• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

3 yasindaki cocuktan siz neden rahatsiz oluyorsunuz ki etrafinda donenler ananesi dayisi vs.siz istemiyorsaniz ilgilenmeyin de kiskanmaniza sasirdim...

bende anneyim bebekleri ve çocukları çok severim , onlarla saatlerce oyunlar oynarım sohbet ederim
arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin bir veya daha fazla çocukları var , evime gelip dağıtırlar kırarlar dökerler ama çocuklarda bir sempati vardır veya anneleri öyle yapmalarını istemez peşinden koştururlar ama çocuktur anlamaz şımarır döker hiçbirşye demedim dememede ama benim en yakın dostumun 3 yaşını doluran bir kızı var birçocuk bu kadar şımartılmaz
arkadaşım aşırı dercede her dediğini yapıyor çocuk kesinlikle hayırı bilmiyor , geçenlerde evime geldiler arkadaşım eline yaş pastayı verdi çocuk aldı koltuklarıma ellerini süre süre yedi, neden masada yemiyor dediğimde sanki ben suçluymuşum gibi hemen arkadaşım bana -- inci öyle deme çocuk yeterki yesin nerede yerse yesin dedi
bende kıza canım bak oralara elini sürme gel masada ye tatlım falan deyince kız bastı çığlığı arkadaşımda hemen bana kızgın kızgın --ben ona hayır demiyorum yoksa pskolojisi bozulur ne olacakki dünya malı falan dedi
sonuçta dünya malı ama benim malım benim eşyam değilmi
ayıp olur diye birşey demedim koltuklarımı yıkattım
benimde 11 yaşında oğlum var şimdiye kadar kimsenin koltuklarına ellerini silmedi
hee aklıma gelmişken bu olaydan 2 hafta sonra arkadaşıma oğlumla gittik oğlum masada tost yiyordu hemen oğluma aman dikkat et yerleri yeni sildim dökme dedi
tabi bende hemen sende kızına koltuklarımda yemek yediriyordun hayır dediğimde tepki vermiştin neden şimdi sen tepki veriyorsun sonuçte buda çocuk dedim
acayip bozuldu kemküm etti
ben şımarık çocuklara değil onları şımartan anne babalara gıcığım
kimse sizin çocuklarınızı sizin kadar çekemez eğer çekmelerini istiyorsanız sizde onların çocuklarına aynı anlayışı göstereceksiniz

sizin evdeki olaya kadar okurken yazacaktım acaba kendi evinde öylemi diye
belli ki hayır değil..
çocuklarına kendi evlerinde hayır demesinler..başkasının evinde değil..

bende anneyim bebekleri ve çocukları çok severim , onlarla saatlerce oyunlar oynarım sohbet ederim
arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin bir veya daha fazla çocukları var , evime gelip dağıtırlar kırarlar dökerler ama çocuklarda bir sempati vardır veya anneleri öyle yapmalarını istemez peşinden koştururlar ama çocuktur anlamaz şımarır döker hiçbirşye demedim dememede ama benim en yakın dostumun 3 yaşını doluran bir kızı var birçocuk bu kadar şımartılmaz
arkadaşım aşırı dercede her dediğini yapıyor çocuk kesinlikle hayırı bilmiyor , geçenlerde evime geldiler arkadaşım eline yaş pastayı verdi çocuk aldı koltuklarıma ellerini süre süre yedi, neden masada yemiyor dediğimde sanki ben suçluymuşum gibi hemen arkadaşım bana -- inci öyle deme çocuk yeterki yesin nerede yerse yesin dedi
bende kıza canım bak oralara elini sürme gel masada ye tatlım falan deyince kız bastı çığlığı arkadaşımda hemen bana kızgın kızgın --ben ona hayır demiyorum yoksa pskolojisi bozulur ne olacakki dünya malı falan dedi
sonuçta dünya malı ama benim malım benim eşyam değilmi
ayıp olur diye birşey demedim koltuklarımı yıkattım
benimde 11 yaşında oğlum var şimdiye kadar kimsenin koltuklarına ellerini silmedi
hee aklıma gelmişken bu olaydan 2 hafta sonra arkadaşıma oğlumla gittik oğlum masada tost yiyordu hemen oğluma aman dikkat et yerleri yeni sildim dökme dedi
tabi bende hemen sende kızına koltuklarımda yemek yediriyordun hayır dediğimde tepki vermiştin neden şimdi sen tepki veriyorsun sonuçte buda çocuk dedim
acayip bozuldu kemküm etti
ben şımarık çocuklara değil onları şımartan anne babalara gıcığım
kimse sizin çocuklarınızı sizin kadar çekemez eğer çekmelerini istiyorsanız sizde onların çocuklarına aynı anlayışı göstereceksiniz

