• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

Görümcemi severim ama çocuğu sevmiyorum demişsin.
Aslında hatanın büyüğü görümcen ve eşinde,kalanı da diğer aile büyüklerinde.

Şimdi sen söylersen veya eleştirirsen,sen kötü olursun.Yutmaktan başka çaren yok gibi görünüyor.

yorum yaparken o masum meleklere hitap şeklinizde biraz düzgün olsun lütfen velet melet bilmem neee ayıp yaaa

yorum yaparken o masum meleklere hitap şeklinizde biraz düzgün olsun lütfen velet melet bilmem neee ayıp yaaa

sanirim velet'in anlamini tam bilmiyosunuz ,

velet -di isim, eskimiş Arapça veled 1 . Oğul, çocuk. anlamina gelir , ayiplanacak birsey oldugunu sanmiyorummm , neden bu sekilde tepki verdiginizi anlamis degilim.

sanirim velet'in anlamini tam bilmiyosunuz ,

velet -di isim, eskimiş Arapça veled 1 . Oğul, çocuk. anlamina gelir , ayiplanacak birsey oldugunu sanmiyorummm , neden bu sekilde tepki verdiginizi anlamis degilim.

Arkadaşın sözcüsü değilim de ben de aynı şeyi düşündüm. Yani herkes eski Arapça, Farsça bilmek zorunda değil. Velet çağdaş Türkçede sanki kızgınlıkla hitap için kullanılan bir söz gibi bilinir. Senin sayende öğrenmiş olduk kökenini teşekkür ederiz ama biraz da dilin güzellik kısmı vardır. Örneğin Karadenizliler çocuklara “uşak” der. Bu da nasıl dilimizde çok tercih edilmiyorsa velet de aynı şekildedir.

çok tehlikeli sularda geziniyorsunuz.bir çocuk ne kadar yaramaz olursa olsun içinizden merhamet ve şefkatten başka bir şey uyanmamalı.inşaallah hisleriniz için tövbe eder ve bir çocuk sahibi olmadan önce iç muhasebenizi yaparsınız.

Arkadaşın sözcüsü değilim de ben de aynı şeyi düşündüm. Yani herkes eski Arapça, Farsça bilmek zorunda değil. Velet çağdaş Türkçede sanki kızgınlıkla hitap için kullanılan bir söz gibi bilinir. Senin sayende öğrenmiş olduk kökenini teşekkür ederiz ama biraz da dilin güzellik kısmı vardır. Örneğin Karadenizliler çocuklara “uşak” der. Bu da nasıl dilimizde çok tercih edilmiyorsa velet de aynı şekildedir.

acıkcasi ben karadezliyim ama hi cusak kelimesini kullanmayiz , velet 'ide genelde yaramaz hasari anlaminda kullaniriz .

neyse ,

bilmiş çocuklar bazen dayanılmaz olabiliyor ama ben bahane bulmaya çok korkarım..
ya benim de öyle olursa diye :26:

sevmeye çalışın yokmuş gibi davranın yani ne yapılır bilemedim inanın...

bizim de var bir uzaktan akraba geldi mi çekmecelerimi karıştırır, sürmeye kıyamadığım rujlarımı çıkarır sürer her yeri boyar kırar...
topuklu ayakkabılarımı indirir gezer, o boyuyla bi de parmağını sallayıp beni korkutmaya çalışır...

çareyi odaları kilitlemekte buldum ne yazık ki, odanın anahtarı bende yok diyorum ama yeni nesil öyle zeki ki anlıyor ya da biliyor yalan söylediğini... bi çocuk bile eyleyemiyorum ben yahu :37:

Bana 3 yasındakı cocugu kıskanan bır anne adayı gıbı geldınız.
Cocugunuz olunca, ya sıddetı artacak bu durumun ya da tamamen bıtecek.
Merak etmeyın sızınkı de gozde olacak.

Profılınde sende hamıle gorunuyorsun. hayırlısı olsun ınsallah.
ama sızınde dedıgınız gıbı 3 yasında bır cocuk. aklı erse yapmaz herhalde.
ama kınamayın sakın. kınadıgınız şey mutlaka başınıza gelir.
adı ustunde ÇOCUK

