• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin küstahlığı

Amaaan 19 yaşındaki görümcem bana saygı duysa neee duymasa ne. İster asko desin ister beybi ne yapayım yani. O istediği kadar seslensin ben duymam olur biter. Ergen işte niye takıldınız bu kadar. Saygının ne olduğunu bilmiyodur daha. 2006lı falan mı? 2006lılar bile görümce oluyo asdfgh

tatlım diye hitap ederseniz benzeri hitap şekillerini sineye çekmeniz lazım.
tatlım kadar itici bir hitap şekli olamaz aşkito bile o kadar değil düşünün.
birde küçük olduğunu anlasın diye tatlım diyorum demişsiniz ne alaka yani. ismi yok mu bu kızın?

Ben olsam takmazdim soylemiyosa kendisi bilir.ama öyle aşko falan da demesin gıcık olurum.benimle yaşıt görümcem bana bazen tatlım diyor sinir oluyorum.

Kızlar size görümcenizin aranızda 10 küsür yaş olmasına rağmen yenge veya abla dememesi sorun olur muydu? Görümcem 19 yaşına girecek bu sene ben 30 ve bana aşko canım gb hitaplarda bulunuyor birazcık tatlı bi yönü olsa tolere edilir belki ama her şeye burnunu sokan hadsiz bir tip nişanlıma geçen bana en azından abla demesini söyledim o da konuşacağını söyledi ama bana bir soru sormak için mesaj atmış canım başlığıyla çok fazla yüz göz olduk bu süreçte sizce bunu konuşsam mı yoksa mesafemi koruyup hiçbir davranışıyla ilgilenmesem mi? Neden ilk başta dedirtmedin derseniz benim için saygısızlık olmadığı sürece sorun yoktu ama iş saygızılığa dayanıyor artık o yüzden zoruma gidiyor. Bu arada kayınvalidem görümceme bu yüzü vermiş onu gözlemledim geçen diyor ki benim kızım kimsenin tarzını kolay kolay beğenmez seninkini beğeniyor ergen kızına toz kondurmuyor kızın küstahlığı ve şımarıklığı annesinin eseri yani ben bunların egosuyla nasıl baş edicem bilmiyorum.
Amaan takmayin Allah askina. Benim gorumcem yok ama esimin kuzeni yasadigi sehirden bize geldi yilbasi icin. İki uc gun kaldi. Bizim aramizda 6 yas var. Eminim sizin gorumceyi sollar hadsizlik konusunda. Gorumce taklidi yapmalar falan 😂 Allahtan nadiren goruorum sizin surekli burnunuzn dibinde heralde. Hitap onemli degil bnce, bana da ismimle hitap ediyor ama tavır onemli. Saygisizlik yapiyorsa problem tabiki ama ergen olunca dunya etraflarinda ronuyor bliosunuz. Ne yaparsa yapsin dkkate almak icin yada sorun etnek icin once adam yerine koymak lazim. Hadsizlik yapiorsa muhattap almadiginizi soylediklerine kulak asmadiginizi hissettirin yeter. Yaptiklarini da cok takmayin. Ayni evde yasamiycaksiniz sonucta. Esinizle dalasmaya degmez. Yazik buyucek o daha.

Kızlar size görümcenizin aranızda 10 küsür yaş olmasına rağmen yenge veya abla dememesi sorun olur muydu? Görümcem 19 yaşına girecek bu sene ben 30 ve bana aşko canım gb hitaplarda bulunuyor birazcık tatlı bi yönü olsa tolere edilir belki ama her şeye burnunu sokan hadsiz bir tip nişanlıma geçen bana en azından abla demesini söyledim o da konuşacağını söyledi ama bana bir soru sormak için mesaj atmış canım başlığıyla çok fazla yüz göz olduk bu süreçte sizce bunu konuşsam mı yoksa mesafemi koruyup hiçbir davranışıyla ilgilenmesem mi? Neden ilk başta dedirtmedin derseniz benim için saygısızlık olmadığı sürece sorun yoktu ama iş saygızılığa dayanıyor artık o yüzden zoruma gidiyor. Bu arada kayınvalidem görümceme bu yüzü vermiş onu gözlemledim geçen diyor ki benim kızım kimsenin tarzını kolay kolay beğenmez seninkini beğeniyor ergen kızına toz kondurmuyor kızın küstahlığı ve şımarıklığı annesinin eseri yani ben bunların egosuyla nasıl baş edicem bilmiyorum.

