• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve eşim arkamdan iş çevirdi :(

Ne kadar cok abartmissiniz.
Adam herseyden once ablasina yardim etmis. Yaziktir, kadin bayram gunu oralarda kosturuyor tek basina. Ben olsam kiyamaz, kendim gonderirdim yardim etsin diye, hatta kendim de yapabilecegim birsey var mi diye sorardim. Su "benden izinsiz" gibi kompleks ve kiskancliklarinizdan arinin. Esiniz cocuk degil, kabahat denecek birsey de yapmamis, sizden izin almak zorunda degil. Adam kendini mahcup hissetmis diye ustune gitmissiniz, devam ederseniz sizi kirarak da susturabilirler haberiniz olsun. Hem diyelim ki izin istedi, verecek miydiniz? Orada cingar cikaracaktiniz, gidip de dogru duzgun islerini yapip gelmek varken sizinle ugrasmak istememistir. Bu kadar kiskanclikla sizden gizli cok is cevrilir daha. Hayir, bur suc islese amenna, adam birsey de yapmamis yani. :ssz:

Ben bu şekilde ajite edileceğini bildiğim için hemen görümceme tepki vermedim hamileyim yalnız kaldım işcilerim izinli kardeşimden yardım isteyemeyecek miyim de diyebilir..o yüzden bir ortamda laf sokacağım herşeyin farkında olduğumu bilsin..eşim de hak verdi bana
zaten çok sık gitmiyoruz memlekete ama gttiğimizde de dükkana tek başına gitmesine izin vermeyeceğim. Normalde de pek gitmez tek, tuhaf olur diye. bu sefer böyle gitti.
Diğer türlü tartışma çıkar ve bu beni buldummcuk gibi kıskanç kadın pozisyonuna düşürür..

siz nasıl öğrendiniz merak ettim:ssz:
haber verse iyiydi ama çokta sinirlenmeyin bayram yoğunluk...

Eşim evimize dönünce anlattı bana, ben biraz işkillenmiştim dükkanda uzun kalmasından biraz ağzını aradım o da anlattı.

İlk sayfayı okudum sadece.
Ben arkadaşlar kadar ılımlı olamazdım malesef.
Ortada konu ne olursa olsun sizin katiyen istemediğiniz birşey söz konusu..
Görümceniz biliyor kocanız biliyor ama sizden habersiz o istemediğiniz iş yapılıyor..
Görümcenin zaten kasıtlı davrandığı çok belli..
Bende şunu anlamıyorum sırf şu görümceler koca tarafından akraba diye bazı şeyleri okadar tolere ediliyor ki:20:
Ben olsam görümceyi arardım sorardım böyle böyle yapmışsın neden benim huzurumu kaçırıyosun neden arkamdan iş çeviriyosun diye.
Varsın aram bozulsun kendini haklı gösterecek hiçbir açıklaması olamaz zaten.
O kardeşiyse sizde aynı yastığa baş koymuş hayat arkadaşısınız sizin isteklerinizi önemsememek eşinize sizin arkanızdan iş çevirtmek görümceye mi düşmüş:41::41::41:

Sonunda beni anlayan biri çıktı...:34:
Evet kasıtlı yaptı biliyorum...eşim polis olmasaydı zaten ablası ile çalışacaktı...ablası da istiyordu bunu, çünkü iyi ustayı elde tutmak zor bu devirde diye eşime dert yanıyor.Bir oğlu var ona beraber çalışıyor ama eli çok yatkın değil...
Eşimle konuştum, zaten dün de tartışmıştık, bu gün özür diledi, ablamı kıramadım zaten hamile falan vs vs.
Bundan sonra dükkana yalnız başına bile gitmeni istemiyorum kusura bakma dedim, kabul etti haksızlığını...
Görümceme direkt değil de ortamda söyleyeceğim direkt söylersem kesin üste çıkar biliyorum..
Ortamda laf sokacağım eşim de varken...anlasın rahatsız olduğumu çünkü karşı karşıya gelmek istemiyorm hamileyim yoğunduk ne var yardım etti falan der uğraşamam...

Bir çok kişi şunu yazmış, "Adam ablasına yardım etmiş ne var bunda".. İyi de mesele bu değil zaten.
İzin konusuna gelince; Evet yeri gelince adamda kadında eşinden izin alır; ha siz buna onay aldı dersiniz, haber verdim dersiniz, şunu dersiniz bunu dersiniz... Nasıl söylendiğinin önemi yok. izin aldı diyince aklınıza neden her attığı adımın hesabını vermek,izinsiz bişey yapmamak geliyor ki.. bazı hassas noktalarınız vardır, o konularda taviz vermezsiniz.asla yapmasını istemezsiniz, işte bu o izin kısmına girer. benim eşim erkek arkadaşları ile tatile çıkamaz mesela izin vermem... Bu kadar basit bazı şeyler bunu kişiliğe hakaret olarak algılamam yersiz...

Ben de açıkcası eşimin başka kadınların saçına dokunmasını istemem, bu sapık olduğunu düşündüğümden ya da güvenmediğimden değil.. Bir erkeğin bana masaj yapmasını da eşim istemez. Ne alaka derseniz o da meslek bu da meslek, o da özel alan bu da özel alan. Kimsenin özel alanına bu kadar yakın olsun istemem ben.

Görümcenize de sitemde bulunsanız burada yazılanlar gibi cevap alırsınız ne var bunda denir... ama tepki göstermeseniz de olmaz... Bayram günü eşinize güvenerek mi açmış dükkanı, açmasaymış...

