• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bebek görme olayı

Eşin gitsin. Gorumcenin bi tarafı sağlam kalkmış indirmek lazım.

Doğum yapalı bir ay olmuş, dedeniz vefat edeli bir hafta.
Bu takdirde gitmeseniz dahi telefonla tebrik etmek nezakettendir.
Belki o da cocugum dogdu onu bile tebrik etmedi başsağlığı dilemem demistir.
Büyük olaylarda kucuk hesaplar mutsuzluk getirir. Soyleyiverin gecin. Telefon diye bir sey var. O aramazsa utansin. Sonucta iyi kötü bir sekilde ailesiniz. Gitmeseniz bile aramak sizin nezaketinizi gosterir.

hepsini okumadım da mesafeli bri ilişki kurmak varken nedne gerildiniz anlamadım

kadın evine gelip seni sıkmak istememiş yeni gelinim evime laf vurdum da geldi diyorsun

kürtaj olunca aramış belki yalnız kalmak istersin diye düşünmüştür ya da eşin zaten ondna hoşlanmadığın için gelmemesi gerektiğini çıtlatmıştır

ev hediyesi alıp gittin yani asen de taşınırken gitmedin ama ondan taşınırken yardım ya da en azıdnan telefonda destek beklemişsin

biz ev aldık değil taşındık yazmışsın, ev aldıysan ev hediyesi beklemen olağan olabilir de sadece taşındı isen nedne ziyaretine gelsin ki

bebek doğmuş 1 ay olmuş yedi kat eller gitmiş görmeye siz gitmemişsiniz

dedem vefat etti aramadı diyorsunuz

aramaması olağan

bir de sizin dedenizin vefat ettiğini görümceniz öğrendi mi

ne bileyim şahsen lohusa kadına kardeşinin eşinin dedesinin vefat ettiğini söylemem ve muhtemelen görümceniz olsam da arama ihtiyacı hissetmem

Eğer gitmeyecekseniz bunun nedenlerini kv nize söyleyin ki herkes hatasını ya da yaptıklarının farkına varsın.Belki de görümcenize sorsalar o da der ki ben onları herşey de arıyorum soruyorum vs.O yüzden net olun

hepsini okumadım da mesafeli bri ilişki kurmak varken nedne gerildiniz anlamadım

kadın evine gelip seni sıkmak istememiş yeni gelinim evime laf vurdum da geldi diyorsun

kürtaj olunca aramış belki yalnız kalmak istersin diye düşünmüştür ya da eşin zaten ondna hoşlanmadığın için gelmemesi gerektiğini çıtlatmıştır

ev hediyesi alıp gittin yani asen de taşınırken gitmedin ama ondan taşınırken yardım ya da en azıdnan telefonda destek beklemişsin

biz ev aldık değil taşındık yazmışsın, ev aldıysan ev hediyesi beklemen olağan olabilir de sadece taşındı isen nedne ziyaretine gelsin ki

bebek doğmuş 1 ay olmuş yedi kat eller gitmiş görmeye siz gitmemişsiniz

dedem vefat etti aramadı diyorsunuz

aramaması olağan

bir de sizin dedenizin vefat ettiğini görümceniz öğrendi mi

ne bileyim şahsen lohusa kadına kardeşinin eşinin dedesinin vefat ettiğini söylemem ve muhtemelen görümceniz olsam da arama ihtiyacı hissetmem
Hmm oylemi.sizin mantginizla belki bende lohusalik gunlerinde yanliz kalmak istedgni dusundum rahatsizlik vermek istemedim.allah askina yorum.yapmak icin yorum yapmayin.

Yerinde olsam ben de gitmezdim,
bende bir kaç ay once dedemi kaybettim..
Çok zor bilirim, araması yanında olup
destek olması gerekirdi,
hamile olması engel değil
manevi yakınlık kurmasına...

kadıns ana bişey vaadetmemiş sen beklentiye girmişsin. beklentisizn olsan şu an başın rahattı. gider gelirdin. o bana gelmedi beni aramadı ben de gitmiycem vs bunlar çok yorucu değil mi?

Kötü durumlarda ben de kitlenir kalırım, kürtaj dedenizin vefat etmesi falan... ki kürtajda aramış zaten. Ne yapıcak ki hastaneye gelip? Ben kürtaj olduğumda herkes odaya doluşmuştu 10 kişi. Hepsi gözümün içine bakıyor falan.. çok rahatsız oldum serumu çıkarıp hadi gidelim artık ben iyiyim deyip kalktım. Hatta sonra yat dinlen diyene de kızdım tamam kapatın artık konuyu diye. Eşime de kızarım hala ne diye o kadar insana haber verdin olsa bitse sonra söyleseydik diye.

