Görümcem

Asistan
Aile yapısı farklı biraz zorlama baskı yapan bir aile gibi

b
Bu durumu sadece ben biliyorum söylemem kimseye tehdit amaçlı yazmadım ama psikolojik sorunları var

Meslek ünvanınız nedir ? Görümcenize psikolojik sorunları var demiştiniz. Bir durumun var olduğunu yazma yetkinliğiniz var mı , diye sormuştum.

Bu sadece sizin düşünceniz.

Bizimki de bayilirdi sagolsun.😂 Yeni evliyken bitirdik cözdük bu mevzulari. Artik kaynanayi da ayda bir goruyorum en fazla zamanla oturuyor herşey, biyerden sonra çekemezdim hep ayni şeyleri zaten. Onlarla ugraşmaya mi evlendik.
Pat pat canlari isteyince bayiliyorlar 😅
Biz konusmuyoruz çözemedik henüz 😬
Bayramda beni özür dilemeye bekliyormuş 🤣
Tabi ona göre suçlu benim 😬

Ayrıca çok garip bir insan normalde kendisi kapalı bir kız ama aile baskısıyla kapanmış büyük ihtimal dışarda açık ve gizli hesabı var orda da açık resimleri var ve terbiyesiz şeyler paylaşmış kız arkadaşına karım ve ben diye fotoğraf paylaşmış

Evet ama çok haddini aşarsa bende haddimi aşıp tehdit edicem onu 💣

Tedavi görüyor zaten nişanlımda o yüzden umursama onu diyor
Ben genç kızken benden 1-2 yaş küçük bir kız aynı görümceniz gibi aile baskıyla kapanmıştı ama dışarıda açılıyordu, genelde aynı yerlerde gezdiğimizden çok denk gelir utanmasın diye başımı çevirip görmezlikten gelirdim, bizimle aynı mahallede oturuyordu her Allah'ın günü babası ve abisinden dayak yerdi, kıza bir soluk aldırmadılar şiddetle baskıyla yaşadığı için haliyle psikolojisi de normal değildi.

Görümcenizi anlayın demiyorum ama verdiğim örnek üzerinden bir düşünün bakalım, acaba görümceniz de abisi ve babasından dayak mı yiyor da psikolojisi tedavi görecek kadar kötü bir hale büründü?
Aile baskısı demişsiniz, müstakbel eşiniz de o ailenin bir bireyi, o kızın abisi ve ailesine karşı kardeşini bile baskılardan koruyamıyorsa aynı apartmanda sizin haliniz nice olacak bunu da bir düşünün derim zira bence derdiniz görümce derdinden büyük ama henüz siz farkında değilsiniz.

Nasıl aştınız bunları bizim kardeşinden dolayı bile araya soğukluk giriyor anneyi düşünemiyorum bile
Yaşaya yaşaya aştik.
Zamanla farketti yanliş giden şeyleri.
Hata yapmak insana mahsus ama uyarildigi halde yapilan, hata olmaktan cikar kasittir.

Ben genç kızken benden 1-2 yaş küçük bir kız aynı görümceniz gibi aile baskıyla kapanmıştı ama dışarıda açılıyordu, genelde aynı yerlerde gezdiğimizden çok denk gelir utanmasın diye başımı çevirip görmezlikten gelirdim, bizimle aynı mahallede oturuyordu her Allah'ın günü babası ve abisinden dayak yerdi, kıza bir soluk aldırmadılar şiddetle baskıyla yaşadığı için haliyle psikolojisi de normal değildi.

Görümcenizi anlayın demiyorum ama verdiğim örnek üzerinden bir düşünün bakalım, acaba görümceniz de abisi ve babasından dayak mı yiyor da psikolojisi tedavi görecek kadar kötü bir hale büründü?
Aile baskısı demişsiniz, müstakbel eşiniz de o ailenin bir bireyi, o kızın abisi ve ailesine karşı kardeşini bile baskılardan koruyamıyorsa aynı apartmanda sizin haliniz nice olacak bunu da bir düşünün derim zira bence derdiniz görümce derdinden büyük ama henüz siz farkında değilsiniz.
İlk gördüğümde çok üzülmüştüm aile baskısıyla yaptığını düşündüm ki zaten de öyledir hatta onla konuşup bi karar alıp bunu ailesine beraber söylemeyi açılcaksa açılsın sonuçta ailesinin buna karışmaması lazım. Dışarı çağırdım görümcemi konuşalım diye gelemem yazdı bana sonra yüzyüze bir araya geldiğimizde ne yaparsam yapıyım arkamda dolanmaya devam dedi bana bende kinlendim iyice. Nişanlımın ailesi biraz katı ama dayak olayı yok kız olduğu için baskı yapıyorlar aslında onun öyle olmasına sebep bir yöndende ailesi.

