Görümcemin küçük kızının bizde kalması mantıklı mı?

ne kadar doğru yazmışsın...kesinlikle haklısın.benim merak ettiğim konu sahibi arkadaş kendi ailesini ne sıklıkta görüyor.eminim aynı şehirde yaşıyorlardır ve sürekli görüyordur kendi ailesini.eşinin ailesinin cahil ,pis veya kötü şartlarda yaşıyor olması senede 2 kere ziyqret etmemelerini gerektirmez.çok üzülüyorum bu tarz insanları gördükçe.yaşlı insanları bayramlarda sevindirmek gerek diye düşünüyorum bende

ne güzel valla, doğur at başkasının evine 15 gün ohh masraflarını o karşılasın.nasılsa iki kişi çalışmıyorlar mı?
işe de gitseler sorumluluğu ver başlarına ne olacak? ne rahat anneler var anlamıyorum ya, bir de annelik kutsal, çocukları için her şeyi yaparlar...

öyle bir yazmışsınız ki sanki çocuk yıllardır yengesinde kalıyor. 15 günde ne masrafı olacak ki. belki evde tek kalması riskli ama bunu maddi açıdan düşünmek üzücü bir durum

Valla kızan kızsın ben seni çok iyi anladım.
Ben de zamanında kendimi parçalamıştım vefakar, fedakar gelin olaraktan.
Hatta bildiğin paraladım kendimi, çok süper oldu aferin bana.
Sonunda ilişkimizi boşanarak taçlandırdık bi de güzel boyumu ölçüp madalyamı verdiler elime.
Töbe büyük sözüme ama bi daha evlenecek olsam ayda yılda misafir gibi gider misafir gibi gelirim.
Hem kendi aileme hem eşimin ailesine...
Ne tatilimden vazgeçerim ne evimin düzeninden.

tek hatalı taraf görüyorum oda cocugun annesını,
ben cocugumu göndermem hele calısan ınsanların evıne
ayrıca cocuk sonucta bı kaza olur su olur bu olur al sana vıcdan azabı

Arkadaşa kızıyorsunuzda..
Anne nasıl bir anne oturun bir düşünün.
Hasta çocuğa anası bakmak istemez mi aklı kalmaz mı içi nasıl rahat eder.
Netice de gelin hemde çalışıyor..
İnsan sırf çocuktan 10 gün kurtulmak için böyle saçma yollara girer mi?
Kimse kimsenin çocuğuna dadılık yapmak zorunda değil.
Hee emsal evlatları olur kuzenler olur vs o ayrı.
Böyle görümceye böyle gelin çok bile bence..

bir çok kişi kendi köyünden örnek vermiş de ben burdaki ablanın bahsettiği köy hayatını biliyorum
dershanede öğretmen olmak gerçekten çok zor 5-10 dakikalık tenefüslerde bile öğrenciler başında durup soru çözdürürler yorgunluğunuz sıradan bir yorgunluk değil dershanedeki bir hocam akşama doğru dizlerim ağrımaya başlıyor diyordu sabahtan akşama kadar ayakta olmak bir yana zihin yorgunluğu bir yana saatlerce konu anlat dur bir yandan da öğrencileri susturmaya çalış.. bir de "ben buraya para veriyorum istediğimi istediğim gibi eleştiririm" diye düşünerek öğretmenlere terbiyesizlik yapan öğrenciler var işiniz çok ama çok zor allah kolaylık versin

o kız gelseydi ona kim yemek yapcaktı kim göz kulak olcaktı başına birşey gelse burdaki ablayı suçlayacaklardı
bence de yılda en azından 1-2 gün gitmeli ama belki eşi daha uzun süre görmek istiyor onun da ayağına bağ olur.
herkesin sabrı aynı değildir bu koşullarda çalışan biri tatillerde huzur ister

bir ev hanımından veya kamuda öğretmenden bahsetseydik çok farklı yorum yapardım ama işiniz gerçekten çok zor allah kolaylık versin

öyle bir yazmışsınız ki sanki çocuk yıllardır yengesinde kalıyor. 15 günde ne masrafı olacak ki. belki evde tek kalması riskli ama bunu maddi açıdan düşünmek üzücü bir durum

Maddi açıdan düşünen, çocuğu gönderenler zaten...
Diğer yorumları okudunuz mu? konuyu açana yeni evlendiklerinde 15 aylık bebeği vermek istemişler kabul etmeyince diğer eltiye vermişler 1,5 yıl baktırmışlar, bu çocuğu da yanında hiç bir giysisi olmadan göndermişler tepeden tırnağa giydirsinler diye, sen okutursun sen bakarsın gibi laflar da edilmiş, bunları geçtim üstelik çocuk hastayken gündüz evde olmayan çalışan bayana yolluyorlar, çocuk 40 derece ile gece acillik oluyor, bu nasıl bir yürek benim aklım almadı. Doğurup doğurup gelinlerin başına tebelleş ediyorlar herhal...

