- 8 Ağustos 2011
- 12.447
- 13.918
- 498
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Eşimin hiçkimseye karşı bir tavrı yok inanın ki ben sürekli derim git gör ara sor diye.En başından beri evet söylüyorum ona yaptıklarını çünkü ben eşimi sevmeye başlamadan onların yaptıkları başladı görücü usulü evlendik evet ve kimseyle gerçekten uğraşmak gibi bir derdim yok olsa bu kadar sessiz kalmazdım insanlar biryerde durmalı yani mutlu olsun da yeter ki gelin arayıp sormasın benimle konuşmasın demeli.Eşimi hiçbir zaman arasa bırakmadım en başından beri bir tercih yapmak durumunda kalırsan aileni seç dedim çünkü benim aynı şeyi yapacağımı biliyor.Durduk yere laf çıkaran söz söyleyen biri değilim benim tek huyum olayı büyütmektir ki artık ondanda vazgeçtim onlara karşı tek hareketim susmak.Simdi şöyle bi bakindim. Konularının ℅90i eşinin ailesiyle ilgili. Şöyle yaptılar, böyle davrandilar. Her evlilik öncesinde böyle tatsızlıklar huzursuzluklar olur.. Çünkü sadece eşler değil aileler de olaya dahil oluyor, aileler de tanisiyor, aileler de evleniyor. Evliliği iki kişiden oluşuyor sanma..
Açık söyleyeyim, (bu,sadece yazdiklarin üstüne vardigim bi his) görücü usulü evlenmissin. Evliliği mantık ustune bina etmissin. Eyvallah.. Arastirmalar bu şekilde başlayan evliliklerin daha uzun ömürlü old kanıtlıyor. Karakter olarak birbirimize çok uyuyoruz, esimden memnunum mutluyum diyorsun da hissi anlamda bundan söz etmiyorsun.. Sanıyorum eşini gerçekten çok sevsen, onunla gerçekten mutlu olsan bunlara bu kadar takilmazsin. Ama sen aksine kendine, eşine hep bunları mi anlatıyorsun? Kendini de eşini de sisiriyorsun. Esim bana hak veriyor, benden yana onlara karşı tavır alıyor diyorsun. Ama bu seni tatmin etmiyor. Canını yaktıkları gibi, onların tarzıyla aynıyla ve misliyle mukabele etmek, bir nev'i intikam almak istiyorsun. Esin annesini babasını kardeşini silse, hiç gorusmese mutluu olacaksın? Bana-bize değil, kendine bunun cevabını ver. Ve bence hayır bu seni mutlu etmeyecek.. Seni ancak gerçek sevgi, ask mutlu eder.
Annen ve kv arasindako çifte standartini da biliyorum.. Diyeceğim o ki, kendini bu cendereden çek çıkar. İlla tecrübe etmene gerek yok, bam burda herkes gibi ben de sana anlatıyorum yaşadıklarımı. Bunlarla uğraşmak sana bi şey kazandirmayacak. Bugün seni anlatıyorum sana hak veriyorum, annemle gorusmicem gerek yok diyen adam bi sure sonra bikacak ve yeter diyecek.
Meseleler çok basit gibi görünebilir herkes maddiyata çok takıldı diğer konularda yakın şehirlerden birsürü akrabamız geldi birine bile hoşgeldin denilmedi bu kimin ayıbı peki surat asıp orada durmak kimin ayıbı biz neden böyle davranmadık ben niye beni her tebrik edene güleryüzlü davranıp teşekkür ettim bu bizim insanlığımızı gösteriyor bence bir bana sebep böyle davranan insanlarlada muhabbetim hal hatırın önüne geçemez belki benim olgun olmayışım buna sebep oldu benim iki kat yaşımda insanlarda hoşgöremedi.Ve dünyanın en kötü insanı da olsa, birine annen kötü annen şöyle annen böyle demek, empati yaparsan çok fena bi hisdüşün onun yerinde oldugunu... Sana surekli amneni kotuleseler... Ne yaparsın?
Kaç senelik evliyim eşim bir kere annen de şöyle yaptı, böyle davrandı diye olumsuz bi şey demedi. Ama bazen canimi yaktığında annesini ona şikayet eder gibi anlatırken buluyorum.Bakıyorum hem hakli olduğumu söylüyor hem de bi yandan annesini savunuyor.. Annenin seni hep mahcup ettiğini düşün, her ortamda herkese karşı.. Benim eşim bu u yaşıyor. Bunu uzun zaman önce idrak ettim. Ve onun üzülmesini itemedigim için artık bi şeyleri takmamayi öğrendim..
