• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

Hay ellerini öpeyim arkadaşım... Ne güzel yazdın...
Kendi ezik büyümüş anneler daha çok yapıyor bunu çocuğuna...
Aman benimki ezik olmasın...
Ama el insaf, benim kabahatim ne?
Seni seviyor görüşmek istiyorum diye çocuğunun evime hasar zarar vermesine seyirci kalmak zorunda mıyım?
Dünya malıymış lafa bak...
Vallahi dövesim geliyor öyle anneleri....

Bimem inanır mısınız ama, benim kedim var beş yaşında, benimle yaşıyor.
Hayvan içgüdüsel olarak tırnaklarını törpüleme ihtiyacı duyuyor ve bunun için halılarımı kullanıyordu.
Bir yaptı alıp oturttum tırmıkladıgı yere kestim ve törpüledim orada tırnaklarını bir daha yapmayacaksın dedim,
iki yaptı üç yaptı sabırla aynı şeyi yaptım ben de. Ve şimdi hiçbir yeri tırmalamıyor.
Masada et de yeseniz tavuk da yeseniz balık da yeseniz asla başını uzatmıyor koklamıyor bile...
Tuvaletinden başka hiçbir yere hiçbir şey yapmıyor. Çıkaracağı zaman bile tuvaletine koşuyor ki evim dubleks ve tuvaleti üst katta. Hatta tuvaletinden çıkınca hemen tuvaletinin yanındaki nemli beze patilerini siliyor, ve yanıma öyle geliyor.
Üstelik bu bir hayvan.
Ama sıkı bir eğitimle o bile yola geldi.
Ay bu hayvan bunda akıl yok irade yok deyip otursaydım şimdi milyarlık mobilyalarımın çöplerini topluyor olurdum.
İnsanlar ne yardan ne de serden geçmeden iş yapmayı bilmiyor, beceremiyorlar ne yazık ki...
Yeter ki onların tv deki dizileri kaçmasın da çocuk halıya mı yapıyor yapsın aman...
Böyle sorumsuz ve tembel anneler yüzünden ortalık serseri dolu şimdi...
O çocuklar büyüdüklerinde de herkesten aynı anlayış ve ilgiyi bekliyor çünkü tıpkı "alıştırdığınız gibi"
Ama göremiyor mümkün de değil böylece apışıp kalıyorlar...
Siz sanıyor musunuzki üniversitede hocası kaldığı dersten sırf o çok üzülüp "psikolojisi bozulacak" diye geçirecek çocuğunuzu?
Umrunda olmaz, basar FF'i oturtur aşağı...
Çocuklarınızı şımartarak onlara ve dünyaya kötülük ediyorsunuz başka bir şey değil....

Her türlü psikolojiden anlıyorsunuz madem bu durumda evde nasıl hayvan besliyorsunuz..İç güdüsel olarak demişsiniz ewet ama o hayvancagızın sizin törpünüze ihtiyacı oldugunu sanmıyorum sizin gibi insanlar para vererek aldıgı için, doğal ortamlarından uzak kaldıgı için genetikleri bile bozuluyo..

Bide MİLYARLIK mobilyalarınız DUBLEX eviniz varki o konuya hiç giremiyorum nutkum tutuluyo: ))

Neyse konu çocuklardı..

Benimde oğlum kimine göre yaramaz hatta bazen bana görede..

Ama anne olanlar daha iyi bilirki bi çocuga hayır dedikçe o çocuk onu yapma ihtiyacı hisseder..

Kimi annenin dikdatörlüğünden korkan çocuk belki onu o an yapmaz sadece erteler..

Çok mühim kendine zarar vermeyecek bişey olmadıkça bende engellemem..Ama misafirliğe gittiysem kimsenin mobilyasına eşyasına göz göre görede zarar verdirttirmem..

Ben böyle yetiştiricem şöyle yetiştiricem diye kimsede çok havalara girmesin büyük konuşmasın bence..

