merhaba arkadaşlar
buraya bu aralar çok sık konu açar oldum görümcem nişanlı bikaç ay sonra düğünü olacak sanırım o zamana kadar da daha çoookk açarım offf
nedense herşey benim elime bakıyor ve ben bi şekilde hayır diyemiyorum
neyse konuma geliym
görümcem ve nişanlısı evlerini tuttular şimdi evin temizliği yapılacak ve beni çağırdı ben hiç ama hiç gitmek istemiyorum ama sorun çıkaran ben olmamak için mecbure gidicem sanırım
ben evlendiğimden beri 3 kez ev değiştirdim şu an 3. evimdeyim yani ama hiçbirine ne görümcelerim ne kv aramadılar sormadılar bile
hele bu evime taşınırken kızım vardı bide kv bir demediki kızı alıym ona bakıym ben zaten kv den temizlik falan beklemiyorum kaç yaşında kadın ama soğuklarda taşındım ve kızım benimle hasta oldu bu boş evde dolanmaktan taşınma telaşından kv 1 kerecik olsun yalandan yere bile hiç aramadı ama hiç o süreçte
daha sonra 3 ay sonra falan aradı ve bana alaycı bi ses tonuyla hayırlı olsun ev almışsın dedi
kan beynime sıçradı ya sanki haberi yokmuş gibi en başından tüm gelişmelerden haberi vardı halbuki
ama çok bozuldular ev almamıza onun niyeti benim altınlarımla kocam iş kursunmuş diğer 2 erkek kardeşinide yanına alsınmış bütün parayı eşim verecek ve yanına eşimin işiyle alakalı hiçbir vasfı olmayan kişileri takıp birde iş sahibi oldum diye gezecekler ayrıca bizde beraber oturacakmışız beklentisi hep oydu kirada otururken hep diyordu geçinemezsiniz gelin beraber oturalım nolucak sanki diye
geçinemeyecek bir durumumuzda yok evlerinde 2 erkek 1 kız 1 kb emekli maaşı vardı bizde sadece eşim ve ben ve yeni evliyiz eşya borçlarımız üstüne birde onlara sürekli para veriyorduk yok efendim tv alacaklarmış bozulmuşmuş, kv süpürgesi bozulmuşmuş beni arayıp benden ister vay efendim kiralarını ödeyememişler bizde kiradaydık o zaman ama hep beklenti içindeydiler ve beklentileri karşılanıyordu ama biz ev alınca biliyorduki durum değişecek o yüzden işlerine gelmedi
neyse işte anlatmaya kalksam hepsini dizi olur bu şimdi nişanlı olan görümcem benim hiçbirşeyimde yanımda değildi ne kınamda ne düğünümde ne doğumumda ne taşınmalarımda ev aldıgımda bile aylar sonra geldi evimi görmeye
ama ben o nişanlandıgından beri herşeyine koşuyorum ve kendiside biliyorki benden başka kimsede iş yok benimle çok iyi sürekli bişeyleri benden istiyor çünkü ben asla hayır diyemiyorum şimdi beni temizliğede çağırdı ya yeminederimki içimde en ufak bir gitme isteği yok ama şimdi herşeyine koşupta kalkıp buna gelmiyorum sende bana gelmedin denmezki mecburen gidicem sırf huzur bozan ben olmıym diye ama içim hiç rahat değil neden insanlara ders veremiyorum neden sen zamnında nerdeydin diyemiyorum
canım mrb oncelıkle ınsanlara hayır demeyı ogrenmelısın
ne demek herseye gıttım buna hayırr dıyemem
buna demessen bır baskasınada demessın
anladıgım kadarıyla baya makasa almıslar senı
kıs gunu senınde evın cocugun yapmakla yukumlu
oldugun ıslerın var...
gıtmek zorunda degılsın ıllada dırek soyleyemem dersen
uydur bısey hastane gun baska bısey gıbı
ama artık araya bır mesafe koymanın vaktı gelmıste gecıyor gıbı
Ah ah benim kv seninki gibi ev tutduk hersey kendimiz yaptik sadece bir gün tutdurdu temizlik yapcam diye geldi her yere camasir suyu surup gitdi hep millet evime gelince o da kosup geliyor evlendigimiz ilk günden beri hergun arar naptiniz ne aldiniz para harcatmiyor hep arayip param yok diyor esimde hep para götürmek istiyor daha yeni ise baslamis abinide yanina al diye tutdurmus :-(((
Ben mesafemi koydum arayip sormuyorum diyecegim o ki sende koy mesafeni yoksa ezilen hep biz oluruz((
valla bana bir kere böyle bir teklifle gelindi, bu konuda bu işi yapan kişilere yönlendirdim, ''falanca abla ev ıslerıne yardımcılık yapıyor sizede tavsıye ederim, bu konuda cok ıyıdır dedım,''.. bir daha temızlık teklıf bıle edılmedı.... ben de evıme tasınırken hıc aramayan ınsanlardı temızlık teklıfınde bulunanlar....
