• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin küstahlığı

elamesvay_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
1
Kızlar size görümcenizin aranızda 10 küsür yaş olmasına rağmen yenge veya abla dememesi sorun olur muydu? Görümcem 19 yaşına girecek bu sene ben 30 ve bana aşko canım gb hitaplarda bulunuyor birazcık tatlı bi yönü olsa tolere edilir belki ama her şeye burnunu sokan hadsiz bir tip nişanlıma geçen bana en azından abla demesini söyledim o da konuşacağını söyledi ama bana bir soru sormak için mesaj atmış canım başlığıyla çok fazla yüz göz olduk bu süreçte sizce bunu konuşsam mı yoksa mesafemi koruyup hiçbir davranışıyla ilgilenmesem mi? Neden ilk başta dedirtmedin derseniz benim için saygısızlık olmadığı sürece sorun yoktu ama iş saygızılığa dayanıyor artık o yüzden zoruma gidiyor. Bu arada kayınvalidem görümceme bu yüzü vermiş onu gözlemledim geçen diyor ki benim kızım kimsenin tarzını kolay kolay beğenmez seninkini beğeniyor ergen kızına toz kondurmuyor kızın küstahlığı ve şımarıklığı annesinin eseri yani ben bunların egosuyla nasıl baş edicem bilmiyorum.

Hitap benim için önemli değil, ama o yas farkında canım biraz laubali, aşkoya hiç girmiyorum.
İsimle hitap edebilir.
Ama tutup da bunu konu etmem ben olsam.

Evet bazen fazla mı takıyorum diyorum ama nişan sürecinde çok fazla karıştılar her şeyime. Bu yüzden ister istemez batıyor gözüme bende ona tatlım diyorum ısrarla küçüklüğünü anlasın diye ama sanmıyorum anlayacağını

Evet bazen fazla mı takıyorum diyorum ama nişan sürecinde çok fazla karıştılar her şeyime. Bu yüzden ister istemez batıyor gözüme bende ona tatlım diyorum ısrarla küçüklüğünü anlasın diye ama sanmıyorum anlayacağını
Israrla ismini söylerseniz daha etkili olur.

Yenge hitabından hiç hoşlanmam. Eşimin yeğenlerine bile yenge dedirtmiyorum.
Hitapla saygı olmaz zaten. Abla demeye başlayınca bir anda saygılı bir kişiliğe mi geçiş yapacak? Yine aynı şekilde devam edecek.
19 yaşındaki çocuk ne yapıyor olabilir ki zaten boş boş konuşmak dışında?
Her şeye burnunu sokuyorsa abisi engel olmalı.

Yenge hitabından hiç hoşlanmam. Eşimin yeğenlerine bile yenge dedirtmiyorum.
Hitapla saygı olmaz zaten. Abla demeye başlayınca bir anda saygılı bir kişiliğe mi geçiş yapacak? Yine aynı şekilde devam edecek.
19 yaşındaki çocuk ne yapıyor olabilir ki zaten boş boş konuşmak dışında?
Her şeye burnunu sokuyorsa abisi engel olmalı.

Neler yapıyor bir bilseniz keşke yaşının getirdiği saçmalıklar olsa ama bu kız annesinden ötürü kendini o kadar önemli biri sanıyor ki nişan sürecimde çok sıkıntı yaşattılar bana annesiyle tabi bende susmadım hakkımı savundum bir şekilde tatlıya bağlandı ama soğukluk girdi araya artık bu yüzden hitap önemli olmaya başladı

Valla istediğinizi diyin konuşun. sizin abla dedirtmenizle saygısı gelmez.
Annesinin en başında uyarması lazımdı. Uyarmamış onun saygısızlığı diyin geçin. Fazla yüz vermeyin siz ismiyle hitap edin.

Neler yapıyor bir bilseniz keşke yaşının getirdiği saçmalıklar olsa ama bu kız annesinden ötürü kendini o kadar önemli biri sanıyor ki nişan sürecimde çok sıkıntı yaşattılar bana annesiyle tabi bende susmadım hakkımı savundum bir şekilde tatlıya bağlandı ama soğukluk girdi araya artık bu yüzden hitap önemli olmaya başladı
Tatlım matlim deme sen de ismiyle hitap et. Aşko derse o ne demek öyle ergen gibi de dalga geç. Nişanlın niye karıştirtiyor anasıyla kardeşini?

19 yaşında bir ergene çatışmadan kendinizi ifade edebilirsiniz. Eşinizi doldurmaya ortamı germeye gerek yok.

Alın kızı karşınıza güzelce konuşun ama olmuyorsa da olmuyordur. Önemli olan karşılıklı saygı.

