Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

Kotu cocuk yoktur, kotu anne baba vardir. 3 yasinda bir cocuga duydugunuz duygulari, yarin obur gun birileri sizin cocugunuza hissetse eminim cok kotu hissederdiniz.

Son düzenleme:
bebekler, doğuştan getirir her şeyi, zamanla yoğurulur ve yontulur.

acıktığı zaman ağlaması gerektiğini bilmek, bilmediklerine yönelik korku, biberonu ağzıyla kapmaya çalışması... hatta 1 yaşından önce, sanırım 6 aylığa kadar, yüzmesi için bırakılan bebek yüzebilir, doğuştan gelen ama vaktinde üstüne gidilmezse TEKRAR öğrenilmesi gereken bir yetenek olur.

bir ton yaklaşım var, bir ton insan var, o adamlar salak mıydı da 2 yaşından itibaren baz alarak kuramlar attılar ortaya? yıllar önce yazmış adamlar, hala okutuluyor.

çoğu kişinin kısaca "children", benimse "adı batasıcalar" dediğim bir derste o yaklaşımların dibine kadar girdik, nativist views, cognitive developmental, behaviourism... tek tek saymayayım. kim bilir kimler daha neler dedi ama kabul görenler bunlar. ve bu kişilerden bir tanesi diyor ki;

3-4 yaş civarında, çocuk yabancı dil öğrenebilir, yabancı dil bilgisi kurallarını "ebeveynlerinin kendine koyduğu kurallara benzetir". bu da demektir ki 3-4 civarındaki bir çocuk kural olduğunu, yasak olduğunu bilir.

hayır varsa aranızda o adamlar halt etmiş, en iyi ben bilirim, buyursun anlatsın, belki kitaplara girer ve yeni nesil öğrencilere yetişir, hatta seneye yapılacak olan basıma.

Bilgi yarıştırmak derdinde değilim.Sadece bilmediğiniz,okumadığınız halde bilimsel bişeyler yazıyorMUŞ GİBİ yapıyodunuz.onun önünü kesmek istedim sanırım başardım da.
Gerzek,gerizekalı gibi terimler tıbbi anlamlara da gelebilir,o yüzden arkadaşın üslubunu ben de doğru bulmadım.
Ama zekasının ortalamanın üstünde olduğunu düşündüğüm hiçbir çocuğun da böyle davrandığına şahit olmadım.
Zeki veya değil,iş gene ailede bitiyo.Herkes çocuk ister ama kimse nası yetiştirilceğini okullardan öğrenmek zorunda değil.
İkide bir Allah size de öylesini versin yazılıyo,verirse ben de yetiştirme konusunda yetersiz kalırsam gider çocuğumun eğitimi için bu işin uzmanından yardım alırım.Ne kendimi,ne de o çocuğun toplumda içinde hoş görülmeyen hareketlerini savunurum.

yazıyorMUŞ GİBİ mi yapmışım peki cok iyi yapmışım o vakit
evet önünü kestiniz size iyi geceler
..

zaten geneli aynı şeyler söylüyoruz ama nedense yanlış mı anlaşılıyor yanlış mı okunuyor çözemedim
neyse daha yorum yapmayacagım
siz ister cocuklara gerizekalı gerzek ya da bilmedıgım ne hakaretler varsa edin
ben de siz hakaret ettiniz sizi onaylamadım diye suçlu olayım
iyi geceler..

herkes çocuk sahibi olabilir, doğal yollarla, tıbbın yardımıyla, evlat edinerek. meziyet olansa, çocuğu insana dönüştürmektir, yetiştirmektir.

biz salak çocuklar mıydık da, annemizin bir bakışıyla durduk, sustuk, oturduk?
biz salak çocuklar mıydık da, kendimizi yerlere atmamamız gerektiğini biliyorduk?
biz salak çocuklar mıydık da, hayır ne demek anlıyorduk?
biz salak çocuklar mıydık da, "isterim, isterim" diye tutturmuyorduk?

hadi biz demeyeyim, dileyen "ben" diye okusun.

maşallah günümüzde artık yaramaz çocuk yok, ya hiperaktif, ya aşırı zeki, ya da erken büyüyor ya da çok duygusal. bu bir masal maalesef, günümüzün popüler "tanısı" bu. bir ara panik atak vardı, çok popülerdi, herkeste vardı. sabırla bekliyorum bu dönem de geçecek ve insanlar çocuklarının özel olmadığını, sadece terbiyeye ihtiyacı olduğunu anlayacak.

düzgün çocuk yok mu, var çok şükür, nesli tükenen bir canlı gibi korumak lazım onları.

ayni durumu bende yasadim. birde ustune usluk yatak odama varasiya kadar girip karistiriyordu annesi yalandan bir soyluyor gormezden geliyordu.esimle bu yuzden kac kere kavga ettik insanin sevmedigi insanlara katlanmasi cok zor

tek derdim çocuklara hakaret edilmiş olması
neden anlaşılamıyor acaba???
olayı bilgiye bağlayan insanlara bilgisiz okumayanlar diye yaftalayan su an banlanan bayandı
bilgi konusunu da zira kendi açtı ben değil ya da başkası değil.