Görümcenin bir kötülüğü olmamış size , mesafeli olmuş ne güzel. Siz annesine hediye almayacaksınız ki bebeğe alacaksınız. Alın bebeğin hediyesini , 1 ay olmuş artık gidiverin yani... yeğen bu.

Son düzenleme:
Nedense yapısı buymuş gibi hissettim.
Yani ne bilim bir kötülüğünü görmediyseniz, yapmadı etmedi gelmedi gitmedi sadece aradı falan ağır kanlı, mesafeli bir kişilik izlenimi uyandırdı bende sadece.
Ama bazen insan yoruluyor tabi verip verip hiç almayınca, kişilikle alakalı biraz... Yanlış kişilerden beklentiye girmemek çare sanırım.
Başınız sağolsun bu arada...

Hmm oylemi.sizin mantginizla belki bende lohusalik gunlerinde yanliz kalmak istedgni dusundum rahatsizlik vermek istemedim.allah askina yorum.yapmak icin yorum yapmayin.

yorum yapmak için yapmadım yorumumu

bu benim genel düşüncem

geçen birine yazmıştım, düşük yaptım görümcem aramadı konusunda

ben de aramadım, bir süre görünmez olmaya çalıştım oğlum ile birlikte diye daha çok canı yanmasın diye

belki o neden aramadı destek olmadı diye üzülmüştür ama ben gözüne bebeği sokmak istemedim

yine baş sağlığı konusunda da görüşüm nettir, hep de yazarım, belli bir yaşın üstündeki ve birinci derece olmayan yakınların vefatından sonra ille de arayıp sormak gerekmediği yönündeki düşüncemi

ben böyle düşünürüm siz farklı

görüşüm size uymayabilir ancak yorum yapmak için yorum yapmayın diye bana atar yapmanızı gerektirmez

ben buyum siz de sizsiniz sordunuz görüşümüzü söyledik

Eğer önemsiyorsam hal,hatır sorulmasını gelinip gidilmesini vs bende yeri geldiğinde yapmak istediğim için yaparım beklentiye girmek doğru değil herkesin yapısı farklı..

kendimden bahsedecek olursam bi telefon kafi benim için hastaydım iyileştim işte filancam vefat etti gelin oturun gibi bi muhabbet çok anlamsız bence mesafe candır.

Degil mi bi dusunmek lazim? Acaba ne kirgnliklari oldu ki.mama esim hala gitmek istiyor beni ezip gecemiyor
Nolursa olsun yeğen var arada. Üstelik ablasıyla öyle kavga gürültü, küslük yok. Kırgınlık varsa bile bu gidip yeni doğan yeğenini görmesine engel değil. En fazla lohusalık dönemi geçtikten sonra ablasıyla kırgınlıklarını konuşur.

Çok mantıklı evet lohusayken insanlar böyle gereksiz misafirliklerle rahatsız edilmemeli özellikle davet edilmedilerse 'adettendir' denilerek.

Yani sanki sizin gitmemeniz görümcenize bi ceza olacakmış gibi bi psikolojiye girmişsiniz ama memnun bile kalacaktır diğer yorumumda da belirttiğim gibi herkesin yapısı farklı yazdıklarınızdan anladığım görümceniz mesafeyi seven bi kadın.

Benim de annem beyin kanaması geçirdi yogun bakımda uzun bir süre kaldı ve 2 operasyon geçirdi bu süreçte eşimin erkek kardeşi abisini arayıp geçmiş olsun dedi karısı da beni aradı akraba olmayan insanlar bile ziyarete geldi geçmiş olsun diye eşimin erkek kardeşi bana bir telefon bile etmedi simdi karısı mayısta dogum yapacak ben sadece görev olarak gidip hediye yapacağım o kadar fazlası içimden gelmiyor.

