Ne kadar cok abartmissiniz.
Adam herseyden once ablasina yardim etmis. Yaziktir, kadin bayram gunu oralarda kosturuyor tek basina. Ben olsam kiyamaz, kendim gonderirdim yardim etsin diye, hatta kendim de yapabilecegim birsey var mi diye sorardim. Su "benden izinsiz" gibi kompleks ve kiskancliklarinizdan arinin. Esiniz cocuk degil, kabahat denecek birsey de yapmamis, sizden izin almak zorunda degil. Adam kendini mahcup hissetmis diye ustune gitmissiniz, devam ederseniz sizi kirarak da susturabilirler haberiniz olsun. Hem diyelim ki izin istedi, verecek miydiniz? Orada cingar cikaracaktiniz, gidip de dogru duzgun islerini yapip gelmek varken sizinle ugrasmak istememistir. Bu kadar kiskanclikla sizden gizli cok is cevrilir daha. Hayir, bur suc islese amenna, adam birsey de yapmamis yani.![]()
Ben bu şekilde ajite edileceğini bildiğim için hemen görümceme tepki vermedim hamileyim yalnız kaldım işcilerim izinli kardeşimden yardım isteyemeyecek miyim de diyebilir..o yüzden bir ortamda laf sokacağım herşeyin farkında olduğumu bilsin..eşim de hak verdi bana
zaten çok sık gitmiyoruz memlekete ama gttiğimizde de dükkana tek başına gitmesine izin vermeyeceğim. Normalde de pek gitmez tek, tuhaf olur diye. bu sefer böyle gitti.
Diğer türlü tartışma çıkar ve bu beni buldummcuk gibi kıskanç kadın pozisyonuna düşürür..
siz nasıl öğrendiniz merak ettim
haber verse iyiydi ama çokta sinirlenmeyin bayram yoğunluk...
Eşim evimize dönünce anlattı bana, ben biraz işkillenmiştim dükkanda uzun kalmasından biraz ağzını aradım o da anlattı.
İlk sayfayı okudum sadece.
Ben arkadaşlar kadar ılımlı olamazdım malesef.
Ortada konu ne olursa olsun sizin katiyen istemediğiniz birşey söz konusu..
Görümceniz biliyor kocanız biliyor ama sizden habersiz o istemediğiniz iş yapılıyor..
Görümcenin zaten kasıtlı davrandığı çok belli..
Bende şunu anlamıyorum sırf şu görümceler koca tarafından akraba diye bazı şeyleri okadar tolere ediliyor ki
Ben olsam görümceyi arardım sorardım böyle böyle yapmışsın neden benim huzurumu kaçırıyosun neden arkamdan iş çeviriyosun diye.
Varsın aram bozulsun kendini haklı gösterecek hiçbir açıklaması olamaz zaten.
O kardeşiyse sizde aynı yastığa baş koymuş hayat arkadaşısınız sizin isteklerinizi önemsememek eşinize sizin arkanızdan iş çevirtmek görümceye mi düşmüş![]()
Sonunda beni anlayan biri çıktı...

Evet kasıtlı yaptı biliyorum...eşim polis olmasaydı zaten ablası ile çalışacaktı...ablası da istiyordu bunu, çünkü iyi ustayı elde tutmak zor bu devirde diye eşime dert yanıyor.Bir oğlu var ona beraber çalışıyor ama eli çok yatkın değil...
Eşimle konuştum, zaten dün de tartışmıştık, bu gün özür diledi, ablamı kıramadım zaten hamile falan vs vs.
Bundan sonra dükkana yalnız başına bile gitmeni istemiyorum kusura bakma dedim, kabul etti haksızlığını...
Görümceme direkt değil de ortamda söyleyeceğim direkt söylersem kesin üste çıkar biliyorum..
Ortamda laf sokacağım eşim de varken...anlasın rahatsız olduğumu çünkü karşı karşıya gelmek istemiyorm hamileyim yoğunduk ne var yardım etti falan der uğraşamam...