ya amaaaaaaaaaaaaann insanlık bende kalsın deyıp gıdeceksın.. ya da kendı ıslerınden dolayı gelemeyecegını soyleyeceksın..acaba ben ne yapardım..yok yaa gercekten bana ıhtıyacı oldugunu dusunuyorsam iyilik yap denize at..balık bılmezse Halik bılır der giderdım sanırım:)
heh işte tamda böyle düşünüyorum gerçekten ben maneviyata çok önem veririm kin tutan yanım hiç yoktur herkese karşı
kimse için düşünmedim ki o bana şunu yaptı bende ona bunu yapayım diye
ama sanırım böyle düşündüğüm için hep kullanılıyorum
gerçekten içtenlikle söylüyorum tebrik ederim 2 aylık evlisin mesafeni koymuşsun ben o kadar çok yaşadımki yaklaşık 6 yıldır tamam arada hiç hakaret olmadı ama yalan fesatlık ve manevi anlamda umursamazlık onlardan yana çok oldu ve ben hala mesafe koyamadım
Esim uzuluyor ama cok kirdi o kadin beni :-( Ben esimle toplam Üc yildir tanisiyorum iki yil nisanli kaldim cok soguktur gaynanam Üc oglu var kizlari yok hep kendini over param yok durumum yok der halbuki yillardir ogullarindan para aliyor evlendigimiz ertesi gün bizden para istedi borcum var diye halbuki dügün masraflarini esim kredi cekip kendi odedi kina günü elimi acmak istemedigimi biliyordu nikah günu dediki sana kinada yuzuk vercem dugunden sonra geri vereceksin bana ben asla kin tutmam ama bunlarida unutmam iste kendini ezdirmemek icin mesafeni koyman lazim
yerı geldıgınde lafını da soyle bence canım..yanı ıhtıyacları oldugunda onları yalnız bırakmadıgını ama kendı ıhtıyacın olduugunda yalnız kaldıgını..amaan sen sımdı boyle soylesen onlar da ıyıkı bı ıyılık yaptı ıkı arada laf sokusturuyo derler..anam bu gece noluyo bana..ıkı kısılık konusuyorum:)
canım benim bende yeni ev kuruyordum tek başımaydım üstelik ailem karşı oldugu için evliliğime hiçbirşeyime gelmedilerAman kız yeni ev kuruyo gidip bi el atsan ne olur .insanlık sende kalsın.
siz görümcenizi çağırdınızmı temizliğe normalde çağırılmaz gelin yeni evini temizlerken görümce koşar gider akabindede gelin gider. eşiniz gitmemenize bişe demezse ben 3 kere ev taşıdım sonuncısında çocuğumda vardı kimse bana yardımcı olmadı demelisiniz. ben diyorum şahsen. eşimde sorun çıkarmıyo.
görümcem tek yaşıyo evi 1+1 benden 1 yaş büyük nezaman gitsek abartısız kv duvarlardan yerlere kadar çamaşır sularıyla siler. benmde elime bir bez tutuştururdu. oğlum camları elliyoda iz oluyo diye gitmeden silersin artık derdi görümce bende silerdm. yemek yerdik kv bulaşıklarıda bana devrederdi.
ama bana gelirler daha bikere kızına kalk bulaşığıda sen yıka dediğini görmedim.
kv ye gderiz görümce sofrayı kurup kaldırmaya yardım eder 3-5 parça getirir ayyy karnım arıdı başım ağrıdı diye kenara çekilir yatar ben bulaşık yıkarım. zamanla bunlar gözüme battı tabi.
bidahaki görümceye gittiğimde yatılı gitmiştim yemeğimi yiyip kaldırdım tezgaha. bulaşıkları yıkasana dyince sen benim evimde yıkıyomusun bu nebiçim misafir ağarlama diyodum. camlarda parmak izi var silersin camlarıda dediğinde senin aylardır silinmemiş camlarının pisliğine giremem en çocuğumun parmak izlerini silerim zaten bidahada getirmem yeğenini bukadar dokunuyosa camda parmak izinin olmasu dedim.
