• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

İlahi gelincik :)

Karnındakini kıskanıp seni istemiyor mu? :)

Kardeş kardeşi bile kıskanırken bu çocugun böyle yapması sence de normal degil mi?
Hoş 3 yaşındaki çocuk karnındaki bebek olayını tam olarak kavrayamaz,
ama neler söyleniyor kimbilir o çocuga da seni itekleyip istemiyorum git diyor :)

İlerde 2. çocugun dogdugunda, ilk dogan çocugun diğerini kıskanınca da aynı tepkileri gösterebilecek misin? :D

Son düzenleme:
Çocuğun aklı ermiyor demişsiniz ama ne hikmetse benim karnıma bakıp hamileliğimi anlayıp bana ve doğacak çocuğuma sinir olabiliyor...
Ben etrafımda çok yaramaz çocuk gördüm ama parantez içinde belirtiyim yaramaz gıcık değil..Belkide ebeveynlerinde suç bilmiyorum bazen istediği olmasaydı, biraz ağlamayı öğrenseydi bu çocuk bu hale gelmeyecekti..Sonuçta bende kardeşime baktım bebekliğinde çok kızdım ama beni annesinden fazla severdi. Sevmek demek kimseyi tepene çıkarmak demek değildir. Ne her istediğini engelleyeceksin ne de her istediğini yapacaksın,, ara sıra bir engelle karşılaşmasını öğrenmeli,

aslında bu cümlenizden her şey anlaşılıyor.
hamilelik psikolojisi midir bilemem
gerçi huylar değişmez ama..
siz bayağı bayağı kıskanıyorsunuz bence bu 3 yaşındaki çocuğu

3 yasindaki bir çocuga boyle tepki duymaniz anormal geldi bana
Benim de çevremde çok çocuk var
Aralarinda uslu, yaramaz, simarik ne ararsak var
Beni benim kizimin terbiyesii ilgilendirir

Son düzenleme:
Doktorlar psikiyatrlar hep söyler çocuk deyip geçmeyin herşeyi anlıyorlar diye.

Ama bu kadarını da anlamaları mümkün değil.

Yok plan yapacaklar da herkesi parmaklarında oynatacaklar da bunlar işin abartısı bence.

Konu sahibinin abartısı yani.

evet plan yapmıyorlar ama şimdiki bıcırlar çok zeki
eğer zaafınızı yakalarsa kullanmayı çok iyi biliyorlar
en basit örnek sokak ortasında markette yerlerde sürüklenen ağlayan bir çocuk varsa dışarda ağladığında
aman rezil olmıyım diye istediği yapılan bir çocuktur
ağlamak en büyük silahları maalesef pedogoglar ağladığı zaman inatlatığı zaman odadadan çıkın diyor ama
ben bacağıma yapışmış avazı çıktığı kadar bağaran kızımla yemek yaptığımı bilirim yanından uzaklaştıkça o benim yanıma gelir öyle ağlardı sırf of tamam yeter artık deyip istediğini yapıyım diye :52:

birgün kızımla sünnet mevlüdüne gittik evi balonla doldurmuşlar gelen çocuklara vermek için
tabi kızımada verdiler oturuken ev sahibinin akrabalarından birinin çocuğu geldi kızımın elindeki balonu çekti aldı
ben uyarmaya çalıştığımdaysa depinmeye ağlamaya başladı bende mecbur kızımı ikna edip başka balon istedim
çocuğa kızamıyorum çocuk bu ama anne çok önemli gerçekten kadın gayet umursamaz kendi keyfinde

Zamanın cocukları hakketen büyümüste kücülmüsler lafına cuk oturuyo ... cocuga cok ilgi göstermislerdir, sımarık yetismistir dogal olarak sizde cocugunuzun ustune dusersenız öyle olur en bastan yetistirmeye baglı bu durum bi yandan da adı ustunde "cocuk" :27:

Bence çocugun davranışlarından çok, herkesin onun etrafında pervane olmasını kıskanmışsın :)

Hamilesin, kimbilir aklında belki de benim çocugumun peşinde de
böyle pervane olacaklar mı diye düşündüğünü düşünüyorum
En çok da eşin için.

