Evet ederim öyle insana böyle muamele
Aile apartmanı hakkında buraya yazsaydınız herkes koşarak kaç derdi size. Artık çok geç bütün eşyalar alındı diyorsunuz.
Evlendikten sonra her gün onlara gitmenizi isteyebilirler, çok okudum burada, sadece yatmadan yatmaya evime gidebiliyorum konusu.
Bakın görümceniz en nihayetinde onların kızı, söylerim ederim diye tehdit falan etmeyin. Sadece" şöyle böyle fotoğrafları olan bir kız gördüm sana ikizin kadar benziyordu, o hesabı takip etmek ister misin, ben başlıyorum takibe" deyin belki anlar.
Görümceden çok müstakbel eşinizden çekeceksiziniz haberiniz olsun. Burada konu açan kadınların ortak şikayeti; kocalarının ailesine karşı kendilerini savunmamasıdır. Sizin kardeşiniz nişanlınıza böyle davransa hemen uyarır önlem alırsınız. Onlar yapmıyor kıyamıyor kardeşine veya ana babasından çekiniyor.
Siz de o tuzağa düşmüşsünüz, terbiyesizlik olmasın diye cevap vermiyorum susuyorum, saygısızlık yapmak istemiyorum tuzağı. Cevap verenler hakkını arayıp kendini ezdirmiyor haberiniz olsun. Görümce yarın evlenir kendi derdine düşer ama nişanlınızın bu tavrı hiç güven vermiyor. Kardeşine evde "ya ne kızdırıyorsun şunu durduk yere gerginlik yaratıyor" tarzında konuşuyor olabilir. O gereksiz bu gereksiz diyorsa parasını biz ödedik senden istemedik kendin evlenirken almazsın deyin.
Nişanlınıza açık açık deyin ben şundan bundan rahatsızım önlem almak istiyorum, ya benim yanımda konuşur halledersin ya da ben açarım ağzımı yumarım gözümü, sonrası için de garanti vermiyorum senin tavrına göre karar vericem deyin korkutun. Gelin ata binmiş ya nasip demiş, bir ömür çekmeyin bunları.