Görümcemin küçük kızının bizde kalması mantıklı mı?

Ne güzel siz huzurlu bir ortama gidiyormuşsunuz ve keyfini çıkarıyormuşsunuz, arkadaş huzuru olmadığını söylüyor orada neden gitsin.
Benzer bir durum benim başımda da var, eşimin bütün sülalesi her kurban bayramında köyde toplanırlar ve biz de oraya gitmek zorundaymışız.
Geçen sene gitmek istemedim kıyamet koptu ama ben gitmedim yine de, eşimde gitmedi.
Ondan önceki sene gittik, yollarda çektiğim rezilliği anlatamam, gidene kadar afedersiniz yolda çıkarmaktan bir hal oldum, rahatsızlandım, yollar berbattı.
Köy şartları beni hiç zorlamıyor açıkçası, o kısmı geçiyorum ama sabahın köründe kalkıp, bütün sülaleyi curcunayı çekmek zor geliyor bana.
Not : Bu insanları sevmediğimden olabilir, belki sizin dediğiniz gibi huzurlu olabileceğim bir ortam olsa ben de koşa koşa giderim.
Eşiniz için katlanıverin diyorsunuz, valla her sene de çekilmiyor, ben de istiyorum ki 1 sene de evlerin de otursunlar, ben de köye gitmek zorunda kalmayayım.
Sırf onlar bayramlarını köyde geçirecek diye, ben de her sene istemediğim bir yerde bayramı geçirmek istemiyorum, katlanmakta istemiyorum.
Millet ne der diye yaşaya yaşaya toplum olarak ne hale geldiğimiz açık.
Yiğen arkadaşı seviyor diye, arkadaş dershanesinden, tatilinden vagzeçmek zorunda mı?
Eşinin işe götürme düşüncesi bile başlı başına bir saçmalık bence, çalışan insanların evine gönderen, bu çocuğa kim nasıl bakacak diye düşünmeyen anneye ne demeli ben bulamadım. Sizin mantığınıza bakılırsa koyacağı 1 tabak fazla yemekten kaçmış olabilir mi ki anne acaba?
Akşam 1 tabak fazla koymakla, çocuk bakımı bitiyor mu, bitiyorsa ben 10 çocuk doğurmaya razıyım.
Arkadaşın işleri şuan yoğun ya da değil kimseyi ilgilendirmez bence, siz çocuğunuzu herhangi birine senin işler yoğun değilmiş, al benim çocuğu gerekirse iş yerine götür ama 2 hafta bak diye göderir misiniz, hele de karşı taraf razı değilse, kim kime sorup çocuk gönderiyor onu hiç anlamadım.
Birine sormadan çocuğunuzun bakımını nasıl yükleyebilirsiniz Allah aşkına. Ki insan kendi çocuğuna zaman zaman katlanamazken.

ağzına sağlık kardeşim...

Konuyu baştan sona okudum
Herkes bir yönden haklı,konuyu başlatan arkadaşta,eleştiren,haklı bulan arkadaşlarda
Benim yorumum kısa ve öz olacak
Arkadaşım hayat senın hayatın ,nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa

Anladığım kadarıyla böyle konular açıldığında kişi kendini haklı bulanlar olsun ,içi rahat etsin diye yazıyor
Aynı problem bende de var,çooooookkkkkkk haklısın
Ama biliyormusun benım öyle bir imtihanım daha varki ,gülüp geçiyorum bu konulara artık:)))
Kimse senden daha kıymetli değil ,kimse için kendini üzme ,fark edip geriye baktığında çokkkk geç olablir:))
Rabbim sana başka bir dert verip ,bunu arattırmasın

Senın düşüncelerine uymayan arkadaşlara kızma çünkü herkes senın gibi düşünmek zorunda değil
Benım bebeklerim öldüğümde ,ağlarken çoğu insan bu dünyada tek düşük yapan sen değilsin demişti

İnsanoğlu yaşadıkça neler görecek
Hayatın hep senın isteklerin doğrultusunda olsun
Allaha emanet ol....