Hay ellerini öpeyim arkadaşım... Ne güzel yazdın...
Kendi ezik büyümüş anneler daha çok yapıyor bunu çocuğuna...
Aman benimki ezik olmasın...
Ama el insaf, benim kabahatim ne?
Seni seviyor görüşmek istiyorum diye çocuğunun evime hasar zarar vermesine seyirci kalmak zorunda mıyım?
Dünya malıymış lafa bak...
Vallahi dövesim geliyor öyle anneleri....

Bimem inanır mısınız ama, benim kedim var beş yaşında, benimle yaşıyor.
Hayvan içgüdüsel olarak tırnaklarını törpüleme ihtiyacı duyuyor ve bunun için halılarımı kullanıyordu.
Bir yaptı alıp oturttum tırmıkladıgı yere kestim ve törpüledim orada tırnaklarını bir daha yapmayacaksın dedim,
iki yaptı üç yaptı sabırla aynı şeyi yaptım ben de. Ve şimdi hiçbir yeri tırmalamıyor.
Masada et de yeseniz tavuk da yeseniz balık da yeseniz asla başını uzatmıyor koklamıyor bile...
Tuvaletinden başka hiçbir yere hiçbir şey yapmıyor. Çıkaracağı zaman bile tuvaletine koşuyor ki evim dubleks ve tuvaleti üst katta. Hatta tuvaletinden çıkınca hemen tuvaletinin yanındaki nemli beze patilerini siliyor, ve yanıma öyle geliyor.
Üstelik bu bir hayvan.
Ama sıkı bir eğitimle o bile yola geldi.
Ay bu hayvan bunda akıl yok irade yok deyip otursaydım şimdi milyarlık mobilyalarımın çöplerini topluyor olurdum.
İnsanlar ne yardan ne de serden geçmeden iş yapmayı bilmiyor, beceremiyorlar ne yazık ki...
Yeter ki onların tv deki dizileri kaçmasın da çocuk halıya mı yapıyor yapsın aman...
Böyle sorumsuz ve tembel anneler yüzünden ortalık serseri dolu şimdi...
O çocuklar büyüdüklerinde de herkesten aynı anlayış ve ilgiyi bekliyor çünkü tıpkı "alıştırdığınız gibi"
Ama göremiyor mümkün de değil böylece apışıp kalıyorlar...
Siz sanıyor musunuzki üniversitede hocası kaldığı dersten sırf o çok üzülüp "psikolojisi bozulacak" diye geçirecek çocuğunuzu?
Umrunda olmaz, basar FF'i oturtur aşağı...
Çocuklarınızı şımartarak onlara ve dünyaya kötülük ediyorsunuz başka bir şey değil....

Son düzenleme:
büyük konuşmayınız bence. bunun hiperaktif oanı var ,otizmlisi var, disleksi olanı var, down sendromlu olanı var.....
kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.
ayrıca bahsettiğiniz çocuk 3 yaşında.
daha 2 yaş sendromunu yaşayan bir bebe!
kişiliğini oluşturmaya çalışıyor. onun tabii ki sınırları yok ama yavaş yavaş öğrenecek, nerde durması gerektiğini bilecek.
kendi adıma söyleyeyim 3 yaşında ki bir çocuğa sinir olabilmem için ekstra çaba sarfetmem lazım. :ssz:

Son cümlenize kadar size sonuna kadar katılıyorum.. Ancak bazı cocuklar var ki sinir olmamak elde değil. Okul öncesi öğretmeni oldugum için her çeşit öğrencim var akıllısı da yaramazı da kaynastrması da.. Bır cocuga nasıl caba sarfetmeden sınır olunur öğrenmek istiyorsanız sizi sınıfıma davet ediyorum :) Sınırı aşan çocuklardan bahsedyrm tabıkı de..Yaramazlık vs degıl..

3 yasindaki cocuktan siz neden rahatsiz oluyorsunuz ki etrafinda donenler ananesi dayisi vs.siz istemiyorsaniz ilgilenmeyin de kiskanmaniza sasirdim...

