• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemin kızını görmüşler bana bunun için fikir verirmisiniz

Karismamaniz daha dogru gibi sizin acinizdan. yarin birgun size soyleyen kadin gorumcenize derse ki ben gordugumu soylemistim diye bi sekilde sizin bildiginiz duyulursa ben dedikodudur diye inanmayip gectim dersin . Eger buyuk biriyle gorusuyorsa sorun evet ama benve o dedikoduyu getiren mutlaka onuda soylerdi baya buyuk biriydi diye belirtirdi bence.
Dimii. Bencede yaşıtı biridir zaten ki büyük ihtimal sınıf arkadaşı bile olabilir yani gerçekten çok samimi bı grupları var. Yani ben bunu gorumceme anlatırken kızını AVM'de el ele görmüşler tiplemesiyle anlatmaktan bahsetmedim. Ben de gorumcemde o yapıda insanlar deglz zaten. Ama bu konuyu umursamamak dediğiniz gibi en iyisi mantıklı olan

Şu durumda onun neyi nasıl karşıladığının bi önemi yok ki , onu ilgilendiren bi durum yok. Sizide ilgilendiren bi durum yok. O çocuğun sorumluluğunda olan bi annesi var. Anneside size göre ört bas ediyodur.bilemezsin. 14 yaşında ergen bi çocuk en nihayetinde el ele görülmüş nolmuş yani. Gayet masumca . Bizde geçtik o yollardan annemize anlatırdık annemizde gidip bizi babamıza ispiyonlamazdı öğüt verirdi. Anneyle çocuğu arasında ki bağı siz bilemezsiniz. Dışarıya karşı çocuğunu her türlü savuncak , koruyacak kollayacak tabi
Ben yanlış anlaşıldım. Yani biz o tiplemeli biri değiliz kendi aramızda da zaten. Kızında bazen gelir erkek arkadaşını anlatır hoşlanıyorum yada küstük bu ara gibisinden. O kişinin gelip bana bu şekilde bahsettiğinden haber vermelimiyim yani o kısım beni düşündürdü. ama karismamak en iyisi

Dimii. Bencede yaşıtı biridir zaten ki büyük ihtimal sınıf arkadaşı bile olabilir yani gerçekten çok samimi bı grupları var. Yani ben bunu gorumceme anlatırken kızını AVM'de el ele görmüşler tiplemesiyle anlatmaktan bahsetmedim. Ben de gorumcemde o yapıda insanlar deglz zaten. Ama bu konuyu umursamamak dediğiniz gibi en iyisi mantıklı olan
En mantiklisi hic uzatmayın. Ben anladım sizin ne demek istediginizi. Hic bu haberi almamis gibi davranin gerek yok cunku. Millet konuscak laf ariyor oyle. Ortalik karismasin durduk yere. Yasiti biriyle florttur muhtemelen buda kimseyi ilgilendirmez. Zaten kendine soylesen dinlemez de umursamazda hepimiz ayniydik boyle boyle ogrenip yasayacak. Bosverin dedikoduyu gecin. Size birdaha dedikodu vermek isterlerse sizi de benide ilgilendirmiyor bu tarz seyleri konusmaya gerek yok diyip kapatin konuyu🙂

Bir aile faciasina neden olabileceğinizi unutmayın öncelikle.Bu kız ergenlik çağında,çok çok dikkatli olmak lazım bu konularda.Ben olsam,kızla konuşmayı denerdim herseyden önce,tabi ki önce onun güvenini kazanmak gerekiyor.
Görümcem o kafada biri değil. Kizida bana flörtlerinden bahsediyor bundan hoşlandım yada konuşuyorduk ama küstük gibisinden. Benim sorduğum şey bana bunu anlatan kadının ne şekilde bana geldiğini görümcem bilmelimi yani. Diğer turlusunun gorumcemin haberinin olmadığını sanmıyorum bazen aramızda konuşuyorz çünkü erkek arkadaşı var konusuyorlar sadece diye fln.

En mantiklisi hic uzatmayın. Ben anladım sizin ne demek istediginizi. Hic bu haberi almamis gibi davranin gerek yok cunku. Millet konuscak laf ariyor oyle. Ortalik karismasin durduk yere. Yasiti biriyle florttur muhtemelen buda kimseyi ilgilendirmez. Zaten kendine soylesen dinlemez de umursamazda hepimiz ayniydik boyle boyle ogrenip yasayacak. Bosverin dedikoduyu gecin. Size birdaha dedikodu vermek isterlerse sizi de benide ilgilendirmiyor bu tarz seyleri konusmaya gerek yok diyip kapatin konuyu🙂
Bende o şekilde cevap verdim kalabalık bı ortamdi konuyu çok uzatmadan kapadım. Amaan genc onlar arkadaşlar beni ilgilendirmez dedim konu uzamadi. Konu zaten yanlış anlaşılmaya müsait üstüne birde burda ben anlatırken yanlış anlaşıliyorum ya neyse göze alarak açtım konuyu sağolun anladığınız içinde ☺️

