu umursamadi hic. Tam o anda genc biri kizima dogru yaklasiyordu. Hic iyi de bakmiyordu. Kizima seslendim ve ona dogru kostum. Eger kizim bana kosmasaydi o an o adam ne yapacakti bilmiyorum. Kizim cok guzel ve dikkat cekiyor. Dikkat ceksin istemiyorum.

Nazar cok degiyor. Cok huysuz oluyor, bagirsakla alakali problem yasiyor. Bu sebeplerden kaygilarim var.
Mahremiyetine gösterdiğiniz özeni anlıyorum ama bu gönderide yazdıklarınızı anlayamıyorum.
Kızınıza yaklaşan kişiyi abartmışsınız. Nasıl bakıyordu acaba?
Çocuğun sağlık sorunlarını da nazara bağlamayın lütfen.
Kendi travmalarınızı çocuğunuza aktaracaksınız bu gidişle.

Size katılıyorum, küçük çocukların erkek - kız fark etmez, mahremiyet eğitimleri önemli.
Günümüzde yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda, hayati önemi var.
Haklsınız davanızda, yerinizde olsam bir gün bile gardımı indirmezdim bu konuda.
O yüzden davanızı gütmeye devam edin.
Ancak böyle bir durum yaşamadım çevremde, nasıl başa çıkılır onu da bilemiyorum açıkçası.

Bir tek kayınvalidem ilk oğlumun altını alırken cinsel uzvunu sevmeye çalıştığında çıldırmıştım.
Sevecek başka yeri mi kalmadı bu çocuğun diye harlamıştım resmen.
Bi daha da yeltenmedi zaten aynı hareketi yapmaya.

Gorumcem de dikkat ediyor artik. Sabahtan beri vurdugunu gormedim. Umarim bu konuyu asariz. Ywter ki sahsi algilamasin..
Ben de kizardim oyle bir durumda. Hos degil.

Mahremiyetine gösterdiğiniz özeni anlıyorum ama bu gönderide yazdıklarınızı anlayamıyorum.
Kızınıza yaklaşan kişiyi abartmışsınız. Nasıl bakıyordu acaba?
Çocuğun sağlık sorunlarını da nazara bağlamayın lütfen.
Kendi travmalarınızı çocuğunuza aktaracaksınız bu gidişle.

Kizima ciddiyetle yaklasti, kizima kacmasi icin bagirdim yanima gelsin diye. Tam kolundan tutacakti, kizim bana kosunca arkasini donup uzaklasti.

Oyle bir niyerim yok. Zaten kizimi karsima alip korkutmuyorum. Ayrica erkek de annesiyim. Sadece kiz degil mesele.

Burda elestirilmesi gereken tek sey gorumcenin veya cevrendekilerin koyduğun kurallarin ciğnemesi...yoksa herkes istediği gibi büyütür çocuğunu kimseyi de ilgilendirmez...

Kendimi ifade mi edemiyorum, yoksa yanlis mi anlasiliyorum???

Kimseyi baskilamiyorum. Artik guvenli sokaklar yok. Komsuya birakip, gidilecek zamani da coktan gectik.

Esimin ailesi degil problem. Onlarin art niyetli olmadigina inaniyorum. Sorun cevre.

Okulda ogretmeni tarafindan bile taciz tecavuze maruz kalan cocuklar var.

Yolda giderken, baska sekillerde. Neden kimse anlamak istemiyor?

Bana hak veren, anlayanlara tesekkur ederim.

Bugun bana olan, yarin baskasina olur. Baskasina olan, bana olur.

Illa onlem almak icin, kotu seyler mi yasamak gerek?

"Amaan nolacak sevsin"
"Senin için fesat, o da halası, dayısı, amcası, dıdısının dıdısı işte"
"Çok takıyorsun kafana, biraz da serbest olmak lazım"

bu kafalar bizi bu hallere soktu malesef.
"aman nolacak"lar sonra "eyvah, tüh, keşkeler" ile sonuçlanıyor.
Siz haklısınız ve sizi bu anlamda destekleyen bir sürü çocuk sahibi kadın olacaktır inanın.

Ben şahsen gerekirse eşim ile kanlı bıçaklı olurum, ama yine de çocuğumun güvenliği için bu konudan vazgeçmem.
Ki zamanında oldukta.

Aklıma geldi, kayınvalidem büyük oğlumun dudağından öpüyormuş.
Arada büyükoğlum kayınvalidemlerde kalırdı, 1 gece bazen 2 gece.
Hoşuna gidiyordu onlarda kalmak.
Yine bir gün kaldığının ertesinde oradan aldık, evde dudağımdan öpmeye çalıştı.
Dedim oğlum nerden öğrendin sen bunu, baştan söylemedi.
Sonra babaannesinin onu böyle öptüğünü anlatınca, güzel dille yanlış olduğunu anlattım.
Ama beynime kaynar sular indi ve kayınvalidem ile okkalı bir konuşma yapmıştım.
Nasıl böyle bir şey yapabildiğini aklım almıyordu çünkü.

