- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Teşekkür ederim canım aynen doğru söylüyosun ok haklısın iyi düşünüyorum yorumlarınız iyi geldi teşekkür ederimHayırlısıyla doğsun bebeğin.. Ben 2. Gün hastaneden çıkıp şehirlerarası yolculuk yaptım arabayla. 4. Günde avm'de geziniyordum. Yavaş yürüyordum ama iyiydim. Hastayım ağrım var diye düşünme,elbet ağrın olacak ama ölümcül değil. Kimseye muhtaç değilim,bebeğime kendim yeterim diye motive et kendini. Çok kötü kalpliymiş görümcen.. İlk günden yalnız kalıp bakmak zorunda olanlar var,sende yaparsın allahın izniyle.. Güzel düşün güzel olsun..
KEsinlikle ben bebekleri hele doğduğu gün asla elime alamazdım ama kendim doğum yapınca öyle de aldım ki yıkadım emzirdim altını değiştirdim ve her anne bunu yapabiliyorsa bizler neden yapamayalım?Ağrı eşiğim yüksek benimde biyopsi rahim filmi falan hepsini anestesisiz yaptırmıştım kalkıp yürüdüm normal ona da güveniyorum biraz.Doğumdan sonra da annelik içgüdüsü kendiliğinden oluyor herhalde değil mi?Çünki yiğenlerimi bile ilk doğduklarında kucağıma alamamıştım incitirim diye :)O yüzden korkuyorum ama insan kendi çocuğu olunca sanırım öyle olmuyor:)Yaşayıp görücez bakalım cesaretlendirdi yorumlarınız beni teşekkür ederim
İşte 8 gün zaten ablam olcak yanımda sonrasında da eşim sabah 5 te geliyo normalde de yatmaz sabah 10 a kadar falan o arada uyurum kendi iş yerimiz gerçi çok gerekli bir durum olursa gitmez ama o zaman da çok hırsızlık oluyo malesef daha başka sorunlarda var bakalım artık ben de uykusuzluktan korkuyorum
Haklısın canım cesaretlendirdiniz beni teşekkürlerBen de sezeryan oldum ilk gece agridan uyuyamadim bebegime kendim baktim 1 hafta da evi silip supuruyordum ustelik kvdemin evinde dogum yaptim dogum yapali 1 hafta oldu o sehir disina gitti esim cok yardimci oldu ins sende toparlanirsin mecbur kalinca kimsen olmayinca oyle bir bakiyorsun ki hem ilk gunden kendin alisman daha iyi bende dogumdan sonra herkese bebegimi baskalarina guvenerek yapmadim tabiki kendim bakacam diyordum hamdolsun allah da yardimcim oldu
Amin canım teşekkür ederim iyi dileklerin için çok saol gerçekten dün bir konu vardı doğum korkusuyla uyuyamıyorum diye keşke okumasaydım orda sezeryanla ilgili yorumlar çok kötüydü ama şimdi rahatladım çünki bebeğim iri bebek ve 5 yıl sonra geldi çok bekledik riske atmak istemiyorum cesaretlendirdiniz beni :)KEsinlikle ben bebekleri hele doğduğu gün asla elime alamazdım ama kendim doğum yapınca öyle de aldım ki yıkadım emzirdim altını değiştirdim ve her anne bunu yapabiliyorsa bizler neden yapamayalım?
Önceden sende operasyon geçirmişsin bence basur ameliyatının yanında hiçbirşey değildi. Daha rahat olursun inşallah.
Ben doğurdum ufacık çocuğumu büyüttüm şimdi yeni doğan bebek görünce elime almaya korkuyorum yine birşey olacak diye :) ama annelik işte çok farklı doğum yapınca anlarsın beni. Hayırlısıyla kolay olur inşallah herşey senin için ve bebeğin sağlıkla gelir dünyaya
Onu ablamda söyledi nefesini duyuyosun dedi doğru demek ki:) Annelik başka tabii daha o duyguyu çok fazla anlayamıyorum tabii bakalım görücez :)8 günde de toparlanirsiniz bebişle yaa korkma hiç bende ya uyur kalırsam bebeğim aç kalırsa diye korkuyordum ama annelik öyle birseyki uyurken bebeğinin nefes alış veriş ritmi bile değişince anında uyaniyosun gündüzleri de o uyuyunca uyursun öyle böyle büyüyecek.
