• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

3 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz.
Abartılı bir psikolojiye bürünmüşsünüz.

doğrudur canım sonuçta bilmediğin yer bir kaç kişi sen de böyle intiba uyandırınca öyle zannedebilirsin.Mahallenin muhtarları evet çocukken vardı:)o zaten abartı haçan uyyy uşağım yani has Trabzon Artvin şivesinde bu kadar abartı yok :))Bir de şu var Karadeniz de laz deyince Trabzon Artvin gelir diğerleri ben laz değilim diye kendini paralar :))Karadeniz dışındakiler de buranın hepsini laz sanar ne komikk ama :))

Doğru diyorsun samsunluysa bile karşındaki laz derler.
Adam şaşırır önce, ne alaka diye? Sonra da ben laz değilim diye başlar anlatmaya.:9:

Dünyada o kadar nefret edilecek şey varken ufacık sabiye bu nefreti anlamıyorum ben. Şımarıkmış hangi çocuk değil? siz de anne olacaksınız sizin çocuğunuzun agresif, kendini yere atarak ağlamayan bir çocuk olacağının garantisi var mı? el insaf diyorum...

Dışarıdan iticiymiş kan bağı olmasa sevilmezmiş. Ufacık çocuğu takıntı yaptığınız için siz de bana itici geldiniz...

Son düzenleme:
Velet çocuk demek, nesi garip bunun?
Ayrıca sözünüzden anladığım hiç yaramaz bir çocukla karşılaşmamışsınız, uzaktan melek sanıyorsunuz hepsini...
Kimisi insanın canına okuyor, sırf şımarıklığından bir arkadaşımın gözünü kör eden bi çocuğa bile denk geldim.
Anlamıyor anlasa yapmazdı dersiniz onu da külahıma anlatın...
Anlamayan çocuk neden şiddetle birinin gözüne parmağını sokup gözünün kapaklarını tırnaklarıyla yırtıp çekip koparsın?
Madem anlamıyor okşasa ya?
2 yaşına kadar melek oldukları hususunda kesinlikle hemfikirim, ama birazcık açıp okuyacak olursanız iki yaşından sonra kendi cinselliklerinin bile farkına varmaya başlayan küçük insanlar olduklarını görürsünüz.
Bekara karı boşar gibi bol keseden sallamayın o yüzden...

eşimin 2 yaşındayken bayıldığım yeğeni 3 yaşına girince illallah dediğim bir çocuğa dönüşmüştü.
benim kuzenim ve komşumuzun oğlu da aynı şekilde, sanırım 3 yaşında kötü duygular kazanmaya başlıyor çocuklar. çünkü bazı hareketlerinde niyetlerinin kötü olduğuna %100 eminim.

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

aynen bizim aileyi anlattın sanki.benimde görümcemin 7 yaşında oğlu var şımarık terbiyesiz bi çocuktu.herkes etrafında dönüyordu.bende ilk zamanlar çok takmıştım.evime gelmesinden bile rahatsız oluyordum.
ama sonra görmemezlikten geldim.çocuk hiç yokmuş gibi davranıyorum.ve herşey düzeldi artık hareketleri batmıyo bana..yani takıntılık yapmıştım aştım ALLAH'tan.

kucucuk bebege soylediginiz laflardan utanmiyorsunuz eminim.
O bebe den ne bekliyorsunuz
sizin gibi oturacakmi akilli akilli?
HAYİR... onun suan kesfetme herseyi ogrenme cagi.Gercekten icinde merhamet olan biri el kadar bebeden nefret edemez....
diyecek baska birseyim yok.

ya bu konu okadar derinden etkilediki benii :1:

benim kendi yeğenim , gelipte gittilermi dünyam aydınlanıyo.. arkadaşım evet çocuktur, evet bişeyleri kırıp dökebilir, sonuçta annede olsan babada olsan sürekli peşinde koşamazsın... ama bi ilgilen bi gözünün önünde tut... yada gözünün önünde tv ye koşa koşa gelipte iki eliyle vuruyorsa bi al kucağına bi bağır yada anlat. bekleme ben kalkıyımda tutıyım diye.. ben ev sahibiyim.. çok söylensem alınırsın, az söylensem kolay kazanılmıyo o paralar....