Konu başlığın çok itici.
Seninde mercimek kadar çocuğun olacak.
3 yaşında koca bir adamdan bahsediyor gibi yazmışsınız ama 3 yaşında bebek sayılır o .
Siz bence eşinizin çocuğa olan ilgisini kıskanıyorsunuz .

çocuğum olmadan önce bende senin gibi
mercimek kadar bir çocuğa haz etmiyordum
şımartmışlar yüzlemişler derdim hep
anladımki sadece şımarık çocuk yapmıyor bunu
anne oldum bebekken çok uslu olan kızım 2 yaşına ramak kala çıldırdı
ve bu 3.5 yaşına kadar sürdü herşeye ağlar dışarı çıkarsın içeri girmez
biri gelir arkasından ağlar biyere gideriz eve gelmicem diye ağlar
markete giderim istediğini almıyorum diye ağlar
çok zor bir 2 yaş sendormu geçirdik
her istediğini yapan bir annemiyim hayır
sürekli poh pohlayan bir annemiyim hayır
ağlıyor diye istediğinide yaptıramadı bana hiçbir zaman
ama yinede ağlamalarını agresifliğini geçirememiştim
çocuk büyütmek gerçekten bir sanat
ayrıca bizim memleketimizde anane babane dedeler çok fazla karışıyorlar
benim kızım ilk ve tek torun ben almasam ya anane yada babane ye istediğini yaptırıyor sıpa
onlarıda ne kadar uyarsmda sürekli engel olamıyorum
çocuktur bu anlayışlı olmak lazım ve sakın kınama aman diyim :)))

Ben anlıyorum sizi, her insan çocuk sevmez, sevmek zorunda da değildir, tüm çocukları sevip şımarık yaramaz çocukları sevmiyor da olabilirsiniz, o zaman mesafe koyacaksınız, gidip gelmeyeceksiniz, buna kimse sizi mecbur edemez.
Bazı arkadaşlar çok atıp tutmuş, benim de daha 1.5 yaşında bir kızım var, çok yakınlarım ve kızımı çok sevdiğinden emin olduklarım (görümcelerim, annemler v.s.) dışında kimsenin evine gitmiyorum, çünkü benim evim çok sade döşeli, aksesuarlar v.s. yok, kızım alışık değil, o tarz şeyleri görünce çok kurcalıyor, kimsenin evini dağıtmaya, onlar için kıymetli şeyleri kırıp dökmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum. Gidip orda kızım yapma, kızım dur diyip kendime de ev sahibine de günü rezil edeceğime gitmem otururum evimde.
Aynı şekilde çok yaramaz çocuğu olanların da evime gelmesini istemiyorum, hem kızıma zarar verdikleri hem de diken üstünde oturmama neden oldukları için.

Ben henuz anne olmadigim icin ya empati yapamiyorum ya da cok vicdansiz bir anne olacagim. Yaramazlik ve kipir kipirlik ayri simariklik ve terbiyesizlik ayri bende. 3 yasindaki bir cocuk konu sahibinin anlattigi sekilde hareket ediyorsa benim gozumde cocukluktan cikip canavara donusmustur. Ebeveynleri de sorumsuzlukta kendilerini asmis demektir.

Malesef bu tur minik canavarlara ne kadar olumlu ve hosgorulu yaklasmaya calisirsam calisayim bir yerden sonra beni gercekten delirtiyorlar. Cocuktur yapar deyip gecemiyorum ben. Kirilsin dokulsun dunya mali bu, aman simdi psikolojisi bozulur da diyemiyorum. Ayni cocuk o hareketleri kendi evinde yapinca popoya saplagi yiyor da neden benim evimde yapinca masum yavrucak oluyormus :20: Kazara dokulur kirilir, simarikligi tutmustur, anne-babasina inatlasacagi tutmustur eyvallah ama bile bile yapiyor ve ebeveyn de buna ses etmiyorsa orda duracak arkadas :45:

Eger cocugun tavirlari cok rahatsiz ediyorsa, gorusmelerinizi azaltip rahatsizliginizi uygun bir sekilde dile getirin. Boyle sinir olarak hayat gecmez. Ustelik minik bir cocuga sinir olarak kendi vicdaniyla da hesaplasiyor insan surekli, bu bence daha da agir gelir insana.