Seni itekleyen kakalayan bir çocuğun varlığı, istemiyorum git diyen biri.. Karnındakini sürekli kıskanan onu sevmiyorum diyen birisi.. Tabi ki hiç bir zararı yok bana..Yarın doğurduğumda kim bilir ne yapacak, nasıl davranacak bebeğime Allah bilir..

Son düzenleme:
Hay ellerini öpeyim arkadaşım... Ne güzel yazdın...
Kendi ezik büyümüş anneler daha çok yapıyor bunu çocuğuna...
Aman benimki ezik olmasın...
Ama el insaf, benim kabahatim ne?
Seni seviyor görüşmek istiyorum diye çocuğunun evime hasar zarar vermesine seyirci kalmak zorunda mıyım?
Dünya malıymış lafa bak...
Vallahi dövesim geliyor öyle anneleri....

aslında yanlış davrandıklarının farkında da değiller bu kadar rahat büyütmektle çocuklarına en büyük zararı veriyorlar sonra o çocuklar büyüyünce eşinden dostundan aynı ilgiyi sevgiyi görmeyince vede hiç uğraş vermeden herşeyi kolay elde etmeninde verdiği şaşkınlıkla ne iş hayatında nede manevi hayatında sağlıklı bireyler olamıyorlar
tabiki çocuktur dövülmez kızılmaz ama çocuğunda bazı şeyleri yapmaması gerektiğini anlaması gerek
ben şahsen o arkadaşımın bana gelmesini istemez oldum , o anlattığı olay dışında daha neler yaşattılar bana mesala bir keresinde bana oturmaya geldiler öğlen 11 de geldiler sözde oğlum okuldan gelince gideceklerdi ama eşide bıkmış herhalde adam gece 2 buçukta geldi aldı , gecenin o saatine kadar kızı kırdı döktü bağırdı uyarsanda arkadaşım hemen bozuluyor sadece bozulsada neyse birde eşim ve oğlum sesten uyuyamıyorlar diye uyarıncada bana sizde ne tuhafsınız falan diyor
bu kadarıda fazla bence ayy yazdıkça yazasım var

Son cümlenize kadar size sonuna kadar katılıyorum.. Ancak bazı cocuklar var ki sinir olmamak elde değil. Okul öncesi öğretmeni oldugum için her çeşit öğrencim var akıllısı da yaramazı da kaynastrması da.. Bır cocuga nasıl caba sarfetmeden sınır olunur öğrenmek istiyorsanız sizi sınıfıma davet ediyorum :) Sınırı aşan çocuklardan bahsedyrm tabıkı de..Yaramazlık vs degıl..

Siz bir diğer arkadaşımızı takdir ederken ki bende sonuna kadar katılıp takdir ediyorum,ben de sizi takdir ediyor ve Rabimm den kolaylık ve sabır diliyorum.Bizler büyütüp yetiştirdik ancak normal dediklerimiz bir yana -Farklı- dediğimiz yavrularımız bir yana,siz ise bizlerin kat kat üzerinde bir sabra sahipsiniz bu yüzden dir takdirim:114: İş konu başlığına gelince ben çocuk yetiştirmenin başlı başına bir sanat olduğuna inanlardanım derim...

aslında yanlış davrandıklarının farkında da değiller bu kadar rahat büyütmektle çocuklarına en büyük zararı veriyorlar sonra o çocuklar büyüyünce eşinden dostundan aynı ilgiyi sevgiyi görmeyince vede hiç uğraş vermeden herşeyi kolay elde etmeninde verdiği şaşkınlıkla ne iş hayatında nede manevi hayatında sağlıklı bireyler olamıyorlar
tabiki çocuktur dövülmez kızılmaz ama çocuğunda bazı şeyleri yapmaması gerektiğini anlaması gerek
ben şahsen o arkadaşımın bana gelmesini istemez oldum , o anlattığı olay dışında daha neler yaşattılar bana mesala bir keresinde bana oturmaya geldiler öğlen 11 de geldiler sözde oğlum okuldan gelince gideceklerdi ama eşide bıkmış herhalde adam gece 2 buçukta geldi aldı , gecenin o saatine kadar kızı kırdı döktü bağırdı uyarsanda arkadaşım hemen bozuluyor sadece bozulsada neyse birde eşim ve oğlum sesten uyuyamıyorlar diye uyarıncada bana sizde ne tuhafsınız falan diyor
bu kadarıda fazla bence ayy yazdıkça yazasım var

