• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

Siz yabancı olduğunuz icin cocuğun tavırlarından rahatsız olmanız doğal, diğerleriyle kan bağı var sevilecek bir yön buluyorlar demek ki.

sımarık cocukları bende sevmem genelde ama benımde bır bebeğım var basımıza neler gelecek daha kımbılır manada vermemmek lazım.annesı tum ısteklerı yapıyo heraldekı boyle olmus cocuk.aslında oda bı bebek daha emınım sevımlıdır ama sevmeyınce sevılmıyor canım senı anlıyorum gercekten ama yapacak bısey yok mecbur katlanıyoruz.gorumcen hıc rahatsız olmuyormu bu durumdan pekı

sizi anlıyorum.benimde ikiz kuzenlerim var çok yaramazlar durdan sustan anlamıyorlar.siz gene belli bi süre onla berabersin ben onlarla kalıyorum :)
size tavsiyem takmayın onu naparsa yapsın annesi babası düşünmüyo siz mi düşüneceksiniz yani...

anliyorum ve korkuyorum benim oglum da simarik olursa diye :( cunku ben kendi kanimdan da olsa katlanamam

bende görümcenim çocuğundan pek haz etmeyen biriyim, ama bu haz etmeme ben doğum yaptıktan sonra başladı, sen daha şimdiden böyle olursan, doğum yaptıktan sonra çocuk ne kadar itici gelecek kim bilir,
çünkü gelip karışacak hatta belki kucağına almak isteyecek ve ver nolcakki falan diyecekler, bende benzer şeyler yaşadım tahmin edebiliyorum yani
allah sabrını artırsın

ama çocuğun bir suçu yok bunuda unutma o daha çocuk
mümkün olduğu kadar aynı ortamda olmamaya gayret et, ama eşine bunu bu şekilde söyleme hep bi bahane bul bir arada olacağınız zamanlarda yada bir araya gelseniz bile bunu kısa kes, zaten hamilesin sağlık sorunlarını öne sür rahatsızım de falan filan

Görümcemde rahatsızdır elbet ama psikolojisi bozulur diyebağırmamış bu hale getirmiş, kayınvalidem desen çocuklara kızılmaz kızarsanız bende size kızarım diyen biri. Bana zararı var mı yok mu bilmem ama daha şimdiden karnımdaki bebeği kıskanıyor ona birşey almayın onu sevmiyorum diyor.. Akrabadaki tüm küçük çocukları sevmiyor. Çünkü herbiri onun kuması sanki, Benim karnıma baktıkçada moreli bozuluyor :D

zaten sevmek zorunda değilsiniz.görmezden gelin. şımarıksa ailesine,onunla ilgilenenlere şımarıklık yapıyordur. size bir zararı yoksa yanınıza gelip sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok bana göre.

Bir insanı sevmedin mi sevemezsin,
bunun bebesi dedesi yok..

mercimek kadar da olsa ısınmadın mı ısınamazsın..
ve bu ömürboyu böyle sürer..

benimde bir kuzenim var,
biz ona göre çok büyüğüz,
doğduğundan okula başlayana kadar millete kök söktürdü,
gıcığın tekiydi..
adam 30 yaşına geldi, geçti bile,
ama ben hala sevmiyorum
sevememde galiba :))
ki kan bağımızda var, çok yakın akrabam..

küçücük bir çocuk ne kadar da gözünüze batmış
adı üstünde çocuk onu o hale getirenler suçlu çocugun bi suçu yok
yarın öbür gün sizinde çocugunuz olacak fazla kınamayın ki başınıza gelmesin...

anliyorum ve korkuyorum benim oglum da simarik olursa diye :( cunku ben kendi kanimdan da olsa katlanamam

büyük konuşmayınız bence. bunun hiperaktif oanı var ,otizmlisi var, disleksi olanı var, down sendromlu olanı var.....
kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.
ayrıca bahsettiğiniz çocuk 3 yaşında.
daha 2 yaş sendromunu yaşayan bir bebe!
kişiliğini oluşturmaya çalışıyor. onun tabii ki sınırları yok ama yavaş yavaş öğrenecek, nerde durması gerektiğini bilecek.
kendi adıma söyleyeyim 3 yaşında ki bir çocuğa sinir olabilmem için ekstra çaba sarfetmem lazım. :ssz:

büyük konuşmayınız bence. bunun hiperaktif oanı var ,otizmlisi var, disleksi olanı var, down sendromlu olanı var.....
kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.
ayrıca bahsettiğiniz çocuk 3 yaşında.
daha 2 yaş sendromunu yaşayan bir bebe!
kişiliğini oluşturmaya çalışıyor. onun tabii ki sınırları yok ama yavaş yavaş öğrenecek, nerde durması gerektiğini bilecek.
kendi adıma söyleyeyim 3 yaşında ki bir çocuğa sinir olabilmem için ekstra çaba sarfetmem lazım. :ssz:

Çerçeveletilip asılacak bir yorum. Tebrik ediyorum.

Bende aşırı şımarık, cıyak cıyak bağıran çocuklardan hiç haz etmem.
böyle konuşuyorum ama bir yandanda korkuyorum :18:
çünkü kimi kınarsan, Allah başına verirmiş derler.
çocuk dediğin azıcık akıllı uslu olacak,sevicen öpücen,
şimdiki çocuklar doğal afet,durdan sustan anlamıyorlar :27:

bizim müdüre hanımın bir kızı vardı 3 yaşında,büyümüşte küçülmüş sanki,
herkesi yönetiyordu resmen,sevimli olsa neyse ama istediği olmasın bakalım basıyordu yaygarayı,
neyse tayinleri çıktıda kurtulduk :1:

Başlığı okuyunca mercimek kadar çocuk nasıl olur ki dedim? Ya da neden bu sıfatı kullandın anladım. Tahammül seviyen çok düşük bence. O yüzden çocuk sana batıyor. Tamam hayır kelimesini bilmeyebilir ya da sen abartıyor da olabilirsin ama çocuğun olduğu zaman anlayacaksın neden pervane olduklarını çevrelerinde.kusura bakma ama anlatım tarzından ben senin çocuk sevgisi yönünün eksik olduğu hissine kapıldım.

bizdede vardı aynisin ,

herkesi parmaginda oynatan bir velet :)

tel calar dayısı yegnin sunu istiyor , dayısı yegnin bunu istiyor , haftasonu bize gonderirlerdi cocugu , benimde 1 gun iznim varken haftasonu esimle gecirecekken cocuk bakiyodum :) birde yeni evliyim :)) tabi eşimde ölüyo bitiyo yegenine , aliyor surekli , aldiklarimizda play station 3 puma ayakkabi vs yani :) evimiz yakindi , tasindik , eşimle surekli bu mevzudan kavga ettik , oda anladi artik , şimdi rahatız :) biz bebek bekliyoruz 27 haftalıgız , eşimin sevgili ablasi bebişimize bir zıbın bile almadi henüz :)) ee eşimde kör değil ya görüyo artık dimi :)) sonuc , yapcak bişey yok , takmayin kafaniza , zamanla düzeliyro , oturuyor bazi şeyler.

Ben de başkasının çocuğuna onu bunu söyleyen ama kendi çocuğu olunca pamuklarda saklayan, sonra kayınvalideden, görümceden medet uman, beklentilere giren insanları anlamıyorum. Yani insanın özgür iradesi ister alır ister almaz, gelenekler icabı alsa güzel ve sürpriz olur ama almıyorsa da düşmanlık beslemek için geçerli bir neden olmamalı.

Back
X