görümcemi anlayamıyorum

Yeni evlenen çiftleri, iki tarafın yakınları yemeğe alırlar önce. En azından bizde usul boyle. Hatta ablam biraz uzakta, annemde karşılaşınca yemeğe çıkarttı. Tabi sonra ki durumlar davete tabii olmaz aile içinde. Abiye ağlanmak durumu hic uygun olmamış bana göre. Abisi diyememiş mi gelmek icin davet mi bekliyorsun diye. Bekar olsa anlarım da, evli insanın biraz halden anlaması gerekiyor.

Gerçekten bu kadar sempatiyle bakıyor musunuz görümcenizee hani o geliyor bana zahmet oluyor onada zahmet olsun gibi düşünüyorsunuz sanki defalarca çağırmışsınız ve o bir kere bile davet etmemiş sizi birdaha eşiniz derse bunu deyin açık olun samimiyet güzeldir.
açıkcası ne sempatiyle ne de kötü niyetle bakıyorum.nötrüm genel olarak zaman zaman daha iyi veya daha mesafeli olsamda. neyi söyleyim eşime bir daha geldiklerinde çağır ara çağır derse mi onlar bizi çağırmadı mı deyim?

kalmak değil mesele ya anlatamadım ben bir türlü..davet edilmemek şu mesafede.neden kalmadık değil yani neden hiç çağırılmadık
Görümcede mi sizin evinize gelmedi hiç,herkes yatıya takılmış ama insan kardeşini niye yemeğe davet etmez ki günübirlikte gidip gelinir sohbet edilir vs

eşimede şöyle kızıyorum o bana sitem etmişti çağırmadık bir tane kardeşim var demişti o ağladığında ama şimdi onun bizi çağırmamasını hiç sorgulamaması adil değil gibi geliyor...

Bence konunun asıl dert olan kısmı bu

Yani görümceye gitmek o şehri görmek vs değil

Ben onu çağırmayınca olay oldu bir ağladı kendini çağırttı kaç yıl geçti eşim onu arayıp da beni çağırtmadı diye sinirleniyorsun

Ama değmez üzülmeye

eşin ortak evinize çağırttırmış
orası görümcenin ve eşinin evi onlara müdahale edemez

Belki de aramıştır gelmeyin demişlerdir de siz kırılmayın diye bahane üretiyordur

açıkcası ne sempatiyle ne de kötü niyetle bakıyorum.nötrüm genel olarak zaman zaman daha iyi veya daha mesafeli olsamda. neyi söyleyim eşime bir daha geldiklerinde çağır ara çağır derse mi onlar bizi çağırmadı mı deyim?
Ben olsam derdim eşim benim her düşündüğümü bilir yüzyüze iyi olup canım cicim deyip arkadan bunu düşünmek yanlış bence

Görümcede mi sizin evinize gelmedi hiç,herkes yatıya takılmış ama insan kardeşini niye yemeğe davet etmez ki günübirlikte gidip gelinir sohbet edilir vs
şöyle oldu bu zamana kadar...ben nişanlıyken çeşitli organizasyonlara davet etmiştim kendisini bu hafta su yapılacak katılmanı isterim filan tarzı.evlendikten sonra da aynı şekilde.ama gelmedi hiçbirine hatta bir tanesine gelmeyeceğini haber bile vermedi bana abisine söylemiş meğerse 1 gün önce gelemeyeceğim diye.bu olaydan sonra bende bozuldum biraz ve bizim yaşadığımız yere geldikleri zaman özel olarak açıp davet etmedim.kayınvalidemgile gelmişlerdi.kayınvalidemgille aynı şehirde yaşıyoruz.sonrasında abisine ağlamış beni bir davet etmediniz abi aşkolsun demiş.eşimde gelip bana söyledi.biraz sürtüşme oldu aramızda eşimle.sonrasında aradım davet ettim her geldiklerinde memleketlerine buyrun bize de gelin diye.bu bir gelenek gibi birşey oldu.hatta davet etmek için kayınvalidemi arayacağım zaman eşim görümcemi aramam konusunda beni yönlendirdi x'i ara şeklinde.ve aradım.bu şekilde oldu bu zamana kadar...