Son düzenleme:

canımm hiç üzülme ,allah gönlüne göre versin
Dilediğin bebeği kısa zamanda göbişine kondursun
bende infertelite madurlarındanım:)))
Çol zor bir süreç ,bizim ihtiyacımız sadece huzur,ama insanlar bunu bize çokkkk görüyor:)

ben olsam ben de gitmek istemezdim sanırım ama yine de 1-2 gün sabredebilirdiniz
çocuk konusunda sonuna kadar haklısın
değil 15 gün 1 gün bile bakmak istemem görümcemin çocuklarına
tabi hastalık olur, zor durum olur aciliyet olur o başka
ama öyle haybeden yere ne diye başkasının çocuğuna bakasın ki?
hem de çalışan bi bayan olarak

şöyle söylyeyim
nişanlım burda İstanbul'da, bir ablası da burda
nişanlım şehirdışına ailesinin yanına ziyarete giderken görümcem arada bi tane çocuğunu takar peşine
onun gidiş geliş bilet parası, yolda acıkması, canının bişeyler çekmesi, ufak tefek hediyeler
derkeeennn onu şehirdışına getirip götürmek yaklaşık 300-350 tl ye mal olur
kimse kusura bakmasın ama evlenebilmek için dişimizi tırnağımıza takarken yeri geliyo 5 lirayı bile düşünerek harcıyoruz
bunu bencillik olarak görmeyin ben düşüncesiz insanlara asla tahammül edemem

15 günnü ne masrafı olacak demeyin o yüzden
çok şükür bu haftasonu düğünümüz var

biz de geçen sene evlendik ve daha 1 ay önce de ev aldık yani dediğiniz 5 liranın kıymetini biliyoruz ama zaten konu sahibi arkadaş bunu maddi olarak değil manevi olarak sorun yapmış

bıyandan haklısın bıyandan değilsin......kendı yıgenın gelse eşin sana bunları yapsa tepkın ne olurdu önce bunu düşün...tmm zaten karsındakıler sorumsuzca davranmışlar çalısan ınsanların yanında çocugun ne işi var buyuk olsa kendı gezer eder ama cocuk bu..masraf kısmına gelınce neden takıldınız kı bu kadar bakın kurbanda ttaıl yapacak mıssınız cok borcu olan tatile cıkamaz de mi? ayrıca eşinizde gercekten cok anlayışlıymış bayramda sıızn saydıgınız bahaneler gercekten gecersız bahaneler bızım köyumuzde öyle ne oluyor yanı gıtsenız benım annem 20 yıl sızın öyle dedıgınız yere gıttı bız de tabı cocukları olarak....bence sız yanlış düşünuyorsunuz böle devam edersenız yerı gelir eşiniz sizden soğur!!!!!

karadenizliler batılı değilki kuzeyli

canım seni cok cok cok iyi anlıyorum. emin ol.

bence artık bu kadar kibar olma. gorumcen alıskın cocuklarını baskasına bakıtmaya. derse orada okusun diye tekrar, kesin bir dille raddet. kibarlık olsun diye soyle de boyle de deme. bence hayır abla, kusura bakma olmaz.
zaten cocugu gonderiyoruz. burada ilgilenemiyoruz, cok hasta, ben saat 8 de cıkıp aksam 8 de geliyorum. zaten oradayken de hastaymıs. nasıl gonderdiniz hayret de.

benim esim de dogulu. seni cok iyi anlıyorum. ben de onlara kibarım ama cok cok cok iyi anladım ki azcık yuz versem astarı geliyor.

hicbir sozumu sakınmıyorum ama kibarca soyluyorum. asla icimde kalmıyor sunu da deseysim demiyorum. cunku biliyorum ki azıcık yuz versem yuzumden faydalanıyorlar. dur daha. esinin kardesleri abileri coktur. yegenleri vardır. onlar yakında okumaya gelir bulundugun sehre. hafta sonların rezil olur. esinle bir plan program yapamazsın. aha neler var benim basıma gelen ama anlatmayayım.

bence kibar olma abla tedavi oluyorum vs deme. abla yogun calısıyorum kimsenin sorumlulugunu alamam. aksamları eve gelince pestilim cıkıyor. kendimi yataga zor atıyorum ki 8 yasındaki cocugun sorumlulugunu ustlenemem.
ben evde yokken kim bakar vs deme cubnku k. validen ben bakarım gelirim de der. emin ol.

neyse sana bolllllllllllll sansssssss.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…