Görümcemle sorun yaşıyorum...

kalmer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
299
17
118
anlaşılacağı üzere görümcemden nefret ediyorum.herşeye gagasını uzatmasından,hiç bir şeyi beğenmeyip kendini en mükemmel sanmasından,benim mesleğime burun kıvrmasından (özür dilerim o liseyi bitermemiş evlenmek uğruna,ben hemşireyim)ve sevgili kocamın ona laf ettirmemesinden bıktım usandım.ne kıymetli ablası varmış arkadaş.hayır ben de görümceyim gelinimizle kardeş gibiyiz çok şükür olmasak bile kardeşim asla laf ettirmez eşine ettirmesin de.Ailemden ayrıyım 900 km.uzağımdalar.çok özlüyorum onları ve kendimi çook yalnız ve mutsuz hissediyorum.6 aylık bebeğim var Allah bin şükür tek tesellim o.

boşver takma sorunlu demekki. bir tane de bende var. benim öğretmenliğime bile dil uzatıyor.

üzüldüm..ama bugünün üstüne tam geldi..görümce degıl kvde..

görümceye sormak lazım bi de ne ne değil diye...
valla benim tanıdığım tüm gelinler,annem teyzem ve kankam haric hepsi eli maşalı görümceyi hakediyorlar.
yengeler yengeç olmuşsa görümceler ne yapsın.

Laf söylemeyin sizde.
İş güç sahibi olmak güzel ahlak sahibi olduğu anlamına gelmez.
Bir kimsenin meslek sahibi olmaması da onu cahil ve aşağıda kılmaz.
Arkadaşım yanlış anlama seni kızdırmak için yazmıyoruz bunları ancak sende asıl niyetini gör , gerçekten kötü davranıyor olabilir ama sen de pek iyi niyetli gelmedin .
Ben ablama istediğimi derim ama başkasının demesinden hoşlanmam.Yerim ama yedirmem misali.
Bu eşim de olsa farketmez , siz ki onun ablası hakkın da konuştuğunuz zaman sizin aileniz hakkın da eşinizin konuşabilmesi için yol açıyorsunuz.

Ne guzel baslik atmissin. Aynen nefret ediyorum bende

Surrekli beni kiskanir ustelik 10 yas buyuk benden

Kiskanclik denizinde bogul diyorum her aklima gelisinde

bende severim görümceğimi bazen gıcık eder beni ama şeytan tüyü var sıpada seviyorum yinede. :). aynı eğitim farklılığı bizdede var bundan dolayı bazen benimle oda her konuda aşık atmaya çalışır. yanında birisi bana ne mezunusun diye sorsa üniv. diyorum ya dudalarını büzüyo yan yan. ozamanlarda çok sinirimi bozuyo. baznde benimle kendini kıyaslıyo bak ben okumadım bunuda biliyorum sen biliyomusun falan gibilerinden.. işte ozamanlar offffffffffffffffff diyorum içimden. cevap versem onun için çok kırıcı olacak neyse diyorum. zaten ben susunca ona yetiyo cevap olarak. ama yinede seviyorum görümceğimi. ama bişeyi hiç unutmuyorum sonuçta abisinin kardeşi hayatımda eşim nezamana kadar varsa oda okazamana kadar var. hiç bir zaman arkadaşım olamaz.

Herkes zaten en sevdiklerine kötüyü değil iyiyi yakıştırır pea o yüzden annen kankan ve teyzen en iyi gelindir.

Bi insan sokaktan geçen birine kin duymaz yada nefret etmez değil mi demekki yaşanılanlar var ki konu sahibi nefret boyutuna gelmiş. Ayrıca ailesinden 900 km uzakta olan biri kendisiyle sidik yarışı değil şevkat görmeyi ister. Anne yok baba yok kardeş yok ne yapabilir zaten bu kişi.

Konu sahibi görümcenle anlaşamıyorsan görüşmelerine kısıt koy. Eşin istediği gibi görüşsün kardeşidir. Sen görüşme fazla. Bebeğinde varmış onunla oyalan.

Çok zor birşey olsa gerek haklıda olsan eşinin ablasına birşey dememesi bunu zaten sen yapamazsın kimseyle karşı karşıya gelmemen lazım eşinin devreye girmesi lazım ama girmiyorsa eğer sende eşine karşı sınırlarını koy. Onun ailesi istediğini yapmakta özgür sende istediğini yapmakta özgürsün..

