anlaşılacağı üzere görümcemden nefret ediyorum.herşeye gagasını uzatmasından,hiç bir şeyi beğenmeyip kendini en mükemmel sanmasından,benim mesleğime burun kıvrmasından (özür dilerim o liseyi bitermemiş evlenmek uğruna,ben hemşireyim)ve sevgili kocamın ona laf ettirmemesinden bıktım usandım.ne kıymetli ablası varmış arkadaş.hayır ben de görümceyim gelinimizle kardeş gibiyiz çok şükür olmasak bile kardeşim asla laf ettirmez eşine ettirmesin de.Ailemden ayrıyım 900 km.uzağımdalar.çok özlüyorum onları ve kendimi çook yalnız ve mutsuz hissediyorum.6 aylık bebeğim var Allah bin şükür tek tesellim o.
üzüldüm..ama bugünün üstüne tam geldi..görümce degıl kvde..
anlaşılacağı üzere görümcemden nefret ediyorum.herşeye gagasını uzatmasından,hiç bir şeyi beğenmeyip kendini en mükemmel sanmasından,benim mesleğime burun kıvrmasından (özür dilerim o liseyi bitermemiş evlenmek uğruna,ben hemşireyim)ve sevgili kocamın ona laf ettirmemesinden bıktım usandım.ne kıymetli ablası varmış arkadaş.hayır ben de görümceyim gelinimizle kardeş gibiyiz çok şükür olmasak bile kardeşim asla laf ettirmez eşine ettirmesin de.Ailemden ayrıyım 900 km.uzağımdalar.çok özlüyorum onları ve kendimi çook yalnız ve mutsuz hissediyorum.6 aylık bebeğim var Allah bin şükür tek tesellim o.
Bekarlığımda buradaki konuları okurken hep korkardım banada böyle görümce ve kv denk gelecek mi diye. Kv rahmetli olmuş ama 5 tane görümcem olacak dediğimde herkes bana vahvah diyoduAcıyolardı halime Çok şükür 5ide kendi halinde insanlar. Bi ben onlara uyuyorum bi onlar bana orta yolu bulup gidiyoruz.Hatta bi sıkıntım olsa yardımcı olmaya çalışırlar. Bu konuda çok fazla ben düşünceli olmamak gerekiyor galiba. Her zaman benim istediğim olsun benim hayatıma aileme karışmasınlar dersen mutsuz olursun diye düşünüyorum.
ay ne yaratıcı bi başlık tekerleme gibi valla
Ya insanın görümcesi olması bir yerde çok iyi bir şey gelinler farkedemiyor.
Benim etrafımda ki hasta kimselerin çoğunlukla kız çocukları ilgileniyor gelinler ikinci planda.Kendi annenize bakmak kayınvalideye bakmaktan daha kolaydır.
Görümce , kaynvalide,elti vs vs
İnsanın etrafında insanının olması çok güzel bir duygu . O beş görümce birde siz toplu buluştuğunuzda ne güzel ortam oluyordur eminim.
Arada laf sokmalar olmuyormudur oluyordur , hangi sülaleye gitseniz görümceniz olmazsa onun adına bunu yapacak birileri bulunur ki.
Evet gerçekten öyle biraraya geldiğimizde çok eğleniyorum. Bu kadar insan görümceden muzdaripse mutlaka rahatsız edici şeyler yaşıyorlardır ama ben bir iki mesele unutulmayınca diğerleri batıyor sevgisizlik ve öfke o yüzden artıyor diye düşünüyorum. Ben keyifsiz bile olsam görümcelerime hep sıcak yaklaşmaya çalışıyorum çok şükür karşılığınıda alıyorum. Geçen hafta görümcelerimden birinin eşi yola gidecekti benim Ankara sarmasından canı istemiş. Görümcem tarifini versen de gitmeden yapıp yedirsem dedi. Ben tamam dedim ama ertesi gün kendim 3 tepsi yapıp kayınpederime ve iki görümceme gönderdim (diğer görümcelerimin evleri bize biraz uzak onlara ankara sarması yok:) ) Bi ton teşekkür ettiler akşam yemeğe çağırdılar 3 gün akşam ne yemek yapsam kaygım olmadı. Ben düdüklü kullanamadığım için canımız kuru fasülye istediğinde de görümcemler yapıp gönderiyor mesela Ben harika bi gelin değilim gerçekten. hatta biraz tembelim:) Bazen adetlerini törelerini unutup onlarca ayıp karşılanan şeyleri yaparım. Yemek sonrası erinip bazen sofrayı toplama aşamasında topuklarım falan. Ama iki tarafta birbirini idare edince suratını asmayınca sorun yaşanmıyor.
Allah muhabbetinizi bozmasın , topuklama kısmına ise çok güldüm
Bunu diyorum işte , güzel güzel geçinmek varken ne diye kin gütmek .
Hiç değilse insan eşinin hatrını saymalı.
Yada eşini sıkıp bunaltacağına direk görümceye söylenebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?