çocuk şöyle büyür böyle büyür nasıl büyürse büyüsün hem beyni hem aile terbiyesiyle olur bunu 100. kez yazıyorum
YANİ çocuk beyin gelişimi normalse ve ailede saglam terbiye vemişse daha ne?

sizden farklı şeyler yazmıyorum
tek farkım hakarete kızmış olmam
bu gerçekten son yorumdu
çıktım...!

Son düzenleme:
3 yaşında belki büyüdüğünde aklı başında düzgün bir insan olma ihtimali yüksek bir insan yavrusu ancak bu kadar kötülenebilirdi. Ne iticiliği ne sevimsizliği ne gerzekliği kaldı yazık vallahi...

Şımarık bir çocuğun davranışlarına tahammül edememek farklı bir durum, ama çocuğun tavırlarını yetişkin biriymiş gibi ciddiye alıp günlerce kafa yormak ona karşı nefret duymak çok daha farklı bir durum. Konu sahibi bu noktada tepki aldı. Kimse onu al çocuğu evine istediğini ver tepene çıkar demedi.

3 yaşında sürekli ağlayan kendini yerlere atan çocuğun tepkisi abartı bir durum değildir. Daha yeni yeni konuşmaya başlayan bir çocuk istediği olmadığında ağlayıp tepinebilir. Ailesi tarafından fazlaca şımartılıyorsa tepkileri abartılı olabilir. Çocuk büyüdükçe aile sınır koymaya başlayacaktır ya da sınır koymazlar davranış sorunları ile cebelleşirler. Hatta çocuk büyüdükçe toplum içine çıktıkça kendi doğru davranmayı öğrenebilir ya da öğrenmez.

Aileleri tarafından bebekken şımartılan ama büyüdükçe akıllanan çocuklar görmediniz mi? ya da tam tersi...

Eee bu durumda geleceği belirsiz bir çocuk için bu kadar tepki neden ben anlamıyorum.

Ben konu sahibinin çocuk için kullandığı kan bağı olmasa sevilmez, itici bir çocuk ifadelerinden bir anne olarak rahatsız oldum. Ama bir görseniz karnımdakini kıskanıyor beni istemiyor söylemleri ile nefretini açıklamasına ise gülsem mi üzülsem mi bilemedim. Sahi bir de gıcık demişti çocuğa. Sanki karşısında bir yetişkin var. Kocasının yeğenini çok sevdiğini söylemesi, çocuğun etrafında herkesin pervane olmasından rahatsız olması da kıskançlık sezgilerini güçlendirdi.

Bir de konu sahibi görümcesini seviyor -yani çocuğun bu davranışlarının mimarlarından birisi- ama çocuğunu sevmiyor. Nefretin odak merkezi çocuk olunca tepki aldı kendisi.

Çocuğun davranışlarına tahammül edemiyorum, kafam kaldırmıyor, bir araya gelmek istemiyorum tarzında konu açsaydı sert yorumlar almazdı kanımca. En azından kendi adıma anlardım kendisini.

Ama hamile bir kadının 3 yaşındaki çocuğa nefret duymasını anlamıyorum, anlamak da istemiyorum.

YANİ çocuk beyin gelişimi normalse ve ailede saglam terbiye vemişse daha ne?

sizden farklı şeyler yazmıyorum
tek farkım hakarete kızmış olmam

beyin gelişimi normalse aile de sağlam terbiye vermişse o çocuk böyle davranmaz zaten.Aynı şeyleri yazıyoruz.
Bikaç sayfa geride 2 çocuğu örnek verdim,yaşları da olmuş 6-7,sen o çocuklarda zeka parıltısı görüyosan söyle,ben göremiyorum.
Hayır çocukken mahallede hiç mi salak arkadaşımız yoktu.Sınıfta senin utandığın hareketleri sergileyen yaşıtın olmadı mı ilkokulda?
Yarın öbür gün çocuğun okula başladığında benim çocuğum diğerlerinden daha zeki demicek misin?:)
Hayır ben zeki bulmadığım hiçbir varlıktan keyif almıyorum,görmezden geliyorum en iyi ihtimalle.Kimisi güzel bulmadığından keyif almaz,güzel bulduğunun yanında olur.Bunu hakaret olarak adlandırıp adlandırmamak sana kalmış.

