Görümcemle nasıl konuşmalıyım sizce?

eski konularımı okuyanlar iyi bilr aslında tek taraflı değil hiç bir şey ..Annem yerden göğe haklı demiyorum burda o zor günlerimde iki dünür çatışırken yada saçma sapan birbirlerini yanlış anlarken ortalığı yatıştıracağına evime gelip annesiyle bir olup çatışması işleri daha da zorlaştırması benim zoruma gitti.Benim kardeşim k.validem için hadi o cahil kadın da ... ne oluyor aynısını bende mi onun annesine yapayım demişti.Çokta haklı bu durum benle eşimi yıprattı.Diğer eltime ve ailesine gösterilen incelik bana bir türlü gösterilmedi ben hiç bir kötülük yapmadım onlara allah var yukarda..

pardon ben senin 2. evliliğin sandım.. bence bu konunun fazla üstüne gitme konuşunca düzelecek bi mesele değil madem öyle eşinin ailesine senin aileni idare etmesi için ricada bulun kendi ailene de onları idare etmesi için ricada bulun çünkü olan sana eşine ve çocuğuna olur

Öyle bir durumki ben ve ailem eşimin düğününe bile gittik zamanın da artık bu kader mi ne bilmiyorum zaman geçti ve çok iyi arkadaş olan biz beş parasız benim çabalarımla üstelik evlendik.Haliyle bunları bilen annem nikaha giderken bile vazgeçmem için yalvardı e söylediği bir çok şeyi yaşadım eşim iyi biri ama ailesi de aslında iyi ama kadınları bir araya gelince fazla fesatça davranıyorlar 4 görümce bir de k.valide 90lı yıllarda kente gelmişler gelinleri gerçekten bir mal gibi görüyorlar satın aldık hizmet etmek zorunda mantığıyla aynı şekilde kızlarıda başka ailelere verilmiş ama abilerinin kardeşlerinin evliliklerinide kurcalamadan yapamıyorlar..Kendi evlilikleri çok kötü çünkü bilmiyorum iki tarafa da uzak olmak en iyisi de bu da pek mümkün olamıyor..

eşin düğününe gitmek...çok ilginç bi durum olsa gerek ben olsam sanırım evlenmeye cesaret edemezdim..ama ben yine söylüyorum herşey bi yana annenle konuşup daha ılımlı davranması gerektiğini söylemelisin

Teşekkür ederim iyi niyetli cevabınız için.Evet yatıyordum sezeryanlı 3. günümdü bi yandan da sütüm gelmiyor bebeğimle uğraşıyordum neler çektim bir ben ,bir Allah bilir.Eşim yanımda değildi bir birimizi yiyorduk bir gün eve gelmediği oldu hiç unutmam o günleri.Annem evet abartıyor ama o gün bir gerginlik vardı onlar gelir gelmez.Annemle tatlı tatlı sohbet ettiklerini biliyorum sesleri geliyordu ve annemin demesine göre mutfakta güzel güzel konuştuk içeride o da konuşmadı benle falan.Daha sonra k.validemle annemi yüzleştirdim ben o halimle annem sen soğuksun bir şey mi var dedi yalnızdı o gün değil bir on gün sonra yok ben kendi işimle gücümle uğraşıyorum ne olucak dedi.Benim kırgınlığım genç ve evli beni anlamasını beklediğim görümceme

Doğum yapalı 1 yıl olmuş.Sen lohusa iken,görümcen bir sebeple sofraya yardım etmemiş.
Sofraya yardım etmemek,1 yıl sonra hesabı sorulacak kadar mühim bir mesele değil.
Sıcağı sıcağına sitem edebilirdin veya kendince bir sebebi olduğunu düşünüp konuyu geçebilirdin.(ki zaten kendince bir sebebi varmış.)

Görümcen,annene sürekli tavır yapıyorsa,bunu konuşabilirsin.Neden böyle oluyor,biz bir aileyiz,çok üzülüyorum gibi...
Veya görümcenden,kayınvalidenle annenin arasını yumuşatmak için yardım isteyebilirsin.

Açıkçası,ben de annenin fazlaca etkisinde kaldığını düşünüyorum.