Evet biraz eşime güvenmiş olabilir, bir oğlu var o da çalışıyor ama pek öğrenemedi daha
Görümceme direkt söyleyip yüz göz olmak istemiyorum öyle bi niyetim yok zaten o benim haberim yok sanıyordur...
Bir daha rüyasında görür böyle bir şeyi....iyi ki aynı şehirde değiliz diyorum bazen
Şimdi saçımı eşim hallediyor gerçi ama ben daha önce de erkek kuaföre gitmezdim o da meslek elbette ama ben tercih etmem o kadar yakınlığı...
Herkes izin mi alacak koca adam demişler ama evlilik bu yani öyle her konuda keyfince hareket edemez evliliğin doğasına aykırı bekar kalsaymış o zaman...o bana ben ona hesap sorma hakkına sahibiz

Ben de size hak verdim
Mesele daha cok sizin katiyen kabul etmediginiz bir seyi gorumcenin halen teklif etmesi ve esinizin de size 'danismadan' (diyelim) bu teklifi kabul etmesi

Tepkinizi koyun, guveninizin kirildigini belli edin, ama cok abartip hakliyken haksiz konuma dusmeyin
Gorumceyle de konusurken onun empati yapmasini saglayin tartisma amacli konusmazsaniz ikisi de yaptigi hatayi anlayacaktir

Eşime söyledim, benim güvenimi sarstın, ben yapsam hoşuna gider mi diye o da haklsın mecbur kaldım hayır desem olmazdı ne yapayım diyor...kızarım diye de söylememiş...zaten en çok zoruma giden de bu

Son düzenleme:
Biraz abartmiyomusunuz niye bu kadar karşısınız kiskanclikmi bu arrada gorumcenizin yaptığını onaylamiyorum onun tavrı yanlis

Merhaba arkadaşlar, bayram vesilesi ile memlekete gittik. Eşimin ablası da orada yaşıyor, bayan kuaförü işletiyor.
Eşim de yaklaşık 6 sene kadar bu işi yapmış, ama meslek olarak görmediği için bırakmış. Üniversitede öğrenciyken ve askerden geldikten sonra harçlığını çıkarmak için çalışmış. Eşim polis memuru şu anda ve kuaförlük ile ilgisi alakası yok, hünerlerini benim üzerimde sergiliyor sadece.
Bir kaç kez tatillerde, izinlerimizde, yoğunluktan dolayı ablası yardım etmesini istemişti ama ben şiddetle karşı çıktım çünkü istemiyorum o da istekli değil ve beni anlıyor. Ablası da bu konudaki tutumumu biliyor, söyledim.
Neyse, bu bayram arefe gününden bir gün önce gittik tabii dükkanda iğne atsan yere düşmüyor aşırı yoğun.
Görümcem bu sebeple bazı randevuları bayramın birinci günü sabah yazmış, ama elemanlarına da izin vermiş hep. Bir oğlu var o da yanında çalışıyor.
Eşim bayramın birinci günü sabah ben yokken dükkana gitmiş ablası çağırmış, temizlik yapılacak diye
Eşim gitti geç geldi biraz dedim ne oldu, işimiz vardı temizlik yaptık falan dedi.
Meğer müşteriye bakmış :(
Ablası kesim gelirse sen hallet demiş, kendisi içerde müşteri ile ilgilenirken
Fön çekmesini istemiş gelen bayanlara. Eşim de yapmış haliyle.
Benim çok karşı çıktığımı bildiği halde bunu yaptıı için eşime ayrı bir kızgınım
Görümcem tepkimi bildiği halde yardım ettirmesine çok kızgınım resmen arkamdan iş çevirdiler ya ben bunu izinden evimize döndüğümüzde öğrendim bir de.
Madem yardım edecektin, haber ver izin iste diyorum, abartıyorsun ne var iki fön çektim diyor :43:
Ne yapacağımı nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum ya... :43:

Bidaha çağırdığında sende git eşiinle ,
Görümcenin yaptığı tüm saçlara yorum yap kadınlara ay olmadı bu kesim olmadı bu fön vs die
Bak bidaha çağrıyı mu eşini:1:

Sonunda beni anlayan biri çıktı...:34:
Evet kasıtlı yaptı biliyorum...eşim polis olmasaydı zaten ablası ile çalışacaktı...ablası da istiyordu bunu, çünkü iyi ustayı elde tutmak zor bu devirde diye eşime dert yanıyor.Bir oğlu var ona beraber çalışıyor ama eli çok yatkın değil...
Eşimle konuştum, zaten dün de tartışmıştık, bu gün özür diledi, ablamı kıramadım zaten hamile falan vs vs.
Bundan sonra dükkana yalnız başına bile gitmeni istemiyorum kusura bakma dedim, kabul etti haksızlığını...
Görümceme direkt değil de ortamda söyleyeceğim direkt söylersem kesin üste çıkar biliyorum..
Ortamda laf sokacağım eşim de varken...anlasın rahatsız olduğumu çünkü karşı karşıya gelmek istemiyorm hamileyim yoğunduk ne var yardım etti falan der uğraşamam...

Eşiniz hatasnı kabul ettiyse bence aranızı soğuk tutmayın kıyamamıştır sonuçta ablası.
Tabi ablası diyede sizin arkanızdan iş çevirme hakkı yok.. hatasıda burda zaten ama savunmaya geçmeyip empati yapabiliyor ne güzel.
Görümceyide artık güzel bir şekilde uyarırsınız:12:

Back
X