en son kv lere gittim. aynen görümce gibi sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım ettim. kv nin doğumgünü için gitmiştik hemde. baktı görümce ben oturuyorum ohh dyo gelin otursun biz iş yapalım. niye senin benden b eksiğinmi var dedim. kv baka kaldı bana. sonra tatlı servisi pasta servisi falan yapıldı yalandan iş görüyorum bende önceden görümcemin yaptığı gibi. görümce dedi ikinci posta bulaşığı sen yıkarsın artık ben sıramı savdım dedi. bende annene iş yapıyosun yabancıya değil sonuçta onun hesabınımı yapıyosun çok ayıp ikinci postayıda yıkayacaksın tabi annenn evi sonuçta ele yapmıyosun dedim.
sonra oturuyorum eşimin yanında biey oldu kv tabaklarımı toplatmak istedi bişey ayyy cikoma nolmuş böyle ne tembel olmuş ya dedi. şaka yapar gibi ama belli sataşmakta istiyo sesinde sinir belirtisi var. bişey demedim kocama sarılıyodum. eşimde rahat bıraksanıza karımı ya bellii evi temizlemiş bugün yorulmuş benim karıcım dedi. yok canım bişi demiyorum falan diye kıvırdı.
aradan biraz zaman geçti görümce kv nin yanında telle beni arıyo. kesin o gün hakkında konuşuyolar. dedi annem eve yaz temiliği yapçakmış yardım edersin artık. bende ssende gelip yardım edeceksen neden olmasın dedim. he illa beni karıştır benle ne alakası var dedi. sonuçta senin annen sen düşünüp yardım etmiyosunda banamı buyuruyosun dedim. sen gelinsin yapmalısın dedi.(gülerek bu konuşmalar gerilimliyiz ama hep şakayla karışık laf sokarız.)
bu arada benim eltimi her işlerini yaptırırlardı kocasıda basiretsizin tekidir çünkü. eltimde eşini terk etmişti o ara.
dedim size br gelin yetmez abine söyle ya bi gelin daha getirsin yada eskisiyle barışsın sizin işlerinize ben nasıl yetişeyim tek başına.
sonra eşime söyledim konuşmayı fikrini sordum. iyi yapmışsın ben seni kimseye hizmetçi almadım. he imc usulü bigün senin evi bigün kardeşimin bigün annemin evini hepberaber temizlersiniz amenna ama sana hiç faydaları yok birde işmi istiycekler dedi.
benim annem kv den çok daha yaşlı tek yaşıyo yanına giderim anne bi makina açayım anne bulaşığı yıkayım derim. boşver kzım banada hareket oluyo sen zaen çocukla oruluyosun der.
kzına geince ev kırklayan kızına tek iş gördürmeyen kv de benden iş bekler yok oda bişey değil utanmadan görümcede iş bekler yok öyle üç kuruşa beş köfte. akıllandım artık 5 yılımı aldı ama olsun :))
heh işte tamda böyle düşünüyorum gerçekten ben maneviyata çok önem veririm kin tutan yanım hiç yoktur herkese karşı
kimse için düşünmedim ki o bana şunu yaptı bende ona bunu yapayım iye
ben evlendiğimde ilk evime yerleşirken çağırmadım çünkü gerek duymadım yani şöyle gerek duymadım nasılsa gelirler dedim sonuçta yeni gelin evi olucak kv görümceler koşa koşa gitmezmi
valla biz abime öyle yapmıştık yengem hiç ev temizlemedi bile tüm evi temziledik oda geldi sadece kendi eşyalarını yerleştirdi zaten ancak akşama kadar çeyizlerin falan yerleştirilmesi bitiyor kız 2 kez ne diye gidip gelsin diye dşündük
benim eşimde hiçbişey demez gitme dedi hatta gelmem diyemiyosan bile hastayım de dedi ama o oyunlarıda yapmak istemiyrum sonuçta hastayım desem gerçekten hasta bile olsam biliceklerki yalan söyledim offffff
siz görümcenizi çağırdınızmı temizliğe normalde çağırılmaz gelin yeni evini temizlerken görümce koşar gider akabindede gelin gider. eşiniz gitmemenize bişe demezse ben 3 kere ev taşıdım sonuncısında çocuğumda vardı kimse bana yardımcı olmadı demelisiniz. ben diyorum şahsen. eşimde sorun çıkarmıyo.
görümcem tek yaşıyo evi 1+1 benden 1 yaş büyük nezaman gitsek abartısız kv duvarlardan yerlere kadar çamaşır sularıyla siler. benmde elime bir bez tutuştururdu. oğlum camları elliyoda iz oluyo diye gitmeden silersin artık derdi görümce bende silerdm. yemek yerdik kv bulaşıklarıda bana devrederdi.
ama bana gelirler daha bikere kızına kalk bulaşığıda sen yıka dediğini görmedim.