Çok teşekkür ederim amin inşallahAllah büyüktür hiç dert etmeyin İnşaAllah çok kolay atlatırsınız Rabbim melekleriyle yardım etsin... sağlık afiyet olsun hem size hem bebeğinize....
Amin canım insan mecbur kalınca herşeyin üstesinden geliyor merak etme. İlk bir kaç günden sonra ağrın azalır zaten halledersin insYaaa bak moral oldu bana ağrı sızı önemli değil altından kalkabilirmiyim tek başıma geceleri bakabilirmiyim inşallah Allah kimseye muhtaç etmesin
Haklısınız Allah kalbine göre versin ne diyebilirim ki zaten.Annelik öyle birşey demekki şuan çok anlayamıyorum tabii her anne adayı gibi endişeliyim ama yorumlar bana iyi geldi teşekkür ederim8 gune ayaklanirsiniz cok rahat merak etmeyin. Oyle kendini bilmezlerin laflarina da takilmayin herkes yaptigi kotuluk de bulur iyilik de. Siz bebeginizi ve kendinizi dusunun sadece. Uyanma konusuna gelirsek ben en yorgun anlarimda bile bebegimi duyuyorum ama bebegim disindaki sesleri ne hikmetse duymuyorum bile :) kendinize guvenin yeter
Bence başka bie doktora daha gidin. Zira iri bebek çok daha rahat doğuyor. iki iri bebek tecrübemden biliyorum. Mesela başka bir şey ama bu konu da mühim geldi bana , kusura bakmayın. Ultrason genelde fazla çıkarınca hemen sezaryen diyorlar.bir de tatil zamanları doktorların işine geliyorKızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Bende düşündüm tabii normal doğum ama doktorum iri bebek olduğu için birde 5 yıl tedavi görmüştük olmadı riske atmayalım dedi tabii yine belli olmaz kısmet normal diye düşünüp sezeryan olanlar var yada tam tersi hayırlısı neyse o olsun artıkIlk dogumunuz ise baska bir engelnde yok ise normal dogumu deneseniz.. muhakkak sizde dusunmussunudur..
Öte yandan benim cani tatli eltim 3 günde ayaga kalkti. Yine de kayinvalidem esi annesigil yardimci oldular dikislerine zarar gelmesin bebegi alip koyraken diye.. saglilla sihhatle kimseye muhtac kalmadan cozersiniz inşallah
Bayramdan önce kontrolüm var tekrar bakalım durum ne olucak başka bir doktora daha gözükebilirim tabii haklısınızBence başka bie doktora daha gidin. Zira iri bebek çok daha rahat doğuyor. iki iri bebek tecrübemden biliyorum. Mesela başka bir şey ama bu konu da mühim geldi bana , kusura bakmayın. Ultrason genelde fazla çıkarınca hemen sezaryen diyorlar.bir de tatil zamanları doktorların işine geliyor
Çok iyi ozaman teşekkür ederim inşallah benimde öyle olsun kimseyi çağırmayı düşünmüyorum cesaretlendirdi yorumlarınız beniSadece 3 gun yattim. 1 hafta kadarda oturup kalkmakta sikinti cektim o kadar.
Annem 10 gun kaldi ama bu 10 gunun cogunda da bebegimin tum islerini ben yaptim denebilir. Sonrasinda ise tek basimaydim. Ilk cocugum. Evet zor ama olmayacak sey degil. Gunduz esiniz evdeyken uyumaya calisirsaniz gece de cok zorlanmazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?