şu ıphonelarını yada pahalı herhangi eşyalarını çocukların ellerine veren kemirmelerine göz yumanlara ayar oluyorum... çocuktada suç yok. sen çocuğun kötü hareketlerini görmezsen, gördüklerine gülersen o çocuk nerden bilsin kötü bişey yaptığını...

ayyy düşündükçe etkileniyorum resmen... evet allah bana henüz bi çocuk nasip etmedi... belkide tahammülsüz olduğumdan vermeyecek ... belkide hayırlısı bu .. yada verecek geç verecek bizde o nazla niyazla büyütcez hepsinden kötü olcak.. ama arkadaşım sorumsuzluklar beni şuan mahfediyo çocuklardan ziyade aileleri delirtiyo beni, ben şu an böyle düşünüyorum kim ne derse desin..
Çocuk sonuçta bizim gibi oturamaz o bir gerçek.Ama doğru yanlışta öğretilmeli.Geçenlerde bir arkadaş geldi kızı da herşeyi kurcalar evde neyse sorun yok ama annemin hatırası biblo vardı ben de sehpaya koydum geldi topu attı ona kırdı.Arkadaş zahmet edip toplamadı bile.Ben dedim hiçbirşeye üzülmem ona üzüldüm dedim.Ahh biliyorum arkadaşım dedi o kadar.
Doğru diyorsun samsunluysa bile karşındaki laz derler.
Adam şaşırır önce, ne alaka diye? Sonra da ben laz değilim diye başlar anlatmaya.:9:

evet aynen öyle ben Samsunluyum :))

çocuklar 2,5-3 yaş döneminde erken ergenlik yaşıyorlar benlikleri gelişiyor
ona sürekli hayır denmesi istediği şeyi yapmasına izin verilmemesi onu daha da çok hırçınlaştırır

bir arkadaş demiş 3 yaşındaki çocuğu sevmemek için ekstra çaba sarfetmem lazım diye aynen benim de öyle
oğlum öyle yaramaz öyle asi bir çocuk ki şuan 3 yaşında
sırf sizin gibi düşünen insanlar yüzünden onunla bir yere misafirliğe gitmek istemiyorum
beni anlayacak yavrumu anlayacak insanlarla takılmaya çalışıyorum

unutmayın USLU SESSİZ SAKİN ÇOCUK HER ZAMAN İYİ ÇOCUK TERBİYELİ ÇOCUK ANLAMINA GELMEZ...

ha bir arkadaşın dediğine istinaden de şunbu söylemek istiyorum
asla bir çocuk bilerek isteyerek ve sonuçlarının farkında olarak birinin gözünü çıkarmaya çalışmaz
hele ki bu çocuk daha 3 yaşındaysa.. pes diyorum artık...

konu sahibini anlıyorum ben yaa...
eltimin kızı var o da 3 yaşında..
kınamıyorum kesinlikle de çok çok yaramaz ya...tam çocukları uyutuyorum ayağı ile kapıya vuruo , aç aç dio bi yandan..
yan dairemizde oturuolar..
sıkıosa açma binayı yerle bir edio yerlere yatıo...
annesi gel kızım gitme falan dio ama çocuk morarıo
neyse gelio 1 saat 2 saat çocukları uyutacam veya banyo yaptırcam gitmio.
bak diorum parka gideceniz hadi git yok, çocukları uyutacam eve git yine yok...
ben kucağıma alsam götürsem elimi yüzümü yoluyo tırnaklarıyla..
annesi mümkün olduğunca göndermemeye çalışıo ama,
artık sesleri o kadar yükseliyor ki evden
altımızda yaşlı amcamız var hasta, o rahatsız oluyor binaya çıkıor noldu die
e bende bırak yenge çok ağlıo gelsin diorum... gelince de götürmek mesele
annesine diorum hani yenge işim var gelmio da, alsan diorum..
annesi sürükleyerek çıkarıo evde.. bu sefer de evde ağlıo tam bir saat, ağlama sesleri yüzünden çocuklarım uyumuo bu sefer...
yatak odama dalar, çekmeceleri karıştırır, geçen rujumu duvarlara sürmüş ben lavabodayken..
yan kapıdan bişey istemeye korkuorum..
kapıyı açık gördüğü an içeri dalıo..
gitmio... gittiğinde ise evden çığlık sesleri gelio bi saat...
insan bi yerden sonra tahammül edemio..
kızımın elinden oyuncakları vurarak alıo, vermio, eline ne alırsa onu istio vermeyince yerde debelenio...
çocuk severim ama bazen çok çok bunalıyorum...
insan kendi çocuğuna bile bazen tahammül edemezken, bu kadar bunaltmaya da ilallah dedirtio....