Bariz bir kıskanma var bir kere sürekli görüşüyorlar, çok kıymetli kız kardeşi falan diyerek bunu belli ediyorsunuz. Ayrıca tek kız kardeşmiş düşkün olması da normal. 1.5 senede siz çağırdınız mı. Gelin olarak önce sizin çağırmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Ya da eşinize ya kardeşine gidelim bir gün ne dersin bir yokla falan diyebilirdiniz.

şöyle oldu bu zamana kadar...ben nişanlıyken çeşitli organizasyonlara davet etmiştim kendisini bu hafta su yapılacak katılmanı isterim filan tarzı.evlendikten sonra da aynı şekilde.ama gelmedi hiçbirine hatta bir tanesine gelmeyeceğini haber bile vermedi bana abisine söylemiş meğerse 1 gün önce gelemeyeceğim diye.bu olaydan sonra bende bozuldum biraz ve bizim yaşadığımız yere geldikleri zaman özel olarak açıp davet etmedim.kayınvalidemgile gelmişlerdi.kayınvalidemgille aynı şehirde yaşıyoruz.sonrasında abisine ağlamış beni bir davet etmediniz abi aşkolsun demiş.eşimde gelip bana söyledi.biraz sürtüşme oldu aramızda eşimle.sonrasında aradım davet ettim her geldiklerinde memleketlerine buyrun bize de gelin diye.bu bir gelenek gibi birşey oldu.hatta davet etmek için kayınvalidemi arayacağım zaman eşim görümcemi aramam konusunda beni yönlendirdi x'i ara şeklinde.ve aradım.bu şekilde oldu bu zamana kadar...
Oda hiç gelmemiş oluyor o zaman davete icabet etmemiş sizi pek sevmiyor diye algıladım o zaman ben yoksa insan niye kardeşinin evine gitmesin yada evine çağırmasın hiç,bir daha eşin ara davet edelim derse hiç arama zaten gelmiyorlar niye arayayım de.

Iki gundur okuyorum burdaki konulari hep kardese karxesin esine asiri bir soguk davranma var. Ben de esimin ailesiyle cok icli disli olmamaya calisirim fakat esimin kardesi bize davetle gelmez insan abisinin evine davet beklemez bence. Ha ister miyim istemem :-) saolsun cok batirir her yeri. Benim kardesim de benden davet beklemesin. Ama bana kvdeler hep emrivaki yaparlar o da kotu soguk olma iyi taktik gercekten.

Yeni evlenen çiftleri, iki tarafın yakınları yemeğe alırlar önce. En azından bizde usul boyle. Hatta ablam biraz uzakta, annemde karşılaşınca yemeğe çıkarttı. Tabi sonra ki durumlar davete tabii olmaz aile içinde. Abiye ağlanmak durumu hic uygun olmamış bana göre. Abisi diyememiş mi gelmek icin davet mi bekliyorsun diye. Bekar olsa anlarım da, evli insanın biraz halden anlaması gerekiyor.
yok onun çağırmamamıza takılmasını anlıyorum sonuçta yeni evli bir çifte gitmeye insan çekinir davet bekleyebilir o kısmı anladım.ama diyorum ya öncesi var daha önceki organizasyonlarda davetlerime icabet etmeyip abisine haber vermesi son seferinde benim sabrımı taşıran son damla oldu ve evet bu seferde ben çağırmıcam demiştim.eşimde düşünemedi demek ki sonrasında da.ağlayıp eşime karşı duygu sömürüsü yaptı ve artık her geldiğinde eşim bana x'i ara diyor gelsinler diye.benimde bu durum gözüme batıyor artık.bişe söylesem tartışma çıkacak diye arıyorum ama çok sinirleniyrum.o ağladı diye bir kere onu arayıp çağırmak benim 1 numaralı görevim oldu.üstelik o bir kez bile bizi davet etmemişken şimdiye kadar evine...