beni anlayan, anlamadan yorum yazmayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...insanlar okumadan olayı baska yönlere cekip duruyorlar..burası paylaşım platformu yazıyorsun derdini tamam herkes beni haklı bulmayacak biliyorum ama sen insan değilsin yok sen nasıl öğretmen oldun gibi cahilce yapılan yorumlar bana cevap hakkı doğuruyor...
neyse eşim ve yegeni geldiler..pzt iş bası yapıcaz..üstü bası yok akşama alışveriş yapıcaz yoksa terlikle eşim iş yerine götüremez bi ayakkabı brkaç giysi alıcaz...yıkayacaz paklayacaz yani..okullar acılmadan da evine..biz hallettik konuştuk eşimle..bir daha önce beni arayacak müsait miyiz soracak, hatalı bu konuda,ben eşime babam bile gelse nezaket geregi soruyorum ki babam eşim bakmıyor, biz çözdük sorunu sorun yok akşama da alışveriş gezme,şirinler gelmiş 3boyutlu ona gidicez herkese teşekkür ediyorum tekrardan...bi daha konu acmayı kolay kolay düşünmüyorum zaten...malum herkes okuyor ama herkes okudugunu anlayamıyor..görüşürüz

konuyu baştan sona okudum ama son iki sayfayı okumadım :)) genelde konudan ziyade farklı konulara gidilmiş neyse ben yorumumu yapayım

eğer ki eşin sana gitmemen konusunda anlayış gösteriyorsa vardır bir bildiği diyorum.demekki eşinde gitmeni istmeiyor yoksa ısrarcı olabilirdi.8 yaşındkaiçoçugu göndermelerini anlamadım snei görmemiş bile nsıl özler çözemedim.çoçugun aileis biraz rahatlama amcıyla gönderdi sanırım eşin bakcaksa sorun yok zaten.bir yemek zaten pişiyor o akdar olur o yüzde takma.

bu arada arkadaş kötü eleştiri yapan çok olmuş o snein kaynanan kaynatan vs gibi kisme yaşamadan bu tür konualrda yorum yapmamalı bence.bende eşimin aileisine hiç gitmek istmeiyorum eşimde biliyor bunu ve bana bişi demiyor,eğer dmeiyorsa haklı görüdügündne diyemedigindendir he gitmek istmeiyorum ama arada sırada gidiyorum oda mesafemi koruyorum.

neyse arkadşaım sende sıkıntı yapma eş,in yanında olduktan sende mutlu olduktan sonra dıaşrıya kapatcaksın perdeleri.hiç birşeyi takıp ne kendine dert et ned4e eşine .keşke bende yapabilsmem bunu derken çok kolay oluyor ama :)

asıl siz benim yazdığımı anlamamışsınız zaten tepkilerinizden nasıl biri olduğunuz çok belli kusura bakmayın. Ben zaten onlar sizi batolı dşye kınamış olabilir, ama siz bir eğitimci olarak onları doğulu diye kınamamalı, onlara onlar gibi karşıılk vermeyip saygınızı korumalıydınız dedimm.. Çok şüjür anlama kabiliyetim var üniversite bitirmiş bir insanım. Onlar yapmaz etmez olabilir ama bu yine de bayram günü eişinizi oraya yalnız göndermenizi açıklamaz ben eşimi yalnız hiçbir yere göndermem, insan içine akrabalarına yalnız başına çıkmasını, zor durumda kalmasını istemem anlatabildim mi.. Siz kendniz yazmışsınız onlar köylü, onlar pis diye bizde bunun üzerine yazdık yanii.. Genelde köyde her evde tuvaletler dışardadır. Şimdilerde evlere alındı.Eğiştimci iseniz bir çocuğun 2 haftacık sorumluluğuunu nasıl alamıyorsunuz yine empati kurun diueceğim size, sizin yiğeniniz sizi çok seviyor diyelim ve sizde kalmak istiyor mesela abinizin yada ablanızın çocuğu o zamanda aman ben sana bakamam sorumluğunu alamam deyip geri çevirip abinizi ya da ablanızı kırar mısınız. Yazdıklarınızla siz ve aileniz mükemmel ama eşinizin ailesi kötü. Aynı şehirde yaşamıyorsunuz, sürekli görüşmüyor musunuz bi bayramda birkaç gün sabredebilmelisiniz diye düşünüyorum hepsi bu. Sürekli dibinizde olsalar neyse.. Eşiniz hatrı için bile olsa yanii bu fedakarlığı yapmanız lazım. Kimse ailesini seçemez ve atamazda. Eşinizin ailesi de böyle o ne yapsın görüşmesin mi. O da eşini yanında istemez mi akrabalarının elini karısı yanında öpmek istemez mi. Ben hiç olmazsa eşimi elaleme karşı zor durumda bırakmamak için birkaç gün dayanırdım. Yada ilk iki gün kalır dönerdim iki gün yaa eşiniz için değmez mii.. Tamam aileleri batılı demiş ki doğulu insanlarda bu vardır gülün geçin niye sizde onlar gibi davranıyorsunuz tam tersine onlar bana bunu diyor ama ben eğitimci olarak onlara doğulu diye isim takmam onlara uymam demeniz gerekirdi. Neyseee tepkiniz belli nasılsa buna da bağıracaksınız..