Önceki konularınla baglantı kurarak yorum yaptım
ve yanılmadıgımı düşünüyorum :)

Önceki konularını hatırlamıyorum ama kesinlikle aynı şeyleri düşündüm.

herkes arkadas cok yüklenmis. belki ifade bicimi hatali benim fikrim her cocuk kendi ana babasina kiymetli senin cocugunun nazini sen cekersin ben cekmem cekmekte zorunda degilim. burda asil gicik olunacak taraf anne baba ve aile büüykleri.

benimde oglum var abimlere kardesime ziyarete gittik mi gözüm hep üstündedir aman bisey kirip dökmesin diye cünkü cocuklari yok evleri düzenli tahammül edemeyebilirler ki tabii bisey. cocuk benim cocugum mecbur terbiyesini verip kimseyi rahatsiz etmemesi gerektigini ögretmem lazim özel vakialar haric. yani degil yenge dayisi nin bile mecburiyeti yok yani 3 yasindaki cocuk ne diye hafta sonu dayiya yollanir cocugu baslarindan atiyorlar besbelli.

böyle insanlara bende sinir oluyorum sanki bi bunlarin cocuklari var sahzede getirmisler dünyaya tabiki cocuga kizacaksin sinirlari ögreteceksin, ne o öyle:36:

yapmayın allah aşkına,3 yaşındaki bir bebekten bahsediyorsunuz.eminim sizin bebeğinizden de hoşlanmayan,sinir olan birileri çıkacaktır böyle giderse:34:

Herkes kendi ayranını savunma derdinde... Ben evladımın baskasının evini dagıtmasını o bi çocuk amaaa diye aptalca bi edayla seyretmektense evde oturmayı tercıh ediyorum.
Sizin gibi rahat genis insanlar yuzunden de misafir kabul etmek istemiyorum.
Sizin gibi insanların hadleri bildirilmemiş şımarık cocukları yuzunden insanlar sıkıntıya giriyor.
Bu ne bencillik yahu?
Belli ki psikolojiden haberiniz yok acıp bıraz okuyun.
Yaptıgının farkında degılse neden oksamıyor da saldırıyor dıyorum bır cevabınız var mı??

Terbiyenizi takinin ve konusma tarzniza dikkat edin... Pedegoji kitaplarindan haberim var. Bol bol AdemGunes okurum. Tavsiye ederim ancak her cocugun yaratilisi farkli ve de hepsi kitaplarda yazmıyor... ayrica genis anne oldugumu nereden cikarttiniz uslubunuz oyle yanlis ki... verecek cevap bulamıyorum... ne bu kin bu nasil kararmis bir kalp.. 3 yasindaki cocuk ne amacla birinin gozune parmagini sokar ciksin kor olsun diye yani oyle mi..

ha bu arada"Sizin gibi insanların hadleri bildirilmemiş şımarık cocukları" derken benim yavruma ise bu laf...
size asla hakkımı helal etmiyorum.. günahsız olan bir çocuğun dahi hakkına girdiniz..
benim oğlum evet yaramaz ve asi bir çocuk çünkü kişiliği gelişiyor benlik savaşı veriyor
sakin sakin oturduğu da oluyor bağırıp ağladığı birşeyler için tutturduğu da..
çocuk olmanın gereklerini yerine getiriyor o kadar...

Son düzenleme:
Çocuğun aklı ermiyor demişsiniz ama ne hikmetse benim karnıma bakıp hamileliğimi anlayıp bana ve doğacak çocuğuma sinir olabiliyor...Ben etrafımda çok yaramaz çocuk gördüm ama parantez içinde belirtiyim yaramaz gıcık değil..Belkide ebeveynlerinde suç bilmiyorum bazen istediği olmasaydı, biraz ağlamayı öğrenseydi bu çocuk bu hale gelmeyecekti..Sonuçta bende kardeşime baktım bebekliğinde çok kızdım ama beni annesinden fazla severdi. Sevmek demek kimseyi tepene çıkarmak demek değildir. Ne her istediğini engelleyeceksin ne de her istediğini yapacaksın,, ara sıra bir engelle karşılaşmasını öğrenmeli,

şimdi sizi daha iyi anladım... tüm ilgi sanırım o 3 yaşındaki küçük yaramazda.. kendinizce siz de haklısınız..
bana ve doğacak bebeğime sinir olabiliyor derken 3 yaşındaki çocuk di mi sinir olan.. çok enteresan..