Herşeyi geçtim, bir yetişkin insanın ağız sağlığı ile, bir çocuğun ki bir mi?
Herşeyden öte, nasıl bunu midesi alıyor, o ç0cuğa o kadar mikrobu yüklüyor...

Vel hasıl, eşim ile kavga bile ettik, yeter artık noktasına geldim ben.
Abuk subuk davranışarı çocuğumun öğrenmesine karşı olduğum için.
Neticede galip geldim. Konu kapandı ve tekrarlanmadı bir daha.

Kizima ciddiyetle yaklasti, kizima kacmasi icin bagirdim yanima gelsin diye. Tam kolundan tutacakti, kizim bana kosunca arkasini donup uzaklasti.

Oyle bir niyerim yok. Zaten kizimi karsima alip korkutmuyorum. Ayrica erkek de annesiyim. Sadece kiz degil mesele.
Farketmeden çocuklara aktarıyoruz kendi korkularımızı.

Burda elestirilmesi gereken tek sey gorumcenin veya cevrendekilerin koyduğun kurallarin ciğnemesi...yoksa herkes istediği gibi büyütür çocuğunu kimseyi de ilgilendirmez...

Sonuna kadar katiliyorum. Ben kimseye karismiyorum. Dogrudur veya yanliatir, herkes istedigi gibi buyutsun. Bana da kimse karismasin. Ben bu sekilde dogru olacagina inaniyorum.

Bebekleri, cocuklari dudaktan opmek igranc,sagliksiz, dusuncesiz, tehlikeli bir davranis. Bu konuda size katiliyorum.
Konu sahibi gorumcesinin sapik davranislari oldugunu dusunmuyor bence; bu davranislara devam ederse cocuklarin gozunde bu davranislar normallesecegi icin, alisacaklarini ve ilerde dogruyu yanlisi ayirt edemedikleri icin mahremiyet algilarinin zarar gorecegini dusunuyor.
Bence bu konuda haklisiniz.

"Amaan nolacak sevsin"
"Senin için fesat, o da halası, dayısı, amcası, dıdısının dıdısı işte"
"Çok takıyorsun kafana, biraz da serbest olmak lazım"

bu kafalar bizi bu hallere soktu malesef.
"aman nolacak"lar sonra "eyvah, tüh, keşkeler" ile sonuçlanıyor.
Siz haklısınız ve sizi bu anlamda destekleyen bir sürü çocuk sahibi kadın olacaktır inanın.

Ben şahsen gerekirse eşim ile kanlı bıçaklı olurum, ama yine de çocuğumun güvenliği için bu konudan vazgeçmem.
Ki zamanında oldukta.

Aklıma geldi, kayınvalidem büyük oğlumun dudağından öpüyormuş.
Arada büyükoğlum kayınvalidemlerde kalırdı, 1 gece bazen 2 gece.
Hoşuna gidiyordu onlarda kalmak.
Yine bir gün kaldığının ertesinde oradan aldık, evde dudağımdan öpmeye çalıştı.
Dedim oğlum nerden öğrendin sen bunu, baştan söylemedi.
Sonra babaannesinin onu böyle öptüğünü anlatınca, güzel dille yanlış olduğunu anlattım.
Ama beynime kaynar sular indi ve kayınvalidem ile okkalı bir konuşma yapmıştım.
Nasıl böyle bir şey yapabildiğini aklım almıyordu çünkü.

Herşeyi geçtim, bir yetişkin insanın ağız sağlığı ile, bir çocuğun ki bir mi?
Herşeyden öte, nasıl bunu midesi alıyor, o ç0cuğa o kadar mikrobu yüklüyor...

Vel hasıl, eşim ile kavga bile ettik, yeter artık noktasına geldim ben.
Abuk subuk davranışarı çocuğumun öğrenmesine karşı olduğum için.
Neticede galip geldim. Konu kapandı ve tekrarlanmadı bir daha.