3 yaşında bir çocuk sizi sinir etmek için şımarıklık yapmaz.
Onun tam şımarma zamanı...
Bence sizde yapın bir çocuk, İlgi sizinkine kayınca rahatlarsınız:51:

off bide şu var artık yok hiperaktif yok piskolojisi bozulur sanki bizim piskolojimiz yokmuş annem bi bakardı mum kesilirdik piskolojimizde gayet düzgün :1: şimdiki anneler okadar rahatki çocukları ortalığı dağıtsada sesleri çıkmıyor (bayağı fazla diyelim) yabancıların çocukları nasıl saygısızsa bizimkilerde öyle oluyor mağlesef onlarda çocuklarına hiç bağırmazlar karışmazlar :34:

off bide şu var artık yok hiperaktif yok piskolojisi bozulur sanki bizim piskolojimiz yokmuş annem bi bakardı mum kesilirdik piskolojimizde gayet düzgün :1: şimdiki anneler okadar rahatki çocukları ortalığı dağıtsada sesleri çıkmıyor (bayağı fazla diyelim) yabancıların çocukları nasıl saygısızsa bizimkilerde öyle oluyor mağlesef onlarda çocuklarına hiç bağırmazlar karışmazlar :34:

Annemin dediği gibi bizim zamanımızda çocukların psikolojisi yoktu :27: fırçayı yer otururduk, şimdikilere höt desen psikolojileri bozuluyor

Çocuklardan çok şey öğreniriz. Örneğin ne kadar sabırsız biri
olduğumuzu… (Franklin P. Jones)

ben de her zaman şu sözü düşünerek hareket ediyorum;

ağaç yaşken eğilir.

bir yerde dur sınırını öğrenmek zorunda.

yoksa o sınırı hep zorlar.

biraz daha biraz daha derken artık zarar sizi geçip çevreye olacak.

evet keşfetme zamanı olabilir ama bu zamanda aileleri tarafından o kadar güzel yönlendirlip çevreye zarar vermeden keşfedenler de var ki.

iş aileleye düşüyor.

hayırı bilicek çocuk ama herşeyde değil
benimde etrafımda çok anne ve çocuk var
çocuk toprakla oynayacak hayır üstün pislenir
ama çocuk küfür eder karşısına geçer gülerler
çocuk anneye vurur karşına geçer güler
vurma olayını bende kızımda çok yaşadım
eliyle değilde daha çok kafama oyuncak geçiriyordu küçük hanım
bir hayır iki hayır bigün kafamın ortasına en sevdiği dinazorunu geçirince
dinazorun annene vurduğun için seni bırakıp gitti dedim sakladım
kıyamet koptu tabi
10-15 gün çıkarmadım ve birgün dinazoruna mektup yazdık bir daha anneye vurmucam özür dilerim diye :)))
dinazor geri geldi birdaha ne zaman vurmaya kalksa bak dinazor yine seni bırakır tehtdi işe yaradı :))
baştan önlem almak lazım yoksa başedilemez oluyorlar
ve tabi neye hayır diyeceğimizi iyi bilmemiz şart

Kınamayın kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz...

30 yıllık hayatımda bunun örneklerini çok kez gördüm.

Gerçekten kötülemek kınamak birşey kazandırmıyor insana.

Hele bu denli öfke duymak...hem de ufacık bir çocuğa bu duyguları hissetmek beslemek...

Eşimin halasının torunu çook iştahsız bir çocukmuş yediğini kusar dururmuş halam sokaklarda balkonlarda yedirmeye çalışırmış çocuğu.

Eşimin yengesi çok kınamış ne biçim çocuk nasıl çocuk bu yemiyor zorluyor insanı bezdirir hayatından vs gibi laflar sarfetmiş.