cümleler o kadar anlamsız bir sırada,o kadar yanlış bir savunma ki bir eğitimci olarak anlamadım yine..nasıl eğitimciyim ben ya 2haftacık sorumluluk alamıyorum ...siz alın o zaman hanımefendi...evet benim yegenimi de su an evime kabul etmezdim..empati buysa zaten benim ablam da sabah 8 akşam 8 çalışıp ev borcu ödediğimi bildigi için bana çocuk bakıcılığı yaptırmazdı...
her seyin bir zamanı var yaz tatilinde gönderse mantığını anlatın bu işin diye baslık açmazdım..ama şu tarihte yaptıkları mantıksızlığın düşüncesizliğin daniskasıdır...
son olarak tepkimi bilecekseniz ne diye hala benim konuma yorum yazıyorsunuz ki yazmayın o zaman siz yazacaksınız ben de evet ben kötüyüm mü diyecegim sizce bende o göz var mı hadi hadi baska konuya hanımefendi...
2hafta hem çalışıp hem görümceye çocugu bakanlar mı eğitimci olabiliyor bu ülkede?

teşekkür ediyorum canım başın sağ olsun inş.sağlıklı evlatların olur...Allaha her zaman şükrediyorum başka sorun vermesin tabi ki...
benim düşüncelerime uymayan arkadaşlara sözüm yok yorum hakları var ama burda bana bir arkadaş insandeğilsin bir arkadaş kötüsün biri de ne biçim eğitimcisin gibi laflar etti..tepkim onlara burası hakaret yeri değil haddini bilmeyen yazmamalı..yazdıkların için tekrar cok teşekkür ediyorum sağlıcakla kal

çok şükür anlama kabiliyetim var üniversite mezunuyum diye yazmanın anlamı ne..hoppala şimdi ben de desem ki ya dejavu sen ne demek istedin yani üniversite bitirmeyenlerin anlama kabiliyetleri yok mu?desem sizin gibi olayın akışını pis ,temiz köylüye ,doğuluya çevirsem sizi yanlış anlamış olurum degil mi ?çünkü siz öyle demek istemediniz değil mi?
neyse madem üniversite bitirdim diye üstüne basa basa belirttin- ki banane bundan- bari şu profilindeki liseyi lisansa çevir de tam olsun

dershane öğretmenlerinin hangi koşullarda çalıştıklarını bilmeden yorum yapmayın derim. dobrakedi hem geç saatlere kadar çalışacak eve gelince bir sonraki günün dersine hazırlanmak ister hatta biraz ayaklarını uatıp oturmak ister. suç mu bunları istemesi hem madem çocuk çok özlemiş 1 hafta için gönderselerdi 2 hafta da ne oluyor. Ayrıca bu süre içinde bu çocuk bir hastalık ya da kaza geçirse ilk olarak boğazına sarılacakları kişi dobrakedidir. lütfen olaya tek pencereden bakmayalım.

canım söylediklerim aynen cıkıyor...bu sabah 5de acile gittik ateş ve kusma..iğne oldu ve şurup içiyor...dün gezdirdik alışverişini yaptık acaba biz mi üşüttük dedim ama eşim ordayken de kusmuştu dedi birkaç kere..ben de kızkardeşin nasıl hasta çocugu yolluyor dedim eşim çok zorladılar anlamıyorlar işte dedi çok mahçup oldu ...olsun anlaşılan daha cok mahçup olacak çünkü yarın sabah ben işe gitmek zorundayım e şimdi hasta çocuk napıcaz eşim izin alıcak kamuda calıştıgından yapılacak baska bi şey yok..bu ilk ve son olacak...olgun insan değilse gelemicek çocuksa da annesiz almam öff bee..