bu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. neden? çünkü kendisi cahil. daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. sonra gelsi hakaretler, beddualar... içiniz soğumuştur umarım. ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. neden? işin kolayı bu çünkü. ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.

bu chef87 arkadaş başka ne yazmış bilemiyorum ama bu yorumuna yüzde yüz katılıyorum..çok doğru...geçmişten bu yana gelen bir annelik duygusu yükleniyor ya "çocuğuma herşeyi alayım ne isterse yapayım ağlamasına aman izin vermeyeyim" ya da "ben alamadım yaşayamadım çocuğum eksik kalmasın" ..aslında hepsi de art niyetsiz fakat sonucu çoğu zaman eksilerle dolu olan bir yaklaşım biçimi..arkadaş;nasıl iyi annne olurum la ilgili kitap okumak zor geliyor demiş ya..çok doğru ..sanki kafama bi taş geldi bu konuda yarım bıraktığım 2 çocuk eğitimi kitabım dile geldi bağırdı sanki kitaplığımdan bana ...ilk fırsatta tekrar başlayacağım inşallah...anlayamıyorum sırf bu şekilde konuştuğu için tartışma ;yani farklı fikirler ortaya atıldığı için arkadaşın üyeliği iptal edilmişse bence yanlış..
ama arkadaşa yarım kalan kitaplarımı vicdanım sızlayarak hatırlattığı için teşekkür ederim...
zamanımızın çocukları hakikaten hem şanslı hem de çok şanssız...enerjilerini atacak;duygu paylaşımında bulunacak motor becerilerini en doğal şekilde geçirecek oyun alanlarında yaşayamıyor ..çoğusu bir saklambaç yakan top ip atlama olayını bilmiyor bile...sadece beden eğitimi derslerinden ibaret olmuş..kimi anneler de herşeyini aldım pc bisiklet en iyi okul kitaplar dersane giyimler ...ben napayım daha...diyor ya..sevgi ;eğitim ;ilgi ;ve en önemlisi disiplin...
en küçüklükten başlamak ilerde az da olsa bizi de onu da rahatlatır..anne sinirliyse önce psikolog psikiyatri gerekirse ilaç tedavisi olmalı ki çocuğu benim kızım gibi içine kapanık olmasın ;ki pişmanım şuan...ailesel sorunlardan dolayı agresifleşip hep bağıran bi annesi olunca içine kapanık olan kızımı şimdi bu halde kurtarma çabasındayım ...bunu da sosyal aktivitelere giderek konuşarak aşmaya çalışacağım inşallah..
bırakın ;aslında bırakmayın;
bebeğiniz küçükken "cıss" ı "hayır"ı öğrensin..o bişiler kırdıkça üst üste gülmeyin...o tükürünce hoş karşılamayın ..her şeyi ister ama her seferinde aman sussun diye vermeyin..bırakın ağlamayı öğrensin;bırakın herşeyin istediği zaman olmayacağını öğrensin..
çocuğunuz dışarıda herşeyi isteyebilir..paranız çok da olsa her istediğini almayın.."varlıkta yokluğu öğrensin" hayat sizin gibi merhametli olmayacaktır..
insanlar sizin gibi her istediğini yapmayacaktır o nedenle siz yavaştan alıştırın her istediğinin olamayacağı gerçeğine...
parktan çıkmamak için mi ağlıyor...bırakın orada ağlasın hatta tepinsin..arkanızı dönün ve yavaş yavaş gitmeye başlayın ama çaktırmadan göz hapsine alın kaybolmasın birirsi yaklaşmasın diye..emin olun gitmeye başladığını görünce paşa paşa gelecek arkanızdan...hiper aktif çocukların tedavisini bilemem ama korkarım benim oğlumda da kısmen var..
devamlı bişilerle oyalamak zor inanın..fakat böyle diye gerzek muamelesi yapmak da yanlış...
herşey eğitimden geçer fakat ben biliyorum deyip bilgini gözüne gözüne sokmak da yanlış....

Son düzenleme:
Yorumlarınız için hepinize tşk ederim, hepsini teker teker okudum, kendimi savunmayacağım artık, çünkü bu hafta çok mutluyum, bay yaramazı bu hafta görmedim..Haftasonunuda birlikte geçirmedik ve sinir sistemim harap olmadı..Bilakis doktora gittik eşimle birlikte, bebeğimle ilgili güzel haberler duydum ve mutluluğum katlandı..Her ne olursa olsun o çocuğu da sevmeye çalışacağım sırf bebeğim ona benzemesin, şımarık olmasın diye..
Bu arada (İnşAllah)kendi evladımı yetiştirirken babaannesine müdahale ettirmeyeceğim Tıpkı eltim gibi; eltimin bir yaşındaki bebeği kuraldan anlıyor, tepkiden anlıyor ama ne hikmetse o kdr zeki olmasına rağmen 3 yaşındaki küçük adam hiç birşeyden anlamıyor.. Neyse herkes ektiğini biçer, tek derdim kendi çocuğumu düzgün yetiştirmek.Nasılsa herkes kendi evladından mesul