konuyu merak ettim link atabilir misin?canım benim için gidip gitmemek mesele değil aslında ama haksızlık gibi geldi bu durum ya.eşim beni suçlamıştı çağırmadık etmedik diye ve sonra her geldiklerinde ara çağır diyor bana.kardeşini saydırıyor bana ama niçin aynı durum bizim için geçerli olmuyor?
kaldı ki daha öncesinde ne zaman çağırsam gelmedi ve bana değil abisine haber verdi 1keresinde..e tabi bunlar zoruma gitti bende insanım belli bir yaştayım...
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/uyandir-beni-nefesim.1046550/

Çağırmışsın gelmemiş , seninle iletişim kurmak istememiş ,e bunları esin de goruyor ,neden bu baskı hala ? Bence sen kimseyi dert etme , eşini ikna et durumun saçmalığına. .kardeşiyle arasındaki iletişim normal ama onun kadar kardeşini pohpohlamak zorunda değilsin hatta hiç ..

Oda hiç gelmemiş oluyor o zaman davete icabet etmemiş sizi pek sevmiyor diye algıladım o zaman ben yoksa insan niye kardeşinin evine gitmesin yada evine çağırmasın hiç,bir daha eşin ara davet edelim derse hiç arama zaten gelmiyorlar niye arayayım de.
artık geliyorlar canım.o kendi şehrindeyken ben çağırdığım zaman gelmemişti türlü türlü organizasyonlara evlilik öncesi ve sonrası.yani benim davetim için özel olarak hiç gelmedi kalkıpta evinden.ama annesigili görmeye geliyor ya memlekete bize gelmek için davet edilmemesini mesele yapmıştı.o gün bu gündür her geldiğinde ben arıyorum buyrun gelin diye.şimdi geliyorlar.yani o gelmek istediği zamanlarda gelmiş oluyor zaten artık geliyor..

Bariz bir kıskanma var bir kere sürekli görüşüyorlar, çok kıymetli kız kardeşi falan diyerek bunu belli ediyorsunuz. Ayrıca tek kız kardeşmiş düşkün olması da normal. 1.5 senede siz çağırdınız mı. Gelin olarak önce sizin çağırmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Ya da eşinize ya kardeşine gidelim bir gün ne dersin bir yokla falan diyebilirdiniz.
kıskanacağım bir durum yok o sizin düşüncenz ama yanılıyorsunuz o konuda.daha önceki mesajlarda anlattım süreci...

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/uyandir-beni-nefesim.1046550/

Çağırmışsın gelmemiş , seninle iletişim kurmak istememiş ,e bunları esin de goruyor ,neden bu baskı hala ? Bence sen kimseyi dert etme , eşini ikna et durumun saçmalığına. .kardeşiyle arasındaki iletişim normal ama onun kadar kardeşini pohpohlamak zorunda değilsin hatta hiç ..
sence eşime neden çağırmıyorlar diye sorayım mı yoksa hiç açmayım mı artık konuyu? daha önce birkaç kez gidelim mi veya gidelim dedim ama ya geçiştirdi ya üşeniyorum filan dedi...

Kardeşler arasında davete gerek olmayacak kadar samimiyet vardır. O yüzden görümceniz davetsiz gelmeli evinize ki bide eşiniz büyük. Kendine saygı duyulmasını, özen gösterilmesini istemiş ama kendinde abisine karşı o hassasiyet yok. Kendisi sizi neden evine davet etmiyor yeni evli çiftler yemeğe çağırılır madem öyle. herseferinde çağırmanız gereksiz olmuş. Kendisi abisini özlediği için gitsin evine. Abi size çaya geliyoruz kahveye geliyoruz desin. Yapmayın çağırmayın. Eşinize deyin bakim karseşim bize hiç evine çağırmadın aşlkolsun desin bakalım diyebilcekmi

Back
X