Görümcemle nasıl konuşmalıyım sizce?

Teşekkür ederim ayrıntılı,iyi niyetli mesajınız için bende zaten tam bu yönde ortalık karışsın diye değil sadece alındım böyle şeyler olmasın tarzında konuşmak istiyordum yardım istemek için çünkü ne annemi ne de k.validemi değiştirebilirim kendime yakın bulduğum görümcemdense aslında bir bakıma eşimle aram açılmasın diye daha fazla bu aile olayları için yardım maksatlı konuşmak istiyordum ne bilim ya çok zor evlilik işleri bir sürü kişiyle uğraşıyorsun ve kimseyi memnun edemiyorsun.Doktorum bana herkesden sağlı sollu tokat yemişsin o zamanlar demişti haklı kadın:43:

Size en yakın olan insanlar dahi sizin söyleyeceğiniz herhangi bir söz yanlış anlayabilirler..
Yanlış anlamayıp aktardıklarında karşıdaki yanlış anlayabilir.Aradan çok zaman geçmiş, yeniden küllendirmeyin derim..
Eğer bir daha bir konu yaşanırsa sıcağı sıcağına oturup konuşursunuz.O an çözüm bulmak kolay olur, konuşmakta.

Az duyup, az görmek, çok ayrıntılı düşünmemek lazım bazı konularda.. Saygı-sevgi çerçevesinde dahilinde ne kadar mesafe konulursa insan ilişkileri arasına o kadar mutlu oluyor insan.

Back