Vallahi sabır taşısınız...
Ben olsam dayanamam yani kırılırsa kırılsın, benim eşimden çocuğumdan kıymetlimi...
Benim de başıma benzeri bir olay geldi. Ağabeyim yengem annem hep birlikte bir akrabamıza gittik...
Ağabeyimin üç çocuğu var bu arada... En büyük sekiz diğeri üç en ufağı da bir yaşında... En küçük eli mahkum tatlı tatlı ortalığı izliyor annesinin kucağından, en büyük bağır çağır yıkıyor ortalığı ev sahibinin çocuğunun oyuncaklarını alıyor gürültülü gürültülü oynuyorlar ama neyse diyorsun bi sempatiklik var oynuyorlar öyle ya da böyle...
İki numara olan kız yeğenim, inanılmaz şımarık ve inatçı...
Ev sahibinin bizimkiyle yaşıt kızının elindeki minicik kağıdı istiyor alacak, ev sahibi kadıncağız aynısından ona da verdi yok, sesi çıkmıyor ama çocuğu öyle tartaklıyor ki ille de onun elindekini alacak, o da yazık koşa koşa geldi annesinin kucağına girdi ağlıyor bizimki annesinin kucağında bile bırakmıyor dürtüyor çimdikliyor saçını çekiyor öteki yavrucak da kıyamam nasıl ağlıyor, ev sahibi kadın ses etmeden bakıyor ne yapsın bekliyor ki hem ana orda hem baba orda biri müdahale etsin... Ama ne yengem ne abim umursamıyor bile, artık ev sahibinin yerine bana öyle bastı ki darallar baktım abimin yengemin bişey yapacağı yok çektim bizimkini kolundan oturttum kucağıma kapa çeneni sus dedim. Başladı ağlamaya ama sesi çıkmıyor içten içten gık gık.. iki dk sonra sustu. Diğer çocuk da rahat etti... Ve benim kendi çocuğunun birisi sırtına dokunsa kıyameti koparan yengem ne dedi biliyor musun halası çocuklarıma nasıl kızıyor?
Buyur burdan yak...
Böyle sorumsuz insanlar her yerde var...
Bak işte ailemin içinde...
O an o çocuk sadece o disiplini alır. O an ağlar ama sonra unutur, tabi eğer bir kabahati varsa!ki vardı...
Bu kızın ağabeyi ben onlarla yokken arkamdan anneme, "babanne halamı çok özledim" diyormuş... Annem de ağzını yoklamak için, "oğlum nesini özlüyorsun halan kızıyor size hep ona tutma bunu kırma yapma bağırma etme" diye demiş.
Ve o zaman daha beş yaşında olan yeğenim ne demiş biliyor musun?
"olsuun hak ediyoruz yaramazlık yapıyoruz da o yüzden kızıyor halam yoksa o bizi çok seviyor" demiş...
Halanın sevgisini anlayan çocuk, anneninkini hayli hayli anlar...
O yüzden kimse çıkıp da çocuğumun psikolojisi bozulur o yüzden kızamam demesin, asıl böyle yapınca bozuyorsunuz psikolojilerini...

ona sinir olma, bunu sinir olma, çocuk sevgisi yok mu içinde...
bunlar nasıl mantıklar anlayamadım gitti. ayrıca konu açmak için illa ki dertten ölüyor olmamıza gerek yok. konu sahibi kendince bir durumu belirtmiş, kendi gibi düşünenlerden fikir almak istemiş belli ki.

her çocuğu sevmek zorunda falan değilsiniz. çocuğunu bugün şımarık yetiştiren ileride de bencil ve şımarık olmasına izin vermek zorunda kalıyor maalesef. televizyonlarda orada burada bas bas bağırıyorlar bencilliğe şımarıklığa göz yummayın, topluma faydalı birer birey yetiştirmek için dur u hayır demeyi öğretin diye. aileye de suç bulmuyorum, olabilir ama önlem alınırsa daha çok küçük çocuk, daha paylaşımcı ve sakin olabilir. bu da ailesine kalmış. böyle memnunlardır belki de. çocuğunu cidden şımarık yetiştirmek isteyenler de var sonuçta.

