Hala " anneme laf getirmeden" diyorsunuzya. Peess
Konu kendi annelerimiz olunca ne kadar egoistlesiyoruz.
Anneniz;
Gerek esinizi asagilayarak, gerek görümcenizi mutfaktan cikararak ve anlattiginiza göre kayinvalidenize sirtini dönüp oturarak zaten anneniz haddini asmis.
Siz tutmus hala görümcenize sariyorsunuz, görümcenizi birakinda annenizle konusun.
Evliliginizi, esinizi, esinizin ailesini asagilamaktan, kücük görmekten ve sorun cikarmaktan vazgecsin
Benim ikinci evliliğim değil eşimin ikinci evliliği.Önceki konularımı okuyanlar bilir aslında çokta haksız değil yerden göğe haklıda değil annemin demesine göre mutfakta çok samimiydi içeride k.validemin yanında surat ediyormuş yani annem yalan söylemez tavır yapar alıngandır ama asla hiç bir konuda yalan demez.Bilmiyorum sizlere derdimi tam anlatamadım sanırım
"Görümceye mektup " çok romantik yahu
pardon ben senin 2. evliliğin sandım.. bence bu konunun fazla üstüne gitme konuşunca düzelecek bi mesele değil madem öyle eşinin ailesine senin aileni idare etmesi için ricada bulun kendi ailene de onları idare etmesi için ricada bulun çünkü olan sana eşine ve çocuğuna olur
Merhaba, konunuzu baştan sona kadar okudum. Ve bir yerde ben yatakta olduğum için bunları daha sonra öğrendim demişsiniz. Olay anında orada olmadığnızı için işin gerçeğini bilmeniz çok zor. Anneniz olayı biraz abartıyor olabilir. Anladığım kadarıyla da görümceniz hiç kıvırmadan gayet net cevap vermiş. Bence siz biraz annenizin dolduruşuna gelmişsiniz ve annemize davranışları konusunda ve diğer birikimlerle ilgili yüz yüze konuşmak istemişsiniz. Çok abartmayın durumu ve yuvanızın huzurunu bu tip şeyler için kaçırmayın, belli ki annenizde onlara karşı çok iyi niyetli değil. Her iki tarafı idare etmek size düşüyor.
Ben sezeryanlı yatıyorken annem yanımda gelen giden kalabalık yemek falan yapmıştıki kapıyı açmış k.validem yüzüne bakmadan görüşmüş annemin demesine göre
ve görümcemde mutfakta şakalaşmış falan annemle... salonda o da soğuk davranıyormuş sofra kurulduğunda da halam görümceme hadi yardım edinde sofra kuralım demesine rağmen yerinden kalkmamış
bunları ben yattığım için onlar gittikten sonra öğrendim.
Zaman aşımına uğradığı içinde hesabını soramamıştım e fazla görüşmediğimiz için bir de görümcem daha sonra aradığında annemle bile sohbet etmek istedi falan öyle geçti gitti.
Ama ben yinede alındığımı belli etmek için iki hafta önce bir mektup yazıp verdim görümceme
Dedim ki iki dünür saç başa bile girse burda sana yada benim kardeşime karışma hakkı düşmez.
Ne yapıyorsanız benle abine yapıyorsunuz alındım anneme yardım etmeme konusuna yüz yüze görüşmek isterim tüm birikimler için dedim falan
Bunun üzerine mail atmış ve annene yardım için mutfağa gittim annen beni bir tavırla çıkardı mutfaktan bende bu yüzden bir daha elimi sürmedim dedi yüz yüze konuşalım ayarlayıp buluşalım dedi...
Öyle bir durumki ben ve ailem eşimin düğününe bile gittik zamanın da artık bu kader mi ne bilmiyorum zaman geçti ve çok iyi arkadaş olan biz beş parasız benim çabalarımla üstelik evlendik.Haliyle bunları bilen annem nikaha giderken bile vazgeçmem için yalvardı e söylediği bir çok şeyi yaşadım eşim iyi biri ama ailesi de aslında iyi ama kadınları bir araya gelince fazla fesatça davranıyorlar 4 görümce bir de k.valide 90lı yıllarda kente gelmişler gelinleri gerçekten bir mal gibi görüyorlar satın aldık hizmet etmek zorunda mantığıyla aynı şekilde kızlarıda başka ailelere verilmiş ama abilerinin kardeşlerinin evliliklerinide kurcalamadan yapamıyorlar..Kendi evlilikleri çok kötü çünkü bilmiyorum iki tarafa da uzak olmak en iyisi de bu da pek mümkün olamıyor..
