Gorumcemin derdi ne?

Birde öğretmenler ne yapıyor ki? Sadece yarım gün calisiyorcu zihniyet var. Onlar tam Allahlik zaten...Bana da diyorlar bazen, doktoraya hazırlanıyorum deyince uzayliymisim gibi bakıyorlar. Tabii zaten öğretmenler niye kendini gelistirir ki?

Tabii canım.
İşin hakkında zerre fikri yoktur, ama en rahat senin işin der çıkar.
"Hayır benim işim rahat değil, senin kafan bu kadar basıyor." diyeceksin, ama diyemiyorsun.
Kendini geliştirmek de ne zaten.

3 hafta kardesimin cocugu olsa istemem.
Tatile cocugida gotursunler onum cani yokmu. Hem tatile gidecekler hem cocugi bana birakacaklar. Hem ben cocugumu birakmamki kimseye. 3 hafta. Koskoca 3 haftam nasil anneler var ya

sevgili kararsız,
tabi ki durup duruken böyle bir şey denilmez ama görümce hanım öteki sebepleri yeterli görseydi zaten işten izin al 3 hafta çocuk sende demezdi.
konu sahibi,
bu extrem durum ona geri adım attırır diye düşündüm ben .ben olsam bu şekilde söylerdim çünkü.yine de cümle aleme yayar diyorsanız ve bu sizin için önemliyse anlatmayın tabi o sizin bileceğiniz iş ben sadece kafamdakileri söyledim.

Tabii canım.
İşin hakkında zerre fikri yoktur, ama en rahat senin işin der çıkar.
"Hayır benim işim rahat değil, senin kafan bu kadar basıyor." diyeceksin, ama diyemiyorsun.
Kendini geliştirmek de ne zaten.
Ben diyorum vallahi. Sen tek çocukla basedemiyorsun ben gunde 100 tanesiyle basediyorum diyorum. Ama kadının kendini gelistirmesi cok garip karşılanıyor toplumda. Ailem ve yetiştiğim çevre öyle değil şükür ama çalıştığım bölge oyle. İşin kötü tarafı ogretmenler bile böyle düşünüyor :-(

Esine anlat durumu esin ailesine yapsin aciklamasini. Muhattap olma.

Bana heleki halasi hic karisamaz. O kimki acip hesap soracak? Alir agzinin payini oturur

sevgili kararsız,
tabi ki durup duruken böyle bir şey denilmez ama görümce hanım öteki sebepleri yeterli görseydi zaten işten izin al 3 hafta çocuk sende demezdi.
konu sahibi,
bu extrem durum ona geri adım attırır diye düşündüm ben .ben olsam bu şekilde söylerdim çünkü.yine de cümle aleme yayar diyorsanız ve bu sizin için önemliyse anlatmayın tabi o sizin bileceğiniz iş ben sadece kafamdakileri söyledim.

Canım benim onun sebepleri yeterli görüp görmemesi önemli değil ki,hiç sebep olmayadabilir istemiyorum demek kafi,savunmaya geçip şu şu nedenlerden diye uzun uzun anlatmak abes

Ben yıllık iznimde kendi tatilimi planlıyorum emanet çocuğa 3 hafta bakmayı uygun bulmuyorum...Bunlar dahi fazla, o ister yeterli görsün ister görmesin,kimseye güvenerek tatil planlamasınlar

Sen misin bunu diyen, gorumcem gitmis tum ailesine arkadaslarina benim kizimi istemedi benim kizimi evinde barindirmadi, kucucuk cocuga bir tabak fazla koymak zor geldi, dayisini kizimdan uzaklastirmak istiyor yilan gelin diye dedikodu yaymis. Esimin halasi telefon acip sen niye benim yegenimin kizini evine kabul etmiyorsun diye hesap soruyor bana.

Bu isi sakince nasil hallederim? Kayınvalidemle de aram kotu, o da laf sokup durdu arayip belliydi niyetin oglumu bizden uzaklastirmak diye sacmaladi. Yoksa sertce cikisip susturmaya mi calisiyim herkesi neyden anlar bu insanlar? Gorumcemin tatili icin is yerinden izin alacakmisim ben akla mantiga sigiyor mu?

Öncelikli olarak eşiniz halletsin, sustursun. Sizi arayıp ileri geri konuşacak olurlarsa alttan almayın ancak seviyenizi de koruyun. Şu durumda haklı iken haksız duruma düşürmek için öfke ile kalkmanızı bekliyor muhtemelen görümceniz. Sert tepki ile ağzınızdan bir şey çıksın da "Baak gördünüz müü?" diyebilsin.

