- Konu Sahibi gelinciK8787
-
Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm
çok güldüm ya:)) 3 yaşında gerzek bi çocuk için canını sıkmışsın resmen, çok hoşsun valla:) bende çocuklardan pek hazzetmem, şımarık çocuklarıysa direk tersler, korkuturum. anneleri biraz bozulur ama bi süre sonra sizi öyle kabul ederler. valla hiç bozulacaklar, üzülecekler diye kendini yorma. sen onların gerizekalı çocuklarına alışacağına onlar sana alışsın ve en azından toplum içinde çocuğa nasıl davranacağını öğretsinler. eğer kayınvalide ve görümcenle ran iyiyse otur ciddi ciddi konuş bence çünkü o çocuk hayatı boyunca kocaman bir sorun olacak böyle yetiştirilmeye devam ederse.
çok güldüm ya:)) 3 yaşında gerzek bi çocuk için canını sıkmışsın resmen, çok hoşsun valla:) bende çocuklardan pek hazzetmem, şımarık çocuklarıysa direk tersler, korkuturum. anneleri biraz bozulur ama bi süre sonra sizi öyle kabul ederler. valla hiç bozulacaklar, üzülecekler diye kendini yorma. sen onların gerizekalı çocuklarına alışacağına onlar sana alışsın ve en azından toplum içinde çocuğa nasıl davranacağını öğretsinler. eğer kayınvalide ve görümcenle ran iyiyse otur ciddi ciddi konuş bence çünkü o çocuk hayatı boyunca kocaman bir sorun olacak böyle yetiştirilmeye devam ederse.
bende bazı kadınların oksitosin ve östrojen fazlalığından gözünün dönmüş olmasına inanamıyorum. yahu bi çocuk kötü yetiştrilmişse kötü yetiştirilmiştir neden kabul etmiyosunuz? inanları rahatsız edecek derecede yaramaz ve şımarık çocuk benim gözümde gerzektir ve bu gerzekliği sadece ailesi çekmeye mahkumdur. neden, çünkü o çocuğun öyle olmasına sebep başta ailenin genleri ve yetiştirme tarzı. etraftaki insanları da bu şımarıklıkları çekmeye mecbur görüyorsa bi anne baba kusura bakmasın ama onun durumu evladından beterdir.
çok güldüm ya:)) 3 yaşında gerzek bi çocuk için canını sıkmışsın resmen, çok hoşsun valla:) bende çocuklardan pek hazzetmem, şımarık çocuklarıysa direk tersler, korkuturum. Anneleri biraz bozulur ama bi süre sonra sizi öyle kabul ederler. Valla hiç bozulacaklar, üzülecekler diye kendini yorma. Sen onların gerizekalı çocuklarına alışacağına onlar sana alışsın ve en azından toplum içinde çocuğa nasıl davranacağını öğretsinler. Eğer kayınvalide ve görümcenle ran iyiyse otur ciddi ciddi konuş bence çünkü o çocuk hayatı boyunca kocaman bir sorun olacak böyle yetiştirilmeye devam ederse.
bende bazı kadınların oksitosin ve östrojen fazlalığından gözünün dönmüş olmasına inanamıyorum. yahu bi çocuk kötü yetiştrilmişse kötü yetiştirilmiştir neden kabul etmiyosunuz? inanları rahatsız edecek derecede yaramaz ve şımarık çocuk benim gözümde gerzektir ve bu gerzekliği sadece ailesi çekmeye mahkumdur. neden, çünkü o çocuğun öyle olmasına sebep başta ailenin genleri ve yetiştirme tarzı. etraftaki insanları da bu şımarıklıkları çekmeye mecbur görüyorsa bi anne baba kusura bakmasın ama onun durumu evladından beterdir.
bu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. neden? çünkü kendisi cahil. daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. sonra gelsi hakaretler, beddualar... içiniz soğumuştur umarım. ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. neden? işin kolayı bu çünkü. ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.
bu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. Neden? çünkü kendisi cahil. Daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. Neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. Sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. Tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. Sonra gelsi hakaretler, beddualar... Içiniz soğumuştur umarım. Ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. Neden? Işin kolayı bu çünkü. Ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. Onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.
bu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. neden? çünkü kendisi cahil. daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. sonra gelsi hakaretler, beddualar... içiniz soğumuştur umarım. ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. neden? işin kolayı bu çünkü. ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.
