Görümcem ve covid aşısı...

Merhaba sevgili kk üyeleri ben şu an evden çalışıyorum. Ancak covid aşısı çıktı ve geçen hafta gidip aşı oldum. Eşimin daha aktif bir iş hayatı var ancak o henüz aşıda öncelikli sırada değil.
Görümcemle konuşurken konu aşıya geldi ve görümcem golden sen evde oturuyorsun sana aşı yapıyorlar. Eşimi kastederek kardeşim o kadar insanın içinde hala aşı olmadı dedi.
O an bir şey demedim ama kırıldım açıkçası Eşimin aşı olmasını ben de çok istiyorum ama benimle kıyaslaması beni kırdı. sizce kırılmakta haklı mıyım. Yoksa çok üstünde durmayayım mı?
Kırılacak hiç bsey yokkiiii

Neresine kırıldın ki 🤷‍♀️ yanlış birşey söylememiş haklı biriniz aşı olacaksanız o dışarıdan calısan olmalıydı. Kadın neden hakkını kardeşime vermedinde dememiş sizi eleştirmemiş yani 🤷‍♀️

Kırılmakta çok haklısınız hanım efendi, görümceniz size resmen "Sen kimsin ki, sen gözden çıkarılabilecek birisin; şu hayatta ne işe yararsın? Kardeşcağzım ise çalışıp duruyor, aşı onun hakkıydı. Başkaları da evde oturabilirdi ve onlara da aşı yapılabilirdi onlar da bunu hak ediyorlar ama sana yapılmamalıydı, çünkü sen aşıya değer değilsin. Zaten eşinin de aşı olmasını istemiyordun madafuka, çok bencil bir kadınsın hep sana hep sana." demiş.

Yerinizde olsaydım ben de incinirdim ve o görümceye sosyal medyadan laf sokarak engeller, bir daha da görüşmezdim.

sana aşı çıkmış gidip vurulmuşsun, kendin aşıyı zorla çıkartıp, koluna da kendin vurmamışsın ki? sen niye kırılıyorsun.
kadın belli ki sistemi eleştiriyor, bazen kırılıp dökülecek yer arıyorsunuz Hoppa

Size söylememiş sistemi eleştirmiş gibi geldi bana ama yinede kendisini en iyi siz bilirsiniz.
Gerçekten laf sokmak için söylediyse bile o kim ki kırılacaksınız. Sizin için kıymetli biri mi? Dediklerini çok önemseyeceğiniz bir büyüğünüz mü? Sanmıyorum. Boşverin. Boş teneke çok ses çıkarır.

Evet ben çok hassas düşünüyorum sanırım. Ben olsam sen ne güzel aşı oldun keşke kardeşim de aşı olsaydı derdim. Ben herkes olsun isterim sen niye oldun o olmadı kafasına girmem. Bu tavrı bekliyorum karşımdakinden de
‘Muhatabım da benim gibi düşünsün, benim gibi tavır alsın’ şeklindeki bir yaklaşım doğru ve gerçekçi bir yaklaşım değil ne yazık ki.
Hepimizin olaylara yaklaşımı, bakış açısı farklı.

Ben aktif çalışan bir anaokulu müdürüyüm aşı önceliği verildi bize, kardeşim serbest avukat, bana göre ben daha korunaklı bir ortamdayım, özel aracımla gelip gidiyorum okuluma.
Kardeşim araç kullanamıyor, bütün gün adliyeden ofise, ofisten müşterilere toplu taşımayla geziyor.
Binbir türlü insanla haşır neşir.
Geçen gün ben de eşime dedim ‘keşke adliyede çalışanlar ve avukatlar da aşı olabilse’ diye.
İnsan kardeşine kıyamıyor.
Hakkımı devredebilecek olsam devrederdim kardeşime.

Görümceniz de bu duyguyla konuşmuş olabilir.
Sizi kırmak veya önemsiz görmek gibi bir niyeti olmayabilir.
Her lafın altında bir mana aramaya, ufak tefek şeylere kırılmaya gerek yok...

Merhaba sevgili kk üyeleri ben şu an evden çalışıyorum. Ancak covid aşısı çıktı ve geçen hafta gidip aşı oldum. Eşimin daha aktif bir iş hayatı var ancak o henüz aşıda öncelikli sırada değil.
Görümcemle konuşurken konu aşıya geldi ve görümcem golden sen evde oturuyorsun sana aşı yapıyorlar. Eşimi kastederek kardeşim o kadar insanın içinde hala aşı olmadı dedi.
O an bir şey demedim ama kırıldım açıkçası Eşimin aşı olmasını ben de çok istiyorum ama benimle kıyaslaması beni kırdı. sizce kırılmakta haklı mıyım. Yoksa çok üstünde durmayayım mı?
Çok üstünde durma

Peki bu aşı aynı evde birine çıkıyorsa diğerine de çıkmıyor mu? Bana öyle çıktı. Eşimin kronik rahatsızlığı için ona çıktı ve bana da çıktı otomatik. O yaptırdı ben yaptıramadım ama sonuç olarak çıktı. Ayrıca şu hayatta ne dertler var takılmayın şöyle gereksiz konulara dert etmeyin kendinize

Yanı bence bunda bişey yok görümcelerin adı cıkmış 😅 ister istemez insan sorguluyor ama normal yani kötü bişey dememiş

Gerçekten buna kirildinizmi..bayan sistemi eleştirmiş..siz ne düşündünüz de kirildiniz gerçekten anlamadim

ayni elestiriyi bende aksama kadar yapiyorum 😁
eşi olan annemden kucuk kardesleri es durumundan aşi oldularda her turlu hastaligi olan kanser gecmisi olan annem kaldı diye.
burda teyzelerime bir kin guttugumden soylemiyorum tabiki, hic bir rahatsizligi olmayan ama es durumundan asilanan insanlar varken annemin suan ki tek sucu 60 65 yaş eşinin olmayışı gibi geliyor ☺️
evde duran beni aşıladiklarinda kendimede soyleyecegim ayni lafi mesela, benden kucuk olup ise gidip her turlu riskle karsi karsiya gelen insanlar kaldi beni asiladilar diyecegim.
cunku sahsi degil sistemi elestiriyorum gorumceniz de bunu yapmis.

Peki siz aşı olmayıp abiciği aşı olunca ne değişecekti onu da sorsaydınız.
Hepimizin canı tehlikede görümcecik bunu anlamamış mı

Öğretmenler okullar açıkken aşılanmalıydı. Şu anda cidden uzaktan çalışıyorlar ve öncelik bence de hergün otobüse binip işe gidip gelen kalabalık yerde çalışan işçi vb olmalıydı. Keşke isteyen herkes olabilse... Görümceniz de fikrini söylemiş

Buna üzülüyor musunuz gerçekten? Bir 65 yaş üstüyle bir 30luk insan aynı mı geçiriyor. Kaldı ki o yaş genellikle torun torba vs yaşıyor ve dışarıdan temasla durumları öncelik taşıyor. Ayrıca öğretmenler falan aşılaniyor şu an diye biliyorum ben.
Yüz yüze ders verenler aşılanmiyor daha.

Back
X