• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğunu malesef kafaya takıyorum

gerzeklik çocuğun davranışını tanımlayan bir kavramdı birincisi, anlaşılmadı. neden çünkü kadınımız histerik ve alıngan. önce ayıpladı, sonra hakaret ve beddua etti, şimdi savunma psikoljisine büründü. bi sonraki adımda beni anlayacak umuyorum.

bi laf vardır '' hepimiz anne babalarımızın hatalarının çocuklarıyız'' diye genlerle ve yetiştirme tarzıyla olan kısmı anlamanıza yardımcı olabilir. hatta bi de ''anasına bak kızını al'' atasözümüz var. yani biz neysek çocuğumuz da o.

evet ben günlük hayatta ''gerzek'' kelimesini kullanırım, rahatsız da değilim. sadece eşlerinden, nişanlılarından küfür işiten ve bunu normal karşılayan kadınların bulunduğu bir platformda ''gerzek'' kelimesine bu kadar tepki gösterilmiş olması enteresan geldi.

benim doğmamış çocuklarıma beddua eden sözde şefkat abideleri; inanın olduğunu sandığınız şey değilsiniz. facebook'a devam.

Bir çocuk için kullanmayınız o halde. Gerzeklik bir beyin rahatsızlığıdır. İdiotun diğer anlamıdır, davranış tanımlayan bir kelime değildir.

Histerik ise buradaki kadınlara yapılan bir ikinci hakaret.
Burada kimsenin kişilik bozukluğu olduğunu sanmıyorum.

Birilerine ulu orta anlamını bilmediği kelimeler kullanmak fütursuzluktur.

Günlük hayatınızda çok sevdiğiniz kelimelerse kendinize kullanın.

Son düzenleme:
cnm ben cocuga beddu etmıyorum asla yaramazlık cocuklarda dogal olan zaman zaman annelerın bıle onune gecılemıcek bı durumdur
soyledıgı sozlerın ne oldugunu anlamsı ıcın onunda yaramaz bı cocugunun olması lazım kı bılsın yaramazlıgın gerızekalılık gerzeklık olmadıgını
benım yazdıgım cocugun gunahına gırcek bı soz degıl asa kullanmamda zaten
cocugun zarar gorucegı bısey yasamasınıda asla temnnı etmem bı anne olarak
tahmin ederim zaten canım
ama bi an bi çocuğu olduunu düşündüm hele de şımarık bi çocuk
korktum açıkçası birden
ondan dedim öyle
yoksa size değildi lafım aslında
anlayana

tahmin ederim zaten canım
ama bi an bi çocuğu olduunu düşündüm hele de şımarık bi çocuk
korktum açıkçası birden
ondan dedim öyle
yoksa size değildi lafım aslında
anlayana

anladım tatlım benım rabbım meleklere beddua cırkın kelımelerı kullanmayı hıc bırımıze nasıp etmesın

gerzekliğin bir beyin hastalığı olduğuna dair herhangi bir ''bilimsel'' kaynak yollayın lütfen bana. inanın böyle bişey varsa ufkum açılacak:) idiot kelimesinin anlamını da herhangi bir sözlükten bakın lütfen. bilgisi olmadan fikri olmamalı insanın.

