Görümcemin nikahi

Ben olsam elimi sürmezdim banane banamı güvenip evde yapıyor bu işleri kendi anneme bile doğru düzgün yardım etmem kız kardeşim yapar

Elinizi burkun bır sarhı bezı alıp sarın:) sız oturun kucuk gorumce ve kv yapsın .. Yapmışşınız yapcanızı zaten . Bır bahane bulun bencee

İşte hatır var ya... Kötü birşey de düşünemiyorsun, hatırları varsa.

Ömürde 1, yapacaksın ama bu kadar işi tek başına üstlenme...

Biz de yengeler, teyzeler, yeğenler... Herkes yardıma koşar böyle günlerde.

Ben olsam olabildiğince geç giderim. Eğer herkes el birliğiyle yapsa yardım edilir ama sen sanki gelin annesiymişsin gibi bütün sorumluluğu üstlenmemelisin. Yerinde olsam sadece 'yardım' ederim. Fazlasını yapmam.

O gün is yapmamanız sonrasında tepkilere ve sorunlara sebep olabilir ve böyle bir aile ve es varken haliyle üzülen siz olursunuz. Yerinizde olsam nikah gününden once kV yle konuşur, bir iş planı yapılmasını tek başınıza bütün yükün altından kalkamayacagimi söylerim ve o gün yardım edilmediginde hakliliginizi görmezden gelemez herhalde onlarda.

Siz isin tamamini ustlenmissiniz sirun tamda burda , yardim edeceksiniz siz yapmiycaksiniz !
Bulsaiklari toplamak sofrayi kurmak gibi misal ..

Hayir yani buna hicmi ses cikarmadiniz ?
Sen kendinin degerini bilmezsen kimse bilmez..

Yardım edilir de 3 yaşındaki çocuğunuzu gözünüz görmeyecek kadar niye yardım edicem diye kendinizi hirpaliyorsunuz anlamadım. Ayrıca madem çocuğunuz bakimsizliktan merdivenlerden düşmüş bunu yüzlerine vursaniza ben mutfaktan çıkamıyorum bir çocuğuma bakamadıniz mi diye. Hala yapılacak is var mı diye ariyorsunuz ben olsam ölçülü yardım ederim is yüzünden çocuğu unutacak kadar yardım etmem.
Kız kardeşim evlenecek şimdi yeni bebeğim oldu hiçbir işe atlamıyorum. Bebeğim kucagimdayken yapılabilecek islere bakıyorum mesela sofra takımı seçmek gibi.

kurul köşeye elini hiç birşeye sürme canım

Görümcenizin hatrı varmış madem en azından yardım edin biraz.Yani bir kenara geçip tüm gün oturursanız belki bir tatsızlık çıkar,kırgınlık olur falan canınızı sıkmasınlar.
Bundan sonrakilerde tavrınızı net bir şekilde koyun ama ortaya.Her seferinde daha az yardım edin.Hizmet etmeye gelmediniz kimseye siz de insansınız.

Madem bak esin de arkanda duruyor sende bosuna stres etme simdiden. Bir kösede oglunla otur ya da oglun oynamaya mi gidiyor sende git pesinden. Bende herzaman oglumla ilgileniyorum vallah bir yerde birsey yapmak istesem bile oglum bana yaptirmiyor ama benimki kücük daha. En fazla bir kac esya topla yardim et yalniz durma mutfakda buldular seni sessiz sakin kullaniyorlar seni gözünü dört ac okadar saf olma ablacim

Biraz yardım eden kıymet bilen insanlar olsalardı ne olacak yardım ediverin derdim.
Ama bu kötü kalpli insanlara yaranılmaz dolayısıyla işten kaytaracaksınız.
Şimdi eli sarmak hasta numarası yapmak falan olmaz herkes çakar durumu bence.
Siz gider gitmez kendinize bi meşgale bulun mesela soframı kurulacak yavaş yavaş sakin sakin yapın.
İş yetişmeyince mecburen yardım edecekler.Mesela yemek mi ısıtıyorsunuz durun başında yavaş yavaş karıştırın falan ya da bulaşık mı yıkıyorsunuz uyuşuk uyuşuk yıkayın.
Biri mutfağa mı geldi mesela hemen eline bi iş tutuşturun insanlara kibarca emirler verin.
İçerden seslenin biri bana yardım edebilir mi şunları götürebilir mi lüften çünkü sadece iki elim var falan diye mesela.
Baktınız hiç yardıma gelen olmuyor ben bi lavaboya gidiyorum diyin 10 15 dk takılın orda telefonla falan oynayın.
Sonra hala yardım eden yok mu çocuğunuzu alın çişe falan götürün üzerini filan değiştirin bir şeyler yedirin falan onunla ilgilenin kısaca.
Hala utanmadan yardım eden olmazsa da yarım saatte bir tuvalete gidin ay midemi bozmuşum filan diyin.
Böyle böyle geçirin zamanı iş yapıyormuş gibi görünüp çok az iş yapın böylesi müstehak o insanlara.
Hiç hatır matır demeyin gerçekten onlar sizi düşünseydi kıyamazlardı size.

Alıştırmışsınız.
Birkaç kere gönüllü olarak yaptığınız yardımı vazifeniz haline getirmişler. Zamanında itiraz etseydiniz çok daha kolay olurdu.
Ama ben sizi de hatalı buluyorum o kadar işi tek başınıza yapmışsınız sonra gene telefonda yapılacak iş varsa söyle demişsiniz kv.ye
Neden ? Ben olsam iş var mı diye sormazdım ayrıca nikah günü yorulacaksın dediğinde ben sıramı savdım söz günü tatlı ikramını tek başıma yaptım der, nikah günü de hiçbişey yapmazdım.
Kv ye iyi olacağım diye kendinizi kullandırıyorsunuz

Bu durum iyi niyeti suistimal etmekten baska bisey degil ama sen de hayir demesini bileceksin resmen insani kullanmak yani yaptiklari baska bisey degil niye kullanmalarina izin veriyosunki bu kadar. Unutma sen kendine deger vermezsen millet sana hic deger vermez vicdansizlik yani yaptiklari ben olsam aslaaaaa bu kadar taviz vermem hem bennis yapmadim diye tavir alacaklarsa pasa gönülleri bilir azcik akilli ol killandirtma kendini

şimdi, madem kötü gelin de olmayacaksınız

siz evi bilen organizatör olun

yani akrabalardan kızları yardıma çağır

canım sen şunu ben şunu şu da bunu yapsın diye

onlar evin düzeninin tabağı çanağı bilmez sen bilirsin vs vs

bir de çocuğunuzu da ayırmayın yanınbı9zdan yani mutfaktaysanız da ya sizin yanınızda olur o yaştaki çocuk ya babasının

öyle telaşeli günlerde kimseye emanet edilmez çocuk unuturlar dikkat etmezler

görümcemin sözü ve nişanında iki kere kv nin evinde bulaşık yıkadım 10 yıllık evliliğim boyunca ama çocuğum yoktu kimse yıka demedi bren yıkadım

ama çocuğum olsa idi yıkamazdım ya da sözde yıkarsam da nişana mutlaka pratik bardak çanak ayarlardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…