Son düzenleme:
ben konu sahibinin yerinde olsaydım 3 yaşında ki bir çocuğu öfke duymak yerine onu öyle yetiştiren insanlara yöneltirdim bu öfkemi..benim de 3 yaşında ikiz çocuklarım var ve inanın yanlış davranışları bilerek özellikle yapmıyorlar.öyle saf öyle temizler ki..evet çok kızdığım zamanlar oluyor ama biliyorum ki onlar henüz çok küçük..insanlar bazı şeyleri tolere edebilmeli.

o yaşta ki bir çocuk yanlış davranışlar da bulunuyor diye zavallı miniğe edilmeyen hakaret kalmamış.ayıp ya.

gerzek,geri zekalı bilmem ne..siz yazarken gözünüz dönmüş çocuğa bu yakıştırmaları yapmaya utanmamışsınız ben okurken utandım!daha yazacak çok şey var da banlanmak istemiyorum! bazı insanları anlamak mümkün değil.

işte bak sen de farkındasın çocuğun öyle olmasının sebebi ailesi,yetiştirilme şekli..tabii ki 3 yaşındaki çocuklar kuralları bilir anlamaması mümkün değil.ama onu yetiştiren insanlar kurallardan bi haberse burada çocuğu suçlamak mantıklı mı sence? öfkeni yanlış yöne yöneltmişsin canım..evet şimarık çocuklara ben de çok tahammül edemem,hele de o tüm yaramazlığını yaparken anne-babası da müdahale etmiyorsa sinirden çatlarım ama çocuğu suçlamam..

canım sen hamilesin hassassın anlıyorum belki de haklısın ama burada çocuğa yapılan hakaretler çok çirkin.

Seni çok iyi anlıyorum.Görümcemin 6 yaşında oğlu var.Hiç mi hiç sevmiyorum.Çocuğa dokunmak bile gelmiyor içimden.Çok sevimsiz, şımarık ve görümcemin yetiştirme tarzından dolayı da bence yaşıtlarından geride bir çocuk.

Cocuk dedigin yeri gelecek simartilacak da ,
yeri gelecek kurallar cercevesinde yetistirilecek

Surekli engellenen onu yapma, bunu yapma ile yetisen cocuklar da
ilerde ozguvensiz pasif kisilikler olarak yetisiyor...
Bizim ulkemizde bilincsiz ebeveynler cok fazla
ya asiri derecede kuralsiz ya da asiri derecede korumaci yaklasip ,
bagimli kisiliklere sebebiyet veriyorlar ...

Ozellikler erkek anneleri

Burada acilan bir cok konu dahi durumu aciklamaya yeter sanirim

Ayrica bence konu cocuk gelisimi bolumune tasinsin
Zira konu konuluktan cikmis ,
olay cocuk gelisimi ve egitimine donmus ...

Bu konuda davranisci yaklasimi savunur, cocuklarimi ona gore yetistiririm ...
sayfalarca da yazabilirim ama zamanim yok
(Sigara icen smiley)

Kim ne derse desin.. konu sahibi kendini toplamaya da çalışsa bu konuda tamamen onu suçlu buluyorum. Çocuğa karşı tahammülü olmayan biri nefret derecesinde.. ama görümcesini seviyor. Aslında varsa anormal bir durum sorumlu yetişkindir. Çocuk şekilsiz bir hamurdur ona şekli veren onu yetiştirenlerdir. Ve asla büyük konuşmamak lazım derim.

diğer yorumları okumadım ama sana hak veriyorum bütün konu o çocuk olur ay ne berbat doğru düzgün sohbette edilmez aslında çözüm seninde çocuk doğurmak , ama bu şekilde çocuk büyütenlerin ileri doğru çok çekeceği var küçükken bu belli olmuyor şirin dahi gözüküyor bizim ailedede var birtane şımartılmış fırlama aynen anlattığın gibi çocuk vallahi banada bunaltı geliyor bizde çocuk büyüttük ama çocuğa köle olmadık !!

Niye kendimi toparlamaya çalışayım; burada beni bilen, tanıyan, gören mi var..Velev ki bilen biri olsun yine söylerim bunları hiçte umrumda olmaz düşüncesi.. Eşime dahi burdaki düşüncelerimin birçoğunu söyledim.Ben birileri bana iyi desin diye yaşamıyorum, ne hissettiysem onu söyleyip, yaşıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…