bu kadar fazla tepki almamın sebebi tabi ki her 2 türk kadınından birinin böyle çocuklar yetiştiriyor olması. neden? çünkü kendisi cahil. daha birey olamadan kadın olmuş, anne olmuş. çocuğun her istediğini yapınca iyi anne olacağını sanıyor. neden? çünkü kendi ailesi onu yetiştirme adına hiçbişey yapmamış. sonra biri çıkıp şımarık bi çocuk tanım yapıyor ve o çocuğa gerzek diyor. tabi bu hanım ablalarımız yaralanıyor neden? çünkü evde en az bitane tanıma uyan çocuk var. sonra gelsi hakaretler, beddualar... içiniz soğumuştur umarım. ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz. nasıl o çocuk ağlayıp, zırladığında ona doğruyuyu öğretmek yerine istediğini yapmayı tercih ediyosanız burda da biri hoşunuza gitmeyen bişey söylediğinde hakaret edip, beddua etmeyi tercih eidyosunuz. neden? işin kolayı bu çünkü. ben nerde hata yaptım diye düşünmek, nasıl anne olununr nasıl çocuk yetiştirilir diye iki kitap okumak çok zor çünkü. onun yerine faceookta takılmak, internette okey oynamak, bu paltform üzerinden hoşunuza gitmeyen düşüncelere hakaret etmek daha kolay. üzgünüm hanımlar ama yanlış yoldasınız.
Katılıyorum.
Daha bugün evimin bulunduğu caddede çığlık çığlığa ağlayan bi çocuk gördüm.Çıkardığı seslerden heralde biri bişey yapıyo dedim,yanında annesi kardeşleri olan 6 yaşlarında bi çocuk gitmiyo,çığlık çığlığa yerlerde sürükleniyo.Yaklaşık 10 dakika onların o halini izledim.Annesinin bulduğu tek çözüm sokak ortasında 2 tane çakmak oldu,sonra 2 kişi biri kolundan diğeri bacağından aldı götürdüler.
Başka bi örnek;
Amcasının evde baktığı tavşanın kuyruğunu koparıp çenesini kıran 6 yaşında bi çocuk.Artık tavşanla oynamasına izin verilmeyince,annesi olcak zat-ı muhterem gitmiş,çocuk çok güzel hareketler sergilediği için,çocuğa başka tavşan almış.zavallı hayvana işkence ettiği için bence de ödüllendirilmeliydi zaten.bu arada bu nası iştir dediğimizde,daha 6 yaşında çocuk ne bilsin gibi şahane bi cevap aldık.
IQ denen doğuştan getirilen bi zeka seviyesi var,bu bazılarında daha düşük olabilir,bi de ailenin çocuk yetiştirmekten bihaber olmasıyla birleşince ortaya bu örnekler çıkıyo.

gerzekliğin bir beyin hastalığı olduğuna dair herhangi bir ''bilimsel'' kaynak yollayın lütfen bana. inanın böyle bişey varsa ufkum açılacak:) idiot kelimesinin anlamını da herhangi bir sözlükten bakın lütfen. bilgisi olmadan fikri olmamalı insanın.

İdiot ne demektir;
Halk arasında aptal olarak kullanılır. 0-19 zeka düzeyine sahip ve sürekli olarak bakıma muhtaç olan kişilerdir. En fazla 1-2 yaşındaki çocukların davranışlarını gösterebilirler. Argoda , internet ve sosyal medya içerisinde hakaret olarak da kullanılmaktadır.

ortadaki farkı mı anlayamadınız acaba
okuyorum okuyorum bulamıyorum
siz çok bilgili bayan! insanlara bilgiçlik taslayacağınıza bence biraz kitap okuyun
çocuk doğuştan boştur. terbiyeyi aile verir. genlerinden de beyin yapısı alınır. bu şekilde öğrenir
eğer çocuk psikolojisi üzerine konuşacaksak öyle çocuğa gerizekalı demekle olmaz o işler.çocuk gerizekalı doğmaz. eğer hormonal bozukluk varsa akıl geriliği olur ancak
bu konudaki bilgi(SİZ)nize hiç güvenmeyin bence

Son düzenleme:

Burada kimin bilgisi yokken tanımlama yaptığı açıkça ortada.

Geri zekalı : Akıl düzeyi geri veya gelişmemiş olan, aptal.
İdiot: İleri derecede akıl geriliği olan, aptal.

Geri zekalılık elbette bir beyin hastalığıdır. Kalıtsal akıl geriliği olan çocuklara amorotik denir. Bunların kalp ile ilgisi olacak hali yok.

Katılıyorum.
Daha bugün evimin bulunduğu caddede çığlık çığlığa ağlayan bi çocuk gördüm.Çıkardığı seslerden heralde biri bişey yapıyo dedim,yanında annesi kardeşleri olan 6 yaşlarında bi çocuk gitmiyo,çığlık çığlığa yerlerde sürükleniyo.Yaklaşık 10 dakika onların o halini izledim.Annesinin bulduğu tek çözüm sokak ortasında 2 tane çakmak oldu,sonra 2 kişi biri kolundan diğeri bacağından aldı götürdüler.
Başka bi örnek;
Amcasının evde baktığı tavşanın kuyruğunu koparıp çenesini kıran 6 yaşında bi çocuk.Artık tavşanla oynamasına izin verilmeyince,annesi olcak zat-ı muhterem gitmiş,çocuk çok güzel hareketler sergilediği için,çocuğa başka tavşan almış.zavallı hayvana işkence ettiği için bence de ödüllendirilmeliydi zaten.bu arada bu nası iştir dediğimizde,daha 6 yaşında çocuk ne bilsin gibi şahane bi cevap aldık.
IQ denen doğuştan getirilen bi zeka seviyesi var,bu bazılarında daha düşük olabilir,bi de ailenin çocuk yetiştirmekten bihaber olmasıyla birleşince ortaya bu örnekler çıkıyo.

