Esimle konustum o halledecek zaten yoksa bir de burada iyice hakli oldugumdan emin oldum ofkeyle kalkarim ortalik karisir.Öncelikli olarak eşiniz halletsin, sustursun. Sizi arayıp ileri geri konuşacak olurlarsa alttan almayın ancak seviyenizi de koruyun. Şu durumda haklı iken haksız duruma düşürmek için öfke ile kalkmanızı bekliyor muhtemelen görümceniz. Sert tepki ile ağzınızdan bir şey çıksın da "Baak gördünüz müü?" diyebilsin.
Sizi arayıp bir şeyler diyenler olursa; "Konunun aslını astarını bilmeden tek taraflı dinleyip karar veren insanlara, kendimi açıklamakla vakit kaybedemem. Eşim de benimle aynı fikirde, bu benim tek başıma aldığım bir karar değil. Dedikodumu yapmışsınız belli ki. Haram olsun hakkım" deyip geçeceksin.
Sakın ola ki "Çocuk deneyecektik" bilmem ne bunları öne sürme, kimseye bahane sunmak zorunda değilsin. Bakma teklifi size yapılıyor ve siz eşinizle ortak olarak kabul etmiyorsunuz. Gerisinden kime ne? Sen kendini ne kadar açıklasan, şu haklı halinle bile kulp takan insanlar, o açıklamalarını da gün gelir canını yakmak için kullanırlar, salla geç.
Kibar kibar sok lafını, inme seviyelerine şu durumda ki farkını fark ettir.
Bi de 2.yi yapmak istiyolarmis tatilde, sen once ilk dogurduguna sahip cik dimi ama.Ne rezil bi kadın be bu.
Sen niye kendi iznini gerizekalı görümcenin kızı için heba edesin ?
Sende tatile gidebilirsin, yaz geliyosa sanada geliyo, tatilse tatil senin hakkın değil mi?
Ayrıca sen onun kızına neredeyse 1 ay bakmak zorunda mısın ??
Bazen şaşıp kalıyorum ya. Ben olsam çok sert ve kesin konuşurdum kabul etmedim diye bu şekilde laf çıkardıklarında.
Ben senin çocuğuna bakmak zorunda değilim. Nereye gidiyorsan al çocuğunuda götür. Madem sorumluluk alamıyordun doğurmayacaktın o zaman. Sen keyif süreceksin diye ben senin çocuğunla uğraşamam. Hayret bi şey. Çok sinirlerim bozuldu şuan.
Ne 3 hafta bakmasi, bogup cuvala koyar denize atar cocugumu, 1 bardak su vermez.Senin kizin olsa 3 hafta bakarmi acaba ?
Bence çok mantikli davranmişsın, bence bu konuda sessizliğini koru ve eşine anlat olani, en azindan annesine durumu açiklayabilir. 3 hafta gerçekten uzun bir süre... Kizi hangi akilla birakirlar acaba.
Amac evimin huzurunu kacirmak, kizini birakicak 3 hafta boyunca saat basi arayip taciz edecek, kaynana zirt pirt torunumu merak ettim torunumu ozledim diye bize damlayacak tamamen bunun yolunu yapiyorlar.Dayısıyla ilişkileri pekişme bahanesi ile kendisi rahat edecek
Ne saçma iş ya
Hahah Allah razı olsun teşekkür ederim :)) Insanliktan anlamadiklari icin bugune kadar hep kavgayla cevap vermistim ama bu sefer esime pasladim, cok fena azarladi hepsini az once telefonda.Peygamber misin be mübarek senin gibi insan görsem direkt basarım nikahı :) o görümceyle kaynananin kafalarını birbirine sürttürmek lazım laftan falan anlamaz onlar hiç uğraşma. Eşine anlatmadın mi bu duyduklarını
Hahah Allah razı olsun teşekkür ederim :)) Insanliktan anlamadiklari icin bugune kadar hep kavgayla cevap vermistim ama bu sefer esime pasladim, cok fena azarladi hepsini az once telefonda.
Zaten isleri dusmedikce kusler, dustugunde de ben yuz vermiyorum. Normalde bu kadina da ailesine de zor durumda olsalar bile bir parca ekmek vermem ama Allahtan korkarim ben zor durumda kalsam ya onlara muhtac olursam diye ama keyfi bir durum icin bakamam.Bakin ben birçok geline gore çok çok iyi olduğuma inanirim ki eşimin kız kardesi yurtdışından iki çocuğuyla bize gelir haftalarca kalır beyaz halimdan yumurta kazirim yine de eşimin kardeşidir der gulup geçerim, sorun etmem.