Şimdi yengesi iştahsız torunlarla uğraşıyor sokaklarda balkonlarda yedirmeye çalışıyor.

Demem o ki sakın kınamayın başınıza aynısı geliyor.

ya o birazda çocuğun yapısıyla alakalı. çok korkutulan ya da her dediği yapılan çocuklar genelde senin dediğin gib oluyor. sen çocuğun her dediğini yapmak zorunda değilsin boşver öbürleride ne isterse yapsın. eşine gelince şimdi normal böyle olması ama yeğeni kendi çocuğuna zarar verirse eğer korumaz bu kadar merak etme. ben nelerini gördüm. mesela bir tanesi başka bir çocuğun başına çelik tencere kapağıyla vurdu da annesi ama yapma oğlum dedi o kadar hemde gülerek. yine geçen gün kızımı eğlenceye götürdüm başka bir çocuk milletin çocuklarını sıkıştırdı saçını çekti bunun annesinde tık yok canım yapma ama dedi o da gülerek tabi çocuğunda çok umurunda. başka bir olay da evimize misafir gelmişti bende küçüktüm çocuğun biri prizi duvardan sökmüş diğer çocuklara zorla kabloları elletmeye çalışıyordu. yani ne yaramazları var bunların.

özellikle erkek çocuklarda baba çok büyük model
eğer baba evde küfürlü konuşuyorsa
anneye kötü davranıyorsa çocukdada aynı şeyler gözleniyor
ve maalesef erkek çocukları gerek anneler gerekse büyükler tarafından fazlaca
poh pohlanıyorlar
o erkek elleşmeyin oğluşuma paşa o paşa
küçük adam yapıyorlar hemen sen kralsın paşasın
herşeyi hak ediyorsun mesajı kodlanıyor çocuğa

3 yaşında bile olsa bence bu kadarı olmamalı.
aile karşısına alıp konuşmalı.
anaokulunda bir öğretmen bile o yaşta bir çocuk başkalarına bunları yaparsa müdahale eder.
anlatır.
o daha çocuk, öğreniyor, böyle böyle öğreniyor demez.
anlatır.doğruyu yanlışı konuşur.

Seni itekleyen kakalayan bir çocuğun varlığı, istemiyorum git diyen biri.. Karnındakini sürekli kıskanan onu sevmiyorum diyen birisi.. Tabi ki hiç bir zararı yok bana..Yarın doğurduğumda kim bilir ne yapacak, nasıl davranacak bebeğime Allah bilir..

3 yasinda akli eriyormu sence ?
kiskanmak illaki oluyor bir sizinkiyle alakali degil..
dogurdugunuzdada dikkat edersin her cocuk alismaz hemen yeni bir kardese..

çocuk ya hu.
adı üstünde. çocuk
öyle anlatmışsınız ki 3 yaşında değil 20 yaşında genç birinden bahsediyor gibi
''herkesi parmagında oynatan,ne yapacagını şaşıran..''
yapmayın Allah aşkına..

bide en basta yazmassiniz yok iste iteleyip kakaladigini vs her neyse iste tepki alinca,
basliyorsunuz soyle yapti boyle dedi demeye en bastan yazin herseyi ona gore degerlendirelim,
bir tek konu sahibi icin demiyorum genel konularda boyle..:31:

Bence çocugun davranışlarından çok, herkesin onun etrafında pervane olmasını kıskanmışsın :)

Hamilesin, kimbilir aklında belki de benim çocugumun peşinde de
böyle pervane olacaklar mı diye düşündüğünü düşünüyorum
En çok da eşin için.

Önceki konularınla baglantı kurarak yorum yaptım
ve yanılmadıgımı düşünüyorum :)

Doktorlar psikiyatrlar hep söyler çocuk deyip geçmeyin herşeyi anlıyorlar diye.

Ama bu kadarını da anlamaları mümkün değil.

Yok plan yapacaklar da herkesi parmaklarında oynatacaklar da bunlar işin abartısı bence.

Konu sahibinin abartısı yani.

Back
X