Tavsan orneginiz cok uzucu, keske okumamis olsaydim. :50: Ama dediklerinizde cok haklisiniz. Bu bizlerin gordugu 3-5 ornek, daha da neler vardir neler. Cocuk yapmak marifet degil iste, cocugu yetistirebilmek marifet diyorum. Cocugu yetistirebilen insan sayisi da gercekten cok cok az. Bu iyi yetistirilen cocuklar gelecegimizin umudu iste.

çocuğun şımarık olması ya hiperaktifliğinden ya da aile terbiyesinden gelir
3 yaşındaki çocuğa gerizekalı gerzek diyip de ardından e ben biliyorum siz kitap okumadınız bildiğim için gerizekalı diyorum diye mantıksız cümleler kurmayın lütfen
bilginiz yok anladım da bari belli etmeyin
ya da yansıtma mekanizmasına başvurmayın
sadece gerçekten bilmeyenleri kandırırsınız bir de kendiniizi..

Son düzenleme:
çocuğun şımarık olması ya hiperaktifliğinden ya da aile terbiyesinden gelir
3 yaşındaki çocuğa gerizekalı gerzek diyip de ardından e ben biliyorum siz kitap okumadınız bildiğim için gerizekalı diyorum diye mantıksız cümleler kurmayın lütfen
bilginiz yok anladım da bari belli etmeyin
ya da yansıtma mekanizmasına başvurmayın
sadece gerçekten bilmeyenleri kandırırsınız bir de kendiniizi..

Bu forumda yansıtma mekanizmasına başvuran öyle çok insan var ki, hiç şaşırmıyorum:ssz:

Merhaba hanımlar, bugün canım çok sıkkın.. Dün tatildi, tatili eşimin akrabalarında ev gezmesiyle geçirdik. gezmede Görümcem, eşi ve kayınvalidemde vardı. Görümcemi ve kaynanamı seviyorum bir kötülüklerini görmedim, ama görümcemin bir oğlu var 3 yaşlarında, çocuğu bir türlü sevemiyorum, herkesi parmağında oynatan, şımarığın teki. Birşey söylersin çığlık atar, ne desen tersine yapar herkesi etrafında fır döndürmeye bayılır.Evine gelir ne yapacağını, nereyi altüst edeceğini şaşırır. Aşırı derecede şımartılmış ve hayır kelimesinin anlamı öğretilmemiş. Bu çocuğu gördükçe sinirleniyorum, ama malesef eşimde aşırı düşkün ona, daha dün tüm vaktimizi onlarla geçirdik bugünde pikniğe gidilecekmiş bu yüzden beni işimden erken almaktan bahsetti ama hiç sevinemedim, çünkü çocuğun kaprislerini ve şımarıklığını gördükçe, herkesinde etrafında dolap olması mantığıma sığmıyor. Arkalarından bile olumsuz konuşsam eşimle tartışma konusu oluyor, mecburen yutacağımm :(

valla ben kanımdan da olsa tahammül edemem. ayrıca çok iyi bilirim öyle şımartılmışları. hiç gelemem valla öylesine.

siz çok bilgili bayan! insanlara bilgiçlik taslayacağınıza bence biraz kitap okuyun
çocuk doğuştan boştur. terbiyeyi aile verir. genlerinden de beyin yapısı alınır. bu şekilde öğrenir
eğer çocuk psikolojisi üzerine konuşacaksak öyle çocuğa gerizekalı demekle olmaz o işler.çocuk gerizekalı doğmaz. eğer hormonal bozukluk varsa akıl geriliği olur ancak
İnsan zihninin doğuştan boş olduğu felsefi bir varsayımdır,tabula rasa derler eminim siz daha iyi bilirsiniz.
Çocuk doğuştan zekasını ve karakterini beraberinde getirir,siz iyi eğitim verirseniz vezir,vermezseniz rezil olur.
Bırakmadan önce 2 sene gelişim psikolojisi okudum,Piaget'nin insanın boş bi levha olduğu varsayımı üzerine bi teorisinin olduğunu hatırlamıyorum.
Bi gelişim psikoloğu varsa beni aydınlatsın.