Off neyi büyüteceğinizi şaşırmışsınız.
Neresiymiş o şehir Alışveriş merkezinde hemen herkes herkesi görüyor ya.
Nir de gelip kız ilk flörtünü size anlatmış ama bu kimse anlatmamış sanırım.
Anlatacak başka kimsesi yok sanırım siz oraya odaklanın bence sosyal yönden problem mi yaşıyor yaşıtları arasında acaba diye?

Ben bu dediklerinizi yapıyorum. İlk flortunu bana söyledi. Bunun yanlış bişey olmadığını annesininde bilmesinin gerektiğini falan anlattım. Ki adın çıktı kısmını kafanızda kendiniz buyutuyorsunuz. Bizde gorumcemde o kafada birileri değiliz ki🤷🏻‍♀️
Su mesajlariniz bende o izlenimi bıraktı.
. sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi.
Birde bu aralar sürekli kızına dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.
Laf - söz olur diye korkmayan hangi anne çocuğuna 'kizim,aman dikkatli ol, dayınla dedenle karşılasirsin' der ki? Sonuçta burada bahsettiği uygunsuz bir durumda karşılaşmak. Yoksa 'aaa naber dayi' der, geçer. Anne uygunsuz durumda olmasına da Okey, sadece şu-bu görmesin derdinde.
Baba desen kızınin sevgilisinden şüphelenince ilk yaptigi küçücük kızla kavga çıkarmak olmuş. Buradan bakınca kızına sonsuz destek olacak bir aileden çok 'laf söz getirmesin' diye kısıtlayacak bir aile gibi görünüyor.
Ayrıca dediğiniz doğruysa kız size flörtünü söylemis,siz de 'bu yanlış bir şey degil' demişsiniz. 14 yaşında flortler elele tutuşup AVM gezerler. Madem "bu yanlış bir şey değil" , neden annesine fitleyesiniz ki?

Aileyle konuşursanız çok yanlış bir davranış olur. Kızla iyi bir iliskiniz varmış, güvenini de kaybedersiniz.
Değer mi?
Bir de şu açıdan çok yanlış. Sokakta görülme tehlikesinden korkan gencler 'bari risk almayalım, strese olmayalim. Ev tutalım, hem film izleriz(!)' moduna girebiliyor. Tabii 14
bunun icin küçük bir yaş ama birkac sene sonraki adım bu olabilir. Günlük ev piyasasıni az çok bilirim. Yıllar önce eski sevgiliminin ek gelir için bu şekilde ilgilendiği birkac ev vardı. Ve evleri liseli gençler de kiralardi. Böyle şeyler kaçak Göcek işler olduğu için kimlik kontrolü falan filan da hak getire.
Yani iyilik yapmak isterken kızı daha buyuk yanlışlara sürükleyebilirsiniz.
Hiç bulaşmayın

Bu konularda genç kızın karşısına geçip konuşmak ya da genç o demek yerine annesine yetiştiren yenge profili çizilmesine karşıyım. Ama insanlar 14 yaşında bir genç kızın şu dönemde karşılaşabileceği sorun,belalara karşı koruma içgüdüsü ile de kaygılanıyor olabilir. Bu kadar sert yorum neden anlamadım açıkçası. Ha ama evet anne zaten kızına gerekli telkinlerde bulunuyor mu evet,kızımız sahipsiz mi hayır annesi var dolayısıyla yenge müdahalesine gerek var mı bence yok. Ama yinede direk dedikoducu,namus lafı çıkaran yenge yaftasını da bu kadar hazır tutmamak lazım diye düşünüyorum.

Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.

Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.

Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.

O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisi 🙈🙉🙊 yapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız ☹️ aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi 🤦🏻‍♀️ fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Ne is gelebilir. Sevgilinolmus o yasta normal ne var bunda.

Devir gerçekten şuan o kadar kötü ki.Ben olsam söylerdim annesine.Ama asla kızın dedikodusunu yapmak,bak erkekle geziyor diye kadını fitlemek amaçlı değil.Görümcemi karşıma alır sakince güzel güzel konuşurdum.Bunu sadece kıza zarar gelmemesi adına söylediğimi belirtirdim.Arkadaşlarında dediği gibi eğer bir okul arkadaşı,kendi akranı ise sorun yok.Ama ortalık ne tip insanlarla doldu hepimiz biliyoruz.Ben kendi adıma konuşayım,allah korusun yarın öbür gün kıza bir zarar gelse sen biliyordunda söylemedin sustun deseler bana ben o suçluluk psikolojisinden perişan olurum çünkü kendimi biliyorum.Ama tabi yinede karar sana kalmış konu sahibi.

