Görümcemi doğursaydım cami avlusuna bırakırdım!

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Herkese merhabalar.
Hamileyim ve 20. haftanın içindeyiz, geçen haftalarda bebeğimizin cinsiyetini öğrendik, bir erkek bebek bekliyoruz. Bu haberi aldığımızdan beri görümceme bi haller oldu. Görümcemin bir kızı var 7 yaşında ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyor kendisi şimdi ben hamile kaldığımdan beri sanki bana kafayı takmış gibi. Kötü niyetimden söylemiyorum ama bildiğim kadarıyla eşiyle birlikte olma Aralıkları ayları buluyormuş, bunu burda paylaştığım için özür diliyorum ve onun için üzülüyorum, genç ve güzel bir kadın ama Zaten bir çocuğu var benden ne istiyor bilmiyorum. Sürekli laf sokuyor bana. Geçenlerde kayınvalidemlerde denk geldik, yavaş yavaş bebek odası düzenlemeye başlıyoruz çok da heyecanlıyız, daha önce bi düşüğüm olmuştu şuanki psikolojimi az çok tahmin edebilirsiniz ve ilk doğumum olacak inşallah. Bebek odasından konu açılınca kendi kızının bebek odasını vermeyi teklif etti sonra da ben çocuk doğuracak olsam ooo mobilyasını şurdan alırım muhabbetlerine girdi. Erkek bebeğe ne alaka ise kız odası... Sonra diyor ki mobilyaları verirsem altın takmam sonra bi gülüyor (ki eşimin ailesinin durumu çok çok iyi şakası yapılacak birşey bile değil bu) dahasında dertleniyor bir sigara yakıp beni odadan gönderiyor... yani zAten kendime ağır gelmeye başladım ben sigara içeceksen balkona çık, mutfağa git haksız mıyım? Ha bi de bebeğin adını istiyor ki kızı koysun. Anı olurmuş, ben de dedim ki ABlacım bak Akın'ın (eşim) ismini sen vermişsin öyle bi numarası Yok yani kimse bunu anlatmıyor, ben de eşiyim diye biliyorum, 2. Bi bebeğimiz olursa kuzeni o zaman ismini koyabilir. Bu laflarıma bozuldu ama ben de doldum artık. Eşim de bana hak veriyor... Kötü bir insan mıyım şimdi ben? Bu arada isim Öneriniz varsa yazabilirsiniz. Şimdiden herkese değerli yorumları işin teşekkür ederim.

Laf sokunca hayırdır diyemiyor musun?
İsim koymak küçücük kıza mı kalmış?
Bu benim çocuğum ve ismine de biz karar veririz deyip konuyu kapatmak varken neden ikinciyi kızın koyar diye taviz veriyorsun ki sen veriyorsun bu yüzü ona.

Alıngan olabilirmisiniz hem istiyor diye koymak zorunda da değilsiniz.

Kendi çocuğunun eski oda takımını layık gördüğü yavrumun adını neden onun çocuğu koysun ki? Benim de annem, kardeşim var. Belki alınganlık ediyorumdur ama ilk çocuğum bu da. Teklif etmesi beni rahatsız etti.

Bide görümceye sormak lazım o sizi doğursa nereye bırakırdı acaba ?
Bu kadar alıngan olmanın alemi yok. Madem altın istiyosunuz çocuk odasıni almayacaksiniz. İsmi 7 yaşındaki çocuk koyamayacagina göre ''fikrini alırız ama kesin koyarız diyemem'' diyip kibarca reddedeceksiniz. Tavırlarından rahatsız oluyorsaniz uzak duracaksiniz. Oldu bitti gitti...

Laf sokunca hayırdır diyemiyor musun?
İsim koymak küçücük kıza mı kalmış?
Bu benim çocuğum ve ismine de biz karar veririz deyip konuyu kapatmak varken neden ikinciyi kızın koyar diye taviz veriyorsun ki sen veriyorsun bu yüzü ona.

Benden yaşça büyük olan birisi sonuçta ve kocamın üstünde emekleri var yani öyle hayırdır diyemem ama bence isimle ilgili son noktayı güzel koydum. İkinciye daha çok var o zaman da diyecek bişey bulunur ya da kızı koysun ismini önemli değil ama tavırları beni çileden çıkartıyor. Ben de evli barklı kadınım odadan çıkartıyor beni sigara içiyor diye.

Ama öyle. Koyardım.

Teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Siz istemediğiniz sürece ismini kim koyabilir yada odayı kim verebilir ki o bebeğin annesi sizsiniz sonuçta sizin istemediğiniz hiç bişeyi yaptıramazlar stres yapmayın gerekli yerde gerekli cevabı verin geçin içinizde biriktirmeyin bu arada hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah: ))

Fazla abartmışsınız. Mobilya vermeyi teklif edebilir, herhalde zorla vermiyor. Veya mobilyayı nereden alırdı o u söylemesi de keza büyütecek bir şey değil. Altın muhabbeti de espri diye söylenmiş. Niye art niyet arıyorsunuz her şeyde? Yavruma eski mobilyayı layık buldu diye olayı arabeskleştiren sizsiniz. Ben sizi hedef almış bir durum göremedim. Erkek bebeği filan abartan, cinsiyetçi olan da sizsiniz bence. Malesef.

Konunun başlığı yeter :))))

Dimi :)

Bide görümceye sormak lazım o sizi doğursa nereye bırakırdı acaba ?
Bu kadar alıngan olmanın alemi yok. Madem altın istiyosunuz çocuk odasıni almayacaksiniz. İsmi 7 yaşındaki çocuk koyamayacagina göre ''fikrini alırız ama kesin koyarız diyemem'' diyip kibarca reddedeceksiniz. Tavırlarından rahatsız oluyorsaniz uzak duracaksiniz. Oldu bitti gitti...

Altın istiyorum çocuk odası teklif ediyor demedim ben de. Durumu bu kadar iyiyken 7 senelik bebek odasını bana teklif etmesi beni rahatsız etti. Benim ilk çoçuğum onun da ilk yeğeni. Biz zAten oda alacağız diye konuşuyorduk bu sözde esprisi bana göre komik olmaktan çok uzak. O da beni kendinden uzak bir yere koyardı diye umuyorum.

Güzel bir isim ama ailemizde o adda biri var.

Hamile kalınca kıskanıldığını düşünmekte ne ilginç? Buna benze kaç kere konu okudum.
Lütfen bu psikolojiye girmeyin.
Evlendim kıskandılar, hamileyim kıskandılar

"Sen benim çocuğumun eskisini kullan ama benim çocuğum olsa en kralını alırım " saçmalığını kendime açıklayamıyorum. Üstüme alınmadım o yüzden.

Siz istemediğiniz sürece ismini kim koyabilir yada odayı kim verebilir ki o bebeğin annesi sizsiniz sonuçta sizin istemediğiniz hiç bişeyi yaptıramazlar stres yapmayın gerekli yerde gerekli cevabı verin geçin içinizde biriktirmeyin bu arada hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah: ))

Haklısınız. Çok teşekkür ederim :)

Ben de kaynanamı cami avlusunda koyardım herhalde:)) kimse sana da koyacağın isme de bebeğine aldığın alacağın şeylere de karışamaz. Sen onun annesisin ve bebeğin için en iyisini sen bilirsin. Tatsızlık çıkmasın istiyorsan he de geç bildiğini oku. Allah sağlıkla kavuştursun.
İsim için önerilerim ise Yağız, Doruk, Vedat

Abuk davranıyor olabilir ama bu kadar alıngan olmanıza gerek yok. Başlık çirkin bir söylem olmuş bence. Kendisi de hassas demek ki çocuk istiyorsa, normaldir burada bebek isteyen kadınların ne kadar hassas ve üzgün olduklarını okumuyor musunuz? Az anlayışlı olabilirsiniz bu konuda, laf sokuyorsa da takmayın kendi bildiğinizi yapın gene.

Fazla abartmışsınız. Mobilya vermeyi teklif edebilir, herhalde zorla vermiyor. Veya mobilyayı nereden alırdı o u söylemesi de keza büyütecek bir şey değil. Altın muhabbeti de espri diye söylenmiş. Niye art niyet arıyorsunuz her şeyde? Yavruma eski mobilyayı layık buldu diye olayı arabeskleştiren sizsiniz. Ben sizi hedef almış bir durum göremedim. Erkek bebeği filan abartan, cinsiyetçi olan da sizsiniz bence. Malesef.

Cinsiyetçiliği nerede yaptım? Pembe prenseslik oda takımının erkek çocuğuna uygun olmadığını düşünmek mi cinsiyetcilik?

Söylediklerinizden abarttığınız kadar bir durum sezemedim şahsen. Öyle boş geyik falan yapmış işte.
Barış ismi önerim :KK39:

Aklımınızdaydı bu isim. Aslında Barış ve Ulaş arasında kaldık.

Back
X