çok çok kötü bir insansınızçok güldüm ya:)) 3 yaşında gerzek bi çocuk için canını sıkmışsın resmen, çok hoşsun valla:) bende çocuklardan pek hazzetmem, şımarık çocuklarıysa direk tersler, korkuturum. anneleri biraz bozulur ama bi süre sonra sizi öyle kabul ederler. valla hiç bozulacaklar, üzülecekler diye kendini yorma. sen onların gerizekalı çocuklarına alışacağına onlar sana alışsın ve en azından toplum içinde çocuğa nasıl davranacağını öğretsinler. eğer kayınvalide ve görümcenle ran iyiyse otur ciddi ciddi konuş bence çünkü o çocuk hayatı boyunca kocaman bir sorun olacak böyle yetiştirilmeye devam ederse.
östrojen oksitosin vsbende bazı kadınların oksitosin ve östrojen fazlalığından gözünün dönmüş olmasına inanamıyorum. yahu bi çocuk kötü yetiştrilmişse kötü yetiştirilmiştir neden kabul etmiyosunuz? inanları rahatsız edecek derecede yaramaz ve şımarık çocuk benim gözümde gerzektir ve bu gerzekliği sadece ailesi çekmeye mahkumdur. neden, çünkü o çocuğun öyle olmasına sebep başta ailenin genleri ve yetiştirme tarzı. etraftaki insanları da bu şımarıklıkları çekmeye mecbur görüyorsa bi anne baba kusura bakmasın ama onun durumu evladından beterdir.
aman lütfen rica ederim böyle dileklerde bulunmayınınanmıyorum gercekten pes dogrusu
cocugun ne gerzeklıgı ne gerızekalılıgı kaldı
hos dırek cocuklardan hazetmem yazan bı kısılıkten cokta fazla bısey beklememek lazım rabbım sana o cocugun bın beterını versın de bı melege gerızekalı demek neymıs o zaman belkı o aklına gelır benım yazdıgım
sizin amacınız sanırım anneleri üzmekbu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. neden? çünkü kendisi cahil. daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. sonra gelsi hakaretler, beddualar... içiniz soğumuştur umarım. ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. neden? işin kolayı bu çünkü. ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.
çok çok kötü bir insansınız
3 yaşında bir çocuğa hakaret edip rahatladınız mı bari
östrojen oksitosin vs
biliyorsunuz ama terbiye kurallarından da nasibinizi hiç almamışsınız
malesef 3 yaşında da değilsiniz
aman lütfen rica ederim böyle dileklerde bulunmayın
ne günahı var çocuğun
sizin amacınız sanırım anneleri üzmek
gidin kendi annenizi üzün o zaman
buradaki insanlar dertlerini paylaşmaya çalışıyor, dert sahibi olmaya değil
gerzeklik çocuğun davranışını tanımlayan bir kavramdı birincisi, anlaşılmadı. Neden çünkü kadınımız histerik ve alıngan. önce ayıpladı, sonra hakaret ve beddua etti, şimdi savunma psikoljisine büründü. Bi sonraki adımda beni anlayacak umuyorum.
Bi laf vardır '' hepimiz anne babalarımızın hatalarının çocuklarıyız'' diye genlerle ve yetiştirme tarzıyla olan kısmı anlamanıza yardımcı olabilir. Hatta bi de ''anasına bak kızını al'' atasözümüz var. Yani biz neysek çocuğumuz da o.
Evet ben günlük hayatta ''gerzek'' kelimesini kullanırım, rahatsız da değilim. Sadece eşlerinden, nişanlılarından küfür işiten ve bunu normal karşılayan kadınların bulunduğu bir platformda ''gerzek'' kelimesine bu kadar tepki gösterilmiş olması enteresan geldi.
Benim doğmamış çocuklarıma beddua eden sözde şefkat abideleri; inanın olduğunu sandığınız şey değilsiniz. Facebook'a devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?