Görümcem ve covid aşısı...

Kadın haklı.
Ama çoğunluğun dediği gibi önceliği biz belirlemiyoruz. Kırılacak bir şey yok. Abartmissiniz

Haklı diyecektim ama öğretmenmişsiniz.
Okulları açmak için aşıladıklarını bilmiyor herhalde, saçmalamış.

Merhaba sevgili kk üyeleri ben şu an evden çalışıyorum. Ancak covid aşısı çıktı ve geçen hafta gidip aşı oldum. Eşimin daha aktif bir iş hayatı var ancak o henüz aşıda öncelikli sırada değil.
Görümcemle konuşurken konu aşıya geldi ve görümcem golden sen evde oturuyorsun sana aşı yapıyorlar. Eşimi kastederek kardeşim o kadar insanın içinde hala aşı olmadı dedi.
O an bir şey demedim ama kırıldım açıkçası Eşimin aşı olmasını ben de çok istiyorum ama benimle kıyaslaması beni kırdı. sizce kırılmakta haklı mıyım. Yoksa çok üstünde durmayayım mı?
Görümceniz sizi değil devletin aşı politikasını eleştirmiş ,siz niye alınacaksınız ki?

Kırılmakta çok haklısınız hanım efendi, görümceniz size resmen "Sen kimsin ki, sen gözden çıkarılabilecek birisin; şu hayatta ne işe yararsın? Kardeşcağzım ise çalışıp duruyor, aşı onun hakkıydı. Başkaları da evde oturabilirdi ve onlara da aşı yapılabilirdi onlar da bunu hak ediyorlar ama sana yapılmamalıydı, çünkü sen aşıya değer değilsin. Zaten eşinin de aşı olmasını istemiyordun madafuka, çok bencil bir kadınsın hep sana hep sana." demiş.

Yerinizde olsaydım ben de incinirdim ve o görümceye sosyal medyadan laf sokarak engeller, bir daha da görüşmezdim.
Ben olsam instagram ve whatsapp storyme “varlığımın değerini bilmeyeni yokluğumla terbiye ederim! 😉😉😉” yazar gördüklerinden emin olduktan hemen sonra engellerdim. Şimdi onlar düşünsün.

Merhaba sevgili kk üyeleri ben şu an evden çalışıyorum. Ancak covid aşısı çıktı ve geçen hafta gidip aşı oldum. Eşimin daha aktif bir iş hayatı var ancak o henüz aşıda öncelikli sırada değil.
Görümcemle konuşurken konu aşıya geldi ve görümcem golden sen evde oturuyorsun sana aşı yapıyorlar. Eşimi kastederek kardeşim o kadar insanın içinde hala aşı olmadı dedi.
O an bir şey demedim ama kırıldım açıkçası Eşimin aşı olmasını ben de çok istiyorum ama benimle kıyaslaması beni kırdı. sizce kırılmakta haklı mıyım. Yoksa çok üstünde durmayayım mı?

Kişisel algılanacak bir konu değil de sistem eleştrisi olmuş biraz.

Peki bu aşı aynı evde birine çıkıyorsa diğerine de çıkmıyor mu? Bana öyle çıktı. Eşimin kronik rahatsızlığı için ona çıktı ve bana da çıktı otomatik. O yaptırdı ben yaptıramadım ama sonuç olarak çıktı. Ayrıca şu hayatta ne dertler var takılmayın şöyle gereksiz konulara dert etmeyin kendinize

O herkese öyle olmadı. Eniştem diyabetli oldu. Halama çıkmadı.

Yok ya...sıralama değişik olsaydı iyi olurdu demek istedim sadece :KK70: Isteyen herkese bir an önce sıra gelsin isterim, yaz da geldi getirdi insanlar dağılacak yazın bir yerlere. Yaza kadar çoğu insan olsa hepimiz için iyi olsak da olmasak da.

Aslında herkese açsalar ne iyi olur.
Geçen birine denk geldim. Aşı çıkmış 15 gündür gitmiyormuş. Evde bu arada.
Yahu sen bir git de bize de sıra gelsin
Keyfini bekliyor evde adam.

Hele o randevu alıp gitmeyip biontech aşıyı ziyan edenler bence mahrum edilmeliler. Ölmedilerse hiçbir mazeret geçerli olmamalı. Onların keyfi yüzünden belki de aşı olamayan biri ağır hasarlı atlatacak.

Aslında herkese açsalar ne iyi olur.
Geçen birine denk geldim. Aşı çıkmış 15 gündür gitmiyormuş. Evde bu arada.
Yahu sen bir git de bize de sıra gelsin
Keyfini bekliyor evde adam.

Hele o randevu alıp gitmeyip biontech aşıyı ziyan edenler bence mahrum edilmeliler. Ölmedilerse hiçbir mazeret geçerli olmamalı. Onların keyfi yüzünden belki de aşı olamayan biri ağır hasarlı atlatacak.
Kesinlikle asiyi çöp edene bir yaptırım olmalı. Ası olmak istemiyorsa yapılacak bir şey yok mu sıranın ondan geçmesi için?

Eş durumu sadece belli bir yaşın üzerinde geçerli diye biliyorum.
Kaynım 55 yaşında üç yıl önce beyin kanaması geçirmişti riskli grupta olduğu için aşılandı iki ay önce.
Eltimle yaşıtlar ama eltime aşı önceliği verilmedi eşinden dolayı.

Kırılacak bisey yok sistemin ayıbı bu.
Ama ayni evde biri aşı olduysa digeri de olabiliyor 65 yasinda biriyle evli 40 yasindaki komsum esi oldu diye olabildi misal

devlet beni daha öncelikli sınıfta görmüş ki sıramı daha öne almış,herhalde bizden daha iyi biliyorlardır diyip kestirip atsaydınız ,ne uğraşacaksınız amannn :kahve:

kırılacak bir şey de değil bence, düşününce o da haklı çünkü, siz mesleğinizin kategorisi gereği muhtemelen daha riskli sınıfta sayıldınız ama sizin evden çalışıp çalışmadığınızı bilmez devlet, haliyle siz evde olmanıza rağmen eşiniz dışarda çalışırken aşı olmadıysa,dikkatini çekmesi normal görümcenizin.

bence kendinize dert aramayın, mantıken haklı çünkü :)) tabi üslup da önemli,söyleme şekli insancılsa bence sorun yok :)

Back
X