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

bende senin gibi bu anlattığın tipte çocuklara sinir oluyodum canım. ama anne olunca durum değişti tabi yine sinirleniyosun ama çocuğun o yaşta neden böyle olduğunu anlıyabiliyosun. kimi çocuğu aile şımartıyo ama kimside tamamen çocuğun karakterinden.
örneğin olum biyeri karıştırır hayır derim geri döner ama aklı hep orda. bide hareketli bir çocuksa sürekli dip köşe kurcalar bize şımarıklık gelsede bu onun nekadar meraklı bi çocuk olduğunu gösterir. ayrıca 1buçuk yaştan 3 yaşa kadar çocukların birde 2 yaş sendromu varki allahım o nasıl bişi. ben hep bunu hep şımarıklığa yorardım oğlum 1buçuk yaşında bu sendromla ilgili yaptığım araştırmalarda benzerliklerini çok görürüm. bide hep derlerdi bana gerçekten öyle irdeleme allah irdelediğin gibi çocuk veriyo sonra :) sana karşı bi terbiyesizlik küfür vs yoksa niye takıcan kafana bırak şımarıklığını çeken varsa şımartsın çeksin.

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(
Emin olun oda büyüdüğünde sizi sevmeyecek ve size sinir olacaktır. biraz daha aklı ersin herşeyi anlayıp sizden uzaklaşır sizde rahatlarsınız merak etmeyin!!! daha 3 yaşında yazık kadınlar kulübüne bile konu olmuş yavrum..

hayırı bilicek çocuk ama herşeyde değil
benimde etrafımda çok anne ve çocuk var
çocuk toprakla oynayacak hayır üstün pislenir
ama çocuk küfür eder karşısına geçer gülerler
çocuk anneye vurur karşına geçer güler
vurma olayını bende kızımda çok yaşadım
eliyle değilde daha çok kafama oyuncak geçiriyordu küçük hanım
bir hayır iki hayır bigün kafamın ortasına en sevdiği dinazorunu geçirince
dinazorun annene vurduğun için seni bırakıp gitti dedim sakladım
kıyamet koptu tabi
10-15 gün çıkarmadım ve birgün dinazoruna mektup yazdık bir daha anneye vurmucam özür dilerim diye :)))
dinazor geri geldi birdaha ne zaman vurmaya kalksa bak dinazor yine seni bırakır tehtdi işe yaradı :))
baştan önlem almak lazım yoksa başedilemez oluyorlar
ve tabi neye hayır diyeceğimizi iyi bilmemiz şart

aynen öyle ağzınıza sağlık...
o dinazoru fırlatması size zarar vermek için değil
siz onun annesisiniz o daha küçücük sizi incitmek ister mi..
oyun zannettiği için yaptığı birşey sadece.. çözümünüz çok hoşuma gitti bunu ben de deneyeceğim..
bu çocuk vuruyor birşeyler fırlatıyor diye terbiye alamamış anlamına gelmiyor...sadece öğreniyor daha filiz...

hayırı bilicek çocuk ama herşeyde değil
benimde etrafımda çok anne ve çocuk var
çocuk toprakla oynayacak hayır üstün pislenir
ama çocuk küfür eder karşısına geçer gülerler
çocuk anneye vurur karşına geçer güler
vurma olayını bende kızımda çok yaşadım
eliyle değilde daha çok kafama oyuncak geçiriyordu küçük hanım
bir hayır iki hayır bigün kafamın ortasına en sevdiği dinazorunu geçirince
dinazorun annene vurduğun için seni bırakıp gitti dedim sakladım
kıyamet koptu tabi
10-15 gün çıkarmadım ve birgün dinazoruna mektup yazdık bir daha anneye vurmucam özür dilerim diye :)))
dinazor geri geldi birdaha ne zaman vurmaya kalksa bak dinazor yine seni bırakır tehtdi işe yaradı :))
baştan önlem almak lazım yoksa başedilemez oluyorlar
ve tabi neye hayır diyeceğimizi iyi bilmemiz şart

Masallah tam örnek bir annesiniz :34: insallah bende sizin gibi olurum imrendim vallahi... :1:

Bencede kinamayin cocugu aksine yakinlasmaya calisin onu oyaliyacak birseyler bulun tamam elbetdeki annesi degilsiniz ama eminim anlamiyordur sonucta 3 yasinda daha...

yegenim iki yasina gircek hayirlisi ile o da hic yerinde durmaz hep doker mesela su verirdik eline bardagi yere cevirip dökerdi suyu sonra anlatdikca gosterdikce ögrendi

hersey sabirla olur kendi cocugunuz oldugunda anlarsiniz insallah

Boyle simartilmis cocuklara ben de tahammul ediyorum. Cocuk yetistirmek her istedigini yapip herseyi almak, herseyine he demek degil.
Etraf ot gibi buyutulmus insanlarla dolu zaten, bu insanlar insan icine cikinca afalliyorlar, herkese sorun cikariyorlar orman kanunlarini uygulayarak, ailelerince egitilmemisler cunku. Nasil davranilir bilmiyorlar.