Ben neyi kaybederim?Senin eşini ben çözemedim seni de git ya da gitme sen bilirsin sen kaybedersin onlar için sıkıntı olmaz.
Bak söyle düşün bu dünyada hiç bir yaptığın karşılıksız kalmaz iyilikte kötülükte yani bugün ona yarın sana unutma.Ben neyi kaybederim?
Eşimle anlaşıp evlenmedim yıllarca onu beklemedim böyle olsa onu kaybetme korkum olurdu herşeyi hoşgörebbirdim kaybetmeden korkmayacağım birine bunları söyledim haksız olsam çok rahat bu iş bitebilirdi ne yapmışım uzak durmuşum değer vermemişim aylar öncesine kadar hayatlarında zaten yoktum şuan ki yokluğumu umursamaları hiçte samimi gelmiyor.Ve dünyanın en kötü insanı da olsa, birine annen kötü annen şöyle annen böyle demek, empati yaparsan çok fena bi hisdüşün onun yerinde oldugunu... Sana surekli anneni kotuleseler... Ne yaparsın?
Kaç senelik evliyim eşim bir kere annen de şöyle yaptı, böyle davrandı diye olumsuz bi şey demedi. Çünkü annem gerçekten çok olgun ve akıllı bi kadindir, merhametlidir. ve ben onun kızı olmaktan dolayı cok mutluyum, gururluyum. Eşimin babası öyle bi adammis. Bazen canimi yaktığında annesini, ona şikayet eder gibi anlatırken buluyorum.Bakıyorum hem hakli olduğumu söylüyor hem de bi yandan annesini savunuyor.. Annenin seni hep mahcup ettiğini düşün. Benim eşim bumu yaşıyor. Bunu uzun zaman önce idrak ettim. Ve onun üzülmesini istemediğim için artık bi şeyleri takmamayi öğrendim..
Kötülük yapmıyorum çok şükür gerçekten empati kurabilen biriyimBak söyle düşün bu dünyada hiç bir yaptığın karşılıksız kalmaz iyilikte kötülükte yani bugün ona yarın sana unutma.
huzursuzluk çıksın eşimin ailesiyle görüşmeyim derdinde olduğunız ortada.perde taktıysa sizden önce gördüyse nolmuş ,gelipte evinizi yemedi ya,zaten sizi görünce memnun olacağını sanmıyorum görümcenizin.gitmek istemiyorsunuz ama eşinizin gözünde ben çok iyi insanım hediyemi alıp gittim bak demek için gideceğinize yüzde yüz eminim.Konunun kayınvalidemle alakası yok.Eşim ve ben daha görmeden ertesi gün görümcemin gitmesine şaşırdım tabi kına akşamına kadar eşime verilecek anahtar Kayınvalidemde olduğundan şok olduğum söylenemez
Eve mi gittin demek huzursuzluk çıkarmak mı?
Ben kurdugunuzu sanmıyorum sizi kırmak istemiyorum beni yanlış anlamayın dışarıdan bir göz diye düşünün çok fazla kafaya takiuorsunuz çok kinlisiniz çok detaycisiniz ve tek taraflı bakiyorsunuz yapmayın size zarar biraz yapıcı olun gerçekten bugün varız yarın yokkuz boş boşuna bu dünyayi birbirimize dar ediyoruz.Kötülük yapmıyorum çok şükür gerçekten empati kurabilen biriyim
Perdeyi takan kayınvalidem o değil derdim onlarla görüşmemek değil zaten görüşmüyorum herkesin evi kendi özelidir herkes kafasına göre girip çıkamaz bana göre ben yokken neden geliniyor o eve hergün temizlik yaptım o zaman neredeydi peki?Eşime kendimi ispatlamak gibi bir çabam yok o beni gayet net tanıdı gidince boynuna sarılacak değildim.huzursuzluk çıksın eşimin ailesiyle görüşmeyim derdinde olduğunız ortada.perde taktıysa sizden önce gördüyse nolmuş ,gelipte evinizi yemedi ya,zaten sizi görünce memnun olacağını sanmıyorum görümcenizin.gitmek istemiyorsunuz ama eşinizin gözünde ben çok iyi insanım hediyemi alıp gittim bak demek için gideceğinize yüzde yüz eminim.