Alkisliyorum

Sonuna kadar katiliyorum. Ben kimseye karismiyorum. Dogrudur veya yanliatir, herkes istedigi gibi buyutsun. Bana da kimse karismasin. Ben bu sekilde dogru olacagina inaniyorum.

böyle bir mantık olamaz çok yanlış

o zaman hırsız,psikopat,sapık,şiddet eğilimli vs vs bir sürü çocuk salınsın etrafa herkes istediği gibi büyütecek ya nasılsa

bazı yanlış ve doğrular vardır ve bunlar genel kabul edilen şeylerdir örneğin ne diyorsunuz kimse çocuğumu dudağından öpemez ve poposuna dokunamaz siz böyle yetiştirirken diğer tarafta başka bir anne tam tersi yetiştirebilir sizin mantığınıza göre öyle mi?

ama çocuğunuz bir gün o çocuklarla da karşılaşacak sonuçta

Bebekleri, cocuklari dudaktan opmek igranc,sagliksiz, dusuncesiz, tehlikeli bir davranis. Bu konuda size katiliyorum.
Konu sahibi gorumcesinin sapik davranislari oldugunu dusunmuyor bence; bu davranislara devam ederse cocuklarin gozunde bu davranislar normallesecegi icin, alisacaklarini ve ilerde dogruyu yanlisi ayirt edemedikleri icin mahremiyet algilarinin zarar gorecegini dusunuyor.
Bence bu konuda haklisiniz.

Cok tesekkur ederim, niyetim tamamen bu. Yoksa herkes istedigi kadar sevsin. Ilgilensin. Ben bu konuda cekememezlik yapmiyorum.

12552707_1105989122754201_6076729946084051197_n.jpg
Görümcem benden 4 yaş küçük. Su an 22 yasinda. Çocuklarımla özellikle de 3 yaşındaki kızımla çok ilgili. 18 aylık oglumu da çok sever.

Buraya kadar her şey normal.

Ise anlatmaya eşimin küçük kuzeninden başlayayım. 5-6 yaşlarında bi erkek çocuk. Görümcem onu da çok severdi. Bir gün dudağından öperken gördüm ve uyardım.
Bana tepkisi "Rosason bizi kıskandı" oldu.

Kızım doğduktan sonra onu da öper diye çok korktum. Bi görümcem daha var o da benden 4 yaş büyük. Okumuş biri. Durumu ona açtım. O da gitmiş yetiştirmiş kardeşine. Konu bana " Rosason sapık demek istiyor, bizi evinde istemiyor bahane buluyor" olarak döndü.

Kızımın fotoğraflarını biz bile paylaşmazken paylaşıyordu. Kızım çok nazar alan bi yapıya sahip. Paylasmamasi için uyardım. "Dışarı da başkaları da görüyor, o zaman da nazar değer" dedi. Inatlasmak istemedim, kendisi inatçı çekişmeli yapıya sahip. Bi şekilde öç alıyor.

Aradan zaman geçti. Instagramdan beni silmişti, niye sildiği konusunda tam bir bilgim yok. Eşimin hesabından onun profiline girdiğimde gozlerime inanamadım. Kızımla bi fotoğrafı vardı, kaldırırken eteği açılmış, bezi görünüyor. (Ben bezli fotolara karsiyim, kendisi de biliyordu) (Baskasinin cocugunun yuzunu kapatip, kendi yegenini acik bi sekilde paylasabiliyor) Utanmadan o fotoğrafı koymuş. Başka bi arkadaş topluluğuyla çekildiği fotoğraftaki bebeğin yüzünü emojiyle kapatmıştı. Çok sinirlendim. Kan beynime sıçradı.

Eşime söyledim, konuştu. Tüm fotoları kaldırdı.

Şimdi izne geldik, kayinvalidemlerde misafiriz. Kaç gündür çocukları popolarina vura vura seviyor. Ben özellikle dikkat ediyorum, özel bölgelerini tanıtıyorum kızıma ki art niyetli insanlarla karşılaştığında anlayıp uzaklasabilsin.

Eşime söyledim yine. Konuşmuş. Ama aynı hal tavırlar devam ediyordu. Hatta vurmayan kayinvalidem bile kizimi poposuna vurup, poposundan optu. Ustunde pijama vardi ama olsun. Kaç gündür rahat uyuamıyorum, kızım da ona çok düşkün. Aralarındaki sevgiyi kıskanmıyorum ama her şeyin bir adabı var.

Kendisiyle az önce konuştum, altını değiştirdikten sonra oğlumun poposuna vuracakken.

"X vurmasan olur mu? Bu şekilde sevmesen?"
"Ne alaka Rosason, halasıyım ben onların" dedi.
"Halasısın biliyorum. Ben şahsın adına bişey söylemedim. Ileride art niyetli insanlarla karşılaşırsa kimin iyi kimin kötü olduğunu onlar bilemez ki, çok küçükler" dedim. Bozuldu. Bisey demedi. Yine devam eder mi gıcıklık olsun diye, bilmiyorum. Böyle biriyle nasıl uğraşılır onu da bilmiyorum.

Çirkef çünkü. Hem büyük görümcemi hem kayınvalidemi kışkırtıyor. Sonra eşimle kötü oluyoruz, onlar da ona sıçratıyor.

Edit: Popoya vurmada ne var, opmede ne var diyenler olabilir. Popo, özel bölgedir. Herhangi biri poponuza dokunsa eşiniz hariç, hoşunuza gider mi?

Back
X