Saygısızlık varsa annesi ve eşinizin yanında kibarca ve açık açık bana saygısızlık yapma diye uyarın aynı şekilde devam ederse o hiç var olmamış gibi davranın, "bana abla desin en azından" diye girerseniz konuya 19 yaşındaki ergenden bir farkınız kalmayacaktır.

Görümcenin hitap şeklini bosverın de , Bunlar öngörü . Oturun iyice düşünün tartın biçin evlendıkten sonra da ailesi susmaz daha çok konular açarsınız . Size sıkıntı yaşatan insanlarla daha ne demeye aile olmaya çalışıyorsunuz öyle ha diyince tatlıya bağlanmıyor bi süre sonra

Kızlar size görümcenizin aranızda 10 küsür yaş olmasına rağmen yenge veya abla dememesi sorun olur muydu? Görümcem 19 yaşına girecek bu sene ben 30 ve bana aşko canım gb hitaplarda bulunuyor birazcık tatlı bi yönü olsa tolere edilir belki ama her şeye burnunu sokan hadsiz bir tip nişanlıma geçen bana en azından abla demesini söyledim o da konuşacağını söyledi ama bana bir soru sormak için mesaj atmış canım başlığıyla çok fazla yüz göz olduk bu süreçte sizce bunu konuşsam mı yoksa mesafemi koruyup hiçbir davranışıyla ilgilenmesem mi? Neden ilk başta dedirtmedin derseniz benim için saygısızlık olmadığı sürece sorun yoktu ama iş saygızılığa dayanıyor artık o yüzden zoruma gidiyor. Bu arada kayınvalidem görümceme bu yüzü vermiş onu gözlemledim geçen diyor ki benim kızım kimsenin tarzını kolay kolay beğenmez seninkini beğeniyor ergen kızına toz kondurmuyor kızın küstahlığı ve şımarıklığı annesinin eseri yani ben bunların egosuyla nasıl baş edicem bilmiyorum.
19 yaşındaki ergen çocuğa mı kuruldun bu kadar? Abla deyince statü mü atlayacaksın?

Bas fırçayı vallaha hiç uğraşamam ergen ergen küsüyorsak küssün

Benlese abimin eşi arasında 3 yas var hiç yenge demedim yakınız cunku ama olmasaydı da yenge demezdiö nefret ederim yenge kelimesinden belki abla derdim 10 küsür yas olsa. Hem yası kucuk hemde ıstemıyodur demek yani zorla değil alenen kötü bi saygısızlık yapmadıktan sonra. Onların egosundan bahsetmişsiniz ama buda bi tür ego aslında.

19 yaşında olan birine fazla kurulmuşsunuz gibi geldi. Saygısızlıktan kastınız canım diye mesaj atması ya da size aşko demesi ise bence sizin nişanlılık döneminde yaşadığınız sorunlardan dolayı böyle yapıyorsunuzdur. Bu konuda muhatabınız o kız değil eşinizdir.
Kıdemcilik oynamaya gerek yok. Çok canınızı sıkıyorsa mesafe koyarsınız olur biter.

Sanırım benden 25 yaş falan büyük olan görümceme abla demiyorum. Benden yine bir 18-20 yaş büyük abimin eşine de yenge ya da abla demiyorum. Çünkü niye diyeyim. İlla abla de yenge de deseler daha çok demezdim muhtemelen.

Sevmiyor olabilirsiniz, küstah olabilir, sevimsiz, gıcık, kötü vs. her şey olabilir ancak kime nasıl hitap edeceğine insan kendisi karar verir.

O yaşlarda kendi yaptıklarınızı hatırlıyor musunuz? Ben şu an mesela o yaşlarda yaptıklarıma anlam veremiyorum. Çok absürt şeyler değildi ama şimdiki aklımla beğenmiyorum bazı şeyleri.

Örneğin gereksiz akraba, arkadaş vs. Gereksiz bir sevgi vardı. Mesafeli olmak denilen şeyi bilmiyordum. Şu an çok şeyin bilincindeyim.

19 yaşında bir ergene çok anlam yüklemeyin. Çok mantıklı davranabilseler zaten ergen olmazlardı.

adı üstünde ergen bence durulacaktır bu kadar üstüne düşmeyin. o yaşlarda dünya etrafında dönüyor gibi hissediyorlar aile de öyle bir rahatlık verdiyse sizinle alakası yoktur. ( yengelerime yenge -abla demiyorum içimde de art niyet yok dilim dönmüyor )

Kardesim benden 7 yas kucuk hicbir zaman abla demedi bana demesinde zaten nolucak ? Abimin esine de askim bebisim falan derim o da bana oyle der kimse kasmiyo yani. Zorla abla mi dedirteceksiniz ? Abla abi kelimesini hiç sevmiyorum ben. Saygi bunlarla olmaz

Back
X