kv ye gderiz görümce sofrayı kurup kaldırmaya yardım eder 3-5 parça getirir ayyy karnım arıdı başım ağrıdı diye kenara çekilir yatar ben bulaşık yıkarım. zamanla bunlar gözüme battı tabi.
bidahaki görümceye gittiğimde yatılı gitmiştim yemeğimi yiyip kaldırdım tezgaha. bulaşıkları yıkasana dyince sen benim evimde yıkıyomusun bu nebiçim misafir ağarlama diyodum. camlarda parmak izi var silersin camlarıda dediğinde senin aylardır silinmemiş camlarının pisliğine giremem en çocuğumun parmak izlerini silerim zaten bidahada getirmem yeğenini bukadar dokunuyosa camda parmak izinin olmasu dedim.
en son kv lere gittim. aynen görümce gibi sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım ettim. kv nin doğumgünü için gitmiştik hemde. baktı görümce ben oturuyorum ohh dyo gelin otursun biz iş yapalım. niye senin benden b eksiğinmi var dedim. kv baka kaldı bana. sonra tatlı servisi pasta servisi falan yapıldı yalandan iş görüyorum bende önceden görümcemin yaptığı gibi. görümce dedi ikinci posta bulaşığı sen yıkarsın artık ben sıramı savdım dedi. bende annene iş yapıyosun yabancıya değil sonuçta onun hesabınımı yapıyosun çok ayıp ikinci postayıda yıkayacaksın tabi annenn evi sonuçta ele yapmıyosun dedim.
sonra oturuyorum eşimin yanında biey oldu kv tabaklarımı toplatmak istedi bişey ayyy cikoma nolmuş böyle ne tembel olmuş ya dedi. şaka yapar gibi ama belli sataşmakta istiyo sesinde sinir belirtisi var. bişey demedim kocama sarılıyodum. eşimde rahat bıraksanıza karımı ya bellii evi temizlemiş bugün yorulmuş benim karıcım dedi. yok canım bişi demiyorum falan diye kıvırdı.
aradan biraz zaman geçti görümce kv nin yanında telle beni arıyo. kesin o gün hakkında konuşuyolar. dedi annem eve yaz temiliği yapçakmış yardım edersin artık. bende ssende gelip yardım edeceksen neden olmasın dedim. he illa beni karıştır benle ne alakası var dedi. sonuçta senin annen sen düşünüp yardım etmiyosunda banamı buyuruyosun dedim. sen gelinsin yapmalısın dedi.(gülerek bu konuşmalar gerilimliyiz ama hep şakayla karışık laf sokarız.)
bu arada benim eltimi her işlerini yaptırırlardı kocasıda basiretsizin tekidir çünkü. eltimde eşini terk etmişti o ara.
dedim size br gelin yetmez abine söyle ya bi gelin daha getirsin yada eskisiyle barışsın sizin işlerinize ben nasıl yetişeyim tek başına.
sonra eşime söyledim konuşmayı fikrini sordum. iyi yapmışsın ben seni kimseye hizmetçi almadım. he imc usulü bigün senin evi bigün kardeşimin bigün annemin evini hepberaber temizlersiniz amenna ama sana hiç faydaları yok birde işmi istiycekler dedi.
benim annem kv den çok daha yaşlı tek yaşıyo yanına giderim anne bi makina açayım anne bulaşığı yıkayım derim. boşver kzım banada hareket oluyo sen zaen çocukla oruluyosun der.
kzına geince ev kırklayan kızına tek iş gördürmeyen kv de benden iş bekler yok oda bişey değil utanmadan görümcede iş bekler yok öyle üç kuruşa beş köfte. akıllandım artık 5 yılımı aldı ama olsun :))
maneviyatla bu durumun alakası yok bence. kullanılmak ayrı bir şey. senin yüzün biraz yumuşak sanırım o yüzden hayır diyemiyorsun. hayır diyemiyorsan o gün bi mazeret bulabilirsin. ben öyle yapıyorum mesela ama memnun musun bu durumdan dersen. değilim. açıkça söyleyenlere imreniyorum valla. bazende mazerette bulamıyorum. kendime kıza kıza gidiyorum. kendimi tekmeleyesim geliyor ;-)
neyseki çok kullanmak niyeti olan insanlar değiller de şanslıyım. eltim mesela ona karşı herkes mesafelidir. kimse bi işine karışmaz. çokta severler bende severim yalan yok valla ama bana karşı aynı mesafeleri yok. sanırım baştan çok mavi boncuk dağıttım ya bak şu an bunu farkettim.
kimse için düşünmedim ki o bana şunu yaptı bende ona bunu yapayım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?