çocuk sevgisi olmamasıyla ilgisi yok bunun, bahaneler uydurun fazla görüşmeyin derim. kendinizi kasmayın seveceğim diye. kasmazsanız belki seversiniz biraz daha :)

Vallahi sabır taşısınız...
Ben olsam dayanamam yani kırılırsa kırılsın, benim eşimden çocuğumdan kıymetlimi...
Benim de başıma benzeri bir olay geldi. Ağabeyim yengem annem hep birlikte bir akrabamıza gittik...
Ağabeyimin üç çocuğu var bu arada... En büyük sekiz diğeri üç en ufağı da bir yaşında... En küçük eli mahkum tatlı tatlı ortalığı izliyor annesinin kucağından, en büyük bağır çağır yıkıyor ortalığı ev sahibinin çocuğunun oyuncaklarını alıyor gürültülü gürültülü oynuyorlar ama neyse diyorsun bi sempatiklik var oynuyorlar öyle ya da böyle...
İki numara olan kız yeğenim, inanılmaz şımarık ve inatçı...
Ev sahibinin bizimkiyle yaşıt kızının elindeki minicik kağıdı istiyor alacak, ev sahibi kadıncağız aynısından ona da verdi yok, sesi çıkmıyor ama çocuğu öyle tartaklıyor ki ille de onun elindekini alacak, o da yazık koşa koşa geldi annesinin kucağına girdi ağlıyor bizimki annesinin kucağında bile bırakmıyor dürtüyor çimdikliyor saçını çekiyor öteki yavrucak da kıyamam nasıl ağlıyor, ev sahibi kadın ses etmeden bakıyor ne yapsın bekliyor ki hem ana orda hem baba orda biri müdahale etsin... Ama ne yengem ne abim umursamıyor bile, artık ev sahibinin yerine bana öyle bastı ki darallar baktım abimin yengemin bişey yapacağı yok çektim bizimkini kolundan oturttum kucağıma kapa çeneni sus dedim. Başladı ağlamaya ama sesi çıkmıyor içten içten gık gık.. iki dk sonra sustu. Diğer çocuk da rahat etti... Ve benim kendi çocuğunun birisi sırtına dokunsa kıyameti koparan yengem ne dedi biliyor musun halası çocuklarıma nasıl kızıyor?
Buyur burdan yak...
Böyle sorumsuz insanlar her yerde var...
Bak işte ailemin içinde...
O an o çocuk sadece o disiplini alır. O an ağlar ama sonra unutur, tabi eğer bir kabahati varsa!ki vardı...
Bu kızın ağabeyi ben onlarla yokken arkamdan anneme, "babanne halamı çok özledim" diyormuş... Annem de ağzını yoklamak için, "oğlum nesini özlüyorsun halan kızıyor size hep ona tutma bunu kırma yapma bağırma etme" diye demiş.
Ve o zaman daha beş yaşında olan yeğenim ne demiş biliyor musun?
"olsuun hak ediyoruz yaramazlık yapıyoruz da o yüzden kızıyor halam yoksa o bizi çok seviyor" demiş...
Halanın sevgisini anlayan çocuk, anneninkini hayli hayli anlar...
O yüzden kimse çıkıp da çocuğumun psikolojisi bozulur o yüzden kızamam demesin, asıl böyle yapınca bozuyorsunuz psikolojilerini...

canım senle bu konuda hemfikiriz gerçekten çocuklarda hiç suç yok tüm suç anne babalarda
benim diğer arkadaşlarımında çocukları var ben zaten çocuklardan sıkılsam 5 arkadaşımı birden çağırmam evde birden 6 çocuk birden oluyor bağırıyorlar , kırıyorlar ,birbirlerine vuruyorlar falan ama anneleri çocuklarına yeri gelince yapma kardeş vurulmaz falan diyorlar
bu dertli olduğum arkadaşım çocuklardan biri kızına vursa çok bozuluyor hatta bana bir kere benim kızda onlara vurunca rahatlıyorum dedi
normalda çocuk konusu dışında çok iyi anlaştığım birisi ama çocuğunu aşırı şımartıyor
üstü kapalı yapma etme diyorum ama inşALLAH düzelir

hayır denılen çocukta yaramaz olabılıyor

bır tanıdığımın 5 yaşında kızına 10 kerede yapma hayır dese yıne yapacağını yapıyor

