Görümcem

Bende cok iyi davraniyordum senin gibi hasta olsalar arar soraradim. Sonra ailesi gorumcelerine karsi soguksun aramiyosun gitmiyorsun gibi benim cok ustume geldiklerinde gorumclerimin doldirdugunu anladim. Hatta annem yanima gelmisti bende gorumcemin yanina pek ugrayamadim gorimcemde ailesine karsi aglamis esimden icinde evlendikten sonra degisti dediler. Bende gorumcemi aradim sizin amaciniz ne ? Her gelisiniz de huzurumuzu bozup gidiyorsunuz esimle olan mutlulugumuzumu kiskaniyorsunuz dedim. Sonra bana ne desin . Agzinda pek büyükmüş! Bende evet agzim buyuk en azindan yuzunuze konusuyorum sizin gibi iki yuzlu davranmiyorum dedim. Bu lafi benden beklemiyordu uzerime gelip susacagimi sandi. Konusunca hemen niye boyle diyon biz bidaha nasil yan yana gelip sohbet etcez dedi. Ben evde olmadigm surece gelebilirsin dedimm . Tepkiyi koydum suan hepsi pesimde kosuyor sende ezdirme kendini iyi ol mesafeli ol. Gorumce biyerde gorumceligini yapiyor.

aman boşver vallahi bıkkınlık geldi şu eltilerden görümcelerden
hepsi mi aynı olur ?
ben zamanın da çok taktım kafama hala ugraşıyorum neye yarıyor
kendini yıprattıgınla kalıyorsun
yok aradı- aramadı- soguk konuştu- sıcak konuştu- evime gelmedi- uzuyor gidiyor.
çek çizgini rahatlasın kafan
ayna ol ona ayna.. o nasıl davranıyorsa sende aynısını yap =)
bu hayatta bir duruşun olacak öyle yada böyle olacak o duruş.. güçlü duracaksın dimdik yıkılmayacaksın yoksa ezen ezene yıkan yıkana..
çok geçmiş olsun.

G
Abartmış olsam beni doktorum saatlerce 4 şişe serumla hastanede tutmazdı
Teşekkür ederim
Giderken 4 sise serum yiyceginiz bilmiyordunuz ama.

Agri var diye gidiyorsunuz sonucta
Belki doktor birsey yok diye yollayacak
Demek istedigim bu.
Daha ne olacagini bilmeden gorumcem de gelsin demeniz bence sizin ona yaptiklarinizin karsiligini beklemek gibi olmus

Gecmis olaun da
Sonuc neymis
4 sise serumdan sonra ne oldu eve mi geldiniz direkt?

eşin zaten yanındaymıs
baskasını niçin istedin
eşin yanında
arkadasın yanına
bir dearkadasının eşi yanında

çok garip geldi bana kusura bakmayın

kaç kere acile gittim eşimle
ne annemin haberi olur ne kardesımın ne de arkadaslarımın

Sıkılmakta haklısınız ama kendinizi yok yere üzmeyin.
Bazı insanlar böyledir ve yapabilecek hiç birşey yok.
Siz de yol yakınken belki huyunu öğrenmiş oldunuz.
Sizin bu noktada yapabileceğiniz tek şey uzak durmak ve onun menfaatleri doğrultusunda hareket etmesine ve size yaklaşmasına izin vermemek.
Eşinizde durumu gördü ve şahit oldu zaten, bu anlamda eşinizin de sizin aksiniz yönünde davranacağını düşünmüyorum.

Siz boşverin bunları, güzel hamileliğinizin tadını çıkartmaya bakın.
Umarım bir daha böyle can sıkıcı sağlık problemleri yaşamazsınız.
Çok geçmiş olsun.

Abartmış olsam beni doktorum saatlerce 4 şişe serumla hastanede tutmazdı
Teşekkür ederim
Cok cok gecmis olsun. Ama ben de arkadasa katiliyorum. Sen hastaydin doktor tedavi etti. Esin basinda bekledi. Eee ekstra insana ihtiyac niye. Bana geliyim mi dese bile bir baskasi gerek yok derim. Gorumcen gelse ne olacakti ki. Beklentiye girmek gereksiz hayal kirilkiligina sebep olur. Saglikli bir sekilde kucagina alirsin insallah bebegini. Tekrar gecmis olsun.

doğru düşünüyorsun, mesafe koy. ama önce mutlaka kırıldığını söyle yüzüne vur. sonra ben bişey yapmadan kendi kendine küstü diyemesin. bu arada çok geçmiş olsun, Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin

Başımdan geçen bir durumu anlatma gereği hissettim.
Bir arkadaşımın eşi hamileydi ve onlara gidecektik, tesadüfen kanama geçirdiğini öğrendik.
Hemen hastaneye koştuk.
Aileleri yoktu yanlarında, ama durumu riskliydi arkadaşımızın.
İyi ki gitmişiz, sabaha kadar onlarla bekledik ve ertesi gün çalıştığımız için işe gelecektik.
O zaman ben ve eşim nişanlıydık, onlarda evliydi.