İnsan zihninin doğuştan boş olduğu felsefi bir varsayımdır,tabula rasa derler eminim siz daha iyi bilirsiniz.
Çocuk doğuştan zekasını ve karakterini beraberinde getirir,siz iyi eğitim verirseniz vezir,vermezseniz rezil olur.
Bırakmadan önce 2 sene gelişim psikolojisi okudum,Piaget'nin insanın boş bi levha olduğu varsayımı üzerine bi teorisinin olduğunu hatırlamıyorum.
Bi gelişim psikoloğu varsa beni aydınlatsın.

gelişim psikoloğu değilim
olmama da gerek yok tabi bunları bilmem için
biraz okumakla elde edilecek şeylerdir
benım dedıgımi siz davranışçı kuram sandınız sanırım
ama değil. ben hem bilişsel hem davranışçıya karıstırarak söylüyorum hem de yakınsak gelişim alanını.
yani çocugun sadece dogustan ya da sadece dogduktan sonra ögrendiğini söylemıyorum
hepsiyle bir karısımdır. 1 tek şeye baglanamaz.
ve onun dısında ben piaget için de henüz hiç konusmadım.

gelişim psikoloğu değilim
olmama da gerek yok tabi bunları bilmem için
biraz okumakla elde edilecek şeylerdir
benım dedıgımi siz davranışçı kuram sandınız sanırım
ama değil. ben hem bilişsel hem davranışçıya karıstırarak söylüyorum hem de yakınsak gelişim alanını.
yani çocugun sadece dogustan ya da sadece dogduktan sonra ögrendiğini söylemıyorum
hepsiyle bir karısımdır. 1 tek şeye baglanamaz.
ve onun dısında ben piaget için de henüz hiç konusmadım.
önceki mesajda çocuğun duğuştan BOŞ olduğunu söylüyodunuz,şimdi hem doğuştan hem sonradan öğrenilerek diyosunuz.
Gelişim ekolünün kurucusudur Piaget,onun hakkında konuşmadan nası olcak?
Hepsiyle karışımsa çocuğun da 3 yaşında bile olsa kendi zekası olduğunu söylüyosunuz.Zeka az ya da çok olabilir.Hakaret ediyo gerekçesiyle arkadaşa yüklendiniz.Her çocuğun IQ'su 140'ın üzerinde olcak diye bişey yok.

bir sürü yorum yapılmış. eğer çocuk tıbben gerizekalı değilse iş ailededir diyorum ben... o yüzden birçok ebeveyn nefretimi kazanıyor.

buraya bilgileri yarıştırmaya degıl hakarete dur demek için yazdım boşa rekabet yaratmayalım.
madem sizi tatmin edecek buyrun yazdığım cümle. hem beyın hem dogustan bos ıkısiyle ögrendıgını yazmısım
ayrıca piagete gelişim psikolojisinin kurucusudur ya da değildir de demedim
onu nereden çıkarıyorsunuz ? henüz hiç ondan bahsetmedğimi söyledim.eğer kurucularına gelirsek sayfalar uzar gider zaten.

kim hakaret etse ona yüklenirim
kimse kusura bakmasın
ama biliyorum ki kimsenin düşünceisni değiştiremez kimse
bu yüzden en azından yanlış olduğunuz söylemek bile içimi rahatlatır.

önceki mesajda çocuğun duğuştan BOŞ olduğunu söylüyodunuz,şimdi hem doğuştan hem sonradan öğrenilerek diyosunuz.
Gelişim ekolünün kurucusudur Piaget,onun hakkında konuşmadan nası olcak?
Hepsiyle karışımsa çocuğun da 3 yaşında bile olsa kendi zekası olduğunu söylüyosunuz.Zeka az ya da çok olabilir.Hakaret ediyo gerekçesiyle arkadaşa yüklendiniz.Her çocuğun IQ'su 140'ın üzerinde olcak diye bişey yok.

evet her çocugun Qsu 140 olamaz. o yüzden gerizekalı diyenlri savunmaktan vazgeçin.

Back
X