Abisi yanında olmuş hep belki de d yüzden benden kıskanıp bu şekilde davranıyor

İlk gördüğümde çok üzülmüştüm aile baskısıyla yaptığını düşündüm ki zaten de öyledir hatta onla konuşup bi karar alıp bunu ailesine beraber söylemeyi açılcaksa açılsın sonuçta ailesinin buna karışmaması lazım. Dışarı çağırdım görümcemi konuşalım diye gelemem yazdı bana sonra yüzyüze bir araya geldiğimizde ne yaparsam yapıyım arkamda dolanmaya devam dedi bana bende kinlendim iyice. Nişanlımın ailesi biraz katı ama dayak olayı yok kız olduğu için baskı yapıyorlar aslında onun öyle olmasına sebep bir yöndende ailesi.
Bence bu aileyle aynı apartmanda oturmayı bir düşünün, bir kere o eve yerleşirseniz bir daha ayrılmanız çok zor, çalışmaya başlasanız da borç harç öderken birkaç sene geçecek sonra bebek olacak derken siz o evden ayrılmak isteseniz de eşiniz karşı çıkacak kiraya çıkmanıza.
Kızlarına bu derece baskı yapan bir aile aynı baskıyı size de yapar, müstakbel eşinizi ailesinden farklı görüyor olabilirsiniz ama o da o ailenin bir bireyi, kızkardeşi baskı görürken istemediği şeylere zorlanırken abisi olarak zerre arkasında durmadıysa ileride sizin de arkanızda duramaz, ailesinin evinde kira vermeden oturacağınız için eşiniz ailesine minnet edecek ve zaman zaman evinize evliliğinize müdahale ettiklerinde sesini çıkarmayacak.

Keşke aynı yerde oturmayı baştan kabul etmeseydiniz, karamsar yazıyorum ama maalesef yaşama ihtimaliniz çok yüksek şeyler bunlar.

Evet ederim öyle insana böyle muamele
Aile apartmanı hakkında buraya yazsaydınız herkes koşarak kaç derdi size. Artık çok geç bütün eşyalar alındı diyorsunuz.
Evlendikten sonra her gün onlara gitmenizi isteyebilirler, çok okudum burada, sadece yatmadan yatmaya evime gidebiliyorum konusu.
Bakın görümceniz en nihayetinde onların kızı, söylerim ederim diye tehdit falan etmeyin. Sadece" şöyle böyle fotoğrafları olan bir kız gördüm sana ikizin kadar benziyordu, o hesabı takip etmek ister misin, ben başlıyorum takibe" deyin belki anlar.

Görümceden çok müstakbel eşinizden çekeceksiziniz haberiniz olsun. Burada konu açan kadınların ortak şikayeti; kocalarının ailesine karşı kendilerini savunmamasıdır. Sizin kardeşiniz nişanlınıza böyle davransa hemen uyarır önlem alırsınız. Onlar yapmıyor kıyamıyor kardeşine veya ana babasından çekiniyor.

Siz de o tuzağa düşmüşsünüz, terbiyesizlik olmasın diye cevap vermiyorum susuyorum, saygısızlık yapmak istemiyorum tuzağı. Cevap verenler hakkını arayıp kendini ezdirmiyor haberiniz olsun. Görümce yarın evlenir kendi derdine düşer ama nişanlınızın bu tavrı hiç güven vermiyor. Kardeşine evde "ya ne kızdırıyorsun şunu durduk yere gerginlik yaratıyor" tarzında konuşuyor olabilir. O gereksiz bu gereksiz diyorsa parasını biz ödedik senden istemedik kendin evlenirken almazsın deyin.

Nişanlınıza açık açık deyin ben şundan bundan rahatsızım önlem almak istiyorum, ya benim yanımda konuşur halledersin ya da ben açarım ağzımı yumarım gözümü, sonrası için de garanti vermiyorum senin tavrına göre karar vericem deyin korkutun. Gelin ata binmiş ya nasip demiş, bir ömür çekmeyin bunları.

Ben de bunu yazacaktım ama bu sinsilik ve kötü niyet karşısında ban yemeden nasıl yazsam diye düşünüyordum. Böyle bir aileyle aynı apartmanda yaşamayacakmış gibi davranıyor;ama bu durum konu sahibi açısından çok su kaldırır. Bu o kadar büyük problemlere gebe ki. Tavandan mal kaçırır gibi nişanlandığı böyle bir ailenin ferdi olan birinden ne kadar emin olabilir, senelerce sanki içindeymiş gibi dayak yok diyebilir.

O kız yarın bir eş bulur, belki istediği gibi yaşamaya başlar. Konu sahibi kendi derdine yansın. Böyle ucuz araştırmalar ve küçük hesaplarla uğraşacağına. Kaldı ki net olacağım üzgünüm, bu kafayla böyle çirkin bir şekilde uğraşırım diyorsa, kendine bu olaylar nasıl döner hiç düşünmüyor mu? Yuvasında huzur olmayacağı gibi evliliği de başa gitmez. Görünen köy kılavuz istemez.