Ya ben bu elalem tayfasından ciddi nefret ediyorum.
Bende genç kızken işte 18 yaşlarımda filan Bahçelievler’de erkek arkadaşımla gezerken babama şikayet etmişlerdi. “Senin kız burda bir erkekle geziyor” diye. Babamda onların gazıyla beni dövdü. Ee noldu. Ben de 2 sene sonra gittim evlendim. Bu baskı yüzünden Kendi hayatımı böylelikle yakmış oldum.
Tamam kız 14 yaşında ama el ele geziyormuş. Kıyameti koparmanın alemi yok. Annesi de heralde kızını takip ediyordur.

Devir gerçekten şuan o kadar kötü ki.Ben olsam söylerdim annesine.Ama asla kızın dedikodusunu yapmak,bak erkekle geziyor diye kadını fitlemek amaçlı değil.Görümcemi karşıma alır sakince güzel güzel konuşurdum.Bunu sadece kıza zarar gelmemesi adına söylediğimi belirtirdim.Arkadaşlarında dediği gibi eğer bir okul arkadaşı,kendi akranı ise sorun yok.Ama ortalık ne tip insanlarla doldu hepimiz biliyoruz.Ben kendi adıma konuşayım,allah korusun yarın öbür gün kıza bir zarar gelse sen biliyordunda söylemedin sustun deseler bana ben o suçluluk psikolojisinden perişan olurum çünkü kendimi biliyorum.Ama tabi yinede karar sana kalmış konu sahibi.

Yani. Bu zamanlarda huhusi genc kizlarin pesine düsen o kadar cok p** var ki. Kizla aram.varsa ilk onunla konusurum kim neyin nesi diye. Yasi daha cok ufak. Kendi yasit biriyse neyise. Ama neler duyuyoruz. Dikkatli olmakta fayda var.

Ayy tam ortalığı karıştıran yengesiniz heee.
Bizde de vardı, ne var ne yok yetiştirirdi. Yenge hanım yüzünden kuzenlerden birkaçı sağlam dayak yedi babasından.
Babası evde terör estirince mutlu mu olacaksınız?
Anası izin veriyorsa kızın, size bir şey düşmez. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenin.

Yani. Bu zamanlarda huhusi genc kizlarin pesine düsen o kadar cok p** var ki. Kizla aram.varsa ilk onunla konusurum kim neyin nesi diye. Yasi daha cok ufak. Kendi yasit biriyse neyise. Ama neler duyuyoruz. Dikkatli olmakta fayda var.

Elini tuttuğu kişi buyuk biri olsa boyle dedikoducu biri direkt konuya oradan girerdi zaten "x koca adamla geziyor" diye. O yuzden cocugun buyuk olduğunu sanmam ben.

Bir de bazi arkadaslar "şu dönem tehlikeli, bu devir kotu" vs yazmiş sanki bir önceki devirler asiri iyiydi ve kizlara baski yapilmiyordu da bir tek bu devir kotuleşmiş gibi yaziyorlar... 🤷

Kizlarin başina gelecek en kotu şey ailesinin yaninda olmamasidir, babasinin dayak atmasidir. Ailesine danişan, ailesinden yardim isteyebilen, ailesine yaşadiklarini anlatan, kiminle oldugunu dogru soyleyen cocuga kolay kolay bir şey olmaz.
15 yaşlarimda disarda babamla denk gelmiştik sevgilimle el eleyken, hiç azar işitmedim veya evde olay olmadi. Noldu öldük mü?
Biraz daha buyuyunce de erkek arkadaşlarim evimizin önüne kadar birakiyorlardi arabayla, motorla. Boyle olsa kimse de agzini acamaz zaten.

Size ne ? Çocuk kendi çocugu belli ki anne zaten biliyor büyük ihtimal kızı söyledi ve normal karşılıyor ama babaya ve çevreye belli etmiyor artı anormal bir sey mi kendinden 10 yaş buyuk adamla mı geziyor veya edepsizlik mi yapıyor? Alt tarafı erkek arkadası ile Avm geziyor ne olay olmuşta lafı size taşınıyor o lafları taşıyanlar kendi çocuklarına sahip çıksın önce

Ortada sizi ve bunu söyleyen kişiyi ilgilendiren bir şey yok. Herkes önünde ki ekmeğe baksın. Kim kimin evladının dedikodusunu yapıyorsa kendi evladından çıksın. Benim kız kardeşim 16 yaşında ve sevgilisi var buna engel olamadım. Ama biri bunu görüp söylerse ağzının payını çok güzel alır. Bunu konuşmanız burda konu açmanız bile hiç etik değil. Ya arkadaş şu akraba illetinden bir türlü kurtulamadık

Su mesajlariniz bende o izlenimi bıraktı.