Sizi arayıp bir şeyler diyenler olursa; "Konunun aslını astarını bilmeden tek taraflı dinleyip karar veren insanlara, kendimi açıklamakla vakit kaybedemem. Eşim de benimle aynı fikirde, bu benim tek başıma aldığım bir karar değil. Dedikodumu yapmışsınız belli ki. Haram olsun hakkım" deyip geçeceksin.

Sakın ola ki "Çocuk deneyecektik" bilmem ne bunları öne sürme, kimseye bahane sunmak zorunda değilsin. Bakma teklifi size yapılıyor ve siz eşinizle ortak olarak kabul etmiyorsunuz. Gerisinden kime ne? Sen kendini ne kadar açıklasan, şu haklı halinle bile kulp takan insanlar, o açıklamalarını da gün gelir canını yakmak için kullanırlar, salla geç.
Kibar kibar sok lafını, inme seviyelerine şu durumda ki farkını fark ettir.

Son düzenleyen: Moderatör:
seni sevmeyen saymayan insanların çocuguna neden bakacaksın zaten içleri dışları fesad insanların içine düşmüşsün durumun çok zor inşaAllah eşin seni sever saylarda bu insanlara katlanmak zorunda olman hafifler .Durumu eşine açıkcası anlat ben emanet çocuk bakmak istemiyorum sorumlumluğu vs üstelik benden bu kadar nefret ederlerken diye konuşun bakalım

Canım benim onun sebepleri yeterli görüp görmemesi önemli değil ki,hiç sebep olmayadabilir istemiyorum demek kafi,savunmaya geçip şu şu nedenlerden diye uzun uzun anlatmak abes

Ben yıllık iznimde kendi tatilimi planlıyorum emanet çocuğa 3 hafta bakmayı uygun bulmuyorum...Bunlar dahi fazla, o ister yeterli görsün ister görmesin,kimseye güvenerek tatil planlamasınlar
kesinlikle haklısınız. keşke bu kadarını söyleyerek kurtulabilsek. :)

Yerinde olsam. Telefonu suratlarına kapatır muhattap bile olmazdm.. Sorana da bakmıyorum canım istemiyo derdim inadına. Böyle terbiyesiz insanlara açıklama yapıp kendimi aklamaya dahi çalışmam. Varsın yansın bütün gemiler, kopsun ipler, işime bile gelir :KK14:

3 hafta kardesimin cocugu olsa istemem.
Tatile cocugida gotursunler onum cani yokmu. Hem tatile gidecekler hem cocugi bana birakacaklar. Hem ben cocugumu birakmamki kimseye. 3 hafta. Koskoca 3 haftam nasil anneler var ya
bir tanıdık yani şöyle söyleyeyim 2 elti cocukları aynı yaşıt 6 hafta okul tatilinde gezmeye çocugunu öbür eltiyle yolluyor herşey yolundayken sokakta oynarlarken emanet çocugun gözüne sivri ucu olan nesne saplanıyor çocuk derhal acil amelıyat filan derken gözü tamamen kör oldu onun için ben şunu söylerim anası nerdeyse danasıda orada olsun bana kimse çocugunu emsanet getirmesin uğraşamam ağrısız başımı ağrılara sokamam sizde sokmayın

Haklısın sonına kadar . Iyı yaptın sakın kabul etme . Bizde de gelinler bar ama biz öyle davranmıyoruz asla bısey demeyız hele bi tanesını biz iadare ederiz karakteri zordur nerde ne dıceni bilmez idare edıyoruz hele annem hep idare eder . Böyle laf sayan kaynana görünce şaşıryorum.

Ben diyorum vallahi. Sen tek çocukla basedemiyorsun ben gunde 100 tanesiyle basediyorum diyorum. Ama kadının kendini gelistirmesi cok garip karşılanıyor toplumda. Ailem ve yetiştiğim çevre öyle değil şükür ama çalıştığım bölge oyle. İşin kötü tarafı ogretmenler bile böyle düşünüyor :-(

Konudan bağımsız olacak ama sizi takdir ettim. Ben de y.lisans icin ugrasiyorum. Ve dediginiz cok dogru garip birseyler icin cabaliyoruz gibi gozukuyor.

Konu sahibi daha once yorumda bulundum ama siz yazdikca dusundum ki boyle insanlara ne olursa olsun iyilik yapmaya gerek yok. Biz ailemiz onlar diyoruz ama onlar hakaret bile edebiliyorlar.

Cok da size oneride bulunabilecek konumda degilim ama basarabilirseniz gorusmeyin derim.

Back
X