Son düzenleme:
bir çocukta 15 yetişkinin enerjisi var derler..
çoğuda yerinde duramaz zaten..
ama daha karakteri oturmamış bir çocuğa kızmak yersiz..
ona dur demeyen anne babasına kızmak lazım..
daha küçük anlaması zor ama mesela o sizin bebeğinizi kıskandıkça
annesi hayır o senin kardeşin beraber oynayacaksınız dedikçe
çocuk bunu alır aklına..
yani suç yine büyüklerde..çocuğa boşuna kızmayın..

Kuzenim suan 8 yasinda. O bebeklikten beri simartilarak buyutulmus bir cocuk. Ona asla hayir denmedi. Eline keser aldi birak denmedi.
Cok kiskanc, yaramaz ve siddet gostermeye meyilli bir cocuk olarak bu yasa geldi. Oyle ki kiskancligindanhamile yengemin uzerine bicakla yurumus ve bicagi karnina saplamakla tehdit etmistir.

Simdi nasil mi? Her ay psikiyatriste gorunuyor. Diktorun dedigine gore cocukta hayir kelimesinin anlami olusmamis. Beynine dur komutu gitmiyormus. Ilac kullanmasi gerekiyor.

Ben asla onunla ayni ortamda bulunmuyorum. Sozde cocuk. Benim de cocugum var. ona zarar versin istemem. Kimse bas edemiyor o cocugu.

Cocuk yetistirmek bir sanattir. Oyle dogurup birakmak kolay. O cocugu egitmeyi bileceksin.

Allah sana sabir versin arkadasim.

Konu dışına çıkılmaya başlamış bende içimi dökeyim:))aşırı sinir oluyorum öyle yaramaz çocukların annesine tabi:)) çocukları sıkmamak gerekmiş, hayır denmemeliymiş falan katılmıyorum asla, bir çocuğa neyi öğretirsen, neye alıştırırsan öyle gidiyor(istisnalar vardır elbet onları geçiyorum belirteyim)sen evladım yapma demezsen o çocuk dışarıdada bildiği gibi davranıyor bazı kişiler kızmış çocuk sevilmez mi diye sevemeyen sevemiyor yapılacak birşey yok sevmek zorundada değil.Ben çocuklara bayılırım bazen ben bile sinirleniyorum evde küçücük çocuk gelip benim telefonumu, gitarımı, bilgisayarımı istiyor anneside ne olacak ver diyor onların evinde veriliyormuş ee sen böyle yaparsan millette sevmek zorunda değil.Kızsan olmaz yüzleri asılır, kızmasan için içini yer.Ben küçükken bir akrabamızın benimle yaşıt çocuğu vardı ev oturmasına gittiğimizde herkesi peşinden koştururdu ve bunun gayet bilincindeydi büyüdükçe böyle devam etti ilkokul çağlarımızda bir keresinde hiç unutmam vazonun içine kek atmıştı:))ve zevk alıyordu böyle yaptığı şeylerden.Çocuklar bizden daha akıllılar maşallah:))Konu sahibi arkadaşım hiç görme, aldırma sana bir zararı olmadıktan sonra birşey söyleme bırak kendi ailesi nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Son düzenleme:
bunun kan bağıyla alakası yok bence şımarık çocuğu babamın oğlu olsa sevmem tahmin ettiklerimdense haklısınız bende çok gıcık olurum gitmem olduğu ortamlara çocuk ama napim bende böyleyim :27::27:

valla ister istemez çocuğa da kızıosun yani...
şahsen ben bize gelmesini istemiorum çocuğun..
o bize bi saat gelince herşey alt üst oluo.. çocuklar uyumuo, eline çocukların oyuncaklarından bişey alıp banyoya gitmek için fırsat kolluo..
kaç kere klozetten oyuncak topladım...
çocuklara kızılmaz die bişey yok, kızılır da bağırılır da...
hiç kızılmayan çocukları da görüyoruz...
annelerinin emdiği sütü burnundan getiriolar..
uyardığm halde, yapma dedişğim halde bişeyi yapıosa kızarım, bağırırım... dayak asla, şidetle kınıyorum..
ama kırk kere uyarmama rağmen bişeyi ısrarla yapıosa sıkı bi azarı hakediyodur...
bi daha da yapmaz..
kızmanın azarlamanın dozunu aşmadıkca, bunu alışkanlık haline getirmedikce,bunun çocuğun psikolojisinde tamir edilemez bir yara açacğını hiç mi hiç zannetmiyorum...

Çocuğun aklı ermiyor demişsiniz ama ne hikmetse benim karnıma bakıp hamileliğimi anlayıp bana ve doğacak çocuğuma sinir olabiliyor...Ben etrafımda çok yaramaz çocuk gördüm ama parantez içinde belirtiyim yaramaz gıcık değil..Belkide ebeveynlerinde suç bilmiyorum bazen istediği olmasaydı, biraz ağlamayı öğrenseydi bu çocuk bu hale gelmeyecekti..Sonuçta bende kardeşime baktım bebekliğinde çok kızdım ama beni annesinden fazla severdi. Sevmek demek kimseyi tepene çıkarmak demek değildir. Ne her istediğini engelleyeceksin ne de her istediğini yapacaksın,, ara sıra bir engelle karşılaşmasını öğrenmeli,

Son düzenleme:
ay sanki benim görümcemin oğlunu anlatmışsin benimde hiç biriyle problemim yok çokta severim ama o çocuğun bu kadar şımarıkliği ve üstüne her görüşmemizde 1.5 yaşında ki kızımi vurması kimsenin ses etmemesi beni de çileden çıkarıyor:20:

çocuklar 2,5-3 yaş döneminde erken ergenlik yaşıyorlar benlikleri gelişiyor
ona sürekli hayır denmesi istediği şeyi yapmasına izin verilmemesi onu daha da çok hırçınlaştırır

bir arkadaş demiş 3 yaşındaki çocuğu sevmemek için ekstra çaba sarfetmem lazım diye aynen benim de öyle
oğlum öyle yaramaz öyle asi bir çocuk ki şuan 3 yaşında
sırf sizin gibi düşünen insanlar yüzünden onunla bir yere misafirliğe gitmek istemiyorum
beni anlayacak yavrumu anlayacak insanlarla takılmaya çalışıyorum

unutmayın USLU SESSİZ SAKİN ÇOCUK HER ZAMAN İYİ ÇOCUK TERBİYELİ ÇOCUK ANLAMINA GELMEZ...

ha bir arkadaşın dediğine istinaden de şunbu söylemek istiyorum
asla bir çocuk bilerek isteyerek ve sonuçlarının farkında olarak birinin gözünü çıkarmaya çalışmaz
hele ki bu çocuk daha 3 yaşındaysa.. pes diyorum artık...