al işte... şimdi de çocuğu gelin hasta etti olur... ne sorumsuz insanlar var beee...

al işte... şimdi de çocuğu gelin hasta etti olur... ne sorumsuz insanlar var beee...

annesiyle konuşturduk tel.de cok üzüldü...bana da iyicce iyileşsin diyor orda çorba yaptın mı dedi tabi ki yaptım dedim...şakayla karışık e artık okutursunuz orda dedi...siz ona ders calıştırırsınız öğretmensizin diyor ben de biz yoğun çalışıyoruz abla dedim...zaten bebek tedavisi görüyorum sıkıntım bana yetiyor biliyorsunuz dedim niyet başka ben biliyorum çocukları yok olmuyor daha önce cok çıtlattılar da anlamazdan geldim...şu bayram günlerimi burnumdan getirdiler, allaha havala ediyorum hepsini inş.benim bir çocugum olur da sunların dilinden kurtulurum..asla da bende kalamaz...offffff

Al işte cocuk hastalandı.. Şimdi de bir cocugu bakamadı dıyorlardır.. Allah korusun o cocuga daha kotu brsey olsa durduk yere vıcdan azabı cekceksınız... Pes valla o nasıl anne ben olsam alırdım hemen cocugumu nasıl uyuyodur kızından uzakta hemde hastayken pess ya insanı strese sokuyorlar.. Bence bundan sonra acıkca soyle hasta olur sorumluluk alamam de annesıyle gelırse gelsın ama tek kabul etme

Madem çocuk geldi hastalandı gelin alın bakamıyoruz deyip geri gönderebilirsin.
Kurban bayramı tatilini de iptal etme derim. Zaten eşler çalışınca birbirlerine çok zaman ayıramıyorlar bir de tatili iptal etme.

]
yani sizin çocuğunuz olmuyor alın yapılmışı var bakınmı demek istiyolar anlayamadım
olmazsada olmaz siz kimsenin çocuğuna bakmak ve okutmak zorunda değilsiiz
hiçbir ana baba çocuğunu başkası baksın büyütsün diye doğurmaz bunasıl mantık böyle düşünüyolarsa
canım işallah allah sanada sağlıklı sıhhatli bi çocuk nasip eder
yolla okullarda açılcak zaten kimsenin çocuğunla uğraşmak zorunda değilsin

Güldürdün beni:)))))

utanmadan bide çorba yaptın mı diye mi soruyor? hey yarabbim ne günlere kaldık madem çocuğuna çok düşkün bi başına çalışan insanların evine göndermeseymiş hanfendi

bir de şu zihniyeti anlamıyorum sen öğretmensin ders gösteriverirsin falan özel dersin saati kaç para haberleri yok galiba bi daha öyle ders çalıştırırsın derse benim saatim şu kadar bastırın parayı göstereyim dersi dersin yoksa asla başa çıkamazsın

Evli arkadaşlara sesleniyorum hangimiz eşimizin ailesi tarafından sorumsuzca davranıslara maruz kalmadık.Hangimiz sırf eşimizin hatrına bazı şeylere katlanmadık.Benim anlamadığım çocuk 3,sınıfa gıdıyor yanı bazı seylerı ıdrak edebılecek yasta kendısı yengesını ve dayısını sevmese ben gıtmek ıstemıyorum dıyebılecek yaşta.Demekki çocuk istemiş gelmiş bu kadar büyüterek nereye gelebiliriz onuda bilmiyorum.

tatlım diğer sayfalardaki yazıları okudum bende aynı durumdayım bırak sana çocuk yollamayı bu süreçte sana destek olmalılar ama infertitiyle uğraşmayan anlamıyor eşimin 1.sınıfa giden yiyeği var bende öğretmenim 15 tatilde göndereceklerdi hemde anneliğe ısınırmışım bende şimdi bir gelin gibi değil öğretmen gibi konuşacağım dedim yaptıkları eğitim hatalarını anlattım o çoçuğun bir babası birde annesi var dedi yüce mevlam da bize verecek inşallah dedim allahtan eşimde bana destek oldu ufaklığıda acil şifalar dilerim çok yüz verme ailesine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…