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

Ben aynı şeyi kendi yeğenimde bile yaşıyorum, kan bağıyla ilgisi yok bunun.
Canımı veririm yeğenlerim için o kadar seviyorum, ama şımarıklıklarına zerre tahammülüm yok.
Muhakkak sert bi biçimde uyarıyorum. Onlar da yine deli gibi seviyorlar beni hala hala diye dolanıyorlar peşime...
Siz bu çocuğa katlanmak zorunda değilsiniz kim ne kadar severse sevsin.
Tabiki çocuk olduğunu göz önünde bulundurmayı da unutmayın ama, bi şekilde fikrinizi de belirtin.
Bir de kadınlar özellikle anne olacakları zaman dış dünyaya kapanıyorlar, kendi evlatlarına odaklandıkları için geri kalan her şey itici
gelebiliyor...
Hoş kayınvalide görümce vs de çocuğa kötülük ediyor...
Ben çocukların kesinlikle şımartılmaması gerektiğini düşünüyorum...
Bugün küçücük bir çikolata için ortalığı inleten veletler yarın iradelerine karşı koymayıp altını çiziyorum koyamayıp değil,
nasıl olsa dünya bana güzel diye düşünüp iradelerine karşı koymayıp içip s..ıp ortalığı dağıtıyorlar....
Hep söylediğim bir laf vardır...
Çocuk yoktur, henüz gelişmemiş küçük insan vardır derim...
Çocukların davranışlarını bi incelerseniz, büyük insanlarda en sinir olduğunuz şeylerin en çıplak en samimi hallerini görürsünüz.
Büyük insan bir şey ister lafı dolandırır, kıvırır, evirir çevirir nasıl elde etsem hesabı yapar...
Çocuk siyaset yapamayacağından beniiiiiiiiim diye bağırır ortalığı yıkar... vs vs vs...
Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden...
Bence hamileliğinizi bahane edip yatın dinlenin o ortamda bulunmak zorunda değilsiniz sizin huzursuzluğunuz karnınızdaki yavruya da yansır çünkü...
Kaçın kaçabildiğiniz kadar...
Evinize geliyorsa da ortalığı dağıtmasına müsade etmeyin, kim kırılırsa kırılsın...
Sizden ve yavrunuzdan kıymetli değil...

Ben de başkasının çocuğuna onu bunu söyleyen ama kendi çocuğu olunca pamuklarda saklayan, sonra kayınvalideden, görümceden medet uman, beklentilere giren insanları anlamıyorum. Yani insanın özgür iradesi ister alır ister almaz, gelenekler icabı alsa güzel ve sürpriz olur ama almıyorsa da düşmanlık beslemek için geçerli bir neden olmamalı.
çok doğru katılıyorum.eşinin annesi babası yardım etmedi görümcesi yardım etmedi deyip sıkıntı yapanlara deli oluyorumm
Biz de çevremizdeki Karadenizlilerin yalancısıyız acenu..

neysee:6:
Ben de Karadenizliyim uşak kelimesini kullanmayız.Trabzonda daha çok köyde kullanılır onun harici şehirlerde kullanılmaz.:34:

Velet çocuk demek, nesi garip bunun?
Ayrıca sözünüzden anladığım hiç yaramaz bir çocukla karşılaşmamışsınız, uzaktan melek sanıyorsunuz hepsini...
Kimisi insanın canına okuyor, sırf şımarıklığından bir arkadaşımın gözünü kör eden bi çocuğa bile denk geldim.
Anlamıyor anlasa yapmazdı dersiniz onu da külahıma anlatın...
Anlamayan çocuk neden şiddetle birinin gözüne parmağını sokup gözünün kapaklarını tırnaklarıyla yırtıp çekip koparsın?
Madem anlamıyor okşasa ya?
2 yaşına kadar melek oldukları hususunda kesinlikle hemfikirim, ama birazcık açıp okuyacak olursanız iki yaşından sonra kendi cinselliklerinin bile farkına varmaya başlayan küçük insanlar olduklarını görürsünüz.
Bekara karı boşar gibi bol keseden sallamayın o yüzden...

Düşüncelerinizi görünce sadece size değil kendime de kızdım. . Bende yaramaz çocuklardan hiç hoşlanmazdım. .

Öyle kıpır kıpır bir çocuğum oldu ki. .Sadece uyuyunca popişi :emir_bebek: yere değiyor. . İnsan öyle ki kendi çocuğuna yaramaz sıfatını bile yakıştıramıyor. .

Siz daha anne olmamış bu yollardan geçmemiş olduğunuz için çocuğun her hareketi dokunuyor size… çocuğunuz 2 -3 yaşlarına gelince bu düşüncenizin ne kadar yanlış olduğunu emin olun anlayacaksınız. . .