Görümcem 1 ay oldu dogum yapalı.Eşim bana bıraktı ama görmek istemiyorum.Sizce haksızmıyım;
Görümcemin dügunde gram faydasini gormedim.Ilk gelim evime benim.laf vurmam ile 6 ay sonra gelmis biri! Hastalikta saglikta arar sorar
Evine gittgmde hurmet eder.Ben 2 aylik hamileyken kurtaj olmak zorundakaldim.sadece aradi.sasirdim cok.10dakilada olsa ziyarete gelebilirdi.ama benim ailem sehir disinda.burda hic yakinim yok.illaki destek bekledim ve ben o sureci atlatrken gorumcem cikti tatile gitti.
Neyse unuttum gitti yani uzerini kapadim..gorumcem yeni ev aldi.ben gelin geldgmden bu yana tek hediye gormedim ondan.ona ragmen ev hediyelerini aldim hayirli olsuna gittim...
Tam 6 ay sonra biz tasindik esimle.ne tasinmaya geldi, nede hayurli olsua.haziranda tasindik biz yeni eve.
Gecen ay dogum yapti..ikilemde kaliyirdum ama inanim yinede esimin hatrina gidecektim benek gormeye fakat gecen hafta dedemi kaybettim ve cok cok zor gunler geciriyorum.Bi aramadı bile....bunun uzerine edimin amnesi " yegenin" diye fotografatmis dun.yani hala gormedin diyor git gor diyor.onlarin dilini cok iyi biliyorum.Esim hemen gelmis diyorki bebek gormeye gidelim..dedem vefat etti.arasaydi giderdim.hep ben tolerans gosteryorum.ki dogum yaptgnda defalarca aradim telefonda ilgilendim.hanimefendi utanmadan birde trip atiyor!! Esim bana hak veriyor lakin bu konunun tadimizi kacirnasi yordu su zor gunlerde.suzve yanlis olan ben miyim?
görümce mesafeli siz zorla samımıyet beklıyorsunuz
ben de kardesımın eşine bu sekılde davranıyorum
çnk ıkımız de bırbırımızı sevmıyoruz
kız benı sevmediği halde onu sıkıp bunaltma hakkım yok

ben kendı gorumcemı de sevmıyorum ama yapmacık bır ıfade ıle bana yapısıyor kendısı deli oluyorum.
bebek gormeye gtmek ıstemıyorsanız gtmeyın
kısa ve net yani
beklentı ıcınde de olmayın
kardesınız ablanız değil
adı üzerinde goprumce yanı
kurtaj olmussunuz aramıs, gelıp basınızda bekleyemez ya.
bizim gelınımız de bebeğini düşürdü, ben gecmıs olsun dıye aramak ıstedım ama benı engellemıs telınden konusmamak için o ara
e ne yapalım yanı
engellerse ben de bırdaha aramam, evıne de gtmem bu kadar basit

Görümcem 1 ay oldu dogum yapalı.Eşim bana bıraktı ama görmek istemiyorum.Sizce haksızmıyım;
Görümcemin dügunde gram faydasini gormedim.Ilk gelim evime benim.laf vurmam ile 6 ay sonra gelmis biri! Hastalikta saglikta arar sorar
Evine gittgmde hurmet eder.Ben 2 aylik hamileyken kurtaj olmak zorundakaldim.sadece aradi.sasirdim cok.10dakilada olsa ziyarete gelebilirdi.ama benim ailem sehir disinda.burda hic yakinim yok.illaki destek bekledim ve ben o sureci atlatrken gorumcem cikti tatile gitti.
Neyse unuttum gitti yani uzerini kapadim..gorumcem yeni ev aldi.ben gelin geldgmden bu yana tek hediye gormedim ondan.ona ragmen ev hediyelerini aldim hayirli olsuna gittim...
Tam 6 ay sonra biz tasindik esimle.ne tasinmaya geldi, nede hayurli olsua.haziranda tasindik biz yeni eve.
Gecen ay dogum yapti..ikilemde kaliyirdum ama inanim yinede esimin hatrina gidecektim benek gormeye fakat gecen hafta dedemi kaybettim ve cok cok zor gunler geciriyorum.Bi aramadı bile....bunun uzerine edimin amnesi " yegenin" diye fotografatmis dun.yani hala gormedin diyor git gor diyor.onlarin dilini cok iyi biliyorum.Esim hemen gelmis diyorki bebek gormeye gidelim..dedem vefat etti.arasaydi giderdim.hep ben tolerans gosteryorum.ki dogum yaptgnda defalarca aradim telefonda ilgilendim.hanimefendi utanmadan birde trip atiyor!! Esim bana hak veriyor lakin bu konunun tadimizi kacirnasi yordu su zor gunlerde.suzve yanlis olan ben miyim?

sen de gitme canim telefon aç gelecektim ama dedemi kaybettim çok üzgünüm dersin o arada anlar zaten neden gelmedigini

Back
X