Fakaattt bana gorumcem su lafi etsin direk suratina çok fena terslerim onu. birincisi çok vicdansız kendi tatil yapip eğlenirken kizini sağa sola bırakan insan bana gore vicdansizdir. insanlar çocuklarına gore tatil planlar genelde. ikincisi onun keyfi için sen izinlerini harcamak zorunda değilsin. Hastalık vs olur hadi neyse. Ucuncusu ev hanımı bile olsan kimsenin çocuğunun sorumluluğunu alıp kendi keyfinden odun vermek zorunda değilsin.
Benim ablam bir yere gideceği zaman birkaç saatliğine kizini bırakır bana ezilip büzülerek bırakabilir miyim der. Bu ne rahatliktir ki birde ustune sana laf sokacaklar.
Ben kendimi sabırlı sanirdim, sen melek filansin herhalde kimseye birsey anlatmaya calisma direk tavrını koy. Sen keyif yapacaksin diye ben kendi düzenimi bozamam de. 3 gün kuserler sonra şimdikinden daha kıymetli olursun. Sevgiler.
Konuyu kapatmaz ki cirkefler. Halletti zaten esim sagolsun.Niye bu kadar stres yaptın anlamadım. Eşin de senin tarafında zaten, oğlunuz istemiyor deseydin konu kapansaydı.
Okulda baskasinin cocuklariyla ilgilendigim yetmiyor bi de evde mi ilgilenicem keyfi durum icin. Gercekten anne kiz cok cinsler esim ve kayinpederim melek gibi nasil oldu anlamadim. Esim her zaman benim yanimdaydi birazdan guncelleme yazicam sagolsun halletti.Çocuk bakıcısı mısınız sizAyy ne cins insanlar var ya saç baş yolunmalık
Eşiniz ne diyor savunmuyor mu sizin görüşünüzü
en dogrusunu yapmissin ben olsam cocugun varmi bilmiyorum ama varsa arardim sen haklisin bende halasiyla baglari guclensin istiyordum dusununce mantikli geldi soylediklerin tatile giderken bizimkinide goturun derdim yok derse butun sulaleye istemedi evladimi halasi diye bol bol anlatir rezil ederim oyle yapilmaz boyle yapilir diyeIyi sabahlar herkese, direk konuya geciyorum. Gorumcemin bir kizi var, ilkokula gidiyor. Gorumcemle kocasi haziran ayinda 3 hafta tatile gideceklermis. Tutturmus kizini bize birakmak istiyor. Dayisiyla vakit gecirsinmis baglari guclensinmis kardesi yegeniyle ilgilensinmis.
Iyi hos da, biz haziranda calisiyoruz o cocuga kim bakacak gunduzleri? Haziranda okul kapaniyor diye saniyor ki karne gunuyle biz de eve gidip yatiyoruz. Isten izin al iznin yok mu diyor bana. Dalga mı geciyorsun benle be kadin.
Ayrica keyfi bi tatil icin kucuk bi cocugun sorumlulugunu alamam ben 3 hafta. Gorumcem benden nefret ediyor zaten kizin 1 tel saci kopsa ustume saldirir. Emanetin cani tezdir birakacak baska kimsesi olmasa zor durumda olsa basimin ustunde yeri var ki daha once yine keyfi geldi birakti kac gun sesimi cikarmadim tatil gunlerimde, kizla ilgilendim her yeri gezdirdim. Ama 3 hafta uzun bi sure korkarim. Ayrica annesine biraksin anneanne dede baksin daha uygun degil mi? Bir de biz bebek icin doktora gidiyoruz iliski gunu saati falan veriyor ayrica gerilirim evde baskasi varken. 1 hafta olsa tatilin seve seve bakardim ama keyfi sorumluluk kabul edemem dedim esim de benimle ayni fikirde. Biz onu gider gerekirse her gun goruruz ama 1 aya yakin bi sure yatili olmaz dedi.
Sen misin bunu diyen, gorumcem gitmis tum ailesine arkadaslarina benim kizimi istemedi benim kizimi evinde barindirmadi, kucucuk cocuga bir tabak fazla koymak zor geldi, dayisini kizimdan uzaklastirmak istiyor yilan gelin diye dedikodu yaymis. Esimin halasi telefon acip sen niye benim yegenimin kizini evine kabul etmiyorsun diye hesap soruyor bana.