acayıp bı çocuk canavar gıbı sokaktan geçemıyoruz cama fırlıyor ne aldığımızı soruyor herzamanda poşeti karıştırıp ona bişiler vermek olmuyor uygun şeyler almadığımda oluyor utanıyorum yapma etme dıyorlar ama yok

geçen geldiğimde oğluma özenerek aldığım oyuncakları kırmaya çalışıyor üstelikte bu çok güzelmiş dıyerek yapıyor bunu

annesı vuruyorda artık çaresını bulamıyor çünkü öyle böyle bı çocuk değil ama hala canavarlığa devam görüntüde sevımlı ama konuşmaya başlayınca fenalık geliyo

ikide bır boynuma atlıyor o bana sarılınca bu düşüncelerimden dolayı utanıyorum ama gerçekten bır laf ettırmıyor annesı değile onla sohbet edeyım istiyor inşallah oğlum ona benzemez :18::18:

3 yaşındaki bir çocuğun "şımarık" olabileceğine inanmayanlardanım.. o çocuk henüz 2 yaş sendromuna yeni girmiş, bebeklik ile çocukluk arasında bir yerlerde sıkışmış, inat yaparak kendini ispatlayacağına inanan minicik bir birey.. sevip-sevmeme konusuna saygı duyarım, herkes çocuk sevmek zorunda değil, ama o bebeğin yaptığı şey şımarıklık değil, büyüme.. ha bizim zamanımız meselesine gelirsek, hiçbirimiz elimizde ipad ile doğmadık, o yüzden kıyaslamak çok yersiz olur :)

ama size bir örnek vereyim konu sahibi arkadaşım. biz kız kardeşimle 7-10 yaş arası kız çocuklarına acayip sinir olurduk ergenlik dönemimizde.. saçlarını savurmalar, ukala ukala cevaplar verirdi bazı akrabalarımızın kızları. işte onlar da o zaman ergenliğe girmeye hazırlanıyormuş, bilemiyoruz tabi biz de küçüktük :) şimdi kız kardeşimin bir kızı var, nasıl yetişir bilemiyoruz ama nasıl yetişmeyeceğini biliyoruz.. demem o ki 3 yaşındaki bir çocuğa şımarık denmez ama o yaşlardan başlayarak verilen eğitim ilerisi için çocukları ya şımarık ya da cool yapar.. umarım ailesi iyi bir eğitimle mükemmel bir birey olmasını sağlar bebekciğin :)

Görümcemde rahatsızdır elbet ama psikolojisi bozulur diyebağırmamış bu hale getirmiş, kayınvalidem desen çocuklara kızılmaz kızarsanız bende size kızarım diyen biri. Bana zararı var mı yok mu bilmem ama daha şimdiden karnımdaki bebeği kıskanıyor ona birşey almayın onu sevmiyorum diyor.. Akrabadaki tüm küçük çocukları sevmiyor. Çünkü herbiri onun kuması sanki, Benim karnıma baktıkçada moreli bozuluyor :D
bebeğin doğduğunda o şımarık çocugun sana zararı olur . uzak tutmaya bak allah korusun nolur nolmaz. kıskançlıktan bebeğin kafasına birşey vurabilir, ısırabilir çok dikkat edin.... benim yiğenim 3 yaşında koltuğun köşesine oturdum diye patates alıp gelmiş, onu nasıl fırlattı kafama, nasıl bi ağrı çöktü anlatamam.. herkezin içinde küfür etmeler, yüzüne sevmek için dokunanın üstüne tükürmeler, dolmuşta yan koltukta oturan insanın burnuna koparırcasına aniden yapışmalar, restorant da dolu tabağı yere atmalar nasıl şımarık nasıl şımarık... istediği illa olacak her gün bir poşet çikolatalı şekerli abur cuburla besleniyor, dişleri bile çürük. ablama bir dedim 2 dedim ben kötü oldum şimdi karışmıyorum her gittiği yerde rezil oluyor. onunla biyere gitmeye bile çekinir oldum. o yiğen dediğim şımarık benim üstüme çaydanlıkla bile geldi ablam son anda kolundan tuttu. bigün annesi banyodayken çakmak bulmuş halının köşesinden tutuşturmuş annesi banyodan çıkmış buda salon kapısını kapatmış önünde bekliyormuş, annesini görünce 'anne girme girme içerisi yanıyor' demiş, bi açmış kapıyı halı bi ucundan yanıyo hemen su falan öyle söndürmüş :D bigün ablam mutfaktayken bu birden başlamış bağıra bağıra ağlamaya ablam gitmiş noldu desede ağzı açık bağırıyormuş bide ne görsün dilin ucunda büyük karıncalardan yapışmış :D.... neyse sen bebeğine dikkat et canım

