- Konu Sahibi gelinciK8787
Hay ellerini öpeyim arkadaşım... Ne güzel yazdın...
Kendi ezik büyümüş anneler daha çok yapıyor bunu çocuğuna...
Aman benimki ezik olmasın...
Ama el insaf, benim kabahatim ne?
Seni seviyor görüşmek istiyorum diye çocuğunun evime hasar zarar vermesine seyirci kalmak zorunda mıyım?
Dünya malıymış lafa bak...
Vallahi dövesim geliyor öyle anneleri....
Bimem inanır mısınız ama, benim kedim var beş yaşında, benimle yaşıyor.
Hayvan içgüdüsel olarak tırnaklarını törpüleme ihtiyacı duyuyor ve bunun için halılarımı kullanıyordu.
Bir yaptı alıp oturttum tırmıkladıgı yere kestim ve törpüledim orada tırnaklarını bir daha yapmayacaksın dedim,
iki yaptı üç yaptı sabırla aynı şeyi yaptım ben de. Ve şimdi hiçbir yeri tırmalamıyor.
Masada et de yeseniz tavuk da yeseniz balık da yeseniz asla başını uzatmıyor koklamıyor bile...
Tuvaletinden başka hiçbir yere hiçbir şey yapmıyor. Çıkaracağı zaman bile tuvaletine koşuyor ki evim dubleks ve tuvaleti üst katta. Hatta tuvaletinden çıkınca hemen tuvaletinin yanındaki nemli beze patilerini siliyor, ve yanıma öyle geliyor.
Üstelik bu bir hayvan.
Ama sıkı bir eğitimle o bile yola geldi.
Ay bu hayvan bunda akıl yok irade yok deyip otursaydım şimdi milyarlık mobilyalarımın çöplerini topluyor olurdum.
İnsanlar ne yardan ne de serden geçmeden iş yapmayı bilmiyor, beceremiyorlar ne yazık ki...
Yeter ki onların tv deki dizileri kaçmasın da çocuk halıya mı yapıyor yapsın aman...
Böyle sorumsuz ve tembel anneler yüzünden ortalık serseri dolu şimdi...
O çocuklar büyüdüklerinde de herkesten aynı anlayış ve ilgiyi bekliyor çünkü tıpkı "alıştırdığınız gibi"
Ama göremiyor mümkün de değil böylece apışıp kalıyorlar...
Siz sanıyor musunuzki üniversitede hocası kaldığı dersten sırf o çok üzülüp "psikolojisi bozulacak" diye geçirecek çocuğunuzu?
Umrunda olmaz, basar FF'i oturtur aşağı...
Çocuklarınızı şımartarak onlara ve dünyaya kötülük ediyorsunuz başka bir şey değil....
Her türlü psikolojiden anlıyorsunuz madem bu durumda evde nasıl hayvan besliyorsunuz..İç güdüsel olarak demişsiniz ewet ama o hayvancagızın sizin törpünüze ihtiyacı oldugunu sanmıyorum sizin gibi insanlar para vererek aldıgı için, doğal ortamlarından uzak kaldıgı için genetikleri bile bozuluyo..
Bide MİLYARLIK mobilyalarınız DUBLEX eviniz varki o konuya hiç giremiyorum nutkum tutuluyo: ))
Neyse konu çocuklardı..
Benimde oğlum kimine göre yaramaz hatta bazen bana görede..
Ama anne olanlar daha iyi bilirki bi çocuga hayır dedikçe o çocuk onu yapma ihtiyacı hisseder..
Kimi annenin dikdatörlüğünden korkan çocuk belki onu o an yapmaz sadece erteler..
Çok mühim kendine zarar vermeyecek bişey olmadıkça bende engellemem..Ama misafirliğe gittiysem kimsenin mobilyasına eşyasına göz göre görede zarar verdirttirmem..
Ben böyle yetiştiricem şöyle yetiştiricem diye kimsede çok havalara girmesin büyük konuşmasın bence..