Ayrıca çocuklar mercimek kadar değil . . Onlar en güzel çiçek :ssz:

Ben aynı şeyi kendi yeğenimde bile yaşıyorum, kan bağıyla ilgisi yok bunun.
Canımı veririm yeğenlerim için o kadar seviyorum, ama şımarıklıklarına zerre tahammülüm yok.
Muhakkak sert bi biçimde uyarıyorum. Onlar da yine deli gibi seviyorlar beni hala hala diye dolanıyorlar peşime...
Siz bu çocuğa katlanmak zorunda değilsiniz kim ne kadar severse sevsin.
Tabiki çocuk olduğunu göz önünde bulundurmayı da unutmayın ama, bi şekilde fikrinizi de belirtin.
Bir de kadınlar özellikle anne olacakları zaman dış dünyaya kapanıyorlar, kendi evlatlarına odaklandıkları için geri kalan her şey itici
gelebiliyor...
Hoş kayınvalide görümce vs de çocuğa kötülük ediyor...
Ben çocukların kesinlikle şımartılmaması gerektiğini düşünüyorum...
Bugün küçücük bir çikolata için ortalığı inleten veletler yarın iradelerine karşı koymayıp altını çiziyorum koyamayıp değil,
nasıl olsa dünya bana güzel diye düşünüp iradelerine karşı koymayıp içip s..ıp ortalığı dağıtıyorlar....
Hep söylediğim bir laf vardır...
Çocuk yoktur, henüz gelişmemiş küçük insan vardır derim...
Çocukların davranışlarını bi incelerseniz, büyük insanlarda en sinir olduğunuz şeylerin en çıplak en samimi hallerini görürsünüz.
Büyük insan bir şey ister lafı dolandırır, kıvırır, evirir çevirir nasıl elde etsem hesabı yapar...
Çocuk siyaset yapamayacağından beniiiiiiiiim diye bağırır ortalığı yıkar... vs vs vs...
Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden...
Bence hamileliğinizi bahane edip yatın dinlenin o ortamda bulunmak zorunda değilsiniz sizin huzursuzluğunuz karnınızdaki yavruya da yansır çünkü...
Kaçın kaçabildiğiniz kadar...
Evinize geliyorsa da ortalığı dağıtmasına müsade etmeyin, kim kırılırsa kırılsın...
Sizden ve yavrunuzdan kıymetli değil...
O çocuklar yetişkinlerin küçük bir örneğidir bence.Tabiki çocuğun kendi mizacı var.Yetiştirmekle de çok alakalı.Ben mesela kızımı yetiştirirken çokk dikkat ediyorum.Hayır diyorum her dediği yapılmaz sonuçta.Makul bir açıklama yapıyorum.Başkasının evine gittiğinde karıştırmaaz mesela en tahammül edemediğim bir şey.Şimdi bakıyorum bu konuda bir çok kişi çok rahat çocuk misafirliğe gittiği evi mahfediyor ama annesi gıkını çıkatmıyor.Hadi dağıttı sen topla dimi ama.

çok doğru katılıyorum.eşinin annesi babası yardım etmedi görümcesi yardım etmedi deyip sıkıntı yapanlara deli oluyorumm

Ben de Karadenizliyim uşak kelimesini kullanmayız.Trabzonda daha çok köyde kullanılır onun harici şehirlerde kullanılmaz.:34:

Canım belki eski kuşak kullanıyordur. Ben de Karadenizli değilim ama eskiden tanıdığım bir iki komşu vardı onlardan aklımda kalma. Bir de ne zaman tv de Karadenizlilerle ilgili dizi olsa kalıplaşmış gibi bunu da eklerler ya. Hatta çocukluğumuzun dizisi vardı: Mahallenin Muhtarları diye. Onda da çok kullanılırdı.

2 teyzemin de aynı yaşta oğlu var, teyzem hayır diyemeyen bir insan olmamasına rağmen acayip yaramaz, şımarık bir çocuktur. Diğeri ise bebekliğinden beri uysal, kendi halinde bir çocuktur. Bir kere haşerelik yaptığını görmedim daha. Sanırım mizaç, yoksa 2 kardeşin çocuğu, üstelik benim teyzelerim ikisi de, yetiştirme konusunda bir farklılık görmedim henüz, her çocuğun mizacı farklı işte.

Ki benim sevgilim de çok yaramazmış, yengesine olsun, diğer akrabalarına olsun yaka silkeleten bir cinsmiş, şimdi abisinin çocuğu var o da çok yaramaz, ama ailesi için bir tane tabiki, şimdi takılıyorum yengeme yaa bana çok kızardın, laf ederin bak şimdi görüyon mu? Duvarlara, kapılara eserler yapıyor sesin çıkmıyor diyormuş. :) Kendi çocuğun olunca farklı oluyor başkasının çocuğuna kızdığın kadar kızamıyorsun, kızsan bile uzun sürmüyor...:34:

Ancak çocuğum beni yoruyor diye şikayet ediyorsun..