Ben de bunu yazacaktım ama bu sinsilik ve kötü niyet karşısında ban yemeden nasıl yazsam diye düşünüyordum. Böyle bir aileyle aynı apartmanda yaşamayacakmış gibi davranıyor;ama bu durum konu sahibi açısından çok su kaldırır. Bu o kadar büyük problemlere gebe ki. Tavandan mal kaçırır gibi nişanlandığı böyle bir ailenin ferdi olan birinden ne kadar emin olabilir, senelerce sanki içindeymiş gibi dayak yok diyebilir.

O kız yarın bir eş bulur, belki istediği gibi yaşamaya başlar. Konu sahibi kendi derdine yansın. Böyle ucuz araştırmalar ve küçük hesaplarla uğraşacağına. Kaldı ki net olacağım üzgünüm, bu kafayla böyle çirkin bir şekilde uğraşırım diyorsa, kendine bu olaylar nasıl döner hiç düşünmüyor mu? Yuvasında huzur olmayacağı gibi evliliği de başa gitmez. Görünen köy kılavuz istemez.
Valla ben aile apartmanında yaşayacağım dendiği anda delleniyorum kusura bakmasınlar, ki eşimin ailesiyle aile apartmanında oturmadım, aile apartmanını bırakın evlenince aynı sokakta bile oturmadım ama aile apartmanı vakalarını çok gördüm çoğunluğu da berbat bir evlilik ve eş ailesi ilişkileriyle dolu hikayelerden ibaretti.

Görümce kötü olabilir bilemem ama ailesinden belki şimdi olmasa bile geçmişte onların istediği yaşam tarzını benimsesin diye dayak yemişliği varsa hiiiç şaşırmam, 23 yaşında gencecik bir kızın durduk yere psikolojisi bozulmaz, sorunlarının altında ailesi var belli ki.

Aynen dediğiniz gibi o kız bir gün gelir evlenir umarım iyi biriyle evlilik yapar da hayatını istediği gibi yaşama imkanı bulur ama konu sahibesi aynı apartmanda oturmayı kabul ederek hayatının hatasını yapmış, görümcesiyle ilgili tehdit mevzusunu toyluğuna veriyorum, 26 yaşında ama bence hayatı bilmiyor henüz.

Kızacak belki ama bu yaşa gözü kapalı gelmedik, bir sürü yaşanmışlıklar var, eş dosttan gördüklerimiz var.
Ben şahsen müstakbel eş adayına şüpheli yaklaşıyorum, sebebini de yazdım kardeşini aile baskısından koruyamayan eşini hiç koruyamaz, boşuna dizlerinin dibine istemiyorlardır oğullarını.

Ben kayınvalidemle aynı apartmanda oturcam
Görümcemle hiç anlaşamıyoruz ilk tanıştığımızdan beri dengesizlik yapıyor. Sürekli aklına geleni her ortamda hiç çekinmeden söyler özellikle bana karşı.
Abisinden beni kıskanır
Durduk yere bana laf söyler
Ben ona cevap vermiyodum bu zamana kadar ailelerin yanında tatsızlık çıkmasın diye ama artık çok düşünmeye sinirlenmeye başladım
Ve şunu fark ettim nişanlım bizim evdeyken kardeşi yokken bana karşı çok ilgili ama kardeşi varken sürekli onla konuşuyor onla ilgileniyor bana bakmıyor bile ve bu beni cok üzüyor. Nişanlama söylediğimde sana öyle geliyor diyip geçiştiriyor. Kardeşinin yaptıklarının farkında kendisi de kzıyor yaptıklarına hatta ama hiç samimiyetini azaltıp tepkisini koymuyor. Ben tamamen iletişimi kessin demiyorum ama bana karşı saygısızlık yaptığında en azından 1 2 gün konuşmasa soğuk davransa belki kardeşi de abimi tepki veriyor diye yapmıcak. Aynı yerde oturcaz korkuyorum. Nişanlımla sürekli onun yüzünden tartışıyoruz bıktım artık
Aynı apartman pişmanlıktır iyi düşün...

Aynı apartman pişmanlıktır iyi düşün...
Evlilik sonrası ilk bayramda açılacak konu bile belli şimdiden, felaket tellallığı yapıyor gibiyiz ama BDV'de dahi 10 konudan 8'i eş ve eş ailesi.
Hele bayrama 1 hafta kala açılan konular, neşeyle karşılanması gereken bayram sabahları eş ailesi baskıları yüzünden kadınlara zehir oluyor.

Sizin görümceden önce müstakbel eş sorununuz var. Nişanlınız "ben onunla sonra konuşuyorum" falan diyor ya, gerçek anlamda uyarmış olsaydı, görümcenin size karşı bu lakayıt tavrı değişirdi.
Üzgünüm ama nişanlanlınız size tatlış pembe yalanlar söyleyerek şimdilik günü kurtarıyor. Evlilikten sonra işin rengi değişecek gibi görünüyor. İlerde eş ailesinin sizden beklentisi arttıkça onlara ters düşmemek için size baskı uygulayacak.

Back
X