Siz bir diğer arkadaşımızı takdir ederken ki bende sonuna kadar katılıp takdir ediyorum,ben de sizi takdir ediyor ve Rabimm den kolaylık ve sabır diliyorum.Bizler büyütüp yetiştirdik ancak normal dediklerimiz bir yana -Farklı- dediğimiz yavrularımız bir yana,siz ise bizlerin kat kat üzerinde bir sabra sahipsiniz bu yüzden dir takdirim:114: İş konu başlığına gelince ben çocuk yetiştirmenin başlı başına bir sanat olduğuna inanlardanım derim...

Canmm cok tesekkurler.. Gercekten cok sabır ısteyen bır ıs, Allah önce okul öncesi öğretmenlerine sonra dıger ogretmenlere sabır versın :)

bebeğin doğduğunda o şımarık çocugun sana zararı olur . uzak tutmaya bak allah korusun nolur nolmaz. kıskançlıktan bebeğin kafasına birşey vurabilir, ısırabilir çok dikkat edin.... benim yiğenim 3 yaşında koltuğun köşesine oturdum diye patates alıp gelmiş, onu nasıl fırlattı kafama, nasıl bi ağrı çöktü anlatamam.. herkezin içinde küfür etmeler, yüzüne sevmek için dokunanın üstüne tükürmeler, dolmuşta yan koltukta oturan insanın burnuna koparırcasına aniden yapışmalar, restorant da dolu tabağı yere atmalar nasıl şımarık nasıl şımarık... istediği illa olacak her gün bir poşet çikolatalı şekerli abur cuburla besleniyor, dişleri bile çürük. ablama bir dedim 2 dedim ben kötü oldum şimdi karışmıyorum her gittiği yerde rezil oluyor. onunla biyere gitmeye bile çekinir oldum. o yiğen dediğim şımarık benim üstüme çaydanlıkla bile geldi ablam son anda kolundan tuttu. bigün annesi banyodayken çakmak bulmuş halının köşesinden tutuşturmuş annesi banyodan çıkmış buda salon kapısını kapatmış önünde bekliyormuş, annesini görünce 'anne girme girme içerisi yanıyor' demiş, bi açmış kapıyı halı bi ucundan yanıyo hemen su falan öyle söndürmüş :D bigün ablam mutfaktayken bu birden başlamış bağıra bağıra ağlamaya ablam gitmiş noldu desede ağzı açık bağırıyormuş bide ne görsün dilin ucunda büyük karıncalardan yapışmış :D.... neyse sen bebeğine dikkat et canım

Canmm senın yıgenın cocuk degıl kucuk bı canavaar :)) Ablan krese yazdrsa en azndan braz duzelme olur. Ben onun öğretmenı olcaktm varyaa....... :)))) Ne öğretmen ne baskası yıgenınızı ablan gibi cekmeyecegı ıcın belkı yola gelır

büyük konuşmayınız bence. bunun hiperaktif oanı var ,otizmlisi var, disleksi olanı var, down sendromlu olanı var.....
kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.
ayrıca bahsettiğiniz çocuk 3 yaşında.
daha 2 yaş sendromunu yaşayan bir bebe!
kişiliğini oluşturmaya çalışıyor. onun tabii ki sınırları yok ama yavaş yavaş öğrenecek, nerde durması gerektiğini bilecek.
kendi adıma söyleyeyim 3 yaşında ki bir çocuğa sinir olabilmem için ekstra çaba sarfetmem lazım. :ssz:

İmzamı atarım bu yoruma, 3,5 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz...

Şu forumda görümcesinin, kocasının, arkadaşının tavırlarından yakınanı anlarım da gelip mercimek kadar çocuğun tavırlarını kafasına takıp nefret besleyeni anlamıyorum ben ya. Anlamak da istemiyorum.