Ya ben anlamadım, görümcen annene yardım etmek mecburiyetinde mi ki? Evet nezaketen kalkılır, ev sahibine yardım isteyip istemediği sorulur, ama nezaketen mecburiyetten değil. Ki kadına halan söylemiş yardım etmesini, halen kalkmıyorsa belki bir zoru var, ne bileyim hasta yorgun vs. Bu seçenekler de mevcut. Şayet istenilen yardımsa karşı taraf içinden geliyorsa yapar zaten. Görümcen üzerine farz olanı mı yapmamış ne yapmış anlamadım? Bunun için mi hesap soracaktınız? Yanlış anlamayın ama cidden anlamadım?:44:

her konunda yukarıdaki cümleyi kullanıyorsun ama daha önce bir konunda bahsetmiştin,kaynananlar ve görümcenler sana misafirliğe geliyorlar ama kendi yemeklerini kendileri hazırlıyordu,kendi hizmetlerini de kandileri yapıyordu ve sen sadece bebeğinle ilgileniyordun.yukarıdaki mantıkta olsalar tüm bunları senin yapman gerekirdi,öyle değil mi

Bizim objekif bakis acimizi sormussunuz, bizde objektif olarak olayin bizim tarafimizdan nasil göründügünü yazdik.
Ben/biz, sizi tanimayiz, esinizi, kayinvalidenizi, görümcelerinizi, annenizi tanimayiz.
Olayi anlattiniz bizde neyse onu yazdik.
Sizin anneniz esinizi ve ailesini asagiliyor, onlara ters davraniyor, görümcenizde neden yardim etmedigini size kibarca anlatmi.
Eger biri ile konusmak istiyorsaniz annenizle konusmalisiniz dedim/dedik.
Görüslerimizi ve objektif yorumlari begenmediyseniz siz bilirsiniz.

Ne mektup ne de konuşma yap. Aileleriniz birbiri ile geçinemiyor çözüm basit bir araya gelmeyecekler, görüşmeyecekler böylece siz de aralarında kalmazsınız. Birbirlerini sevmedikleri için her tavırı davranışı kendilerine yapılmış bir hareket gibi algılıyorlar.

Burda mesele sofra değil aslında aradaki zıtlaşmayı görümcem gibi beni anlayabilecek bir insanın ortamı yumuşatması gerekirken,o da soğukluk yaratması teşekkürler..

En iyi çözüm bu, ben yalnızca bu konuyu dile getiremediğim ve böyle zor bir zamanımda herkes annem de dahil en çok beni yaraladıkları için o günlerde bana yapılanları içimde kalanları yüzleşmek,konuşmak istedim.

Yok beğenmemek değil,estafurullah ama yalnızca çok acımasızca eleştiriyorsunuz ben burda yüzeysel bahsetmek durumundayım belirtiyim şekilde de ne annem haklı,ne k.validem, ne de görümcem diyorum. Biraz empati kurarsanız yeni doğum yapmış bir kadın,kocası annesi,babası ablaları,kardeşi v.s dolduruşuna geliyor en güzel en hassas günlerim berbat oluyor.Öte yandan annem yanımda zaten eşimi sevmiyor onun dırdırı v.s.Bu zor zamanlarımda beni anlayabileceğime inandığım görümcemin bu zıtlığa ortak olması beni kırdı,kırdı ki bir yıl oldu ben alındım diye biliyorum bu yüzden bir kaç düzgün kelime kurmak istediğimi belirtim sizden yardım istedim, çok mu

Nezaketen kalkılır evet o ev abisinin evi olunca orda pek misafir gibi olmamalı canım dimi çünkü işlerine gelince öyle görürler,Hatta küçükler olunca annem yaşındakiler hiç çalıştırılmaz onların kültürlerine göre ve bizim de çoğu Türk aile örf ve adetine göre

Nezaketen kalkılır evet o ev abisinin evi olunca orda pek misafir gibi olmamalı canım dimi çünkü işlerine gelince öyle görürler,Hatta küçükler olunca annem yaşındakiler hiç çalıştırılmaz onların kültürlerine göre ve bizim de çoğu Türk aile örf ve adetine göre

Siz beni çok seviyorsunuz her konuma cevap veriyosunuz Allah razı olsun ama ben k.validem,görümceler çok kötü insanlar demiyorum ki zaten yalnızca patavatsız ve fesatlar kendi evlilikleri kötü diye görümcelerim,eltimin ve benim evliliklerimize burunlarını sokmaya çalışırlar.Kültür çatışması yaşıyorum evet.Evet bana yardım etmişlikleri de var ama zor zamanım da iyi anlaştığım görümcemin bana sırtını dönmesi kırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…