Doğum yapalı 1 yıl olmuş.Sen lohusa iken,görümcen bir sebeple sofraya yardım etmemiş.
Sofraya yardım etmemek,1 yıl sonra hesabı sorulacak kadar mühim bir mesele değil.
Sıcağı sıcağına sitem edebilirdin veya kendince bir sebebi olduğunu düşünüp konuyu geçebilirdin.(ki zaten kendince bir sebebi varmış.)
Görümcen,annene sürekli tavır yapıyorsa,bunu konuşabilirsin.Neden böyle oluyor,biz bir aileyiz,çok üzülüyorum gibi...
Veya görümcenden,kayınvalidenle annenin arasını yumuşatmak için yardım isteyebilirsin.
Açıkçası,ben de annenin fazlaca etkisinde kaldığını düşünüyorum.
Ne mektup ne de konuşma yap. Aileleriniz birbiri ile geçinemiyor çözüm basit bir araya gelmeyecekler, görüşmeyecekler böylece siz de aralarında kalmazsınız. Birbirlerini sevmedikleri için her tavırı davranışı kendilerine yapılmış bir hareket gibi algılıyorlar.
Bizim objekif bakis acimizi sormussunuz, bizde objektif olarak olayin bizim tarafimizdan nasil göründügünü yazdik.
Ben/biz, sizi tanimayiz, esinizi, kayinvalidenizi, görümcelerinizi, annenizi tanimayiz.
Olayi anlattiniz bizde neyse onu yazdik.
Sizin anneniz esinizi ve ailesini asagiliyor, onlara ters davraniyor, görümcenizde neden yardim etmedigini size kibarca anlatmi.
Eger biri ile konusmak istiyorsaniz annenizle konusmalisiniz dedim/dedik.
Görüslerimizi ve objektif yorumlari begenmediyseniz siz bilirsiniz.
Ya ben anlamadım, görümcen annene yardım etmek mecburiyetinde mi ki? Evet nezaketen kalkılır, ev sahibine yardım isteyip istemediği sorulur, ama nezaketen mecburiyetten değil. Ki kadına halan söylemiş yardım etmesini, halen kalkmıyorsa belki bir zoru var, ne bileyim hasta yorgun vs. Bu seçenekler de mevcut. Şayet istenilen yardımsa karşı taraf içinden geliyorsa yapar zaten. Görümcen üzerine farz olanı mı yapmamış ne yapmış anlamadım? Bunun için mi hesap soracaktınız? Yanlış anlamayın ama cidden anlamadım?:44:
Ya ben anlamadım, görümcen annene yardım etmek mecburiyetinde mi ki? Evet nezaketen kalkılır, ev sahibine yardım isteyip istemediği sorulur, ama nezaketen mecburiyetten değil. Ki kadına halan söylemiş yardım etmesini, halen kalkmıyorsa belki bir zoru var, ne bileyim hasta yorgun vs. Bu seçenekler de mevcut. Şayet istenilen yardımsa karşı taraf içinden geliyorsa yapar zaten. Görümcen üzerine farz olanı mı yapmamış ne yapmış anlamadım? Bunun için mi hesap soracaktınız? Yanlış anlamayın ama cidden anlamadım?:44:
her konunda yukarıdaki cümleyi kullanıyorsun ama daha önce bir konunda bahsetmiştin,kaynananlar ve görümcenler sana misafirliğe geliyorlar ama kendi yemeklerini kendileri hazırlıyordu,kendi hizmetlerini de kandileri yapıyordu ve sen sadece bebeğinle ilgileniyordun.yukarıdaki mantıkta olsalar tüm bunları senin yapman gerekirdi,öyle değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?