• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemin kızını görmüşler bana bunun için fikir verirmisiniz

Devir gerçekten şuan o kadar kötü ki.Ben olsam söylerdim annesine.Ama asla kızın dedikodusunu yapmak,bak erkekle geziyor diye kadını fitlemek amaçlı değil.Görümcemi karşıma alır sakince güzel güzel konuşurdum.Bunu sadece kıza zarar gelmemesi adına söylediğimi belirtirdim.Arkadaşlarında dediği gibi eğer bir okul arkadaşı,kendi akranı ise sorun yok.Ama ortalık ne tip insanlarla doldu hepimiz biliyoruz.Ben kendi adıma konuşayım,allah korusun yarın öbür gün kıza bir zarar gelse sen biliyordunda söylemedin sustun deseler bana ben o suçluluk psikolojisinden perişan olurum çünkü kendimi biliyorum.Ama tabi yinede karar sana kalmış konu sahibi.
Bilmiyorum açıkçası yaşıtı olduğunu düşünüyorum çünkü büyük biri olsaydı sanırım bunu bana söyleyen kişi yascada büyük diye belirtirdi. Söylemekten vazgeçtim konu yanlış anlaşılmaya müsait çünkü. Görümcem benim kötü niyetli olduğumu düşünmez ama kızı hakkında birinin bana gelip el ele görmüşler demesini yanlış yere çekebilir. Detaylıca düşününce de gorumcemin davranışlarından bu konudan haberdar oldugunu düşündüm

Yani. Bu zamanlarda huhusi genc kizlarin pesine düsen o kadar cok p** var ki. Kizla aram.varsa ilk onunla konusurum kim neyin nesi diye. Yasi daha cok ufak. Kendi yasit biriyse neyise. Ama neler duyuyoruz. Dikkatli olmakta fayda var.
Bu yönden bakınca zaten insan arada kalıyor 🤦🏻‍♀️ yoksa banane bizde geçtik o yollardan. Herkes detay bilmeden resmen bana bu lafı getiren kişiyle beni aynı kefeye koymuş. Ben kötü niyetli olsam burda konu açana kadar gider gorumcemi fiseklerdim Allah aşkına anlamaya çalışmadan yaftaliyorlar ama neyseki anlayanlar da var teşekkürler yorumunuz için. Ama konuyu açmaktan vazgeçtim. Gorumcemin haberinin olduğunu düşünüyorum çünkü hiç haberi olmasaydı o tür konuşmalar aile ortamında hiç geçmezdi

Önemli olan yanındaki kişinin akranı olup olmaması.

Akranı ise sizi geçtim arkadaşınızı bile ilgilendirmez.

Ne diye hemen gelmiş bıdıbıdı yetiştirmiş?

Yaşamak isteyip de yaşayamadıkları ne varsa başkası da yaşamasın istiyorlar.

Sizin de konu açmanızı anlamıyorum.

Lafçılığı bu kadar sevmeyin.
Benim amacım lafcilik olsaydı gelip buraya konu açana kadar gorumceme kızını görmüşler diye yetistirirdim. Benim düşüncem baskaydi zaten.

Aile yobaz değilse, ben olsam söylerim.

Yani laf arasında “gayet olabilecek normal birşey, ama zaman kötü o yüzden belki çocuğu tanımak istersin diye düşündüğüm için sana söyleme ihtiyacı hissetim. x’i bir çocukla avm’de el ele görmüşler, haberin olsun” der geçerim. Bi daha da konuyu açmam.

Görümcem laf çevirmeye çalışırsa, “gerçekten beni hiç ilgilendirmiyor, kendi aile işiniz” diyip konuyu kapatırım. Hem konu benden çıkmış olur, hem çocuğu bir araştırırlar

Burada onemli olan sey kizin yanindaki cocuk yaşıtı mı? Sayet kendi gibi küçükse ben olsam duymamis gibi yaparim. Ancak kazik kadar adamsa kesinlikle annesine soylerdim, niyeti baska oluyor o heriflerin.

Aile yobaz değilse, ben olsam söylerim.

Yani laf arasında “gayet olabilecek normal birşey, ama zaman kötü o yüzden belki çocuğu tanımak istersin diye düşündüğüm için sana söyleme ihtiyacı hissetim. x’i bir çocukla avm’de el ele görmüşler, haberin olsun” der geçerim. Bi daha da konuyu açmam.