Laf - söz olur diye korkmayan hangi anne çocuğuna 'kizim,aman dikkatli ol, dayınla dedenle karşılasirsin' der ki? Sonuçta burada bahsettiği uygunsuz bir durumda karşılaşmak. Yoksa 'aaa naber dayi' der, geçer. Anne uygunsuz durumda olmasına da Okey, sadece şu-bu görmesin derdinde.
Baba desen kızınin sevgilisinden şüphelenince ilk yaptigi küçücük kızla kavga çıkarmak olmuş. Buradan bakınca kızına sonsuz destek olacak bir aileden çok 'laf söz getirmesin' diye kısıtlayacak bir aile gibi görünüyor.
Ayrıca dediğiniz doğruysa kız size flörtünü söylemis,siz de 'bu yanlış bir şey degil' demişsiniz. 14 yaşında flortler elele tutuşup AVM gezerler. Madem "bu yanlış bir şey değil" , neden annesine fitleyesiniz ki?

Aileyle konuşursanız çok yanlış bir davranış olur. Kızla iyi bir iliskiniz varmış, güvenini de kaybedersiniz.
Değer mi?
Bir de şu açıdan çok yanlış. Sokakta görülme tehlikesinden korkan gencler 'bari risk almayalım, strese olmayalim. Ev tutalım, hem film izleriz(!)' moduna girebiliyor. Tabii 14
bunun icin küçük bir yaş ama birkac sene sonraki adım bu olabilir. Günlük ev piyasasıni az çok bilirim. Yıllar önce eski sevgiliminin ek gelir için bu şekilde ilgilendiği birkac ev vardı. Ve evleri liseli gençler de kiralardi. Böyle şeyler kaçak Göcek işler olduğu için kimlik kontrolü falan filan da hak getire.
Yani iyilik yapmak isterken kızı daha buyuk yanlışlara sürükleyebilirsiniz.
Hiç bulaşmayın
Teşekkürler fikriniz için. Çok doğru noktalara degindiniz. Benide doğru anlamissiniz. Evet görümcem farkında ama dediğiniz gibi eşinden babasından kardeşinden düşünce yapılarının farklı olduğunu bildiği için ona göre aksiyon alıyor. Dediğiniz gibi bende kızın bana karşı olan güvenini asla sarsmak istemiyorum. İlk flörtunu söylediğinde annemin haberi yok demişti bende benim bildiğimi ama kendisinin bilmediğini öğrenirse üzülür saklanack bişey değil bence bahset demiştim sonrasında da artık annemlerde konuşuyoruz bunları demişti bende kendisi konusunu açtıkça girdim hep muhabbete aksi durumda hiç sormadım zaten o yollardan bizde geçtik içindeki heyecanı konuşma isteğini biliyorum. Konu çok yanlış anlaşılmaya müsait dediğiniz gibi en iyisi bu şekilde bir yaklaşım yapmamak.

Bu konularda genç kızın karşısına geçip konuşmak ya da genç o demek yerine annesine yetiştiren yenge profili çizilmesine karşıyım. Ama insanlar 14 yaşında bir genç kızın şu dönemde karşılaşabileceği sorun,belalara karşı koruma içgüdüsü ile de kaygılanıyor olabilir. Bu kadar sert yorum neden anlamadım açıkçası. Ha ama evet anne zaten kızına gerekli telkinlerde bulunuyor mu evet,kızımız sahipsiz mi hayır annesi var dolayısıyla yenge müdahalesine gerek var mı bence yok. Ama yinede direk dedikoducu,namus lafı çıkaran yenge yaftasını da bu kadar hazır tutmamak lazım diye düşünüyorum.
Bende o annesine yetiştiren yenge profili çizmek asla istemiyorum zaten. Konu yanlış anlaşılmaya çok müsait. Ben gorumcemin haberinin olduğunu düşünüyorum. Daha önce kızı bana flortunden bahsetti zaten annesinin haberi yoktu bende saklanacak bişey olmadığını annesiyle de bu konuları konuşabilecegini anlatmıştım. Snra gelip zaten yenge iyiki konuştuk seninle annemede anlattım seninle konuştuğumu, artık annemle de konuşabiliyorz bunları demişti.

Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.

Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.

Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.

O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisi 🙈🙉🙊 yapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız ☹️ aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi 🤦🏻‍♀️ fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Ah ah gelişmiyoruz gelişemeyeceğiz.

Back
X