Ama şunu da belirteyim benim teyzem de, erkek arkadaşımın yengesi de çocuğunu sürekli uyaran, engellemeye çalışan insanlardır özellikle bir yere misafir olduklarında.

Son düzenleme:
Canım belki eski kuşak kullanıyordur. Ben de Karadenizli değilim ama eskiden tanıdığım bir iki komşu vardı onlardan aklımda kalma. Bir de ne zaman tv de Karadenizlilerle ilgili dizi olsa kalıplaşmış gibi bunu da eklerler ya. Hatta çocukluğumuzun dizisi vardı: Mahallenin Muhtarları diye. Onda da çok kullanılırdı.

doğrudur canım sonuçta bilmediğin yer bir kaç kişi sen de böyle intiba uyandırınca öyle zannedebilirsin.Mahallenin muhtarları evet çocukken vardı:)o zaten abartı haçan uyyy uşağım yani has Trabzon Artvin şivesinde bu kadar abartı yok :))Bir de şu var Karadeniz de laz deyince Trabzon Artvin gelir diğerleri ben laz değilim diye kendini paralar :))Karadeniz dışındakiler de buranın hepsini laz sanar ne komikk ama :))

O çocuklar yetişkinlerin küçük bir örneğidir bence.Tabiki çocuğun kendi mizacı var.Yetiştirmekle de çok alakalı.Ben mesela kızımı yetiştirirken çokk dikkat ediyorum.Hayır diyorum her dediği yapılmaz sonuçta.Makul bir açıklama yapıyorum.Başkasının evine gittiğinde karıştırmaaz mesela en tahammül edemediğim bir şey.Şimdi bakıyorum bu konuda bir çok kişi çok rahat çocuk misafirliğe gittiği evi mahfediyor ama annesi gıkını çıkatmıyor.Hadi dağıttı sen topla dimi ama.

ya bu konu okadar derinden etkilediki benii :1:

benim kendi yeğenim , gelipte gittilermi dünyam aydınlanıyo.. arkadaşım evet çocuktur, evet bişeyleri kırıp dökebilir, sonuçta annede olsan babada olsan sürekli peşinde koşamazsın... ama bi ilgilen bi gözünün önünde tut... yada gözünün önünde tv ye koşa koşa gelipte iki eliyle vuruyorsa bi al kucağına bi bağır yada anlat. bekleme ben kalkıyımda tutıyım diye.. ben ev sahibiyim.. çok söylensem alınırsın, az söylensem kolay kazanılmıyo o paralar....

şu ıphonelarını yada pahalı herhangi eşyalarını çocukların ellerine veren kemirmelerine göz yumanlara ayar oluyorum... çocuktada suç yok. sen çocuğun kötü hareketlerini görmezsen, gördüklerine gülersen o çocuk nerden bilsin kötü bişey yaptığını...

ayyy düşündükçe etkileniyorum resmen... evet allah bana henüz bi çocuk nasip etmedi... belkide tahammülsüz olduğumdan vermeyecek ... belkide hayırlısı bu .. yada verecek geç verecek bizde o nazla niyazla büyütcez hepsinden kötü olcak.. ama arkadaşım sorumsuzluklar beni şuan mahfediyo çocuklardan ziyade aileleri delirtiyo beni, ben şu an böyle düşünüyorum kim ne derse desin..

büyük konuşmayınız bence. bunun hiperaktif oanı var ,otizmlisi var, disleksi olanı var, down sendromlu olanı var.....
kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.
ayrıca bahsettiğiniz çocuk 3 yaşında.
daha 2 yaş sendromunu yaşayan bir bebe!
kişiliğini oluşturmaya çalışıyor. onun tabii ki sınırları yok ama yavaş yavaş öğrenecek, nerde durması gerektiğini bilecek.
kendi adıma söyleyeyim 3 yaşında ki bir çocuğa sinir olabilmem için ekstra çaba sarfetmem lazım. :ssz:

büyük konuştuğumu yorumumun neresinden anladınız? büyük konuşsam benim oğlum öyle olmaz, iyi yetiştiririm, ya da ben asla kızmam küçük çocuklara derdim. ama gayet "küçük" konuştum ki, böyle birşeyin başıma gelmesinden korktuğumu söyledim. korkuyorum çünkü tahammülüm yüksek değil. siz 3.5 yıllık bir annesiniz ben 3.5 aylık. tahammülüm o sürece kadar gelişmezse oğlumun şımarık olmasından korkarım.

Back
X