- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
Köyde yaşamanın evi yeri olması ile hiç alakası yok hani evleri var ama oturmuyorlar demişsiniz ya demekki evlerindne memleketlerinden ayrılamıyorlar. Benim dedemin anneannemle 2. evliliğini yaptığnda bir apartman alacak parası varmış ama gitmemiş şehire evlatlaeını toplamış etrafına anneannemden çocullareı olmuş biri de annem. Ben köye her bayram, her yaz gittim. Biz şehirdeydik, rahat yaşıyorduk orda da tuvalet dışardaydı, bulaşık, çamarşı makineleri yoktu ama huzur vardı, tüm ailenin o bayramda bir sofrada toplanmanın huzuru vardı, ağaçlara çıkıp birşeyleri dalındna koparıp yemenin, ev yapımı ekmeğin, yoğurdun, peynirin tadını hiç bilmiyorsunuzdur. Sinekte olurdu arı da kaç kere soktıular bilmem. Şimdi anneannem denem yok artık ve ben o günleri çok özlüyorum ev yıkıldı gitti. Bu bayram teyzemlere gittik kendi evlerinde rahat ama ben eski günleri özlüyorum. Teyzemin çiftliğine gittik danalarımız var sevdik, dalından yine sebze topladık ve çok eğlendik. Benim eşim üniversite mezunu bir mühendis, kayınpederin eski rektör hiç eşim öyle yerlere alışık değil ama benimle geliyor, geziyor bayram ziyaretlerini yapıyor siz eşinizin yerine koyun kendinizi. Siz köylü olsaydınız eviniz o şekilde olsaydı annenize evi öyle diye gitmezmiydiniz. Yok mu sayardınız ve eşiniz de sizinle gelmeseydi tepkiniz ne olurdu biraz empati kurun. Ayrıca yiğeni sizi seviyor ki geliyor. Dersaneler daha açılmadı ki. Tüm dersler kasımda başlar senelerce dersaneye giden biri olarak biliyorum ayrıca eşiniz ben işyerime götürücem demiş zaten akşamları bir tabak fazla koymak mı zorunuza gidiyor 2 haftacık. Eşiniz çok anlayışlıymış. Hem masraf olacak borcumuz var demişsiniz yaa çocuğun ne masrafı olacak Allah aşkına. Onda bile gözünüz var. Bir de ilk başlığı açtığınız yazıda kaynanam gelecekti gelmeyecekmil aman çok üzüldümn diye de dalga geçmişsiniz eşinizde sizin annenizle dalga geçsin bakalım anlayışlı oluyormusunuz. Unutmayın orası sadece sizin değil eşinizinde evi sizin muhakkak anneniz, babanız akrabanız evinize geliyordur kaynanan neden gelemezmiş herley ortaksa ailevi ilişkilerde ortaktır herşey karşılıklı olmalı. Tabii ki kurbanda gelmenizi beklerler bu bayram gitmemişsiniz birde onların millete karşı düştükleri durumu düşünün oğulları orada ama gelin yok ortada sormuyor mu konu komşu nasıl zor durumda bırakıyorsunuz bir de eşinizi bayramda nasıl yalnız bırakıpta siz bayram yapabiliyorsunuz onu anlamış değilim eşlerinm ayrı bayram geçirdiğini ilk sizde görüyorum hem eşinizi de orada zor duruma soktuğunuzun farkında bile değilsiniz. Herkese rezil olmuştur karısı yok yanında çok enteresan birşey. Birkaç gün o şartlara sabredemiyorsunuz. Eşinizinde mi hatrı yok.. Pes doğrusu.. Onlar size batılı diyor ama sizde onlara doğulu diyorsunuz işte kınadığınız birşeyi siz neden yapıyorsunuz hemde bir eğitimci olarak bunları söylüyorsunuz çocuk sevmiyorsanız nasıl öğretmen oldunuz.
Ne güzel siz huzurlu bir ortama gidiyormuşsunuz ve keyfini çıkarıyormuşsunuz, arkadaş huzuru olmadığını söylüyor orada neden gitsin.
Benzer bir durum benim başımda da var, eşimin bütün sülalesi her kurban bayramında köyde toplanırlar ve biz de oraya gitmek zorundaymışız.
Geçen sene gitmek istemedim kıyamet koptu ama ben gitmedim yine de, eşimde gitmedi.
Ondan önceki sene gittik, yollarda çektiğim rezilliği anlatamam, gidene kadar afedersiniz yolda çıkarmaktan bir hal oldum, rahatsızlandım, yollar berbattı.
Köy şartları beni hiç zorlamıyor açıkçası, o kısmı geçiyorum ama sabahın köründe kalkıp, bütün sülaleyi curcunayı çekmek zor geliyor bana.
Not : Bu insanları sevmediğimden olabilir, belki sizin dediğiniz gibi huzurlu olabileceğim bir ortam olsa ben de koşa koşa giderim.
Eşiniz için katlanıverin diyorsunuz, valla her sene de çekilmiyor, ben de istiyorum ki 1 sene de evlerin de otursunlar, ben de köye gitmek zorunda kalmayayım.
Sırf onlar bayramlarını köyde geçirecek diye, ben de her sene istemediğim bir yerde bayramı geçirmek istemiyorum, katlanmakta istemiyorum.
Millet ne der diye yaşaya yaşaya toplum olarak ne hale geldiğimiz açık.
Yiğen arkadaşı seviyor diye, arkadaş dershanesinden, tatilinden vagzeçmek zorunda mı?
Eşinin işe götürme düşüncesi bile başlı başına bir saçmalık bence, çalışan insanların evine gönderen, bu çocuğa kim nasıl bakacak diye düşünmeyen anneye ne demeli ben bulamadım. Sizin mantığınıza bakılırsa koyacağı 1 tabak fazla yemekten kaçmış olabilir mi ki anne acaba?
Akşam 1 tabak fazla koymakla, çocuk bakımı bitiyor mu, bitiyorsa ben 10 çocuk doğurmaya razıyım.
Arkadaşın işleri şuan yoğun ya da değil kimseyi ilgilendirmez bence, siz çocuğunuzu herhangi birine senin işler yoğun değilmiş, al benim çocuğu gerekirse iş yerine götür ama 2 hafta bak diye göderir misiniz, hele de karşı taraf razı değilse, kim kime sorup çocuk gönderiyor onu hiç anlamadım.
Birine sormadan çocuğunuzun bakımını nasıl yükleyebilirsiniz Allah aşkına. Ki insan kendi çocuğuna zaman zaman katlanamazken.