Bazen insan yanında ailesini ister, destek olacak kişileri görmek destek almak ister.
Herkes "ben tek başıma herşeyin üstesinden gelirim" mantığı ile yaşayamayabilir.
Başına gelen durumu soğuk kanlı idare edemeyebilir.
O zamanda yanında soğuk kanlı davranabilecek insanlara ihtiyaç duyar.

Konu sahibesinin de bahsettiği gibi, eşi çok soğuk kanlı biri değilmiş.

Ben de kaç sefer ilk hamileliğimde şiddetli kanamalar ve erken doğum riskleri ile hastaneye gittim.
Benim de yanımda eşimden başka kimse yoktu.
Ancak işte, herkes biz olamıyor, bizim gibi davranmasını herkesten bekleyemeyiz.

Ama destek olunması istediğinde de, geçerli bir sebep olmadığı sürece, bu şekilde aranmamak bile can sıkıcı...
Gelemiyor olsa bile "müsait değilim" demek bu kadar mı zor?

Neden illa görümcenizin gelmesi gerekiyordu ki eşiniz varmış arkadsaşınız varmış hem müneccim değil ki nereden bilsin başına bir şey geldiğini. Akşam görse dönerdi zaten hem eşini arasaydınız. Özellikle yaptığını düşünmüyorum annenizde öyle böyle gelebilirdi bende görmeyebilirdim 18 haftalıkken de insanın aklına bir şey gelmez hemen bir olayda büyütüp bana gelmedi yapmadı demeyin bence

1impossiblelove karşılık beklemeden iyilik yapıyoruz diyoruz ama bekliyoruz. Yoksa yaptığımız iyilikleri söylemezdik. Çok ama çok iyi anlıyorum sizi. Benim tavsiyem daha fazla bilinmeden görümcenize kırgınlığınızı belirtin. Ve yapabiliyorsanız ondan başka konularda da yardım isteyin. Gerçek niyetini o zaman anlarsınız, ilişkinize noktayı koyarsınız. Bebeğinizi de sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah.

Doktorlar zaten ne gerekiyorsa yapıyor o insanları niye uykusuz bıraktınız .Oglum elini kesmis esim uyuyordu biz gittik diktirdik geldik .Hemde gece gece atladık arabaya gittik.Ben mi garibim .Sadece eşiniz le gitseydiniz .

Bilenmeden yazacaktım yanlış olmuş.

Ben doğuma eşimle gittim. Normal doğum yaptım, 16 saat sancı çektim, 1 buçuk gün hastanede kaldım. Damar yolu açıldı, sayısız serum yedim, 6 dikiş atıldı, kanamam vardı ama 3. Kişiye ihtiyaç duymadım. Eve de yalnız döndük. Siz neden herkesi ayaklandırma ihtiyacı duydunuz onu anlamadım. Gereksiz olmuş görümceyi aramak.

Kan bağına gerek yok, bazen bir arkadaş bile abladan, gorumcenden daha yakin olabilir. Zor zamanda hal hatır sormayani, yardım etmeyeni hayatında tutma zaten.

Niye görümceyi yaninizda istediniz? Öyle bir durumda düşüneceğim son kişi görümce olurdu galiba.
Eşiniz zaten yanınızdaymış... Arkadaş ve eşi ne yaptilar hastanede?
Bir hastaya 3 refakatçi cok değilmi?

Herkes sizin gibi olamaz. Ben de 4.5 aylık ölü bebeğimi hastane odasında tam 10 saat sancı çekerek doğurdum. Bir Allah'ın kulu da gelmedi. Yanliz başıma ve o psikolojiyle ölmüş annemden anne kurtar beni diyerek ağladım. Ne abimin eşleri ne de ablalarim vardı yanımda. Böyle zamanda insan bir yakınını arıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…