Ilerde anne baba, buyuk tanimayip herkesi ezen, okulda sinif arkadaslarina, ogretmenlerine sorun cikartan, ileri de gidip ogretmenine vuran cocuklar boyle buyutulmus (yetistirilmis diyemiyorum) cocuklardan cikiyor iste. Gelecegin serserisini yetistiriyorlar haberleri yok. Yazik o cocuga.

sen sen ol arkadaşım sakın ha kınama başına gelmeden ölmeyeceğin hadisi şerifte bildirilmiş..zira yaşadım ben...bekarken annemin bi arkadaşının çocuğunu çok kınamışım ki sanırım aynısı bende mevcut şuan:))) Allah sağlık uzun ömür ve usluluk nasip etsin ..11 aylık bebeğim yemin ediyorum evin içinde serbestken 5 dk oturmuyor..5dk ya...kızımın bebekliğiyle karşılaştırıyorum da oğlum tam bir terminatör:DDD hayırı öğrensin cısss denilmesini öğrensin kızım sakın gülme diyorum...ve seneler önce kınadığımı hatırlayıp eşime aman sakın kimseyi kınama bak bizi de var diyorum.
takma çocuğu sen bakmıyorsun ya boşver ama size gelince bişi kırmasına musade etme kapıları kapat olabilciğince çaktırmadan gözhapsine al...peşinde gez mesela odadan dışarı çıkınca...bize gelen misafir çocukları yaramazsa olabildiğince izlemeye alıp antredekyen "canım lütfen yapma istemiyorum"diye işaret parmağımı sallayarak güzelce gayet ciddi bir ses tonuyla uyardığımda işe yaradığını gördüğüm günden beri bunu yapıyorum:))) annesine çaktırmadan ciddi bir dille ve işaret parmağımla uyarmak en iyi yöntem..zira annesi oturup çocuğuna hiç bakmayan kızımın beşiği dahil bişeyleri kırıp sırıtarak "aa kırmış mı" diyen misafirlerim oldu benim...

Son düzenleme:
bunlar hep anne babadan kaynaklaniyor emin olun o kadar cok gordumki orneklerini benim dayimin oglu daha 2 yasinda 2 yada 3 tane cumle kuruyor birgun bana demezmi abla sen benim teyzeogluyla evlin timammi diye yengemle yegenide nasil guluyorlar eve gittim annemde demezmi cocuk o hatta bebek tamam iste anne o bebek toplasan 5 tane cumle kurmaz bunu nasil biliyor yengem ogretiyor diye evet kesinliklede eminim yengem soyletiyordu ustelik teyzemin 2 tane cocugu nereye gitseler milletin butun evinde ne kadar degerli biblo sus var kirip dokerlerdi teyzemde baygin baygin kerem sila yapmayin annem baskada tik yok eee parasini o vermiyor need olsa birgun bize birakti teyzem benim butun kitaplarimi yirtmislar :53:girdim resmen aglamakdan gozlerim sisti nasil bagirdiysam cocuklar anneleri gelene kadar yerlerinden kalkmadilar asla vurmadim cokda karsiyim teyzemde ayyyy ne yaptin cocuklarima dedi bende anlattim kizlar dedigi lafa bak iki kici kirik kitap icinmi cocuklarimi korkuttun :53:onun iki kicik kirik kitabin parasini gectim yilin ortasinda nerden bulacam diye bilgisi yoktu sanirsam oyle annelerin boyle cocuklari olur tabiki eeee benimde cocuklarim yaramaz ama asla kimseye hicbir canliya zarar vermezler nerde duracaklarini cok iyi bilirler yanlissa asla gulmem buyuk insan gibi alir karsima konusurum ikinciyi asla tekrarlamazlar

Back
X