Bu isi sakince nasil hallederim? Kayınvalidemle de aram kotu, o da laf sokup durdu arayip belliydi niyetin oglumu bizden uzaklastirmak diye sacmaladi. Yoksa sertce cikisip susturmaya mi calisiyim herkesi neyden anlar bu insanlar? Gorumcemin tatili icin is yerinden izin alacakmisim ben akla mantiga sigiyor mu?
Kizi istemiyosun 1 tabak fazla koy ne var demeyin ben emanet cocuktan korkarim 3 hafta dedigim gibi.
2 tane melegim var Allah cennetine alir insallah :)en dogrusunu yapmissin ben olsam cocugun varmi bilmiyorum ama varsa arardim sen haklisin bende halasiyla baglari guclensin istiyordum dusununce mantikli geldi soylediklerin tatile giderken bizimkinide goturun derdim yok derse butun sulaleye istemedi evladimi halasi diye bol bol anlatir rezil ederim oyle yapilmaz boyle yapilir diyeo seni arayan akrabayada bizde tatile gidebiliriz sen bak bi zahmet bir tabaktan birsey olmaz hadi canim hadi der kapatirdim hic kimseyi sallama kimse hayatina karisamaz begenmeyen kussun al tavrini simarmislar baskin olacaklar uzerinde izin verme ekmegini vermiyorlar suyunu vermiyorlar.
Ayy okadar güzel konuşmuski benim esimde beni ezdirmiyor hiç bir görümce bizde var sinsi ben onun cocuguna bakılacak diye caresizlikten çocuğumu aldirdim hakkımı hiç helal etmiyorum allah beter etsin onları esimde böyle olmasa aralarında beni ezerlerGuncel:
Esim eve geldiginde cani sikkindi, ben de acmadim konuyu yedi icti oturduk ''Ben annemler yuzunden sana karsi mahcup olmaktan cok sıkildim artik alttan almasak da susmuyolar alsak da susmuyolar babam da bikti'' dedi. Ben cevaplarini veriyorum zaten fazla gorusmuyorum sen duymazdan gel falan dedim sonra bu seferkini ben halledicem dedi telefonu aldi. Ben de bi bahane buldum iceri kactim yanimda iyice mahcup olmasin diye ama dinledim tabi gizliden.
Once halasini aradi. Alo halacim nasilsin diye derken bugun esimi arayip boyle boyle soylemissin, koca kadin doldurusa gelip azarlamaya utanmadin mi dedi. Kadin ne dedi bilmiyorum esim bu aile icinde bi olay sen karisma ve esimi tekrar arama dedi kapatti.
Sonra annesini aradi kiyamet koptu. ''O kizini aramaya gerek bile duymuyorum simdi soyleyeceklerimi aynen ilet. Senin kizin kac kere kocasıyla gezicek diye evimize birakti cocugunu denizbhrm of demeden bakti yedi icirdi gezdirdi. 3 hafta tatil yapicam diye boyle biseyi teklif etmeniz dahi ayip'' dedi annesi sozunu kesmis belli bi ara sustu, kadin nasi bagiriyosa ben icerden duydum. Esim de sizin lafinizla mi hareket edicem esim bakmak istemiyosa da kimse evimize gelemez onunla da boyle konusamassiniz hepinizi silerim, bi daha sakin benim karimi aramayin, tatile gidecekse ya cocugunu da goturecek ya da kendi gitmeyecek ya da sen bakacaksin bizim yuvamizin huzurunu kacirmaya hakkiniz yok ne haliniz varsa gorun dedi.
Kadin herhalde bu sefer duygu somurusune baslayinca esim yemiyorum bu aglama bayilma numaralarini soyle babama seni hastaneye gotursun deyip kapatti.
samantha Icin sogur umarim :)
Kimse icin evladina kiyma, benim 2 melegim var insallah bir cocugumuz olsun diye ugrasiyoruz su an, isimiz kolaymis ama yine de biraz desteksiz olmuyor.Ayy okadar güzel konuşmuski benim esimde beni ezdirmiyor hiç bir görümce bizde var sinsi ben onun cocuguna bakılacak diye caresizlikten çocuğumu aldirdim hakkımı hiç helal etmiyorum allah beter etsin onları esimde böyle olmasa aralarında beni ezerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?