Görümcem laf çevirmeye çalışırsa, “gerçekten beni hiç ilgilendirmiyor, kendi aile işiniz” diyip konuyu kapatırım. Hem konu benden çıkmış olur, hem çocuğu bir araştırırlar
Ailenin kendi ev içindeki düşüncelerini bilemiyorum. Görümcem kendisi normal karşılar ki karsiliyorda zaten. Sadece çocuğun babası dedesi dayısı amcası vs görünce tepki vermesinler diye durumu ele almaya çalışıyor. Eşim yobaz değil yani yeğeni için böyle bişey duysa abla arkadaşlarını bilin tanıyın der ama evde babası kavga çıkarmış buyuzden gorumcemin haberinin olduğu kanaatindeyim. Konuyu acmak yanlış tarafa çekilebilir dillendirir gibi gözükmek olacak. Yeteri tedbiri kendi çocugu için almaya çalışıyor gorumcem

Burada onemli olan sey kizin yanindaki cocuk yaşıtı mı? Sayet kendi gibi küçükse ben olsam duymamis gibi yaparim. Ancak kazik kadar adamsa kesinlikle annesine soylerdim, niyeti baska oluyor o heriflerin.
Buradan bir kaç arkadaş yaşıtı olabileceği fikrinde aksi olsaydı zaten bunuda yetistirirdi bana anlatan kişi. bende öyle düşünüyorum yaşıtıdir buyuzden böyle biseyin muhabbetini acmayacagim

Buradan bir kaç arkadaş yaşıtı olabileceği fikrinde aksi olsaydı zaten bunuda yetistirirdi bana anlatan kişi. bende öyle düşünüyorum yaşıtıdir buyuzden böyle biseyin muhabbetini acmayacagim
Yinede arkadaslariniza sorup teyit edin isterseniz. Sirtlan gibi cocuklarimizin etrafinda dolaniyor pislikler

Yanındaki çocuk 18 ve üzeri yaş değilse asla konuşulmaması gereken bir durum.

Kız daha 14 yaşında ya..bırakın da rahat rahat yaşasın ergenliğini..oturmuş kızın dedikodusunu yapıyorsunuz birde çok önemliymiş gibi annesine söylesem mi diye soruyorsunuz..ne olmuş elele geziyorsa? Hayır gören de 30 yaşında adamla uygunsuz halde buldular sanacak. Toplum olarak bu cehaletten ne zaman kurtulacağız merak ediyorum. Ayrıca o komşu dediğiniz kadında maşallah ayaklı gazete. Ben olsam asla o tarz biti ile arkadaş olmam

Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.

Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.

Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.

O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisi 🙈🙉🙊 yapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız ☹️ aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi 🤦🏻‍♀️ fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Hiç karışmayın.İyi birşey yapıyorum sanıp kötü duruma düşebilirsiniz.Annesi veya ergen olan yiğeniniz size tepki gösterebilir.Ergen olan hatta dusmancada tavır takinabilir beni aileme ispiyon etti gibi düsunebilir.Belkide annesi zaten sevgili olduklarını biliyor size söylemiyordur duyulmasını istemiyordur.Arkadasi diye gecistiriyordur.Hem zaten iki gencin Elele tutusmasinda ne var.Yasca çok büyük biri olsaydı abla dediğiniz kişi size söylerdi herhalde

biri bana bunu ima edecek
bakın söyleyecek demiyorum ima edecek
ağzını yırtarım net
anası babası olan insana karışma hele şikayet hakkını nerden buluyor bu insanlar inanamıyorum gerçekten

Ay utanmıyor musunuz bunları aranızda konuşurken. Üstelik bir yenge olarak size bu dendiğinde hiç tepki vermemeniz? Yıl olmuş 2023 nerenin artıklarından kaldınız merak ediyorum.
yetiştirmek için içi gidiyor şu an
burdan da destek bekliyor
pes

Eşimin yeğenini gördük eşimle birlikteyken. Bir oğlan çocuğuyla geziyordu. O da bizi gördü. İki taraf da görmemiş gibi yapıp yoluna devam etti. Utanmasin diye böyle yaptık tabii yanlış diye değil. Genç çünkü tabii ki erkek arkadaşı olacak. Eşimin erkek kardeşi olsaydı bizim yerimizde, kıza hesap sorardı ama şükür ki eşim öyle biri değil, dönüp gittik. Sanki fuhuş yaparken yakalamış gibi konu acmissiniz. Ne var erkek arkadaşıyla el ele AVM'de geziyorsa?

Hic karismam. Laf getiren kisiye de bir daha bana bunlari anlatma, annesi belli babasi belli, cok endiselendiysen git onlarla konus derim.

Back
X