Evet kafaya takılıyorum çünkü ben kimsenin hayatına dahil olmuyorum bu beni rahatsız ediyor görüşlerimi belirtmiyorum fikir vermiyorum bunu beklediğimde yok kin beslesem kötülük isterim ama benim onlarla işim yok onlar sağ ben salemet ben eşimle olan ilişkime bakarım.Ben kurdugunuzu sanmıyorum sizi kırmak istemiyorum beni yanlış anlamayın dışarıdan bir göz diye düşünün çok fazla kafaya takiuorsunuz çok kinlisiniz çok detaycisiniz ve tek taraflı bakiyorsunuz yapmayın size zarar biraz yapıcı olun gerçekten bugün varız yarın yokkuz boş boşuna bu dünyayi birbirimize dar ediyoruz.
Fesatlık ne demek ya bu nasıl sözEski konularınızı bu konunun tamamen dışında tutarak gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir günde fesatlık yapmayın gidersiniz tebrik eder gelirsiniz.
Bak burada kayinvaliden yazıp biz okumuyoruz sadece senin yazdıklarını okuyarak yorumluyoruz ve ben okudukça Allahım nolur bizi böyle bir gelinle sınama diyorum lütfen bir kere otur kendi hatalarını da düzelt karşı tarafa cuvaldiz batiriyorsun kendine de iğneyi batiriyorsun. Bak bunu ben söylüyorum üstelik kayinvalide yüzünden sevdiğim adamdan ayrılan ben söylüyorum nişanı atılan ben diyorum sen gerçekten kayinvalide gormemissin. Artık kendini düzelt bir adım at onların her söylediğini kafana takma bak gercekyen hayat senin içinde guzelesecek.Evet kafaya takılıyorum çünkü ben kimsenin hayatına dahil olmuyorum bu beni rahatsız ediyor görüşlerimi belirtmiyorum fikir vermiyorum bunu beklediğimde yok kin beslesem kötülük isterim ama benim onlarla işim yok onlar sağ ben salemet ben eşimle olan ilişkime bakarım.
Bak burada kayinvaliden yazıp biz okumuyoruz sadece senin yazdıklarını okuyarak yorumluyoruz ve ben okudukça Allahım nolur bizi böyle bir gelinle sınama diyorum lütfen bir kere otur kendi hatalarını da düzelt karşı tarafa cuvaldiz batiriyorsun kendine de iğneyi batiriyorsun. Bak bunu ben söylüyorum üstelik kayinvalide yüzünden sevdiğim adamdan ayrılan ben söylüyorum nişanı atılan ben diyorum sen gerçekten kayinvalide gormemissin. Artık kendini düzelt bir adım at onların her söylediğini kafana takma bak gercekyen hayat senin içinde guzelesecek.Evet kafaya takılıyorum çünkü ben kimsenin hayatına dahil olmuyorum bu beni rahatsız ediyor görüşlerimi belirtmiyorum fikir vermiyorum bunu beklediğimde yok kin beslesem kötülük isterim ama benim onlarla işim yok onlar sağ ben salemet ben eşimle olan ilişkime bakarım.
Fesatın türkçe anlamına bakarsanız ne olduğunu öğrenirsiniz. Saldırmaya gerek yok.Fesatlık ne demek ya bu nasıl söz
Kendini düzelt derken soğuk davranma güler yüzlü ol diyorsun bu mu?Ya gerçekten ayrılmamızı isteyen insanlar için bunu nasıl yapabilirim kim yapabilir bunu?Bak burada kayinvaliden yazıp biz okumuyoruz sadece senin yazdıklarını okuyarak yorumluyoruz ve ben okudukça Allahım nolur bizi böyle bir gelinle sınama diyorum lütfen bir kere otur kendi hatalarını da düzelt karşı tarafa cuvaldiz batiriyorsun kendine de iğneyi batiriyorsun. Bak bunu ben söylüyorum üstelik kayinvalide yüzünden sevdiğim adamdan ayrılan ben söylüyorum nişanı atılan ben diyorum sen gerçekten kayinvalide gormemissin. Artık kendini düzelt bir adım at onların her söylediğini kafana takma bak gercekyen hayat senin içinde guzelesecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?