Evet bazen fazla mı takıyorum diyorum ama nişan sürecinde çok fazla karıştılar her şeyime. Bu yüzden ister istemez batıyor gözüme bende ona tatlım diyorum ısrarla küçüklüğünü anlasın diye ama sanmıyorum anlayacağını
Nişan sürecinde karıştılar derken? Sadece küçük görümce değil başkaları da karışmış.,19 yaşında bir kız çocuğu,biraz şimarık büyümüş.Size saygısızlığı,aile düzenini bozacak müdahalesi yoksa çokta takılmayın.Görümceden önce size müdahale edilmesine müsaade eden kocaya, burnunu herşeye sokan kv varsa onlara cırlayın bence....

Aşko demiş, canım demiş… 19 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyoruz, sınır aşımı değil bu. Herkes sevgisini, samimiyetini aynı kelimelerle göstermek zorunda değil. ‘Abla desin’ beklentisi senin ihtiyacın olabilir ama bunu bir kural gibi dayatmak fazla kontrolcü duruyor.
Annesinin kızını şımartması da dünyanın en şaşırtıcı olayı değil, çoğu anne kızını şımartır. Burada sorun genç bir kızın enerjisi değil, senin bunu tehdit gibi algılaman. Kaldı ki kızı abisine şikayet etmek seni haklı yapmaz, aksine gereksiz bir gerilim yaratır.
Gerçek saygı kelimelerle değil, davranışla ölçülür. Burnunu sokuyorsa sınır koyarsın, ama samimi hitapları ‘küstahlık’ diye etiketlemek meseleyi büyütür. Biraz rahatlamak, biraz da olayları kişisel almamak herkes için daha sağlıklı olur. Yoksa bu kafayla hitap değil, herkes problem olur.

Bu arada kayınvalidem görümceme bu yüzü vermiş onu gözlemledim geçen diyor ki benim kızım kimsenin tarzını kolay kolay beğenmez seninkini beğeniyor ergen kızına toz kondurmuyor kızın küstahlığı ve şımarıklığı annesinin eseri yani ben bunların egosuyla nasıl baş edicem bilmiyorum. Kv size kötü bir şey dememiş ki sizi örnek alması sevmesi onure etmiş aslında sizi buna bile kurulmussunuz. Hiç mi 19 yaşında olmadınız zamanla o da düzelir daha çok ufak nasıl iletişim kuracağını bilmiyor arkadaş ortamında ki gibi olursa onu seveceğini düşünmüş olabilir. Çalışmıyor diye düşünüyorum ilerde çalışmaya başlayınca biraz yaşı olgunlaşınca düzelir bunlar kurulmak için yersiz gereksiz. 10 yaş buyukseniz 30 yaşına gelmişsiniz bunlara kurulmak için fazla büyük değilmisiniz. Büyüyün biraz sizde de olgunluk göremedim ben.

Görümcem benden 6 yaş kücük ismimle hitap ediyor sorun olmuyor aramizda yenge kelimesi bence araya buz gibi mesafe katıyor ya hoslanmiyorum hiç. Ben kardesimin esine de ismiyle hitap ediyorum benden 8 yas kücük oldugu icin abim olsaydı da yenge demezdim herhalde ama kabul ediyorum aşko kusko falan biraz sacma hitaplar canim vs kabul edilebilir de asko nedir

Görümceye bileneceğinize düğün yerini bile sizin yerinize kardeşine seçtiren nişanlıya bilenmeye ne dersiniz?
Böyle sorun var madem arkadaş haklı… 19 yaşındaki ergen abla dese sorununuz çözülmeyecek

Böyle aşko, canım falan gibi gereksiz samimi hitaplar kullanmasın da ister yenge desin ister adınızı söylesin ama resmiyet olsun aranızda. Ben yıllarca kardeş gibi olduğumuzu sandım ama aldığım son darbeyle anladım ki eşin kardeşi eşin kardeşiymis fazla bi anlam yüklemeye gerek yok yani.

Seslendiğinde "Söyle yengemm"de :))

Kendim abi, abla muhabbetlerini kullanmayı hiç sevmediğim için böyle şeylere takılmazdım

Annesinin ister ergen ister büyük vs toz kondurmaması onunla ilgili, kimse kızına zaten laf ettirmez. Tek sorun olarak yazdığınız şey size abla yada yenge dememesi? Ben bir saygısızlık yada hadsizlik göremedim. Konu başlangıcınız biraz yanlış oldu galiba. Ayrıcada bunları demesinde ne sıkıntı varki?

11 yaş var yani canım da denmez

Ay kahkaha attım
ABLA hitabini duymayınca KIMLIK BUNALIMI mı yaşıyorsun sen🤣🤣🤣

Back
X