Son düzenleme:
Seni itekleyen kakalayan bir çocuğun varlığı, istemiyorum git diyen biri.. Karnındakini sürekli kıskanan onu sevmiyorum diyen birisi.. Tabi ki hiç bir zararı yok bana..Yarın doğurduğumda kim bilir ne yapacak, nasıl davranacak bebeğime Allah bilir..

Senin bebeğin de o yaşlara gelecek, 2 yaş sendorumu, 4 yaş sendromu geçirecek. Belki kardeş yapmak isteyeceksin kıskanacak istemeyecek, zarar vermek isteyecek, ona da aynı mı yaklaşacaksın? Hiç sanmam görmezsin bile, çünkü kuzguna yavrusu şahin görünür misali.

Bu düşüncelerle işin çok zor....

konu sahibi bu böyle devam edecek çünkü annesi ona terbiye vermeyecek..alış..
aynı durum bende de var ..bendeki çocuk 13 yaşında..
annesi halen yapma dersem pısırık olur diyor..çocuk nereye gi cam çerçeve indiroyor..
ama iş anne babada ...o yüzden çocuğu suçlama..
ben bazen çocuğa canım yapma kocaman oldun diyorum
annesi bozuluyor..
yani çocuğunu altın topu gören annelerin çocukları böyle yaramaz oluyolar..

Ben de bu yapma denmez,hayır denmez düsturunu benimseyen çok anne görüyorum son zamanlarda.

En son bir tanesinin çocuğu,restorandaki tüm masaların tuzluklarını boşalttı,paketteki toz şekerleri döktü.
Abartmıyorum,çocuk tek tek masaları gezdi,annesi birşeycik demedi.

Bir başkasının çocukları avm'de çığlık çığlığa bağırarak koşturuyordu,kadının kılı kıpırdamadı.
En azından dönüp bir şişşşt der insan.

Canmm senın yıgenın cocuk degıl kucuk bı canavaar :)) Ablan krese yazdrsa en azndan braz duzelme olur. Ben onun öğretmenı olcaktm varyaa....... :)))) Ne öğretmen ne baskası yıgenınızı ablan gibi cekmeyecegı ıcın belkı yola gelır
kimde ondamı düzelme olacak hiç sanmam. eline birgün maşa almış geldi bi vurdu bacağımı morartıp kanattı ya. üstelik bu yaşta bir katil o. 1 kuş 2 yavru kedi katili bir çocuk. yiğenimle aynı yaşta tanıdığım bir bebek var. gören herkez hayret eder. o kadar zeki ve çok tatlı bir çocuk. bu çocuk oyuncaklarını başkalarından kıskanır normalde, evlerinde kuran okunurken bir çocuk oyuncağını alıp oynasa sesi çıkmaz oturduğu yerde okunan kuranı dinler hiç kıpırdamaz kuranı kerim bittimi öyle kalkar oyuncağını alır. sofra duasında çocuk en sevdiği yemek olsun hemen bırakıp el açar dua bitene kadar bekler. oda bir bebek aradaki fark çok büyük. annesi ne dese o yaşta yapıyor çok uslu. sadece bi ara çişini söylemiyordu :) hayır söylemiycem diyordu şimdi onuda söylüyor. görseniz çok yakışıklı bir çocuk. insan bakınca bile içten sevgi duyuyor bebeye. ramazan bayramında doğmuştu :) acaba onun mu etkisi var çocukta bilinmez :)

Ben de bu yapma denmez,hayır denmez düsturunu benimseyen çok anne görüyorum son zamanlarda.

En son bir tanesinin çocuğu,restorandaki tüm masaların tuzluklarını boşalttı,paketteki toz şekerleri döktü.
Abartmıyorum,çocuk tek tek masaları gezdi,annesi birşeycik demedi.

Bir başkasının çocukları avm'de çığlık çığlığa bağırarak koşturuyordu,kadının kılı kıpırdamadı.
En azından dönüp bir şişşşt der insan.

bilinçli anneler güyya..
zamanında annemden uçan terlikde yedim :)
öğretmenim kulağımı çekip elime cetvellede vurdu..
ne pısırık oldum ne psikolojim bozuldu..
kalkıp kimseye çocuğunuzu dövün demiyorum yanlış anlaşılmasın ama
çocuğa terbiye vermek , her istediğini yapmakla olmuyo..
sonra bu çocuklar büyüdüklerinde trafikte yol vermeyeni bıçaklıyolar,okulda istediği notu vermeyen öğretmenini öldürüyolar:31:

Back
X