Son düzenleme:
ayy ayy sormyaın aynı dert bendede varrr ne guzel bı konu tabı kimse kımseyı sevmek zorunda deıl ama gıcık insanlardan nefret ediyorum be kızlarr

Başlığı okuyunca erkek kardeşimin olmayışına dua ettim.
Ne de olsa adı görümce...
Herhalde melek gibi insanlar, bu sıfata layık olabilmek için oldukça büyük çaba sarfediyorlar...
Sıkmayın canınızı, sıfatına verin yaptıklarını...

Bekarlığımda buradaki konuları okurken hep korkardım banada böyle görümce ve kv denk gelecek mi diye. Kv rahmetli olmuş ama 5 tane görümcem olacak dediğimde herkes bana vahvah diyodu Acıyolardı halime Çok şükür 5ide kendi halinde insanlar. Bi ben onlara uyuyorum bi onlar bana orta yolu bulup gidiyoruz.Hatta bi sıkıntım olsa yardımcı olmaya çalışırlar. Bu konuda çok fazla ben düşünceli olmamak gerekiyor galiba. Her zaman benim istediğim olsun benim hayatıma aileme karışmasınlar dersen mutsuz olursun diye düşünüyorum.

Ya insanın görümcesi olması bir yerde çok iyi bir şey gelinler farkedemiyor.
Benim etrafımda ki hasta kimselerin çoğunlukla kız çocukları ilgileniyor gelinler ikinci planda.Kendi annenize bakmak kayınvalideye bakmaktan daha kolaydır.
Görümce , kaynvalide,elti vs vs
İnsanın etrafında insanının olması çok güzel bir duygu . O beş görümce birde siz toplu buluştuğunuzda ne güzel ortam oluyordur eminim.
Arada laf sokmalar olmuyormudur oluyordur , hangi sülaleye gitseniz görümceniz olmazsa onun adına bunu yapacak birileri bulunur ki.

Son düzenleme:
ay ne yaratıcı bi başlık tekerleme gibi valla

aynen, bunun elti versiyonu var mı acep

konu sahibi arkadaşım, alıcaksın eşini karşına bu duruma üzüldüğünü bir bir anlatıcaksın. o onun kardeşiyse sen de eşisin. onun ailesi artık sensin, bu ayrıma varsın, ona göre davransın

Evet gerçekten öyle biraraya geldiğimizde çok eğleniyorum. Bu kadar insan görümceden muzdaripse mutlaka rahatsız edici şeyler yaşıyorlardır ama ben bir iki mesele unutulmayınca diğerleri batıyor sevgisizlik ve öfke o yüzden artıyor diye düşünüyorum. Ben keyifsiz bile olsam görümcelerime hep sıcak yaklaşmaya çalışıyorum çok şükür karşılığınıda alıyorum. Geçen hafta görümcelerimden birinin eşi yola gidecekti benim Ankara sarmasından canı istemiş. Görümcem tarifini versen de gitmeden yapıp yedirsem dedi. Ben tamam dedim ama ertesi gün kendim 3 tepsi yapıp kayınpederime ve iki görümceme gönderdim (diğer görümcelerimin evleri bize biraz uzak onlara ankara sarması yok:) ) Bi ton teşekkür ettiler akşam yemeğe çağırdılar 3 gün akşam ne yemek yapsam kaygım olmadı. Ben düdüklü kullanamadığım için canımız kuru fasülye istediğinde de görümcemler yapıp gönderiyor mesela Ben harika bi gelin değilim gerçekten. hatta biraz tembelim:) Bazen adetlerini törelerini unutup onlarca ayıp karşılanan şeyleri yaparım. Yemek sonrası erinip bazen sofrayı toplama aşamasında topuklarım falan. Ama iki tarafta birbirini idare edince suratını asmayınca sorun yaşanmıyor.

Allah muhabbetinizi bozmasın , topuklama kısmına ise çok güldüm
Bunu diyorum işte , güzel güzel geçinmek varken ne diye kin gütmek .
Hiç değilse insan eşinin hatrını saymalı.
Yada eşini sıkıp bunaltacağına direk görümceye söylenebilir.

Öyle tabi. Bilemiyorum gerçi belkide biz çok şanslıyız:) Benim görümcelerimde ilk evlendiğim sıralar sohbet ederken aramızda kötü şeylerde geçse biz kardeşimiz için seninle iyi olmaya çalışırız demişlerdi bende eşim için bunu yapıyordum. Ama şimdi kendim için yaptığımı düşünüyorum kendi mutluluğum ve huzurum için. Allah herkese bendeki görümcelerden versin ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…