Herkes kendi ayranını savunma derdinde... Ben evladımın baskasının evini dagıtmasını o bi çocuk amaaa diye aptalca bi edayla seyretmektense evde oturmayı tercıh ediyorum.
Sizin gibi rahat genis insanlar yuzunden de misafir kabul etmek istemiyorum.
Sizin gibi insanların hadleri bildirilmemiş şımarık cocukları yuzunden insanlar sıkıntıya giriyor.
Bu ne bencillik yahu?
Belli ki psikolojiden haberiniz yok acıp bıraz okuyun.
Yaptıgının farkında degılse neden oksamıyor da saldırıyor dıyorum bır cevabınız var mı??

konu sahibi bu böyle devam edecek çünkü annesi ona terbiye vermeyecek..alış..
aynı durum bende de var ..bendeki çocuk 13 yaşında..
annesi halen yapma dersem pısırık olur diyor..
çocuk nereye gitse cam çerçeve indiroyor..
ama iş anne babada ...o yüzden çocuğu suçlama..
ben bazen çocuğa canım yapma kocaman oldun diyorum
annesi bozuluyor..
yani çocuğunu altın topu gören annelerin çocukları böyle yaramaz oluyolar..

bende anneyim bebekleri ve çocukları çok severim , onlarla saatlerce oyunlar oynarım sohbet ederim
arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin bir veya daha fazla çocukları var , evime gelip dağıtırlar kırarlar dökerler ama çocuklarda bir sempati vardır veya anneleri öyle yapmalarını istemez peşinden koştururlar ama çocuktur anlamaz şımarır döker hiçbirşye demedim dememede ama benim en yakın dostumun 3 yaşını doluran bir kızı var birçocuk bu kadar şımartılmaz
arkadaşım aşırı dercede her dediğini yapıyor çocuk kesinlikle hayırı bilmiyor , geçenlerde evime geldiler arkadaşım eline yaş pastayı verdi çocuk aldı koltuklarıma ellerini süre süre yedi, neden masada yemiyor dediğimde sanki ben suçluymuşum gibi hemen arkadaşım bana -- inci öyle deme çocuk yeterki yesin nerede yerse yesin dedi
bende kıza canım bak oralara elini sürme gel masada ye tatlım falan deyince kız bastı çığlığı arkadaşımda hemen bana kızgın kızgın --ben ona hayır demiyorum yoksa pskolojisi bozulur ne olacakki dünya malı falan dedi
sonuçta dünya malı ama benim malım benim eşyam değilmi
ayıp olur diye birşey demedim koltuklarımı yıkattım
benimde 11 yaşında oğlum var şimdiye kadar kimsenin koltuklarına ellerini silmedi
hee aklıma gelmişken bu olaydan 2 hafta sonra arkadaşıma oğlumla gittik oğlum masada tost yiyordu hemen oğluma aman dikkat et yerleri yeni sildim dökme dedi
tabi bende hemen sende kızına koltuklarımda yemek yediriyordun hayır dediğimde tepki vermiştin neden şimdi sen tepki veriyorsun sonuçte buda çocuk dedim
acayip bozuldu kemküm etti
ben şımarık çocuklara değil onları şımartan anne babalara gıcığım
kimse sizin çocuklarınızı sizin kadar çekemez eğer çekmelerini istiyorsanız sizde onların çocuklarına aynı anlayışı göstereceksiniz

Son düzenleme:
Çocuğun aklı ermiyor demişsiniz ama ne hikmetse benim karnıma bakıp hamileliğimi anlayıp bana ve doğacak çocuğuma sinir olabiliyor...Ben etrafımda çok yaramaz çocuk gördüm ama parantez içinde belirtiyim yaramaz gıcık değil..Belkide ebeveynlerinde suç bilmiyorum bazen istediği olmasaydı, biraz ağlamayı öğrenseydi bu çocuk bu hale gelmeyecekti..Sonuçta bende kardeşime baktım bebekliğinde çok kızdım ama beni annesinden fazla severdi. Sevmek demek kimseyi tepene çıkarmak demek değildir. Ne her istediğini engelleyeceksin ne de her istediğini yapacaksın,, ara sıra bir engelle karşılaşmasını öğrenmeli,

Her kelimenizin altına imzamı atarım. Kesinlikle katılıyorum.
Mezhebi geniş aileler yüzünden doğuyor böyle çocuklar....
Hayır yani senin çocugun sana kıymetli, ben de onu senin kadar sevmek her yaptıgını gülümseyerek izlemek zorunda mıyım?
Nasıl bir mantıktır anlamıyor yorumları okudukca bu cocukların suclularını daha iyi müşahade ediyorum...

Son düzenleme:
Back
X